HABERLER>POLİTİKA
23 Kasım 2012 Cuma - 16:34

AK Parti zirvesinde CHP'ye salvo teşkilata uyarı!

İzmir’de düzenlenen 8. Bölge Yerel Yönetimler Toplantısı’nda konuşan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, muhalefeti eleştirdi. Büyükşehir Yasası’nı eleştirenlerin mahcup olacağını anlatan Yıldırım, “Bu işler nutuk atmakla olmaz. Atatürk’ün yaptıklarını sahiplenerek kimse iş yapmasın” dedi. Milletvekilleri adına konuşan MKYK Üyesi Denizli Milletvekili Nihat Zeybekçi de, “EXPO, İzmir’in tek başına yapabileceği bir iş değildir. İzmir’in yerel yönetimler açısından halini görünce üzülüyorum” diye konuştu. Zirvenin en dikkat çekici konuşmalarından birine imza atan Bakan Günay ise teşkilatı kendisini sorgulamaya davet etti, ‘Neden başarılı olamıyoruz’ diye sordu.

AK Parti zirvesinde CHP ye salvo teşkilata uyarı!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - AK Parti Genel Merkezi’nin düzenlediği 8. Bölge Yerel Yönetimler Toplantısı gerçekleştirildi. İzmir, Manisa, Muğla, Denizli, Uşak, Burdur illerinin geldiği Balçova Termal Tesisleri’nde gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkanı Menderes Türel, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, AK Parti eski Genel Başkan Yardımcısı Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, MKYK Üyesi Denizli Milletvekili Nihat Zeybekçi, Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Niğde Milletvekili Alparslan Konaklıoğlu, Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, Konya Milletvekili Mustafa Paloğlu, Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Burdur Milletvekili Hasan Hami Yıldırım, Van Milletvekili Çiftçi, Muş Milletvekili Faruk Işık, Manisa Milletvekilleri Selçuk Özdağ, Muzaffer Yurttaş, Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Sema Öğüş, İzmir Milletvekilleri Ali Aşlık, Hamza Dağ, İlhan İşbilen, Rıfat Sait, Nesrin Ulema, İlknur Denizli, Aydın Şenggül, Uşak Milletvekili İsmail Güneş,il milletvekilleri, belediye başkanları, il başkanları, parti yöneticileri ve çok sayıda kişi katıldı.
 
MAHÇUP OLACAKLAR!
Toplantıda konuşan Bakan Binali Yıldırım, TBMM’den tartışmalı bir şekilde geçtikten sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayına sunulan Büyükşehir Yasası’ndaki kavgaları anlattı. Yıldırım, “Büyükşehirler yasası görüşülürken çok hararetli tartışmaları yaşadık. Sizler de şahit oldunuz. Bu yasa Türkiye’de yetkilerin merkezden yerele doğru devredilmesinin yeni bir aşamasıdır. Ne yazık ki siyaset alanları daralanlar, siyasette söylem, eylem üretemeyenler eleştirdi. İnsanımızın daha iyi hizmet alması için, hizmetin ayağa gidecek şekilde yaygınlaştırılması için, yerel yönetimlerin güçlendirilmesi için, parlamentonun koyduğu iradeyi o kadar ileriye taşıdılar ki sanki Türkiye eyaletlere bölünecek, üniter devlet yapısı ortadan kalkacak ve bölücülere gün doğacak. Bunu söylerken de ne yazık ki yakın tarihimize, hafızalarına müracaat etmeyi akıl edemediler. Parlamentoda 2004 yılında belli bir düzenleme yapıldı. İdare sınırları il sınırı oldu. İstanbul ve Kocaeli’de bu yapıldı. Zaten sekiz yıllık tecrübe var. Bunu bile görmezden geldiler. Unutturmaya çalışıyorlar. Bu model zaten başarıyla uygulanıyor. Yeni şehirlerde de uygulanacak. Büyükşehir sayısı 16’dan 23’e çıkıyor. Nüfusumuzun 3’te 2’sini ilgilendiren bir konu. Bu yasa ile yerel yönetimlerin bütçesi ve imkanları artıyor. Bazı yeni ilçeler kuruluyor. Bundan daha önemlisi hizmet alanları il sınırlarına genişletildiği için köylere Büyükşehir belediyesi’nin hizmet götürme mecburiyeti geliyor. Köylerimiz lehine geçici düzenleme de var. Bütçelerinin asgari yüzde 10’unu köylerdeki altyapılara ayırmak zorundadır. İzmir’de köylere aktarılar bütçenin üç katı artacak. Bunun neresi kötüdür. Bunu söyleyenler yarın seçim meydanlarında mahcup olacaklardır. Bizim görevimiz yasayı anlatmak olmalıdır” dedi.
 
DELER GEÇERİZ!
Yasanın avantajlarının anlatılması gerektiğini ifade eden Bakan Yıldırım, “Size gelip ‘köyler ortadan kalkıyor, muhtarlıklar yok oluyor’ diyebilirler. Cevap hazır. Köyler belediye oluyor, şehirleşiyor. Zaten İzmir’de köy nüfusu yüzde 8’e düşmüş. Herkesin ayağı şehirde. Ödemiş’te, Kiraz’da, Bergama’da yaşayan hemşerilerimiz Büyükşehir Belediye Başkanı’nı oy verecek, ona hasep soracak. Çıkıp ‘ne yaptın’ diyecek. Getirilen uygulama budur. İnsanın dolaşım sistemi neyse yönetim yapısı da odur. Ana damarlar kan pompalıyorsa, kılcal damarlara da gidiyorsa sağlıklı yapıdan bahsediliriz. Bu yasa ile kılcal damarlara güç veriyoruz. Her türlü yardımı yapıyoruz. Her şeyi merkeze çekmek, yetki gaspı değil, yerele imkan sağlamaktır. Ak Parti’ye yakışan da budur. Biz ‘insanı yücelt ki devlet yücelsin’ anlayışı ile hareket eden bir partiyiz. Bu ülkede 50-80 yıl boyunca bu millet dağlara baktı, önünde eğildi. Biz o dağlara ‘engel olursanız deler geçeriz’ derken vadilere de ‘köprüler kurarız’ diyoruz. Durum budur” diye konuştu.



NUTUK ATMAKLA OLMAZ
Türkiye’nin her alanda değişim ve dönüm içinde olduğunu anlatan Bakan Yıldırım, “10 yıl önce 22 bankası batmış, 50 milyar doları uçmuş bir yapı vardı. İnsanlar ‘bu ülkenin hali ne olacak’ diyordu. Dünya’da kriz yok Türkiye yerle bir olmuştu. Bir yandan demokrasi üzerine oynanan oyunlar, diğer yandan ‘kuşa bak, kuşa’ derken bankaları hortumlayanlar. Biz bunları gördük. Tam milletin umudu bitmek üzereyken İstanbul’dan bir ses yükseldi. O da Recep Tayyip Erdoğan. O ‘zaman halkın karar verme zamanıdır’ dedi. Ve ‘durmak yok yola devam’ dedi. Şimdi de ‘durmak yok, hizmete devam’ diyoruz. Kısa sürece meclisin üçte ikisine sahip bir yapıya geldik. 10, yılımızı da geride bıraktık. Geçen 10 yılı özetlemek saatler alır. 2003 Türkiye’sinde çoğu Özal döneminde yapılmış 2 bin kilometre otoyol, 4 bin kilometre bölünmüş yol vardı. Başka bir şey yok. Toplamı 6 bin kilometre yol vardı. Türkiye’nin araç miktarı da 8 milyon adetti. Sadece 6 ilin otoyolu vardı. Yıl 2012, 6 bin kilometre yolun üzerine 16 bin kilometre daha koyduk. 80 yılda 6, 10 yılda 16 bin kilometre. AK Parti’ye yakışan da budur. Sayı 6 ilden, 74 ile çıktı. Kurtuluşumuzun, istiklalimizin olduğu İzmir’i düşünün. 2003 yılında Ankara ve İstanbul’a bölünmüş yolu yoktu. Burdur, Denizli, Antalya’ya yol yoktu. Türkiye’nin üçüncü büyük kentinin çevresindeki illerle bağlantısı yoktu. Neden bahsediyorsunuz? Bütün Ege illerinde de aynı şekilde yatırımlar yaptık. Ege Bölgesi üreten bir bölgedir. Bu bölgede yaptığımız yol yatırımı 6 milyar TL’dir. Karayollarında daha çok yapacak işimiz var. Biz havayolunu halkın yolu haline getirdik. Eskiden herkese nasip olmazdı. Uçağa binenler birbirini tanıyordu. Güzel mutlu bir aile kurmuştu. Ama bu ülke 74 milyon. Eğer bir nimet varsa üzerinde herkesin hakkıdır. Kimsenin tekelinde değildir. Başbakanımız dedi biz de ‘başüstüne’ dedik. Toplam 25 havalimanı vardı 48’e çıkarttık. Vatandaşa ‘niye otobüsle gidiyorsun’ diyorsun o da ‘o kadar param yok’ diyor. Gerçekten doğru otobüs, havayolundan pahalı hale geldi. Biz söyledik ve yaptık. Hayaldi gerçek oldu. Türkiye 60 noktadan 198 noktaya uçuyor. Bu işler nutuk atmakla, boş konuşmakla olmaz, büyük işler yapmakla, çalışmakla olur. Atatürk’ün yaptığı ile övünmeyeceksiniz. Onun devamını getireceksiniz.” dedi.
 
PROVA YAPALIM DEDİK
Ankara-Konya hızlı tren projesini yaptıktan sonra muhalefetin seçim beyannamesine hattın projesini koyduğunu anlatan Yıldırım, “ Yapılanı bile takip edemiyorlar. Biz yaptık onlar bundan haberdar bile değil. Bunları da gördük. İletişim alanında da çok önemli işlere imza attık. Eskiden yalan dünya vardı şimdi hem yalan hem de sanal dünya var. İhtiyaçlar değişti. Eskiden köylerde yol, su derlerdi. Şimdi de iletişim konusunda yatırımlar istiyorlar. İhtiyaçlar bitmez. Ömür bilet yol bitmez. Milletimizin duası, desteği olduğu sürece Başbakanımızın liderliğinde AK Parti iktidarı olarak çalışacağız. İnsanlarımızın başını dik, yüzünü ak yapmaya devam edeceğiz” dedi. Katılanların alkışlaması üzerine Bakan Yıldırım, “Kusura bakmayın. Böyle coşkulu kalabalığı görünce prova yapalım dedik” ifadelerini kullandı.


 
BOZUK PLAK GİBİ
Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Antalya eski Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de yerel seçim sürecinin yaklaştığını söyledi. Partinin hizmet bayrağını İzmir’den Burdur’a kadar her yerde taşıyacaklarını anlatan Türel, “Bizim geleneğimizde vazife emanettir. Partimiz yönetim ilkeleri ile başarılı olmuştur. Biz seçimden seçime değil partilerin her zaman hesaba çekildiğini biliyoruz. Partimiz bu anlayış ile hareket ediyor. Büyükşehir Yasası’nda belde belediyelerin kapatılması en çok eleştirilen konu arasında yer alıyor. Hiç de hak etmediğimiz eleştirilen alıyoruz. Belediyeler ve köyler mahalle olduğu için Büyükşehir’in hizmetlerinden faydalanacak. Arkadaşlarımız ‘sayın başkanım bizim belediyemizi kapatma’ diyor. Ben de ‘personele maaş ödeyebiliyor musun, yatırım yapabiliyor musun?’ Bunların hiçbirisi yok.   Turizm beldeleri konusunda eleştiriler geliyor. Belediyelerin gideri gelirinde fazla. Bana ‘Açatı Belediyesi’ni niye kapatıyorsunuz?’ diyorlar. Marka belediyeler yani Alaçatı. Side gibi yerler yaşayacak. Daha iyi hizmet için orayı Büyükşehir’in içine aldık. Biz Alaçatı’yı değil, Alaçatı Belediyesi’ni kapatıyoruz. Hanginiz oraya giderken ‘Alaçatı Belediyesi’ne gidiyoruz’ diyorsunuz. Biz bölgenin kendisine gidiyoruz. Çıkıp ‘Aydın, Manisa, Denizli büyükşehir olmasın’ diyorlar. Yarın bunu eleştirenler seçim zamanı hangi yüzde seçmenin karşısına çıkacaklar. Daha ilk günden komplo teorileri ile bu sürece zarar vermeye çalıştılar. Muhalefet siyaset üretemediği için bozuk plak gibi çalıyor. Yeni bir şey üretemedikleri için eskiye dönüyorlar. Biz kararlı ve dik duruşumuzu söyledik. Biz bu muhalefete alıştık. Dün söylediklerini bugün unutuyorlar. Muhalefet hep ideolojik işlerin peşinde gidiyor. Ben İzmir’den Antalya’ya giderken hızlı şekilde geçerken o belediyenin hangi parti olduğunu anlayabiliyorum. Yollar bozuk, temizlik yoksa o belediye muhalefet partisinin belediyesi oluyor. İzmir gereken hizmetlerden mahrum kaldı. Bu da kentte yaşayanları üzüyor” diye konuştu. Türel, yeni yapılan Büyükşehir Yasası’nın birçok ülke tarafından model alınacak bir duruma getirildiğini söyledi.
 
İZMİRLİ’YE ARSENİKLİ SU İÇİRDİLER!
Toplantıda AK Parti eski Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi de CHP’yi ve belediyeleri eleştirdi. Tanrıverdi, “AK Parti’nin belediyelerinde adam kayırma, iltimas olmaz. Antalya Büyükşehir Belediye başkanı ‘partim gönderdi ben de işe aldım’ dedi. Kadrolaşmanın nasıl yapıldığını açıkça ortaya koydular. Yine Ankara’da belediye başkanı ‘bizim yamyamları doyuramadık’ dedi. İzmir’de bile bile vatandaşlarımıza arsenikli su içirdiler. Bunu bilerek yaptılar. Su medeniyettir diyerek biz Manisa Gördes’den su getirdik. Artık insanlarımız arsenikli su içmiyor, sağlıklı su içiyor. Biz de ‘afiyet olsun’ diyoruz. İzmir’de belediyenin beceriksizliği nedeniyle gerçekleştiremediği raylı sistemi hükümetimiz gerçekleştirdi. Biz hizmetleri verirken Dikili’de olay patladı. Başkan nerede? Yurt dışında. Niye yurt dışında? Bunlar gözlerinizden kaçmasın. Bizim belediye başkanlarımızın anlayışında hizmet vardır. Yereli olmayanın geneli olmaz. Siyaset yerelde başlar. Bir ülkenin, şehrin gelişmişliğini görmek istiyorsanız yerel yönetim hizmetlerine bakmanız gerekir. 2014 yerel seçimlerinde İzmir, AK Parti ile tanışacaktır.” dedi.
 
“İZMİR’İN HALİNE ÜZÜLÜYORUM”
Milletvekilleri adına AK Parti MKYK Üyesi Denizli Milletvekili Nihat Zeybekçi konuştu. Zeybekçi, İzmir’in gelişme ve kendini daha ileriye götürme konusunda yetersiz kaldığını söyledi.
 
Büyükşehir Yasası’nın Cumhurbaşkanı’nın önünde onay beklediğini ifade eden Zeybekçi AK Parti demenin aslında ‘yerel yönetim’ demek olduğunu söyledi. İstanbul’da 1994 yılında önemli çalışmalar yapıldığını anlatan Zeybekçi, “Trafiğin keşme keş olduğu, yolsuzluğun ayyuka çıktığı, kuşların bile hava kirliliğinden uçmadığı, Haliç’te kokunun gitmediği bir kent olarak ön plana çıkıyordu. Millet orada ‘bıktın sizden’ dedi ve Tayyip Erdoğan’ı göreve getirdi. Yerel yönetimler alanında hizmet destanı gerçekleştirildi. Ardından ülkenin sorunları baş gösterdi. Ekonomik kriz aldı başını gitti. Ardından kurulan 2002 yılındaki AK Parti’ye ülke emanet edildi. Başarılar ardı ardına geldi. Milletin adamı kavramı çok önemlidir. O adam 1994 yılında başarılı olmasaydı bugün AK Parti olmazdı. Yerel yönetimlerde bizim başarımızın altında yatan en önemli ana fikir ‘bu ülke ile bu millet yönetilmez’ anlayışı değil, ‘bu millet ile bu ülkeye hizmet edilir’ anlayışıdır. Ben, Denizli’de belediye başkanlığı yaptım. Hizmetlerimiz parmakla gösteriliyor” dedi.
 
EXPO TEK BAŞINA YAPILMAZ!
İzmir’in öneminden bahseden Zeybekçi, “İzmir bölgenin başkentidir. Bölgedeki iller ne yaparsa yapsın İzmir’in başarısı, çalışması yoksa boşa gider, yetersiz kalır. Denizlere açılmadığımız sürece başarılı olamayız. İzmir’i üzülerek seyrettim. Kordon’da otururken yüzünüzü denize döndüğünüzde gerçekten kötü olduğunu görüyorsunuz. Biz buna üzülüyoruz. İzmir’deki insanların takdiri için ‘cahil halk ne bilir’ demedik. Dünya’da şehirlerin yarıştığı bir dönemde İzmir’in bu süreci ıskalamasına gönlümüz razı değil. EXPO İzmir’in tek başına yapabileceği bir iş değildir. Denizli’den, Aydın’dan, Manisa’dan destek almalıdır. İzmir’in bölge ile ulaşım yolları, ağları var. Bu kent Dünya’ya açılan bir kent olursa Ege Bölgesi kazanır. İnşallah Ege’nin başkenti İzmir’i de AK Parti belediyeciliği ile tanıştıracağız” diye konuştu.

Öte yandan Divan Başkanlığı’nı Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanı Bölge Koordinatörü Mehmet Sekmen’in yaptığı toptıda divan üyeleri olarak İzmir İl Başkan Yardımcısı Yusuf Kenan Çakar, Aydın Kadın Kolları Teşkilat Başkanı Nuray Türkmenalp, Burdur İl Yerel Yönetimler Başkanı Birkan İş, Uşak Hakan Uludağ, Denizli Adnan Kaya, Muğla Erdoğan Ünal, Manisa İl Kadın Kolları İl Yerel Yönetimler Başkanı Berrin Aktun yer aldı.

İZMİR’İN EXPO’DA ŞANSI ÇOK YÜKSEK!
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da konuşmasında EXPO konusuna vurgusu yaptı. Günay, “İzmir’i dünya çapında bir proje için hazırlıyoruz. İzmir heyeti ile birlikte Paris’te sunuma katıldık. Geçen sefer bir rakip vardı. Şimdi ise Tayland, Rusya, Latin Amerika ve Dubai’den rakibimiz var. Her birinin iddiası var. Elemeli bir sistem uygulanacak. Ben İzmir’in çok şanslı olduğunu düşünüyorum. Eski ve yenidünyanın merkezinde bir şehir. Sadece İzmir değil Ege’yi temsil eden yapısı var. Türkiye süresini iyi kullandı. Yüksek seviyeli bir sunum yaptı. Biz Haziran’da bir sunum daha yaptıktan sonra Kasım’da sonuç alacağız. Kapalı ve etik dışı yöntemler uygulanmazsa bu işten başarılı çıkacağız. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti adına söz veriyorum eğer İzmir EXPO’yu alırsa çok iyi bir çalışma yapacağız. Biz bu konuya siyasi bakmadık. Kesinlikle İzmir’in önüne geçmedik. Ankara’yı bile gündemimize almadık. İzmir, Türkiye’yi taşıyan, bir yer. Limanı, havalimanı ile çekim gücü var. Biz bu konuyu tartışma konusu yapmayız” dedi. Bakan Günay bölgedeki kültür ve turizm çalışmalarını da anlattı.

           
NİYE BAŞARILI OLAMIYORUZ?
2002 yılından bu yana milli gelirin arttığını, ekonominin, sağlık, eğitim ve turizm hizmetlerinin arttığını anlatan Bakan Günay, “Biz 12 Eylül yasaklarını kaldırdık. Demokrasiyi güçlendirdik. Adnan Menderes, Turgut Özal, Bülent Ecevit hep buradan güç aldı. Biz niye burada başarılı olamıyoruz? Teşkilatlar kendilerini sorgulasınlar. Yeterince gayret gösteriyor muyuz, göstermiyor muyuz? Buna bakın. Bizim anlatmakta sorumuz yoksa bunu iyice ortaya çıkarmalıyız. Ekmeğini millet yesin. Şerefini taşıyalım. Bizim yakınımız olsun, akrabamız olsun diye listelere isimler yazmayın. Biz insanların kılığı ile kıyafeti ile uğraşmıyoruz. Kimsenin yaşamına, gezdiğine, yediğine, içtiğine karışmıyoruz. Biz bundan çok şikayet ettik. Kendinizi kapatmayın. Toplum ‘bunlar geldiğinde hayatımızı ileriye götürecek’ desin. Türkiye’yi yönetiyoruz. Manisa, Muğla, Aydın, İzmir geri gider mi? Gitmez. Gitmez ise bunu böyle anlatacağız. Kadınlar, gençler size çok iş düşüyor. Türkiye’nin geleceğine ihtiyacımız var.  Avrupa’da herkes kemer sıkıyor. Bizim Türkiye’ye anlattığımız güveni kasabalara kadar anlatalım. Biz kimsenin diline, dinine karışmıyoruz. Bir tek isteğimiz var kardeşlik içinde yaşayalım. Kavganın olduğu yerde hiçbir şey gelişmez. Biz barış istiyoruz. Atatürk’ün dediği de Allah’ın emri de barıştır. İzmir’de bu dönem aldığımız iyi sonuç ile 2007 arasında milletvekili farkı yok. Arada üzerimizden yerel yönetimlerde tufan geçti. Bunlara bakalım. Yerel yönetimlerden önce belediyeleri daha iyi hizmet alsın diye kapattık. Biz Türkiye’nin her yerinden en iyi ve fazla oyu alacak bir partiyiz. Biz bunu alamıyorsak ciddi bir şekilde kendimizi sorgulamalıyız. Yerel seçimler 15 ay sonra yapılacak. Zaman altın değerinde. Ciddi bir sınav hazırlığı var. Kendimizi sorgular, çalışırsak ve güven verirsek hizmet konusunda çok büyük desteği arkamıza alacağız” dedi. Bakan Günay’ın konuşması ayakta alkışlandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
24 Kasım 2012 Cumartesi 10:21

AK PARTİ ülkeye çok şey kazandırdı,izmire de kazandırdı,bunu bazı izmirliler bilmez ama seçimlerde bilecek

Yorumu oyla      15      11  
Yurttaş 24 Kasım 2012 Cumartesi 08:51

İzmir, amazon savaşçısı bir kızdır esasında. SİZİN GİBİLERİNE KENDİNİ TESLİM ETMEZ.

Yorumu oyla      15      11  
MHP liden öpücük var.. 24 Kasım 2012 Cumartesi 01:34

egeli misin bilmiyorum ama evet akparti yaptı. senin partin 5 senede teleferikin halatlarını yeniliyemiyorken .akparti 8 hükümet görmüş çevreyolunu bitirdide altınyol denildiği gibi nefes aldı. cehepe ne anlar hizmetten amannn niye anlatıyoz. anlatmaya gerek yok yerel seçimlerde hizmet nasıl olur daha güzel göreceksiniz. az kaldı izmir elbet hesap soracağız bu cehepe ye

Yorumu oyla      19      8  
egeli35 24 Kasım 2012 Cumartesi 00:03

Çevre yolu, AKP'nin projesi değil, sadece yarım kalan çevre yolu bitirildi o kadar. Başkalarının projelerini sahiplenme huyunuzdan vazgeçin bence...

Yorumu oyla      12      10  
ümit 23 Kasım 2012 Cuma 23:11

valla bu zamana kadar chpliydim hiç aklım yokmuş aklı olan akp der şapkanı önünüze bir egin citti olarak düşünün nedemek istediğimi anlayan anlar

Yorumu oyla      20      6  
gelin gari 23 Kasım 2012 Cuma 20:04

birileri başka türlü uyanmayacak,hizmet yapma gereği duymayacak, hizmet için bu sefer AKP

Yorumu oyla      24      11  
darkangel 23 Kasım 2012 Cuma 18:19

binali yıldırım olmasayadı bu chp altınyolda sabah ve akşamları yollara duba koyarak yol ayrımı yapardı allahtan akparti geldide çevre yolu yaptı şehir medeniyet gördü akparti izmiri alırsa izmir medeniyet şehri olur

Yorumu oyla      31      18  
egeli35 23 Kasım 2012 Cuma 17:23

Duyan da İzmir'in tüm çevre yollarını hükümet yaptı sanacak.

Yorumu oyla      25      21  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Sevilay Öğretmeni okulunda andı…
Bir dizi temas için kente gelen Genel Başkan Yardımcısı Keskin ve Genel ...
Erdoğan’a destek Aygün’e ‘Seyit Rıza’ uyarısı
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Dersimli Seyit Rıza ve arkadaşlarının itibarlarının ...
'Büyükşehir' Anayasa’ya da ulusalararası yasalara da aykırı
CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Birgül Ayman Güler, İzmir ...
 
Tacizden aklanmak için dokunulmazlığından vazgeçti!
Meclis’te Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile “cinsel taciz” tartışması ...
AK Parti’ye ‘Keskin’ çıkış: Üye hırsızları!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, İzmir’in Egedesonsöz aracılığıyla ...
Çıray ‘merkez sağı’ CHP’de buluşturuyor
Geçmiş dönemlerde merkez sağda siyaset yapan Bucalılar Aytun Çıray’ın ...
 
Türeli'den komisyonda Bakan'ı terleten sorular
Rahmi Aşkın Türeli, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bütçesi görüşmelerinde ...
Şengül: TOKİ Bayındır'ın çehresini değiştirecek
AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, TOKİ’nin Bayındır İlçesi’nin ...
'Silah bırakan teröriste yurtdışı olabilir'
D-8 Zirvesi için gittiği Pakistan'dan dönen Başbakan Erdoğan, uçakta gazetecilerin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva