HABERLER>POLİTİKA
23 Kasım 2012 Cuma - 15:23

CHP Sevilay Öğretmeni okulunda andı…

Bir dizi temas için kente gelen Genel Başkan Yardımcısı Keskin ve Genel Sekreter Tamaylıgil il örgütüyle birlikte korkunç bir cinayete kurban giden Öğretmen Rabia Sevilay Durukan’ın okuluna karanfillerle konuk oldu.

CHP Sevilay Öğretmeni okulunda andı…

Cihan DURAK/EGEDESONSÖZ – Örgütle bir dizi temas için kente gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ile Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil, 24 Kasım Öğretmenler Günü arifesinde kentte korkunç bir cinayete kurban giden Öğretmen Rabia Sevilay Durukan’ın okulunu ziyaret etti.

İl Örgütü ile birlikte Nazire Merzeci İlköğretim Okulu'na konuk olan İkili, Rabia Öğretmeni karanfillerle andı. Burada bir açıklama yapan Bihlun Tamaylıgil, Öğretmenler Günü ekseninde eğitim sistemi üzerine çarpıcı söylemlerde bulundu.
 
Söze “Öğretmenlerimizi yarınımız için en önemli gücümüz” diyerek başlayan Tamaylıgil, “Ben değerli hocamızın şahsında tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum. Başöğretmenin Atatürk olduğu bir ülkede aydınlığın her zaman meşalesi yanacaktır. Buna inanıyorum” dedi.
 
Eğitimcilerin sorunlarına da değinen Tamaylıgil, “Problemler içerisinde öğretmenlerimizin en başta genç atanamayan öğretmenlerimizle başlayıp mevcut öğretmenlik mesleğini yapan değerli öğretmenlerimizin birçok problemi var” şeklinde konuştu.


4+4+4 TEPKİSİ
Tamaylıgil yeni eğitim sistemine de eleştiriler getirdi. CHP Genel Sekreteri, “Türkiye bu sene 4+4+4 ‘Ucube Yasası’nı yaşadı. Bu yasanın getirdiği maalesef Türkiye açısından baktığınızda danışılmadan, emri vakiyle bir ucube yasa ancak şu bir gerçek ki, sorunları çözmeden, taraflara danışmadan ve tarafların görüşü alınmadan çıkmış bir yasanın geleceğe hizmet etmesi çok zor” ifadelerini kullandı.
 
Tamaylıgil şunları söyledi: Bugün gelmemizin özel bir nedeni var. 25 Kasım Kadına Şiddetle ilgili tepkilerimizin artarak devam ettiği bir gün... Ve burada bir öğretmenimizi Sevilay öğretmenimizin anmak için buradayız. Sevilay Öğretmenimiz maalesef hem bir öğretmen olarak emek verdiği, yetiştirdiği eğittiği, aydınlatmaya çabaladığı o görev bilincinin içinde bir şiddetle karşı karşıya kaldı. Ve bu şiddet onun canına kıyılmasını sonuç olarak getirdi. Kendisini rahmetle anıyoruz. Ailesine sabır diliyoruz.
 
Ama Sevilay Öğretmenin bir kadın ve eğitimci olarak ışığı hiçbir zaman sönmeyecektir. Hem şiddete karşı mücadelede hem öğretmenlerin her türlü şart altında canı pahasına eğitim öğretim görevini ortaya koymasının…

“GENÇLERİMİZİ GEREKLİ DONANIMLA YETİŞTİREMİYORUZ”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin de eğitim ve eğitimcilerin önemine değindiği konuşmasında, “ Çağdaş uygarlığı yakalama özgür akılla gerçekleşir. Toplum bireyleri aklın özgürlüğünü kısıtlayan toplumsal ve ekonomik baskılardan kurtulursa, bu toplum çağdaş uygarlığı yakalayabilir. Toplumu çağdaş uygarlığa götürecek yolun yöneticisi öğretmendir. Öğretmen insanın doğruyu, toplumsal ilişkileri algılamasını ve insanın kişiliğinin gelişmesini sağlayan bir mimar, bir mühendistir. Bu görevi yerine getirmesi için kendisinin her türlü ekonomik kuşatmadan uzak özgürce hareket etmesine imkan sağlayacak bir bilgi ve becerisini geliştirebilecek olanaklara sahip olmasıyla özdeştir. Öğretmenlerimizin yoğun sıkıntıları var. Özellikle genç öğretmenlerimizin atanmasında zorluklar yaşanmaktadır. Var olan öğretmenlerimiz de kendilerini geliştirme, becerilerini arttırmaya olanak sağlayacak ekonomik olanaklardan yoksundur. Maalesef gençlerimizi sistemle uyumlu yaşayacak gerekli donanımla yetiştiremiyoruz. Bu eksikliğin yarattığı bir olumsuzluk bu okulda yaşadık” diye konuştu.
 
Keskin, Sevilay Öğretmenin genç yaşta öğrencisi tarafından bıçaklanarak yaşamını yitirdiğini belirterek, “Bu eğitim sistemimizdeki aksaklıkların yansımasıdır. Toplumumuzun genç insanlarının sistemle uyumlu yaşamasının zor olduğunun ortaya çıkardığı bir acı gerçektir. Sevilay öğretmenimize tanrıdan rahmet diliyorum, ışık içinde yatsın. Tüm ailesine sabır diliyorum” dedi.

BİR OKULA ADI VERİLSİN!
Ziyarette Türk-Eğitim Sen 3 No’lu Şube Başkanı Adnan Sarısayan da Sevilay Öğretmen’in yaşamını yitirdiği ilçede adının yaşamasını istediklerini duyurdu. Sarısayan, “Sevilay öğretmenin adının Karabağlar’da bir okulda yaşatılmasını istiyoruz. Sevilay Öğretmenimizin şehit sayılıp sayılmayacağı konusunda Valilik Bakanlığa görüş sordu. Bu konuda yasanın müsait olmadığını söylediler. Sınıfında ders işlerken öğretmenimiz şehit edildi. Dolayısıyla bu kutsal görevini ifa ederken öldürülmesinden dolayı şehit sayılması için yasal düzenleme için desteklerinizi bekliyoruz” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan’a destek Aygün’e ‘Seyit Rıza’ uyarısı
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Dersimli Seyit Rıza ve arkadaşlarının itibarlarının ...
'Büyükşehir' Anayasa’ya da ulusalararası yasalara da aykırı
CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Birgül Ayman Güler, İzmir ...
Tacizden aklanmak için dokunulmazlığından vazgeçti!
Meclis’te Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile “cinsel taciz” tartışması ...
 
AK Parti’ye ‘Keskin’ çıkış: Üye hırsızları!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, İzmir’in Egedesonsöz aracılığıyla ...
Çıray ‘merkez sağı’ CHP’de buluşturuyor
Geçmiş dönemlerde merkez sağda siyaset yapan Bucalılar Aytun Çıray’ın ...
Türeli'den komisyonda Bakan'ı terleten sorular
Rahmi Aşkın Türeli, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bütçesi görüşmelerinde ...
 
Şengül: TOKİ Bayındır'ın çehresini değiştirecek
AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, TOKİ’nin Bayındır İlçesi’nin ...
'Silah bırakan teröriste yurtdışı olabilir'
D-8 Zirvesi için gittiği Pakistan'dan dönen Başbakan Erdoğan, uçakta gazetecilerin ...
CHP Kadın Kolları destek için Dikili'de
Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven ve çalışma arkadaşlarının Yargıtay'da ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva