HABERLER>POLİTİKA
21 Kasım 2012 Çarşamba - 16:25

CHP İzmir’de Dikili zirvesi: Engin ilçeye gidiyor

CHP İl Başkanı Ali Engin, yarın Dikili’ye giderek Çiğli Belediye Başkanı Ensari Bulut’un hayatını kaybetmesinin ardından Çiğli’de yaşanan krizin benzerini yaşanmaması meclis üyeleri ile tek tek görüşecek.

CHP İzmir’de Dikili zirvesi: Engin ilçeye gidiyor

Cihan DURAK/ EGEDESONSÖZ - Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’in 8,5 yıllık hapis cezasının Yargıtay tarafından onanmasının ardından belediye başkanlığı makamı için isim arayışları başladı. Özgüven’in ardından meclis içinden seçilecek yeni başkan isimleri kulislerde dönmeye devam ederken Çiğli Belediye Başkanı Ensari Bulut’un hayatını kaybetmesinin ardından Çiğli’de yaşanan krizin benzerini yaşanmaması için parti yetkilileri harekete geçti. Genel Merkez, Dikili’de yaşanan adaylık sürecini çözmesi için Örgütten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin’i görevlendirdi. Keskin, il başkanlığına aday sayısının teke düşürülerek herhangi bir krizin ortaya çıkmaması için talimat vermişti.

- CHP İzmir öğretmenleri unutmadı...
 
PERŞEMBE GÜNÜ DİKİLİ’DE OLACAK
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ise olası bir krizin yaşanmaması için harekete geçti. Yarın Dikili’ye gidecek olan Başkan Engin, İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener ve meclis üyeleri ile görüşecek. Aday belirleme çalışmalarında meclis üyeleri tek tek görüşerek fikirlerini alacak olan Engin, uzlaşılmış bir aday üzerinde çalışmaların yürütülmesi gerektiği konusunda telkinde bulunulacağı iddia edildi. Dikili’de Özgüven’in ailesi ardından ise meclis üyeleri bir araya gelecek olan Engin, “7 arkadaşımızın sağduyu ile önümüzdeki altı ayı çok iyi idare bilecek Dikili’ye hizmet edebilecek ve partiye yakışan bir arkadaşımızı 7 meclis üyemiz seçecek. Biz arkadaşlarımıza güveniyoruz. Ayrıca AK Parti ve MHP üyelerde oraya CHP Belediye Başkanının seçimle geldiğini unutmamaları lazımdır. Orada vatandaş zaten CHP’yi üyeye oy verdi. AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay ile görüşerek CHP’den çıkacak adaya destek vermeleri için görüşeceğim. Onlarında buna saygı duymalarını bekliyorum. Tüm üyelerimizin grup kararına uyacağını düşünüyorum. Spekülasyonların hiç birine önem vermiyoruz. Osman Özgüven’in ailesinin görüşü de önemlidir” dedi.

SÜRPRİZ ADAY GÖK
Özgüven’in ardından seçime kadar geçecek sürede başkanlık koltuğuna oturmak için yapılan girişimler şimdiden kendini göstermeye başladı. Özgüven dışında toplam 11 meclis üyesi bulunan Dikili Belediyesi Meclisi’nde CHP’nin 7, AK Parti’nin 3, MHP’nin ise 1 temsilcisi yer alıyor. Osman Özgüven ardından belediye başkanlık makamı için bazı meclis üyelerini kulislerde isimleri dönmeye başladı. Belediye meclis üyelerinden 3 kişinin ismi adaylık kulislerinde dönerken sürpriz bir isim daha adaylık sürecine eklendi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’in sıcak baktığı CHP İzmir İl Yöneticisi ve Dikili Belediyesi Meclis Üyesi Rıza Gök’ün ismi de başkanlık makamı için anılmaya başlandı. Demokrat Parti’den CHP’ye geçen Avukat Sema Akıncı ile Başkan Özgüven’in vekilliği yapan Emekli Öğretmen Yusuf Altıparmak’ın isimleri ön plana çıkıyor. Başkanlık için adı geçen bir diğer isim ise Harita Mühendisi CHP’li Meclis Üyesi İsmail Tınay oldu.
 
“VERİLEN GÖREVDEN KAÇMAM”
İzmir İl Yöneticisi ve Dikili Belediyesi Meclis Üyesi Rıza Gök ise belediye başkanlık makamı için herhangi bir talebini olmadığını ama verilen görevden kaçamayacağını söyledi. İçişleri Bakanlığından ellerine bir yazı ulaşmadığını bu sebeple Osman Özgüven’in halen görevde sayıldığını belirten Gök, “Belediye başkanlığı için herhangi bir talepte bulunmadım. Başkanımız şuan izinli sayılmakta ve halen görevinde gözükmektedir. Bu sebeple belediye başkanlığı için adayım demeyi doğru bulmuyorum. Ama böyle bir görev bana uygun görülürse görevden kaçmam. Önemli olan örgütün kararıdır. Bu konuda grup kararı alınacak. Bizde bu alınacak karar doğrultusunda neler olacağını göreceğiz” dedi.
 
“TEKLİF GELİRSE DEĞERLENDİRİRİM”
Demokrat Parti’den CHP’ye geçen Avukat Sema Akıncı belediye başkanlığı makamı için ön plana çıkan isimler arasında yer aldı. Zor bir süreç yaşandığına dikkat çeken meclis üyesi Akıncı, “Bu konuya ilişkin yönetim tarafından bir karar verilecek. Bizde bu sürece ilişkin uygun davranacağız. Eğer bu konuda adaylık sürecinde bana teklif verilirse değerlendirmek isterim. Bana görev verilirse elinden gelenin en iyisini yaparak bu görevi icra etmek isterim” ifadelerini kullandı. 
 
“ORTAK AKILLA KARAR VERECEĞİZ”
Başkanlık için adı geçen bir diğer isim ise Harita Mühendisi CHP’li Meclis Üyesi İsmail Tınay konuya ilişkin ekip kararı verileceğini söyleyerek, “Meclis üyelerimiz ile birlikte toplanarak ekip olarak karar vereceğiz. Ekip verdiği karara uygun davranacağız. Ortak akılla verilecek karar sonucu hareket edeceğim” diye konuştu. Başkan Özgüven’in vekilliği yapan Emekli Öğretmen Yusuf Altıparmak sürece ilişkin herhangi bir açıklama yapmaktan kaçındı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ismail 21 Kasım 2012 Çarşamba 21:46

yedi kişiden dört aday..tek adayda bitmez bu iş. bir aday daha çıkar,bir arkadaşı da ona göz kırpar,3 akpli bir mhpliyi de arkasına takar...Cingöz biri akp desteğiyle işine bakar...

Yorumu oyla      12      5  
CHP li 21 Kasım 2012 Çarşamba 19:55

Burada adil yaklaşmak gerekir.CHP li meclis üyeleri ilçe başkanı ile oluşturdukları grup toplantısında adaylar arasında gizli oyla bir seçim yapmalı ,seçilen kişi belediye meclisinde adaylığını açıklamalıdır.Tüzük bunu gerektirir.Demokratik olan da budur.Bağlayıcı grup kararı da bu anlama gelir. Dikili'de önemli bir sınav verecekler .Yeni küskünler yaratılmamalıdır.Her meclis üyesi kendi aralarında eşittir ,hepsinin aday olmaya hakkı vardır.Tüzük bunu söylerBir partili olarak bunu önemsiyorum.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir'de üye krizi tam gaz: 7 bin kişi silindi
CHP’de Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın uyarısı ile üyelikten çıkartılanların ...
Arınç’tan salvoya devam: İnce istifa etsin!
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin, ...
AK Parti İzmir’de ‘koordinatör’ rotasyonu
AK Parti Ege Bölge Koordinatörü Mehmet Müezzinoğlu ve İzmir Koordinatörü ...
 
AB müsteşarından Akay’a ziyaret
Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Siyasi İşler Basın ve Enformasyon Bölüm ...
Bakan Yıldırım’ın İzmir adaylığı şifresi!
Ulaştırma, Denizcilik Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım 2014 yerel seçimlerinde ...
Güler: Geleceğimizi kurtarmanın başka yolu yok
CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Birgül Ayman Güler, memleketi ...
 
“Kılıçdaroğlu’nun İslam dünyasıyla ilişkisi yok”
Başbakan Erdoğan, İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırılarla ilgili CHP lideri ...
BDP'li Önder'den Bakan Şahin'e methiyeler
BDP'li Sırrı Süreyya Önder, TBMM Genel Kurulu'nda İçişleri Bakanı İdris ...
Meclis oturumunda 'cinsel taciz' kavgası
Bülent Arınç, kendisiyle ilgili gensorunun görüşülmesi sırasında , CHP'li ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva