HABERLER>POLİTİKA
23 Kasım 2012 Cuma - 12:03

AK Parti’ye ‘Keskin’ çıkış: Üye hırsızları!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, İzmir’in Egedesonsöz aracılığıyla öğrendiği üye krizi ve CHP’lilerin AK Parti’de kayıtlarının çıkması hakkında konuştu. Keskin, “Ellerinde bilgi ve belgeleri açıklasınlar. Yargıya başvurup onları üye hırsızlığı ile itham edeceğiz” dedi.

AK Parti’ye ‘Keskin’ çıkış: Üye hırsızları!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ve Genel Sekreter Bihlun Tamayligil’in metropol ilçe turları gezisi Gaziemir ile başladı.

- CHP Sevilay Öğretmeni okulunda andı...

- Hodri meydan: Altı oklu bayrağı yine dikeceğiz!..

Havaalanına iner inmez Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin ve Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’u ziyaret eden ikiliye İl Başkanı Ali Engin ve yönetim kurulu üyeleri eşlik etti. Üç gün boyunca metropol ilçeleri dolaşacak olan heyet zamanının büyük bölümünü ağırlıklı olarak örgüt çalışmalarına ayıracak.
 
Gaziemir İlçe Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıda konuşan Adnan Keskin, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kararı ile CHP’de 60 bin kişinin üyelikten düşürüldüğünü söyledi. Ülkede ilginç gelişmelerin yaşandığını anlatan Keskin, “Yolsuzluklarda ustalığını kanıtlayan AKP yeni alanda da becerisini sergiledi. Üye çalmada ne kadar usta olduğunu son günlerde ortaya çıkan üye tablosu ile gösterdi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan gelen karar ile bu durum ortaya cıktı. CHP’nin 60 bine yakın üyesi AKP’nin üye üretme merkezinde yapay bir takım belgelerle kendi üyeleri gibi bildirilmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığı bu kadar yüksek oranda bir kişiyi iki partiye de üye olduğu için düşürdü. Genel sekreterimiz ile birlikte yürüttüğümüz çalışmalarda bize kayıtlı kişilerin yüzde 90’ın da AKP’ye üyelik için başvuruda bulunmadığını tespit ettik. AKP’ye kayıtlı görünen arkadaşlarımız bizzat o partinin ilçe başkanlıklarına başvurarak partilerine kayıtlı olduğuna ilişkin kayıt fişlerini soruyor. Maalesef AKP’liler böyle bir kayıtların ellerinde bulunmadığını gerekçe göstererek talepleri ret etmişlerdir. Bu duruma sebebiyet veren iktidar partisinin üst düzey yöneticileri yavuz hırsız misali televizyon karşısına çıkarak böyle bir olumsuzluk varsa kabul etmeyeceklerini, gerekeni yapacaklarını kamuoyuna anlatmışlardır. Siyasi partiler kanununa göre bir partiye üye olmak isteyen kişi üç nüshadan oluşan bir kayıt fişi imzalar. Bunun bir nüshası ilçeye, diğeri il’e ve sonuncusu da genel merkeze gönderilir. AKP’nin üst düzey yöneticileri bizim parti mensuplarımız ile ilgili ellerinde böyle bir belge varsa kamuoyuna açıklamalıdır. Sahtekârlıkları net olduğu için, ellerinde böyle bir belge bulunmadığı için her konuda olduğu gibi işi gündemden düşürmeye çalışıyorlar. Biz bu sahtekarlıkları yapanları şikayet edeceğiz. Bizim partimizin onuruyla oynayanların bu kişilerin yargı karşısında hesap vermesi için gereken çalışmaları yapacağız. Eğer ellerindeki belgeleri ortaya koymazlarsa onları üye hırsızı olarak itham edeceğiz” diye konuştu.


 
ÖRGÜTÜ DİNLEYECEĞİZ
Belli kanallardan gelen tepkileri partinin iyi değerlendirmesi gerektiğini ifade eden Genel Başkan Yardımcısı Keskin, “Biz emekle yaşamını kazanan insanları hedef seçmiş bir siyasi partiyiz. Emeğinin karşılığını alamayan herkes CHP iktidarında kamu olanaklarından daha fazla yararlanacaktır. Halk ile böylesine ideolojik bir bütünlük sağlayan partimizin metropol kentlerde daha iyi noktalara gelmesi için sayın genel sekreterimizle çalışma içindeyiz. İzmir ilimizde toplantılar yapıyoruz. Toplantılarımız metropol ilçelerde devam edecek. Örgütümüz ile karşılıklı fikir alışverişinde bulunacağız. Siyaset yönetimi, anlayışımızı ortaya koyacağız. Biz de arkadaşlarımızın önerilerini, tenkitlerini dikkatle dinleyeceğiz” dedi.
 
ÖZGÜVEN’İN KENDİ TERCİHİ!
Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’in 8 yıl 4 ay süreli hapis cezasının Yargıtay’da onanması ve kendisinin İsveç’e gitmesi ile ilgili sorulan bir soru üzerine de Keskin, dosyanın henüz Yargıtay’dan gelmediğini söyledi. Keskin, “Bizim ilgili arkadaşlarımız zaten çalışmaları yürütüyor. Zaten arkadaşımız yurt dışına karar açıklanmadan önce gitmiş. Niye kaçsın ki? Bir anlamda o kadar kendi özgür iradesi ile ilgilidir. Bizi temsilen mitinge il başkanımız gidecek” ifadelerini kullandı.
 
UYANIK OLUN!
Toplantının basına kapalı bölümünde ise Keskin ve Tamayligil özellikle üye yapısı, sandık sayısı ve görevliler konusunda sorular yöneltti. Kaydı AK Parti’de çıkan Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Yılmaz Ağırtaş için “Onun artık şansına küsmesi lazım” diyen Keskin, sandık bazlı çalışmalara vurgu yaptı. Belediyeler ve yerel yönetimlerin çalışmalarının partililer tarafından halka anlatılması gerektiğini dile getiren Keskin, iktidarın kurumlar üzerinden yapabileceği hamleler karşısında da uyanık olunmasını istedi. Genel Sekreter Tamayligil de sandık görevlisi ve çalışanların başka sandıklardan takviye yapmak yerine o bölgede oturan insanlardan seçilmesini istedi.
 
TEKİN RAPOR VERDİ
Toplantıda konuşan İlçe Başkanı Umut Tekin de partinin faaliyetlerini anlattı. Partinin kendi içinde kavgalı görüntü verdiğini, çalışmalar ve etkinlikler ile herkesi kucakladıklarını anlatan Tekin, artık böyle bir şeyin yaşanmadığını söyledi. İlçede 3 bin 350 CHP üyesinin bulunduğunu, kadınlar kadar gençlerin de aktif çalışmalara katılması gerektiğini dile getiren Tekin, “Belediyenin yaptığı faaliyetleri ilçe başkanlığı olarak anlatıyoruz. Projeleri, çalışmaları anlatan broşürleri ve kitapçıkları kapı kapı dolaşarak dağıtıyoruz. İnsanlara hizmetlerimizi ve sosyal belediyecilik anlayışını anlatıyoruz. İlçemiz sınırlarında Aktepe-Emrez Kentsel Dönüşüm Bölgesi var. Burada üye sayımızda sorunlar var. Ayrıca oraya özel çalışma yapmamız gerekiyor. Hükümet İzmir’in kentsel dönüşüm projelerini aylardır bekletiyor. Büyükşehir Belediyesi ile koordineli çalışıyoruz. Sürekli onlardan bilgi alıp, halka anlatıyoruz” açıklamasında bulundu.

BECEK MEVCUT YÖNETİMİ ELEŞTİRDİ
Toplantıda bazı partililer mevcut yönetimi eleştirdi.Söz alan eski İlçe Başkanı Elif Becek, partide 15 ay ilçe başkanlığı yaptığını, ayrıldığı günden bu yana ilçe başkanı ya da belediye başkanı tarafından bir kere bile olsun aranmadığını söyledi. Becek, "Partide eleştiri yapınca hemen 'muhalefet' olarak lanse ediliyorsunuz. Eğer bir kişi sizin yanınızdaysa o da aynı kefeye konuluyor. Böyle şey olmaz. Bu anlayış kenara bırakılmalıdır. Benim için 'performansı yeterli değil' dediler. Olabilir, kabul ediyorum. Ama benim de yaptıklarım var. Bunları kimse dışlayamaz. İlçe kongresinde belediye başkanı Halil İbrahim Şenol, mevcut ilçe başkanından yana tavır aldı. Kongrede delegeler tek tek aranıp, desteklerinin geri çekilmesi istendi. Biz bunları da yaşadık. İlçede her şey mükemmel gitmiyor. Belediye başkanı ve mevcut yönetimin etrafındaki kişiler 'her şey iyi, mükemmel' diyerek alkışlıyorlar. Öyle değil. Belediyenin çok önemli projeleri ve çalışmaları var. Bunlar yeterince anlatılamıyor" dedi. Becek, geçtiğimiz günlerde yapılan Özdere'deki ilçe kampına da sadece mevcut yönetim ile belediye meclis-il genel üyelerinin katıldığını aslında partide görev yapmış eski deneyimli isimlerin de davet edilmesi gerektiğini söyledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
private35 e cevap olsun 24 Kasım 2012 Cumartesi 01:46

kardeş akpartinin üyelerinin cehepe den çok olması zaten normal. her iki seçmenin birinden oy alan partinin üyeleri çok olacak tabiii. kıskanmayalım lütfen.. ayrıca şu cehepeli üyelerle alakalıda aynı şey akpartinin de başında. milletvekili danışmanı,il genel meclis üyesi,ilçe teşkilet başkanları,mahalle başkanları gibi bir çok kişinin üyelikleri akpartidende düştü . ayrıca daha durun ilbaşkanınız ne ki bir gün herkes AKPARTİLİ olacak diyoz zaten (gel sende doğru yolu bul)

Yorumu oyla      12      5  
private35 23 Kasım 2012 Cuma 14:33

bu sorun sadece izmirle sınırlı değil.Türkiyenin her yanında bu böyle.Sn. Ümit Yaldız ın dünkü yazısını okusun.Yozgat chp il başkanı bile Akp üyesi yapılmış adam isyan ediyor.Ankarada durum dahada vahim, akp ilçe örgütüne gidip şikayet ettiler.Yazıktır.Bu kadar olmaz.a ka pe üye artışı yüzde 293,chp nin yüzde 71.isterseniz referans yazıyı okuyun, burada gereksiz atmayın.

Yorumu oyla      16      7  
ERSİN 23 Kasım 2012 Cuma 14:32

GAZİEMİR İLÇE ÖRGÜTÜ PARAM PARÇA OLMUŞ HALEN BÜTÜNLÜKTEN SÖZ EDİYORSUNUZ. DAHA DÜN KADIN KOLLARI BAŞKANI İSTİFA ETMEDİ Mİ? DAHA NEYİN BİRLİK BÜTÜNLÜĞÜ. KALANLARINDA BİR ÇIKARI VARKİ KALIYORLAR.

Yorumu oyla      17      10  
izmirli 23 Kasım 2012 Cuma 14:14

Syın keskin.çamur at.yapışmazsa izi kalır.Sizin gibi düşünenler ve yaşamaya çalışanlar bitti artık.

Yorumu oyla      12      15  
Ertuğrul 23 Kasım 2012 Cuma 13:20

Bugün Bayraklı Belediye meclis üyeliğinden istifa edildi. Seyit Rıza'nın partisine bir meclis üyesi tepkisini iyi verdi.

Yorumu oyla      13      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çıray ‘merkez sağı’ CHP’de buluşturuyor
Geçmiş dönemlerde merkez sağda siyaset yapan Bucalılar Aytun Çıray’ın ...
Türeli'den komisyonda Bakan'ı terleten sorular
Rahmi Aşkın Türeli, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bütçesi görüşmelerinde ...
Şengül: TOKİ Bayındır'ın çehresini değiştirecek
AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, TOKİ’nin Bayındır İlçesi’nin ...
 
'Silah bırakan teröriste yurtdışı olabilir'
D-8 Zirvesi için gittiği Pakistan'dan dönen Başbakan Erdoğan, uçakta gazetecilerin ...
CHP Kadın Kolları destek için Dikili'de
Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven ve çalışma arkadaşlarının Yargıtay'da ...
‘Metropol teftişi’ başlıyor: İşte program
Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ve Genel Sekreter ...
 
CHP Dikili rotasını çizdi: 7’de 7!
Dikili’ye giderek meclis üyeleri ile fikir alışverişinde bulanan CHP İzmir ...
CHP’den kovulan THY işçilerine destek
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Hava Yolları’ndan ...
CHP’den şok eden Öcalan iddiası: Gizli tanık mı?
Hapisteki terör örgütü elebaşlarından Şemdin Sakık’ın Ergenekon davasında ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva