HABERLER>POLİTİKA
22 Kasım 2012 Perşembe - 11:41

CHP’de 'Dikili' tartışması: Solak’tan şifre ve Engin’e yanıt

Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Dikili’de gerçekleştirilecek başkanlık seçimi öncesinde partisine uyarılarda bulundu. Solak, “Parti doğru olanı seçsin. Kimseye ‘bana daha yakın, bizim ekipten’ anlayışı ile bakılmasın. Yoksa sonuçları farklı olur” dedi. Solak, Çiğli’deki seçim üzerinden Dikili ile ilgili yorum yapılmasına anlam veremediğini ifade ederek dayatma yapılmamasını istedi. Solak ayrıca Engin’in Çiğli’deki seçimler için yaptığı ‘yol kazası’ yorumunu da değerlendirdi.

CHP’de  Dikili  tartışması: Solak’tan şifre ve Engin’e yanıt

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven hakkında verilen 8 yıl 4 ay hapis cezasının Yargıtay tarafından onanmasının ardından CHP’de yaşanan hareketlilik devam ediyor. İzmir Valisi Cahit Kıraç’ın İçişleri Bakanlığı’na “görevden alın” yazısı yazdığı Özgüven’in yerine geçecek isimler şimdiden çalışmaya başladı. Parti içinde olası bir sorun yaşanmaması için genel merkez bile devreye girdi. Çiğli eski Belediye Başkanı Ensari Bulut’un üç yıl önce hayatını kaybetmesinin ardından gerçekleştirilen başkanlık seçiminde olaylar çıkmıştı. Partinin aday olarak gösterdiği Belediye Meclis Üyesi Şeref Bektaş’a karşı çıkan ve AK Parti’nin de desteğini aldıktan sonra başkanlık koltuğuna oturan Metin Solak, uzun süre CHP’de dışlanmış daha sonra partiye kabul edilmişti. Dikili’de benzer bir durumun yaşanmaması için yapılan çalışmalarda sürekli Çiğli’nin örnek verilmesi tepkiye neden oldu. Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, kendisinin ön plana çıkartılmasına anlam veremediğini söyledi.
 
“ÖYLE ALGILAMIYORUM”
CHP’li bir belediye başkanı olarak ilçede başarılı çalışmalara imza attığını anlatan Solak, başta İl Başkanı Ali Engin ve parti yetkililerinin açıklamalarında geçen ‘Çiğli gibi olmayacak’ sözlerine başka pencereden baktığını söyledi. Solak, “Parti Çiğli’de göstermesi gereken adayı göstermedi. Üzerinde uzlaşılan, bu işi yapabileceği bilinen kişi dışında başka bir isim önerildi. Çiğli’de bir hata yapıldı. Zaten seçimde o hata düzeltildi. Seçimlerde göreve ben geldim. Partinin örnek verdiği durum bana göre işi yapabilecek birisi yerine yapamayacak birisinin aday gösterilmesinden pişmanlık duyulmasıdır. Ben öyle algılıyorum. Parti olması gerekeni yapmak yerine yanılgıya düşerek başka bir çalışma içine girdi. Zaten gereği de yapıldı” dedi.
 
DAYATMA YAPILMASIN!
Dikili’de gerçekleştirilecek başkanlık seçimi öncesinde önerilerde bulunan Başkan Solak, deneyimlerini ve tecrübesini paylaştı. Partiye “duygusal davranmayın” diyerek seslenen Solak, “Falanca gruba yakın, filancanın adamı mantığından kurtulmalıyız. Bir ekibe yakınlıktan çok partinin üzerinde uzlaşacağı isim tercih edilmelidir. Nitelikli, bu işi yapabilecek isim seçilmelidir. Parti bu ismi diğerlerine anlatmalıdır. Dikili’de yapılacak bir dayatma ve olumsuz davranış süreci farklı boyutlara götürebilir. Dayatma değil uzlaşı en büyük anlayış olmalıdır” diye konuştu.

ORADA OLSAYDIM CEVAP VERİRDİM!
Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısı öncesinde yapılan parti grup toplantısında belediye başkanları ve meclis üyelerine uyarılarda bulunduktan sonra sözü Dikili’ye getiren Engin, Çiğli örneğini vermişti. Konuşmasında “Dikili’de her türlü önlem alındı. Çiğli’de bir yol kazası yaşandı. Bunu orada yaşamayacağız” ifadelerini kullanan Engin’e göndermede bulunan Solak, “Ben parti grup toplantısına katılmadım. Eğer böyle bir konuşma ya da konunun gündeme geleceğini bilseydim kesinlikle gelirdim. Orada konuşanlara ve il başkanına da zaten gereken cevabı verirdim” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
23 Kasım 2012 Cuma 10:45

Doğru aday gösterilmedi falan diyorsun parti içi seçimde seref bektaşın lehine çekilmedin mi sen? Metin solak sen nasıl bir adamsın?

Yorumu oyla      13      5  
YUSUF KURTALAN 22 Kasım 2012 Perşembe 16:47

Editör notu: Kanıtlayamacağınız suçlamalarda bulunduğunuz için yorumunuz onaylanmamıştır...ilginiz için teşekkürler...

Yorumu oyla      13      8  
muhtar35 22 Kasım 2012 Perşembe 15:21

sayın metin solak, lütfen dikili için bir fikir beyan etmeyin, siz fikrinizi kendinize saklayın... dikilide sayın Özgüven in yerine muhakkak bir CHP li gelecektir... Çiğli de senin gibi gibi CHP li görünen bir AKP li seçilmeyecektir... bundan emin olun... sayın il başkanı doğru söylüyor, siz bir yol kazasısınız... Allah sizin gibisini Dikili ye göstermesin...

Yorumu oyla      30      10  
22 Kasım 2012 Perşembe 14:45

Ne cevap verecekmiŞ?

Yorumu oyla      23      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’den şok iddia: Öz 12 farklı imza attı!
CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, “Ergenekon davasından 33 ay içerde ...
Erdoğan: Patriotların yerini TSK seçecek
Başbakan Erdoğan, İsrail ve Filistin arasında sağlanan ateşkesi takip ...
CHP Hüseyin Aygün'ün Seyit Rıza teklifini reddetti
Hüseyin Aygün’ün 'Seyit Rıza ve arkadaşlarına iadeyi itibarda bulunulmasına' ...
 
AK Parti'den 'Tekke ve zaviye' açılımı!
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Dünya Ehli Beyt Vakfı tarafından düzenlenen ...
MHP'li başkana lokma soruşturması!
Balıkesir’in MHP’li Belediye Başkanı, babasının ölümü nedeniyle halka ...
'Öğretmenlere ikramiye ve ek ders zammı ne oldu?'
CHP İzmir Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Rahmi Aşkın ...
 
Engin'den örgüte ayar: Başkanlara devamsızlık uyarısı
İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis grubuna katılan CHP İl Başkanı Ali ...
CHP İzmir öğretmenleri unutmadı
24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla harekete geçen CHP İzmir İl Başkanlığı, ...
CHP İzmir’de Dikili zirvesi: Engin ilçeye gidiyor
CHP İl Başkanı Ali Engin, yarın Dikili’ye giderek Çiğli Belediye Başkanı ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Zehirli kurşundan nasıl kurtuldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Neşeye övgü!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva