HABERLER>POLİTİKA
3 Ocak 2018 Çarşamba - 12:07

AK Partili Kaya: İzmir’de trafik Çin işkencesi!

İşlerine, okullarına gitmeye çalışan milyonlarca İzmirli vatandaşın, trafikte çile dolu saatler yaşadığını hatırlatan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, “İzmir’de trafik Çin işkencesine dönüştü" dedi.

AK Partili Kaya: İzmir’de trafik Çin işkencesi!

Konak’ta muhtarlarla buluşan, hemşehri derneklerini ziyaret eden, Gıda Çarşısı’nda esnaf ziyaretleri yapan, İzmir Kamyoncular ve Kamyonetçiler Esnafı Odası yönetimi ile bir araya gelen, partisinin genişletilmiş ilçe yönetim kurulu toplantısına katılan Kaya, güne yoğun bir program sığdırdı.

Kaya’nın gündeminde İzmir’de yaşanan trafik çilesi vardı. Ege Bölgesi Kütahyalılar Fedarasyonu’nda gerçekleştirilen, Tepecik, Yenişehir ve Gültepe bölgesindeki muhtarların katıldığı toplantıda konuşan Kaya, İzmir’deki trafik sorununun her geçen gün artarak büyüdüğüne dikkat çekti.

Son olarak tramvay çalışmalarından dolayı şehir içi trafiğinde yeni düzenlemeye gidildiğini hatırlatan Kaya, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin trafik düzenindeki son değişiklikleri nedeniyle İzmir’de kent içi trafik durma noktasına geldi. Büyükşehir yetkililerinin açıklamalarına bakıyorsunuz, şaka gibi. Sürücüler her zamanki alışkanlıklarını sürdürdüğünden, körüklü otobüsler bulvarlarda dönemediğinden, Konak Tüneli açık olduğu için oradan yoğun bir trafik akışı sağlandığından dolayı İzmir’de trafik durmuş. Büyükşehir’in açıklaması böyle. Bu kadar plansızlık, programsızlık ve vurdumduymazlık olmaz. İzmirli hemşehrilerimiz bu eziyeti hak etmiyor” dedi.

KOCAOĞLU İZMİRLİLERLE DALGA GEÇER GİBİ KONUŞUYOR
İzmir’in yeni yıla trafik kâbusuyla başladığını, Büyükşehir Belediyesi’nin plansız ve programsız işleri yüzünden kentin yaşanmaz hale geldiğini söyleyen Kaya, “Aynı anda hem Yeşildere’de İZSU çalışması başlatıp hem de Konak’ta tramvay hattı döşemeye çalışmak plansızlık değildir de nedir! Yeşildere’yi kapattınız, hadi Allah’tan Konak Tüneli var, vatandaşlarımız oradan Konak’a gitmeye çalışıyor, bu sefer de Konak’ta karşılarına tramvay engeli çıkıyor. Orayı aşsalar Alsancak’ta yine çalışma var, yol yine kapalı. Bütün bu yaşanan sıkıntıların kaynağı ve sorumlusu Büyükşehir Belediyesi olmasına rağmen yapılan açıklamaya bakıyoruz, tam bir komedi. CHP’li Sayın Kocaoğlu İzmirliler ile dalga geçer gibi tramvay için ‘yeni yıl hediyesi’ diyor” dedi.

TEK BİR İŞİ BİLE DOĞRU DÜZGÜN YAPAMIYOR
Kocaoğlu’nun gündeminde başka şeyler olduğunu söyleyen Kaya, “İzmir’i yeni yıla trafik kabusuyla başlatıp kenti yaşanmaz hale getiren CHP’li Sayın Kocaoğlu’nun bu sıralar gündemi çok farklı. Kendi partisinin il kongresiyle, il başkanının kim olup kim olmayacağı ile ilgilenmekten asli görevlerini yapamaz hale gelmiştir. Ben daha önce bu konuyu gündeme getirdiğimde, ‘Hem belediye bakanlığını hem siyasi çalışmayı birlikte götürecek deneyime sahibim’ demişti. Gelinen noktada bırakın her iki işi bir arada götürmeyi, tek bir işi bile doğru düzgün yapamadığı net bir şekilde ortaya çıkmıştır. Ama kendisi İzmir’in sorunları ile değil partisinin sorunları ile ilgilenmeyi tercih ediyor” sözlerini sarf etti.

KÖRFEZ GEÇİŞ PROJESİ İZMİR’E KAZANDIRILACAK
AK Parti hükümetleri döneminde İzmir’de Kuzey Çevre Yolu’nun bitirilerek trafiğe açıldığını, Türkiye’nin havalimanı bağlantılı, en büyük kent içi raylı toplu taşıma sistemlerinden birisi olan İZBAN’ın kuzeyde Aliağa güneyde ise Selçuk’a kadar hizmet verir hale getirildiğini, açılan davalar ve tüm engellemelere rağmen Konak Tüneli’nin kente kazandırıldığını hatırlatan Kaya, “Kent içi trafiği düzenlemek merkezi hükümetin değil yerel yönetimin görevidir. Asli görevimiz olmadığı halde, İzmir’in trafikle ilgili sorunlarını çözme adına bugüne kadar birçok projeyi tamamladık. Bütün bunları açılan davalara ve türlü engellemelere rağmen yaptık. Şimdi yine tüm engellemelere rağmen Körfez Geçiş Projesi’ni İzmir’imize kazandıracağız” dedi.

 
Buca’da ocaklar sönmüyor, tencereler kaynıyor
 
Bornovalı gençlere etkili iletişim semineri
YORUMLAR
Toplam 40 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sadık bolel 5 Ocak 2018 Cuma 15:46

Sayın sayın Atilla Kaya tek yapılacak olan hamle kaldıraç kanunu taşın altına bir Ankara okeyi son hareket olur bu iş te biter kimsede Bir şey diyemez

Yorumu oyla      11      5  
4 Ocak 2018 Perşembe 08:56

akepe denen kurucusu siyonistlerin olduğu partiye müslüman diye oy vermek ve bu numarayı 15 senedir yemek. hahahaha!

Yorumu oyla      11      5  
Levo 4 Ocak 2018 Perşembe 08:24

Hükümet bilerek İzmire yatırım yapmıyor.Artık trafiği falan düşünecek halde kalmadı aslında .Emekli adamım.Üniversitede okuyan çocuğumuz var.Bana yapılan zam yüzde 5.Bizim asıl derdimiz geçim sıkıntısı.Gençlerimizin çoğu işsiz.geleceğe umutsuz bakıyorlar.Siz asıl bunlarla uğraşın sayın vekiller.

Yorumu oyla      13      5  
gülelim mi? 4 Ocak 2018 Perşembe 00:54

Hayırdır, Aklınızca Diyorsunuz İzmirli Laflarınızdan Etkilenecek, Nasıl !!!

Yorumu oyla      12      5  
Vatandaş 4 Ocak 2018 Perşembe 00:32

Çin işkencesi sn KAYA Trafik arttı tefe Tüfe arttı, yakıt fiyatları arttı, vekillerin maaşları arttı, İzmir nüfusu göç alarak arttı seçimler yaklaşıyor İzmir''i daha ne kadar dolduracaksiniz engelleyin şehirler arası göçü yaratın istihdam alanları tüm ülkede, yapılan yatırımlara destek olun. trafik çin işkencesi olduysa şapkayı bir önünüze koyun bizler sizleri oraya getirdik ki bir çözüm olun diye ve İzmirin milletvekiliyseniz sahip çıkın

Yorumu oyla      13      5  
Resmi rakamlar 3 Ocak 2018 Çarşamba 23:37

2017 yılı ihracat 13 milyar dolar sayın vekil bu millete bayram gibi açıklanıyor elbette gurur duyuyoruz.Ama aynı açıklamayı yapanlar ithalatın 23 milyar dolar dış ticaret açığı 10 milyar dolar.Yapılan hata "Hatipler sadece ihracatı" anlatıyor insanlar ithalatı ve dış ticaret açığının eziyetini yaşıyor.2023 te ihracat 500 milyar dolar olacak vaadini de millet unutmadı.İhracat kalemlerine bakın ilk sıralar sanayi ürünü değil montaj ürünü gelin bunu sanayi ürününe çevirelim.Gelin şu ithalat sevdasından vazgeçin.İlk işte tarım ve hayvancılığın ayağa kaldıralım ama lafla değil.Bunuda başarmak için ötekileştirmeden acil vazgeçilsin toplumun tamamı kucaklanılsın, ben yok biz varız denilebilsin.Başka Türkiye yok.Enflasyon ve işsizlik, büyüme rakamları dünya standartlarına göre hesaplama sistemi kullanılsın, ısmarlama rakamlar bizi yanıltmasın.

Yorumu oyla      12      5  
hadi ya 3 Ocak 2018 Çarşamba 23:26

Buca rumuzlu kardes, bunun din düsmanligi ile ne alaksi var ? Izmir hizmeti sadece Belediyeden degil Hükümettende bekliyor. Yazdiklarini bir daha oku. Utanacaksin.

Yorumu oyla      12      5  
ST 3 Ocak 2018 Çarşamba 22:58

Olmayacak yerlerde trafiği artıran AVM'lere izin verenler, Mavişehir'de normal yükselti dışı yapılaşmaya izin verenler, belediyenin imar planları dışı uygulamalara yol açanlar trafik konusunda konuşamaz. İzmirli her şeyin farkında. Şurada çok kısa süreli tramvay hattı yapımından kaynaklanan sıkıntıları kimse öne çıkarmaya kalkmasın.

Yorumu oyla      12      6  
Hazine 3 Ocak 2018 Çarşamba 22:27

Hafifraylı ve metro sistemleri için İzmir haricindeki büyükşehir belediyelerine yapılan hazine yardımı benim milletvekili seçildiğim ile neden verilmiyor diye masaya yumruğunu vuran, bunu İzmir‘e vermezseniz insanların yüzüne bakamayız tekrar nasıl oy isteriz diyebilen İzmir milletvekillerini görmek isterdik. İzban konusunda nemalananlar kulvarında da malesef size sıra gelmedi.

Yorumu oyla      12      5  
Alen35 3 Ocak 2018 Çarşamba 22:00

Körfez geçiş projesinin izmirin trafik sorununa bir tek hafta sonu çeşme ve karunburun yarım adası dönüşlerine çağre olur. oda hangi izmirlinin karşıya geçmek için 10$ gibi rakamları ödeyeceği meçhul. hali hazırda feribot ile 10TL ,indirimli saatlerde 6tl ye bostanlıya geçmek mümkün. Körfez geçiş projesi sadece görsel olarak duracaktır. ASlında sayın kaya da ne oldugunu biliyor ama mecbur kendi partisini savunup muhalefet olmak durumunda. yoksa körfez geçiş projesi aklı başında insanların yapmaya kalkışacağı bir iş değildir.

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir’de kongreye bir aday daha… O isim de açıkladı!
İl kongresine sayılı günler kala 5 isim yarışta var olacağını açıklarken ...
CHP'li Gümrükçü'nün seçim merkezi hazır!
Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü 7 Ocak’taki il kongresinde var olacağını ...
Mehmet İŞLER sordu, gençliğin yeni patronu Uyan konuştu: Artık proje zamanı
CHP İzmir’de gençliğin yeni patronu Uyan konuştu: Artık projeler dönemi başlıyor!
 
AK Parti'den Abdullah Gül'e eleştiri
AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü, "konforlu ...
Erdoğan, Baykal ile telefonda görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP Milletvekili Deniz Baykal ile telefonda görüştü
CHP İzmir’de adaylar geçidi... Gümrükçü ve Yücel’den ziyaret
İl kongresinde yarışacak adaylarda öne çıkan iki isim Gümrükçü ve Yücel ...
 
CHP İzmir'de ismi il başkan adaylığı ile anılıyordu... Yücel’e destek istedi!
İlçe kongreleri sürecinde adaylık çalışması yaptığı bilinen İl Başkanı ...
Başbakan Yıldırım'dan Baykal'a telefon
Tedavisine Almanya'da devam edilen Deniz Baykal'ı telefonla arayan Başbakan ...
'Silahlı eğitim kampları bulunduğunu duyuyoruz'
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Konya ve Tokat'ta silahlı eğitim ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva