HABERLER>POLİTİKA
1 Nisan 2017 Cumartesi - 12:51

Sürekli: O dönemde AK Parti’ye seçim yaptırmadılar!

Sürekli, 2007 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bir hukuk garabeti yaşandığını anımsatarak, “O dönemde AK Parti’ye, milletin partisine Cumhurbaşkanlığı seçimi yaptırmadılar” dedi.

Sürekli: O dönemde AK Parti’ye seçim yaptırmadılar!

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli referandum çalışmalarına Selçuk ve Tire ilçelerinde devam etti. Güne memleketi Selçuk’ta esnaf ziyaretiyle başlayan Sürekli daha sonra AK Parti İlçe Başkanlığını ziyaret ederek partililerle bir araya geldi.

Selçuk Devlet Hastanesine bağlı 6 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin açılışını gerçekleştiren Sürekli, Belevi Mahallesinde vatandaşlara kahvehane toplantısında hitap etti. Selçuk ziyaretlerinin ardından Tire’ye geçen Sürekli, Bahariye Mahallesi Muhtarını ve ardından esnafı ziyaret etti. Daha sonra Küçük Sanayi esnafını ziyaret eden Sürekli burada yaptığı konuşmada 16 Nisan’da gerçekleştirilecek referandumun Türkiye için önemine dikkat çekti. Tire’nin kanaat önderlerinden Akif Sezen’i işyerinde ziyaret eden Sürekli, esnaf odalarıyla da bir araya geldi. Yerel bir gazeteyi ziyaret ederek sosyal medyada canlı yayın gerçekleştiren Sürekli, buradaki programının ardından Eğitim Bir-Sen’in düzenlediği istişare toplantısında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hakkında bilgi aktardı. Sürekli, günün son programında Atatürk Mahallesinde Toplu Konut Bölgesinde oturan vatandaşlarla bir araya geldi.

Gelişmiş ülkelerde anayasalar ülkenin önünü kapatmak değil önünü açmak için kullanıldığının altını çizen Sürekli, “Bizim anayasamız ise ülkenin, memleketin, seçimlerin önünü tıkamak için kullanılır. Şimdi zaman bunu değiştirme zamanıdır. Öncelikli olarak istikrar, kalkınma için mutlaka tek başına iktidar şart. Artık yüzde 30-35’ler ile iktidar devri kapanıyor. Millet sandığa gidecek, kime oy verecekse yüzde 50 ve daha yukarı oy verecek. Yüzde 50’nin altında kimse seçim kazanamayacak. Yani oy verenlerin sayısının yarısından bir fazlası oy alan Cumhurbaşkanı seçilecek” diye konuştu.

“MANŞETLERLE HÜKÜMET KURDULAR”
Mevcut hükümet sistemiyle Türkiye’nin maalesef sürekli sorunlarla ve krizlerle uğraştığını belirten Sürekli, “Medya, geçmişte bu ülkede manşetlerle hükümet kurdurttu, manşetlerle hükümetleri indirtti. Otel odalarında milletvekili pazarlıkları yapıldı. Çok partili hükümetler ülkenin derdine çare üretemediler, dertlerine dert ilave ettiler.” diye konuştu.

Muhtıralarla hükümetlerin yıkıldığını ve kurulduğunu, darbelerle seçilmiş hükümetlerin iş başından uzaklaştırıldığını anlatan Sürekli, Cumhurbaşkanlığı seçimi, Başbakan ve Cumhurbaşkanları arasındaki krizlerde ülkenin hep kaybettiğini belirtti.

“ÜLKEMİZİN ÜZERİNE GELDİLER”
Son 14 yılda AK Parti’nin bir yandan kalkınma, büyüme ve hizmet için çalıştığını, bir yandan da engellerle uğraştığını vurgulayan Sürekli, “Cumhurbaşkanı seçelim, dedik, ‘olmaz seçemezsiniz.’ 367 icadıyla önümüzü kestiler, darbe senaryoları hazırladılar, Balyoz, Ergenekon’la halkın iradesini engellemeye çalıştılar, muhtıra verdiler. Ulusal ve uluslararası basınla sürekli üzerimize geldiler.” ifadesini kullandı.

 
Abdullah Gül'den Kayseri mitingi kararı
 
İZELMAN'da grevi durduran maddeler: İşçiler ne alacak?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Abdullah Gül'den Kayseri mitingi kararı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım yarın Abdullah ...
Başbakan Yıldırım 5 gün içinde 2 kez İzmir’e geliyor
Başbakan Yıldırım 5 Nisan Çarşamba günü kentte 3 önemli yatırım törenine ...
Kılıçdaroğlu İzmir'de miting yapacak mı?
CHP Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun İzmir'de miting yapıp yapmayacağı sorusu ...
 
Kılıçdaroğlu: Hep birlikte daha fazla demokrasi istiyoruz
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Hayır dediğimiz zaman hep birlikte daha ...
Balbay'a Balıkesir Dursunbey'de mikrofon yasağı
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay'a referandum çalışmaları için ...
Sözcü Kalın'dan önemli açıklamalar
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, yurtdışında oy kullanma oranlarının ...
 
AK Partili Sürekli: Halk Cumhurbaşkanı adayı gösterebilecek
Sürekli, "Artık Türkiye genelinde yüzde 10 değil, yüzde 5 oy alan siyasi ...
İzmir’de bir ilk… Yerel Tohum Buluşmaları: Emine Erdoğan’dan ‘milli tarım’ mesajları
Türkiye’de ilk defa düzenlenen ‘Yerel Tohum Buluşmaları’ etkinliği, Cumhurbaşkanı ...
CHP halk oylamasında 300 bin kişiyle çalışacak
Anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması için müşahit atamalarını tamamlayan ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva