HABERLER>POLİTİKA
22 Kasım 2012 Perşembe - 13:40

Bornova’da ‘çöp’ birliği: Sındır da karşı AK Parti de!

Işıklar Mahallesi’ne Işıkkent İlköğretim Okulu’nun yanına yapılacak çöp transfer ve ara depolama alanına Belediye Başkanı Kamil Sındır’ın ardından yerel muhalefetten de tepki geldi. AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Özkan, yanlıştan dönülmezse hukuki sürece başvuracaklarını söyledi.

Bornova’da ‘çöp’ birliği: Sındır da karşı AK Parti de!

Cihan DURAK/EGEDESONSÖZ - Bornova’da geride kalan hafta CHP Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun Bornova’da açılışını yaptığı tesisler üzerinden AK Parti ile CHP arasında çıkan tartışma çöp transfer merkezine ‘karşı duruşla’ son buldu.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Işıkkent’e yapılması planlanan çöp transfer ve ara depolama merkezine Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır ardından AK Parti Bornova İlçe Başkanı Hüseyin Özkan’dan tepki geldi. 



Tesisin yapılacağı bölgeye giden AK Parti İlçe Başkanı Başkan Özkan, vatandaşlarından katıldığı bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Özkan, çöp transfer tesisinin yapılacağı arazinin eğitim ve konut alanlarına çok yakın olmasını eleştirdi. Protesto gösterisine ilçe yönetimi, belediye ve il genel meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Vatandaşlar ‘Işıkkent’e çöp tesisine hayır’ ve ‘Mahallemize yeşil alan istiyoruz’ sloganları attı.
 
“İNSANİ OLARAK DOĞRU DEĞİL”
Özkan, “Biz tüm gücümüzle Işıkkent halkının yanındayız. Bornova’da böyle bir tesis istemiyoruz. Çimento Fabrikası, taş ocakları ve sanayi sitelerinden bunalan halka, bir de çöp tesisini yüklemeyin. Bu proje, ilçe için büyük bir talihsizliktir. Bornovalı olarak, siyasi çıkar gözetmeksizin, bu projenin uygulanmasına karşı çıkıyoruz. Trafikten, tozdan, gürültüden insanlar bıktı usandı. Modern ülkeler de bu tür tesisler, merkezden 50 kilometre uzağa yapılır. İnsani olarak doğru bir çalışma değil. Yasal haklarımızı kullanarak tesise karşı geleceğiz. Tüm yasal haklarımızı kullanarak planlara itiraz edeceğiz” dedi.

 
“SONUNA KADAR KARŞIYIZ”
Çöp transfer tesisinin Büyükşehir Belediyesi Bayındırlık ve İmar Komisyonu’ndan oybirliği ile geçtiğini hatırlatan İlçe Başkanı Özkan “Tesisin yapılacağı bu alan, eğitim ve konut alanlarının tam merkezinde bir yer. Çocuklarımızın ve insanlarımızın sağlığı açısından da bu proje uygulanmamalı. İmar plan değişikliklerinin, belediye komisyonunda oybirliği ile geçmesini eleştirenler var. Komisyon üyemiz Yusuf Kenan Çakar, bana, “İmar planlarını görmedim. Çok farklı dağ yollarından getirdikleri için eğitim ve konut alanlarını da fark etmedim. Yanlışımız varsa dönmesini de biliriz” dedi. Biz de bu alana çöp tesisinin yapılmasına sonuna kadar karşı duracağız” diye konuştu.

KAMİL BAŞKAN DA KARŞI
Belediye meclisinde planın onaylanmasının ardından şikayetlerini dile getirdiklerinde Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır’ın da kendilerine destek vererek doğru olmadığını söylediğini hatırlatan Hüseyin Özkan, komisyondan oy birliği ile geçmesi yönünde de açıklamada bulundu.

Komisyonda 9 kişinin bulunduğunu ve bu kişilerden yalnızca bir meclis üyesinin AK Parti’li olduğunu ifade eden Özkan, “Kaldı ki katı atık yönetimi genel esaslarına ilişkin yönetmeliğin 13’üncü maddesine göre belediye katı atık toplama, taşıma ve bertaraf ücretini vatandaştan tahsil etmektedir. Bu ücretleri de katı atıklar ile ilgili hizmetler dışında kullanamaz denilmektedir. Bir Bornovalı olarak kendisi de Bornovalı olan Büyükşehir Belediye Başkanından istediğimiz, bu kararın yeniden gözden geçirilerek, bahsi geçen alanın eğitim, spor ve rekreasyon alanı olarak düzenlenmesidir” dedi. Büyükşehir Belediyesi tarafından toplanan çöplerin Harmandalı Çöp Depo Alanı’na götürülmeden önce depolanacağı bir aktarma tesisinin yapılması kararına tepki gösteren mahalle sakinleri de pankartlar açarak, çöp alanı yerine çay bahçesi, yeşil alan istediklerini dile getirerek tepki gösterdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
m çevikden cehepe ye cevap 19 Aralık 2012 Çarşamba 01:44

kardeş yazım kurallarını bu kadar biliyonuzda, bornova belediyesinin 6 ayda 2 tane dergi bastırıyor 2 dergidede yatırım miktarları farklı. birinde 50 milyon genelbaşkanı geldiğinde oluyor 200 milyon. hoş yapılan yatırım zaten 10 milyon da oda ayrı bir konu. sen boşverde tüm hepinize matematik dersi verebiliriz. dersden geçerseniz de bak kırmızı kurdelada takacaz söz. unutmadan genelbaşkanınızda gelebilir. onunda eğitime ihtiyacı var 2 tane tek rakamı bile toplayamıyor. EĞİTİM ŞART

Yorumu oyla      11      5  
CHP den ( m.çevik e ) 23 Kasım 2012 Cuma 13:21

sen daha sinan arkadaşın soyadını yazmayı beceremiyorsun birde dayan izmir az kaldı diyorsun rüyanda görürsün ancak bilader sen. 2014 mart ta göreceksin az mı kaldı çokmu kaldı

Yorumu oyla      12      7  
ENES YALÇIN 23 Kasım 2012 Cuma 09:11

Dikkatimi ilk çeken afişte verilen mesajla aynı boyutta ilçe başkanının adının yazılması. Bu mide bulandıran sinek pek de küçük bir sinek değil bence.Sadece bu başkana özgü olmayan bir gerçek. Bu arada neden Bornova İlçe Başkanlığı diye yazılmaz ?Cevabı hepimiz biliriz değil mi?

Yorumu oyla      15      5  
sinan öztaş a gelsin (m .çevik) 23 Kasım 2012 Cuma 00:36

aziz bey kendi ilçesine çöp getiriyor ama karşı çıkan bir tek akparti değil. cehepe bornova belediye başkanı ve cehepe meclis üyeleride karşı çıkıyor ayrıca b.şehirde 9 cehepeli üye 1 akpartili üye var hatırlatırım. cehepe kayseri veya bursa gibi tesisleri olsa yada yapacak bir belediyesi olsa oralarda olmadığı gibi çöp buradada sorun olmaz ama nerdeeee :)) cehepe li belediyeden bunu beklemek de haksızlık olur zaten. genelbaşkanlarına park açtırmaktan sıra gelmez zaten... dayan izmir az kaldı.

Yorumu oyla      14      9  
Sinan Öztan 22 Kasım 2012 Perşembe 13:59

Hiç bir yer çöp transfer tesisi istemiyor.Bu durumda ne olacak.İzmir halkı çöp üretmesin.İlçe belediyeleri topladığı çöpleri kendi kuracağı tesislerde imha etsin.Büyükşehir bu işten elini eteğini çeksin.Böylesine saçma bir tepki olmaz.Bu AKP'lilere ne oluyor.B.Şehir Meclisinde kendi gurubu da onay vermişti.Siyaset yapmak için çelişkiden çelişkiye düşüyorlar.Allah Aziz beye sabırlar versin.

Yorumu oyla      25      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Üyelik krizine çarpıcı bakış: Çok şaşıracaksınız!
Henüz ‘ambalajı açılmayan’ araştırma çok çarpıcı veriler ortaya koyuyor. ...
Türel muhtarlara 'Büyükşehir'i anlatacak
TBMM’den geçen Büyükşehir yasası sonrası muhalefet tarafından haksız bir ...
Yıldırım: Sabuncubeli'nin yüzde 15'i tamam
Sabucubeli Tüneli’nde inşaat çalışmaları hız kazandı. Sağ ve sol olmak ...
 
“Tarikatlar kanunen yasak ama pratikte var”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "Mevlevilik, Bektaşilik ...
Bozdağ açıkladı: Tekke ve zaviyeler açılacak mı?
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, tekke ve zaviyelerin yeniden açılmasına ...
Susam: Çekin piyasada bir itibarı kalmadı
CHP İzmir Milletvekili ve Sanayi ve Ticaret Komisyonu Üyesi Mehmet Ali ...
 
CHP’de 'Dikili' tartışması: Solak’tan şifre ve Engin’e yanıt
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Dikili’de gerçekleştirilecek başkanlık ...
CHP’den şok iddia: Öz 12 farklı imza attı!
CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, “Ergenekon davasından 33 ay içerde ...
Erdoğan: Patriotların yerini TSK seçecek
Başbakan Erdoğan, İsrail ve Filistin arasında sağlanan ateşkesi takip ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva