HABERLER>POLİTİKA
22 Kasım 2012 Perşembe - 16:37

CHP Dikili rotasını çizdi: 7’de 7!

Dikili’ye giderek meclis üyeleri ile fikir alışverişinde bulanan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’in belediye meclis üyelerine Çiğli Belediye Başkanı Ensari Bulut’un hayatını kaybetmesi sonrası Çiğli’de yaşanan krizin benzerinin yaşanmaması için uyarıda bulunduğu öğrenildi. Tek aday üzerinde çalışma yaptıklarını belirten İl başkanı Engin ilk turda 7’de 7 ile Dikili Belediye Başkanı’nın seçileceğini söyledi.

CHP Dikili rotasını çizdi: 7’de 7!

Cihan DURAK/EGEDESONSÖZ - Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’in 8 yıl 4 aylık hapis cezasının Yargıtay tarafından onanmasının ardından belediye başkanlık makamı için isim arayışları başladı. Özgüven’in ardından meclis içinden seçilecek belediye başkanlığı için isimler kulislerde dönmeye devam ederken Çiğli Belediye Başkanı Ensari Bulut’un hayatını kaybetmesinin ardından Çiğli’de yaşanan krizin benzerini yaşanmaması için parti yetkilileri harekete geçti. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin olası bir krizin önüne geçmek için Dikili’ye giderek meclis üyeleri ile görüştü. 

- Engin'den örgüte ayar: Başkanlara devamsızlık uyarısı...

İl Başkanı Ali Engin, CHP’li meclis üyeleri İsmail Şerif Tınay, Yusuf Altıparmak, Sema Akıncı, Hüseyin Çelik, Sedat Öcal, Rıza Gök, Erdoğan Doğan ile yaklaşık 1 saatlik bir toplantı gerçekleştirdi.

Çiğli benzeri bir krizin yaşanmaması için meclis üyelerine çağrıda bulunan Başkan Engin, tek aday üzerinde uzlaşı sağlanması ve her meclis üyesinin verilecek karara saygı göstermesini istediği öğrenildi. Belediye başkanlığı için belirlenen ismin kim olursa olsun tüm meclis üyelerince desteklenerek ilk turda sorunsuz bir şekilde seçilmesi gerektiğini söyleyen Engin, meclis üyeleri arasında belediye başkanı makamı için bir ayrılığın olmaması konusunda telkinde bulundu.
 
“HEP BİRLİKTE KARAR VERECEĞİZ”
Engin Dikili temasları hakkında, “Belediye başkanımız Osman Özgüven’in ailesini ziyaret ettim. Sonrasında ise meclis üyelerimiz ile bir toplantı gerçekleştirdik. Faydalı bir toplantı oldu. Belediye başkanımızı hep birlikte ilk turda 7’de 7 oy ile seçeceğiz. Güçlü bir irade ortaya koyacağız. Ben meclis üyelerimize sergilememiz gereken iradeyi tarif ettim. İsim üzerinde şu ana kadar bir tercih söz konusu değil. Hep birlikte uzlaşılan bir aday üzerinde karar verilecek. Tüm meclis üyelerimizde karar verilen isim için saygı göstereceklerini ve hep birlikte belirlenen adayın arkasında duracaklarını söylediler” diye konuştu.
 
“İLK TURDA SEÇECEĞİZ”
CHP Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener ise olumlu bir toplantı olduğunu vurgulayarak “İl Başkanımız, Özgüven ailesi ziyareti ardından meclis üyelerimiz ile bir toplantı yaparak fikir alışverişinde bulundu. 7 belediye meclis üyemiz var. Tüm üyelerimiz belediye başkanlık için çıkacak ismi destekleyecek. Tek aday üzerinden uzlaşı sağlanacak. İlk turda fire vermenden tek aday ile başkanımızı seçerek el ele ve kol kola çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.



MECLİS ÜYELERİ NELER SÖYLEDİ?
Dikili Belediye Başkan Vekili Yusuf Altıparmak: Kimseyi sevindirmeyeceğiz
Dikili Belediye Başkan Vekili Yusuf Altıparmak ise yaptığı açıklamada; "Bize her türlü desteği veren herkese çok teşekkürler ediyorum, İl Başkanımıza ve Yönetim kuruluna hoş geldiniz diyorum. Biz buradan ferdi bir kararla çıkmayacağız. İl ve İlçe Örgütümüzün kararı ile birlikte hareket ederek hiçbir partilimizi üzmeyeceğiz. Bizim düşüp yok olmamızı isteyen hiç kimseyi de sevindirmeyeceğiz" dedi.
 
CHP Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener: Dimdik ayaktayız
Daha önce de söylediğim gibi biz grup olarak dimdik ayaktayız. sonuna kadar da böyle kalacağız. Gurubumuzdan çıkacak ilk karar ile belediye başkanımızı belirleyeceğiz" dedi.
 
Belediye Meclis Üyesi Rıza Gök: Ailemizin düzeni bozulmayacak
"Biz bu ailenin düzeninin bozulmasını bekleyenlere bu imkanları vermeyeceğiz. Bunun imkanı yoktur. CHP'sinde alacağımız karar, mutlak surette hepimizin kararı olacaktır. Bütün arkadaşlarımızla hep birlikte bu süreci tamamlayacağız" dedi.
 
Belediye Meclis Üyesi Sema Akıncı: Daha güçlenerek çalışacağız
"Dikili için siyaset yapıyoruz. Dolayısıyla CHP'sini iktidar olarak Dikilili seçmiştir. Sevgimiz Dikili'ye olduğu için bütün arkadaşlarımız ile aynı sevgi ile aynı mekanda siyaset yapıyoruz. Osman Özgüven'in desteğini aldığı bu güzel atmosferle daha da hırslanarak, daha da güçlenerek, daha güzel şeyler yapmak duygusuyla dolu olarak çalışacağız. Kimseni,n bundan kuşkusu olmasın" dedi.
 
Belediye Meclis Üyesi İsmail Tınay: İkinci bir Çiğli olayı yaşatmayacağız
"Bütün arkadaşlarımın görüşlerine katılıyorum. Bu geldiğimiz nokta çok üzücüdür. Önümüzde kalan on beş aylık süreç içerisinde bu görevi devam ettiririz. Ama önümüzdeki seçimler içinde önümüzü açacak çalışmalar sürdüreceğiz. Gurubumuzdan ne karar çıkarsa ona uyacağız. İkinci bir Çiğli olayı yaşatmayacağız" dedi.
 
Belediye Meclis Üyesi Sedat Öcal: Gözüm arkada kalmayacak
Belediye Başkanı Osman Özgüven ile birlikte yargılanan Belediye Meclis Üyesi Sedat Öcal; "Ben de olayın bir mağduru olarak, buradan ayrılırken gözüm arkada kalmayacak. Dikili'den farklı şeyler bekleyenlere en güzel cevabı buradan verdik" dedi.
 
Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Çelik: Örgütlü olmak her şeyin başındadır
"Her zaman söylüyorum, örgüt, örgüt, örgüt. Örgütlü olmak herşeyin başında gelir, örgütlü kararlar önemlidir. Bu kararlar hiç bir yargıya sebep vermez. Süreç başkalarını mutlu edecek bir süreç değildir" dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TEK YUMRUK 23 Kasım 2012 Cuma 02:14

TEK YUMRUK... TEK BAŞKAN.. ARTIK DİKİLİ KASABA GÖRÜNÜMDEN KURTULSUN.. RIZA GÖK DİKİLİ HALKI HEP YANINDA..

Yorumu oyla      14      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’den kovulan THY işçilerine destek
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Hava Yolları’ndan ...
CHP’den şok eden Öcalan iddiası: Gizli tanık mı?
Hapisteki terör örgütü elebaşlarından Şemdin Sakık’ın Ergenekon davasında ...
Karayalçın'dan Özgüven'e tam destek
CHP'nin Parti Meclisi (PM) üyesi Murat Karayalçın, 'ihaleye fesat karıştırmak' ...
 
CHP’den ‘Sevilay Öğretmen’ için ağlatan kampanya
İzmir’de iki ay önce öğrencisi tarafından sınıfta bıçaklanarak öldürülen ...
‘Evet yolsuzluk yapıldı... Suçluysam cezamı çekerim’
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, TOKİ'den proje alan bir ...
Bornova’da ‘çöp’ birliği: Sındır da karşı AK Parti de!
Işıklar Mahallesi’ne Işıkkent İlköğretim Okulu’nun yanına yapılacak çöp ...
 
Üyelik krizine çarpıcı bakış: Çok şaşıracaksınız!
Henüz ‘ambalajı açılmayan’ araştırma çok çarpıcı veriler ortaya koyuyor. ...
Türel muhtarlara 'Büyükşehir'i anlatacak
TBMM’den geçen Büyükşehir yasası sonrası muhalefet tarafından haksız bir ...
Yıldırım: Sabuncubeli'nin yüzde 15'i tamam
Sabucubeli Tüneli’nde inşaat çalışmaları hız kazandı. Sağ ve sol olmak ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva