HABERLER>POLİTİKA
22 Kasım 2012 Perşembe - 10:22

Engin'den örgüte ayar: Başkanlara devamsızlık uyarısı

İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis grubuna katılan CHP İl Başkanı Ali Engin, toplantıda uyarılarda bulundu. Engin, belediye başkanları ve meclis üyelerine sert mesajlar verdi.

Engin den örgüte ayar: Başkanlara devamsızlık uyarısı

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun EXPO ziyareti nedeniyle katılmadığı belediye meclis toplantısı öncesinde parti grup toplantısına katılan CHP İl Başkanı Ali Engin, meclis oturumlarına katılmayan belediye başkanlarını fırçaladı. Belediye meclis üyelerinden grup toplantılarında yaşananları anlatmamasını isteyen Engin, Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’in yerine gelecek başkan seçiminde her türlü önlemin alındığını ifade etti.
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun EXPO ziyareti nedeniyle katılamadığı meclis toplantısı öncesinde gerçekleştirilen parti grup toplantısına katıldı. Yönetiminden bazı isimlerle birlikte meclis üyeleri ile bir araya gelen Engin toplantıda sert uyarılarda bulundu. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıda ilk önce belediye başkanlarına çatan Engin, devamsızlık sorununa vurgu yaptı. Parti grup toplantılarının önemli olduğunu, herkesin katılması gerektiğini ifade eden Engin, “Burası, TBMM’deki gruptan sonra gelen en büyük siyasi yapılanmadır. İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis gurubunun gerçekten önemi çok büyük… Herkes bunun farkında olsun. Belediye başkanlarının toplantılara katılmadığı bilgisi geliyor. Zaten devam durumundan her şey ortaya çıkıyor. Buraya gelirken koşarak gelenler sonra seçilince gelmez, çalışmaz oluyorlar. Seçim zamanı geldiğinde bir meclis üyeliği için onlarca kişi başvuru yapıyor ama seçilenler özensiz davranıyor. Eğer toplantılara katılmazsanız belediyenin yaptığı çalışmalardan haberiniz olmayacağı gibi birbiriniz ile aranızda iletişim sorunu da çıkar. Geriye kalan 16 aylık süreçte başta belediye başkanları olmak üzere tüm meclis üyelerinden tam katılım istiyorum. Sizin de buna uyacağınıza inanıyorum” dedi.


 
KOL KIRILIR YEN İÇİNDE KALIR
Bornova’da yapılması planlanan Katı Atık Tesisi’nin görüşmeleri sırasında geçtiğimiz hafta yaşanan tartışmaları gündeme getiren Engin, toplantıda meclis üyelerine uyarılarda bulundu. Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır ve Belediye Meclis Üyesi Adnan Hocaoğlu’nun açıklamalarını kasteden Engin, “Meclis grubunda özgürce fikirlerinizi söyler tartışırsınız. Herkesin farklı düşüncesi de olabilir. Buna saygı gösteririz. Zaten kimse başkasına kendi fikrini, anlayışını dikta edemez. Partimizde böyle bir anlayış da yok. Farklı yorumlar ve açıklamalar bizim zenginliğimizdir. Ama grupta alınan bir karara herkesin saygı göstermesi gerekir. Partinin kendi içinde aldığı bir karar dışarıda konuşulmamalıdır. Basına açıklama yapanlar, gündeme gelip tartışma çıkartanlar var. Bu doğru değil. Kol kırılır yen içinde kalır. Partide konuşulan dışarıda anlatılmamalıdır” diye konuştu. Engin, parti dışında açıklamalar yapmanın kavga, gürültü imajı da oluşturduğunu söyledi ve dikkatli davranılmasını talep etti.
 
YOL KAZASI YAŞADIK
Toplantıda Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’in yerine seçilecek isim ile ilgili çalışmalardan ve süreçten bahseden Engin, gerekli tedbirlerin alındığını söyledi. Partinin gereken kararı vereceğini anlatan Engin, görüşmelerin devam ettiğine de vurgu yaparken, “Geçmişte Büyükşehir Belediyesi’nde ve Bornova’da halk tarafından seçilen partimizin içinden yeni başkanlar seçtik. Sorun çıkmadı. Ama Çiğli’de olaylar oldu. İstenmeyen durumlar ortaya çıktı. Biz, orada bir yol kazası yaşadık. Dikili’de böyle bir şey kesinlikle olmayacak. Bunun önlemi alınmıştır” dedi.
 
BÜYÜKŞEHİR KENDİSİNİ ANLATACAK
Engin başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere ilçe belediyelerin yaptıkları faaliyetlerin yeterince meclis üyeleri tarafından kamuoyuna ve vatandaşa anlatılamadığını da ifade etti. Engin’in grup toplantısında açıkladığı karara göre İzmir’in tamamında görev yapan belediye meclis üyeleri, ilgi genel meclis üyeleri, ilçe örgütlerinin de katılacağı toplantı düzenlenecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başta halka doğrudan hitap eden sosyal projeler olmak üzere yatırımlar, tesisler ve diğer hizmetler anlatılacak. Bu konuyla ilgili de açıklama yapan Engin toplantıda, “Parti yönetimimiz ile belediye meclis grubu koordineli olarak çalışıyoruz. Grup Sözcüsü Murat Bey (Bakan) ile temas halindeyiz. En kısa zamanda bu toplantı gerçekleştirilecek” ifadelerini kullandı. Engin’in uyarılarda bulunduğu toplantıda Meclis Üyeleri Rıfat Özer ve Hasan Sağlam gibi isimler de kısa birer konuşma yaparak fikirlerini söyledi.

KORKUYORUZ!
Grup toplantısında Meclis Üyesi Rıfat Özer, Başkan Aziz Kocaoğlu ile uyumlu çalışmalarını anlattı. Özer’in “Kaç dönemdir burada görev yapıyorum. Bu zamana kadar çalıştığım en demokratik meclis bu dönemde var” sözlerine Buca Belediye Meclis Üyesi Hasan Sağlam’dan cevap geldi. Sağlam, “Burada hiç de demokratik bir ortam yok. Biz fikirlerimizi söylemeye korkuyoruz. Konuşmaktan çekindiğimiz zamanlar oluyor. Başkanın sinirli tavrı karşısında kendimizi ifade edemiyoruz” dedi. İki meclis üyesinin anlaşamaması üzerine İl Başkanı Engin, “Ben Kocaoğlu’nun demokratik olmadığını düşünmüyorum. Öyle şey olmaz. CHP’de kimse kimseden korkmaz. Senin kariyerin ya da siyasi geleceğin ile ilgili bir çekincen varsa korkarsın” dedi.
 
İl Başkanı Engin Büyükşehir grubunun ardından İl Genel Meclisi’ndeki parti toplantısına katıldı. İl Genel Meclisi Serdar Değirmenci’yi destekleyenler ile desteklemeyenler arasında zaman zaman karşılıklı atışmalar yaşandı. Engin, burada da parti grubunun faaliyetlerini yakından ilgileneceği yönünde açıklama yaparken daha dikkatli olunmasını istedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Çok yaşa Padişahım 22 Kasım 2012 Perşembe 14:13

Özgüven ailesinden birini seçin.. Padişahlık devam etsin bari.. bu nasıl sol ??? adam monarşiyle yönetecek dikiliyi

Yorumu oyla      11      6  
dikili li 22 Kasım 2012 Perşembe 14:12

CHP ise ve Halkçı ise .. halkın istediği kişi başkan olur.. Özgüven arkasında miras bırakıyor.. bu ne demokrasiye sığmayan bir hareket.. Parti meclisi ortak karar vermeli.. Halkçı partide miras olmaz..

Yorumu oyla      13      5  
AYSEL 22 Kasım 2012 Perşembe 12:48

Senin kariyerin ya da siyasi geleceğin ile ilgili bir çekincen varsa korkarsın”. Ama malesef siyasi geleceği ve kariyeri gerçekten onlar belirlemiyor mu?..Doğru değil mi..

Yorumu oyla      11      6  
CHP'Mİ,SİYASİ İKBALMİ PARADOKSU? 22 Kasım 2012 Perşembe 10:51

Sn.ALİ ENGİN,GİTTİĞİ HER YERDE KOCAOĞLU'NUN CHP İÇİN GİDEREK YÜK OLMAYA BAŞLADIĞINI GÖRSE BİLE SİYASİ İKBALİNİ ONA BAĞLADIĞI İÇİN OBJEKTİF DAVRANAMIYOR.ONA DÜŞEN GÖREV İZMİR'DE CHP'NİN KAPTANLIK GÖREVİNİN HAKKINI VERMESİDİR.

Yorumu oyla      17      9  
partili 22 Kasım 2012 Perşembe 10:31

Dikili Belediye Başkanı meclis üyeleri arasından seçileceğine göre grup kararları da tüzüğe göre bağlayıcı ise yapılacak en doğru şey tüzüğü uygulamaktır.Dikili ilçe başkanı başkanlığında grup toplanır partili ve aday bir meclis üyesini gizli oyla başkan adayı seçer .Seçilen başkan adayı da meclisde başkan adayı olur.Demokratik olan ve tüzük gereği olan budur. Bu şekilde seçilecek bir belediye başkanı her klesimden destek bulur

Yorumu oyla      17      5  
HALK 22 Kasım 2012 Perşembe 10:11

HASAN SAĞLAM BUCA DA CHP Yİ BİTİRDİNİZ TATI YA YAKIN MECLİS ÜYELERİ NİÇİN SUSUYORSUNUZ SN.İL BAŞKANI GEÇEN HAFTALARDA ERCAN TATI*YA CİDDİ UYARILARDA BULUNMUŞ NE OLACAK BUCA DA PARTİNİN HALİ

Yorumu oyla      22      6  
sorun 22 Kasım 2012 Perşembe 09:28

Kol kırılır yen içinde kalır lafı doğuru değil tamtersi sorun birikir daha büyük sorunları beraber getirir onun için programlı çalışmak her zaman başarı demektir zaten partide hep iç çekişme vardır başkanlar halktan kopuk halde kimseyi tanımıyorlar herşey seçilene kadar sonra telefonlara bile çıkmıyorlar buda başkanların zayıflığını ortaya koyuyor bazılarına gelince bindereden su taşıyan başkanlar sözlerinde çıkmıyanı baş tacı yapıyorlar

Yorumu oyla      17      7  
KADİR 22 Kasım 2012 Perşembe 08:33

SAYIN İL BAŞKANIM DİŞİNİZİ GÖSTERMENİZ İYİ OLDU.

Yorumu oyla      20      5  
partizan 22 Kasım 2012 Perşembe 06:33

SAYIN ENGİN BU CIKŞLARINI CHP Yİ İZMİRDE BİTİRMEK ÜZERE OLAN AZİZ KOCAOĞLU YÖNETİMİNE YAPSAN ÇOK İSABETLİ OLUR. BUCA MECLİS ÜYESİ HASAN SAĞLAM ÇOK DOĞRU SÖYLEMİŞ

Yorumu oyla      19      15  
engin sert 21 Kasım 2012 Çarşamba 22:18

hasan sağlam buca meclis üyeliğiğni tam yapamıyorsun zaten..SAYIN İL BŞK..SENİ YERE SAĞLAM ÇAKMIŞ..BROVO İL BŞK DELİKANLI ADAM OLDUĞUNU GÖSTERMİŞ..

Yorumu oyla      24      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir öğretmenleri unutmadı
24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla harekete geçen CHP İzmir İl Başkanlığı, ...
CHP İzmir’de Dikili zirvesi: Engin ilçeye gidiyor
CHP İl Başkanı Ali Engin, yarın Dikili’ye giderek Çiğli Belediye Başkanı ...
CHP İzmir'de üye krizi tam gaz: 7 bin kişi silindi
CHP’de Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın uyarısı ile üyelikten çıkartılanların ...
 
Arınç’tan salvoya devam: İnce istifa etsin!
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin, ...
AK Parti İzmir’de ‘koordinatör’ rotasyonu
AK Parti Ege Bölge Koordinatörü Mehmet Müezzinoğlu ve İzmir Koordinatörü ...
AB müsteşarından Akay’a ziyaret
Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Siyasi İşler Basın ve Enformasyon Bölüm ...
 
Bakan Yıldırım’ın İzmir adaylığı şifresi!
Ulaştırma, Denizcilik Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım 2014 yerel seçimlerinde ...
Güler: Geleceğimizi kurtarmanın başka yolu yok
CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Birgül Ayman Güler, memleketi ...
“Kılıçdaroğlu’nun İslam dünyasıyla ilişkisi yok”
Başbakan Erdoğan, İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırılarla ilgili CHP lideri ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Meksika’da sol ve Hindistan’da yeniden aşırı sağ!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yeryüzü kaosa sürüklenirken
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Mekanlara / kurumlara isim verme özensizliği!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
CHP ‘iktidar’ olamazsa giderim diyen tek lider!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva