HABERLER>POLİTİKA
1 Nisan 2017 Cumartesi - 13:27

Bakan Çavuşoğlu’ndan İzmir’de mesaj yağmuru!

‘Yörük Buluşması’na katılan Çavuşoğlu, "Dünyadaki her mahzun ve mazlum insandan sorumluyuz” derken 16 Nisan’da yapılacak referanduma ilişkin de önemli açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu Valilik ziyaretinde ise Sincar konusunda, "PKK'yı nerede ise vururuz" dedi.

Bakan Çavuşoğlu’ndan İzmir’de mesaj yağmuru!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Buca ilçesinde İzmir Yörükler Derneği'nce düzenlenen "Yörük Buluşması"nda yaptığı konuşmada, dün Brüksel'de yapılan NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katıldığını, burada Türkiye'nin bölgesinde krizlerle ilgili görüşlerini, bundan sonraki süreçle ilgili yol haritasını  açık ve net bir şekilde paylaştıklarını, ikili görüşmelerde bulunduklarını belirtti.

Yörüklerin vatanını, milletini seven, devletine ve bayrağına bağlı bir topluluk olduğuna işaret eden Çavuşoğlu, "Ben de bir Yörük çocuğu olmaktan onur duyururum. Yörükler ihanet etmez, canını verir vatanından bir karış toprak vermez." diye konuştu.

AK Parti iktidarından önce hiçbir hükümetin Türkiye dışındaki Yörüklere sahip çıkmadığını anlatan Bakan Çavuşoğlu, sadece Yörüklere değil, dünyadaki tüm mazlum topraklara sahip çıktıklarını kaydetti.

Çavuşoğlu, "Dünyadaki her mahzun ve mazlum insandan sorumluyuz. Güney Sudan'da, Somali'de, Güneydoğu Afrika'da insanlar kıtlıktan ölüyor. Bizden daha duyarlı olan, insani yardımı ulaştıran var mı? Müslüman ülkeleri görüyor musunuz, birkaç ay önce 45 bin insan Halep'te sıkışınca Türkiye'den başka o insanları kurtarmak için harekete geçen başka Müslüman ülke gördünüz mü? Biz sadece 80 milyondan değil, 2 milyarlık ümmetten de sorumluyuz." ifadelerini kullandı.

"KİM GELİRSE GELSİN SİSTEMİN TIKIR TIKIR İŞLEMESİ LAZIM"
Türkiye'nin büyük projeleri hayata geçirdiğini vurgulayan Çavuşoğlu, bunu da istikrarla yaptıklarını, ülkenin kaynaklarının yatırıma gittiğini bildirdi.

Çavuşoğlu, şöyle konuştu: "Tüm bunları vatansever insanlarla yapıyoruz. Ülkenin kaynakları yolsuzluklara değil, yatırımlara gidiyor. Önceden neden yapılmadı çünkü Türkiye'nin geçmişinde darbeler, koalisyonlar ve kısır döngüler vardı, sistem işlemiyor bozuktu. Bugün istikrar varsa, tüm zorluklarına rağmen yoluna devam ediyorsa tek başına güçlü iktidar sayesindedir. Siz bana bir partinin ömür boyu tek başına iktidarda kalabileceğinin garantisini verebilir misiniz? Bu yüzden partiler ve kişileri değil sistemi güçlü yapmamız lazım. Kim gelirse gelsin sistemin tıkır tıkır işlemesi lazım. Geçmişte koalisyonların nasıl ekonomik krizlerle sonuçlandığını gördük. Bunların ağır faturaların ödedik."

Geçmiş dönemde başbakan ile cumhurbaşkanı arasındaki yetki tartışmalarından çıkan sorunlara değinen Çavuşoğlu, bu problemlerin ciddi ekonomik krizleri beraberinde getirdiğini, onlarca bankanın battığını, faizlerin gecelik yüzde 7 bin 500'e çıktığını ve Türkiye'nin bir gecede yüzde 50 fakirleştiğini anlattı.

AK Parti ve MHP ortaklığıyla hazırlanan ve halk oylamasına sunulan 18 maddelik anayasa taslağına "Cumhuriyet elden gidecek" eleştirisi yapıldığını aktaran Çavuşoğlu, "Nereye gidiyor Cumhuriyet bir söyle bakalım. Cumhuriyeti çok seviyorlar ya... Anayasada Cumhuriyetin tanımı belli. Değiştirilen tek mesele var, hükümeti başbakan mı cumhurbaşkanı mı kuracak? Bu konu belli olacak, bu kadar basit. Bunları yaparken demokrasiyi de güçlendiriyoruz. Güçler ayrılığını koruyup, parlamentoyu güçlendiriyoruz. Cumhuriyet gidiyor ama 100. yılına gidiyor... Hem de gümbür gümbür hedefleriyle gidiyor." diye konuştu.

"GÜÇLÜ TÜRKİYE'DE İNLERİNDEN ÇIKAMAYACAKLAR"
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Turgut Özal, Süleyman Demirel, Muhsin Yazıcıoğlu ve Alparslan Türkeş'in başkanlık sistemini desteklediğini belirtti.

Avrupa'nın Türkiye'deki halk oylaması sürecindeki tavrına tepki gösteren Çavuşoğlu, konuşmasına şöyle devam etti: "Avrupa'da bu referandumda taraf turan ülkeler Türkiye Cumhuriyeti'ni, bayrağımızı ve milletimizi bizden daha mı çok seviyorlar? Neden bu referandumda Avrupa ülkeleri ilk defa taraf tutuyorlar düşündünüz mü? Neden gazeteleri taraf tutuyor, neden ben de dahil evet için gitmek isteyenlere engel çıkarıyorlar, hiç düşündünüz mü? Türkiye'nin geleceğini, istikrarını, siz Yörüklerden daha çok düşündükleri, istedikleri için mi? Yoksa Türkiye, onların tabiriyle 'yoldan çıktı' bu sistem geldikten sonra da Türkiye onların kontrollerinden çıkacağı için mi? Daha bağımsız, daha özgür, kendi kararlarını kendi alan bir Türkiye'nin kendi kontrollerinde yüzde 100 çıkacağından korktukları için mi? Sizce hangisi...Türkiye'ye yani bizlere 'Evet' için izin vermeyenler PKK'ya, FETÖ'ye izin veriyor. Yeni sistemde, güçlü Türkiye'de onlar inlerinde bir daha çıkamayacak bunu biliyorlar. Oralara gömülecekler. Avrupa'da bize saldıranlara ve bu süreci yönetmeye çalışanlara güçlü bir mesaj vereceğiz. Sadece Türkiye'nin güçlenmesi için anayasaya evet demeyeceğiz, hainlere de bu ülkede artık size yer yok diyeceğiz."

Boynuna Yörük poşusu takan Bakan Çavuşoğlu, konuşmasını tamamlamasının ardından, davetlilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Toplantıya, AK Parti İzmir Milletvekilleri Mahmut Atilla Kaya ve Hüseyin Kocabıyık da katıldı.



50 BİNDEN FAZLA SURİYELİ TÜRKİYE'DEN DÖNDÜ
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İzmir Valisi Erol Ayyıldız'ı ziyaret etti ve çıkışta açıklamalarda bulundu. El Bab'ın tamamen ele geçirildiğini söyleyen Çavuşoğlu, "Buralara insanlar dönmeye başladı. 50 binden fazla Suriyeli Türkiye'den bu bölgelere döndü. Güvenliği yerel güçlere devretmek lazım. Ama bunu da hazırlamak lazım. Buralarda, örgütler arasında da toprak kazanma mücadelesi var. Fırat Kalkan'ı operasyonunda El Bab'ta önemli biri başarı elde edildi. Bizim askerlerimiz daha orada, yapılacak çalışmaları da bizim gerçekleştirmemiz lazım. Terörden arındırılmış güvenli bölge sağlamamız lazım. Yerel güçlerin, güvenliği alması için gerekli çalışmaların olması lazım. Eğit donat çalışmalarımız da sürüyor" dedi.

"PKK NEREDE İSE VURURUZ"
PKK'nın son zamanlarda yerleşmeye çalıştığı Sincar bölgesine yönelik soruları da yanıtlayan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, şunları söyledi: "PKK terör örgütüdür. Türkiye'yi hedef almaktadır. Biz de teröre karşı mücadele ediyoruz. En kararlı şekilde sürdürüyoruz. Hem sınırlarımız içinde, hem de sınırların dışında sürdürüyoruz. PKK nerede olursa olsun, nereye yerleşirse yerleşsin, mücadele edeceğiz. Kandil'e nasıl müdahale ediyorsak, Sincar'da da ikinci Kandil oluşturmak için bazı yapılandırmalara girdiler. Biz buralarda da diğer yerlerde de, gerekli müdahalemizi yapacağız. Mücadelemizin bir parçasıdır, nerede olursa olsun müdahale etmek. Nerede olduğu önemli değil. Bunu ABD Dışişleri Bakanıyla da görüştüm. Kendileri de PKK'nın Sincar bölgesinden çıkartılması için bizle işbirliği yapacaklarını ve planlarının hazır olduğunu söyledi."
Terör örgütlerine ait bilgilerin Alman İstihbarat birimleriyle paylaşılmasına yönelik soru üzerine

Çavuşoğlu,şunları söyledi: "İstihbarat birimleri arasında terörle, teröristle ilgili bilgi paylaşımı olur. Biz de bilgileri yurt dışında PKK, FETÖ üyeleri dahil o ülkeyle paylaşıyoruz. Hem siyasi, hem de istihbaratla paylaşıyoruz. Bu bilgilerin, siyasi amaçlı kullanılması ve sızdırılması etik değil. Bilgi paylaşımı karşılıklı oluyor. İstihbaratın yaptığı çalışmada Türkiye'ye karşı risklerin azaltılması için faydalıdır. Almanya'da olanla ilgili bilgeleri kiminle paylaşacağım, Almanya ile paylaşacağım. Son zamanlarda yurt dışındaki terör örgütü üyelerinin tespitine yönelik çalışmalardan da rahatsız olduklarını görüyoruz. Bize yönelik tehdit varsa bunu tespit edip gerekli adımı atmamamız mı lazım? Ülkemize, yabancı teröristlere baktığımız zaman çoğu AB ülkelerinden geliyor. AB ülkelerinden gelen yabancı teröristleri yakaladığımız zaman biz bilgi veriyoruz. Onların istihbaratlarıyla paylaşıyoruz. Teröre karşı top yekun mücadele etmek lazım. İşbirliği yapmak lazım. Terör tek ülkenin sorunu değil, bunu yaparken samimi olmak lazım. Bunu yaparken samimiyeti AB ülkelerinde bulamıyoruz. Samimi olmak lazım. AB bakanlarına şunu söyledim; Siz PKK'ya müdahale edin, bunların para toplama faaliyetlerini durdurun, size nasıl saldıracak göreceksiniz. Koynunuzda bir yılan var. Yılana dokunmuyorsunuz. Ama bu yılan sizi sokar. Bunu sürekli söylüyoruz. Terör örgütünün inancına, ırkına bakmadan birlikte mücadele etmemiz lazım." 

KARŞIYAKA'DA AÇILIŞ
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Karşıyaka ilçesinde bulunan seçim koordinasyon merkezinin (SKM) açılış töreninde, boynundaki Karşıyaka Spor Kulübünün atkısıyla yaptığı konuşmaya, "Karşıyaka'yı çok seviyoruz. Karşıyakaspor’u da İzmir'i, İzmirlileri de çok seviyoruz." sözleriyle başladı.

Kara propaganda ile korkutarak, nefret söylemleriyle alınacak sonucun doğru olmayacağına işaret eden Çavuşoğlu, "Seçim gelir referandum gider, vatandaş tercihini yapar ama nefret tohumu devam eder." diye konuştu.

"BU KADAR DÜŞTÜNÜZ MÜ?"
Vatandaşlara karşı dürüst olmak gerektiğini vurgulayan Çavuşoğlu, şunları dile getirdi:

"Yani 'Cumhuriyet elden gidiyor.' olmaz.. Cumhuriyet 100. yılına gidiyor, kimsenin elinde değil. Türkiye Cumhuriyeti, 100. yılına prensipleriyle, ilkeleriyle ve hedefleriyle gidiyor. Muhtara gideceksin, 'Muhtar 'Hayır' ver çünkü muhtarlık kalkıyor.' olmaz, yalan olur. Bunlar öyle bir noktaya gittiler ki Antalya'daki gariban Ruslara, TC vatandaşlığı alan Ruslara, 'Rejim değişiyor, şeriat geliyor, 16 Nisan'da sizi zorla Müslüman yapacaklar.' diye korkutmuşlar. Çok ayıp bir şey, komik ama çok ayıp. Bu kadar düştünüz mü?" 

"GETİRECEĞİMİZ SİSTEM TÜRKİYE'NİN SİGORTASIDIR"
Çavuşoğlu, sistemi güçlendirmek istediklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Getireceğimiz sistem Recep Tayyip Erdoğan sonrası Türkiye için elzemdir, Recep Tayyip Erdoğan sonrası Türkiye'nin sigortasıdır, demokrasiyi güçlendirmemiz lazım. Güçler ayrılığını tesis etmemiz lazım. Kuvvetler ayrılığını tesis etmemiz lazım. Kuvvetler arasında ayrılık olsun ki hiç kimse elindeki gücü suistimal edemesin. Kuvvetler ayrılığı öyle bir güçlü olsun ki tüm kurumlar birbirini çok iyi denetlesin, istikrar devam etsin, keyfi işlemler olmasın. Bunu yapıyoruz. Yargının bağımsızlığının yanında, yargının tarafsızlığı olsun ki adaletin tecelli edeceğinden şüphemiz olmasın. Bugün yargıya güvenen var mı aranızda? Ben de güvenmiyorum yargıya. 

"AVRUPA NEDEN 'HAYIR' İÇİN ÇALIŞIYOR?"
"Avrupa ülkelerine ne oluyor, neden 'Hayır' için çalışıyorlar?" diye soran Çavuşoğlu, Türkiye'nin güçlenmesinden rahatsız olduklarını söyledi.

Çavuşoğlu, Avrupa'da "Evet" çalışmalarına ve vatandaşlarla buluşmaya engel olunduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bizim gidişlerimizi, özellikle oradaki vatandaşla buluşmamızı engelleyerek kime destek veriyorlar? PKK'ya vermiyorlar mı, FETÖ'cülere sahip çıkmıyorlar mı? Son günlerde bazıları diyor işte, 'Tam emin değiliz, FETÖ'nün arkasında olduğundan.' Bilmezler mi? Çok iyi biliyorlar. Bugün FETÖ'yü kim savunuyorsa darbenin arkasında da o var. Darbe başarısız oldu diye kuduruyorlar. O gece saat 03.00'te 'Darbecilere nasıl muamele edeceksiniz?' diye beni sorgulamaya kalkanlar oldu. Önce halimi, hatırımı sor."

FETÖ'cülerin, PKK'lıların "Hayır" için çalıştığına dikkati çeken Çavuşoğlu, "Bunlara haddini bildireceğiz, bu öyle bir referandum ki hem Türkiye'nin geleceği ile ilgili karar vereceğiz hem de Türkiye, İslam karşıtlarına, teröristlere, hainlere öyle bir Osmanlı tokadı indireceğiz ki bir daha sesleri çıkamayacak." dedi. 

ESNAF ZİYARETİ
Çavuşoğlu, daha sonra Kemalpaşa Caddesi'ndeki esnafı ziyaret etti. Yanına gelen vatandaşların taleplerini geri çevirmeyen Çavuşoğlu, birlikte fotoğraf çektirdi.

Bir vatandaşın, "Karşıyaka'ya stadyum yapılmasını istiyoruz." demesi üzerine Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Karşıyaka'da bir stadyum olması gerektiğini, bu talebi Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a ileteceğini belirterek, Karşıyakaspor'un da futbolda daha iyi bir yerde olmasını arzuladıklarını ifade etti (AA, DHA)

 
'Balçova Arsa Mağdurları'ndan bir sıra dışı eylem daha!
 
‘Ege Üniversitesi’nde FETÖ’ iddianamesi: 32 numaranın sırrı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sürekli: O dönemde AK Parti’ye seçim yaptırmadılar!
Sürekli, 2007 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bir hukuk garabeti ...
Abdullah Gül'den Kayseri mitingi kararı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım yarın Abdullah ...
Başbakan Yıldırım 5 gün içinde 2 kez İzmir’e geliyor
Başbakan Yıldırım 5 Nisan Çarşamba günü kentte 3 önemli yatırım törenine ...
 
Kılıçdaroğlu İzmir'de miting yapacak mı?
CHP Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun İzmir'de miting yapıp yapmayacağı sorusu ...
Kılıçdaroğlu: Hep birlikte daha fazla demokrasi istiyoruz
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Hayır dediğimiz zaman hep birlikte daha ...
Balbay'a Balıkesir Dursunbey'de mikrofon yasağı
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay'a referandum çalışmaları için ...
 
Sözcü Kalın'dan önemli açıklamalar
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, yurtdışında oy kullanma oranlarının ...
AK Partili Sürekli: Halk Cumhurbaşkanı adayı gösterebilecek
Sürekli, "Artık Türkiye genelinde yüzde 10 değil, yüzde 5 oy alan siyasi ...
İzmir’de bir ilk… Yerel Tohum Buluşmaları: Emine Erdoğan’dan ‘milli tarım’ mesajları
Türkiye’de ilk defa düzenlenen ‘Yerel Tohum Buluşmaları’ etkinliği, Cumhurbaşkanı ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva