HABERLER>POLİTİKA
22 Kasım 2012 Perşembe - 08:04

'Öğretmenlere ikramiye ve ek ders zammı ne oldu?'

CHP İzmir Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Rahmi Aşkın Türeli, Türkiye'de görev yapan 880 bin 317 öğretmenin mevcut sorunlarına kalıcı çözümler üretilemediği gibi öğretmenlerin her gün karşılarına çıkarılan yeni düzenlemelerle mücadele etmek zorunda bırakıldıklarını söyledi.

 Öğretmenlere ikramiye ve ek ders zammı ne oldu?

İZMİR - Öğretmenlerin sorunlarını TBMM'ye taşıyarak soru önergesi veren Türeli 2010 yılında yapılan 18. Milli Eğitim Şurası Genel Kurulu'nda 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün kutlandığı ay öğretmenlere birer maaş ikramiye verilmesi ve ek ders ücreti saatinin 12 TL'ye çıkarılması yönünde karar alındığını hatırlatarak geçen 2 yıllık süreçte bu konuda bir adım atılmamasına tepki gösterdi.
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in yanıtlaması istemiyle TBMM'de yazılı soru önergesi veren CHP'li Vekil,  öğretmenlerin yaşadıkları sorunlara dikkat çekti ve öğretmenlerin yaşam standardının yükseltilmesine yönelik kalıcı çözümler üretilmesi gerektiğini söyledi. 10 yıllık AKP Hükümeti döneminde öğretmenlik mesleğinin giderek prestij kaybetmeye başladığına dikkat çeken Türeli, Bakan Dinçer'e eğitimcilerin 4+4+4 sistemiyle norm uygulamalarının sürgüne dönüştüğü ve performans tehdidiyle de iş güvenliklerinin ellerinden alınmak istendiğine yönelik düşüncelere katılıp katılmadığını sordu.

ÖĞRETMENLERİN PSİKOLOJİSİ BOZULDU
Rahmi Aşkın Türeli önergesinde şu açıklamalara yer verdi:"Türkiye'de 2011-2012 eğitim öğretim yılı istatistiklerine göre 60.165 okulda toplam 25.4 milyon öğrenci eğitim görürken, bu okullarda 880.317 öğretmenimiz de eğitim hizmeti vermektedir. Büyük bir özveriyle çocuklarımızı geleceğe hazırlamaya çalışan öğretmenlerimizin mevcut sorunlarına kalıcı çözümler üretilmediği gibi öğretmenlerimiz her gün karşılarına çıkarılan yeni düzenlemelerle mücadele etmek zorunda bırakılmaktadır. 10 yıllık AKP Hükümeti döneminde öğretmenlik mesleğinin giderek prestij kaybetmeye başladığı görülmektedir. Yine öğretmenlik mesleği toplumda en çok şiddete maruz kalan mesleklerden biri haline gelmiştir. 4+4+4 sistemiyle norm uygulamalar öğretmenlerimiz için adeta sürgüne dönüşürken, performans tehdidiyle de iş güvenlikleri ellerinden alınmak istenmektedir. Ataması hala yapılmayan binlerce öğretmenimiz atama beklerken, bu süreç içerisinde psikolojilerinin de ciddi biçimde bozulduğu görülmektedir."

TAVSİYE KARARINA UYULMADI
Türeli 2010 yılında gerçekleştirilen Milli Eğitim Şurası'na da değinerek o toplantıda ikramiye ve ek ders ücreti zammına yönelik alınan kararlarının hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti. CHP'li Vekil, "2010 yılında 18. Milli Eğitim Şurası Genel Kurulu'nda 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün kutlandığı ay öğretmenlere birer maaş ikramiye verilmesi ve 2010 yılında yaklaşık 7,2 TL. olan ek ders saat ücretinin 12 TL'ye çıkarılması önerisi benimsenmesine rağmen, bu tavsiye kararına uyulmadığı görülmektedir." diye konuştu.

Milletvekili Türeli'nin Bakan Dinçer'e soruları:
1- 2012 yılı içerisinde kaç öğretmenimizin ataması yapılmıştır?
2- Ülkemizde hali hazırda ataması yapılmayan öğretmen sayısı kaçtır?
3- Eğitimcilerimizin 4+4+4 sistemiyle norm uygulamalarının sürgüne dönüştüğü ve performans tehdidiyle de iş güvenliklerinin ellerinden alınmak istendiğine yönelik düşüncelere katılıyor musunuz? 

4- 2010 yılında yapılan 18. Milli Eğitim Şurası Genel Kurulu'nda 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün kutlandığı ay öğretmenlere birer maaş ikramiye verilmesi ve ek ders ücreti saatinin 12 TL'ye çıkarılması konuları gündeminizde bulunmakta mıdır?

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İZMİR'Lİ 22 Kasım 2012 Perşembe 10:32

Sayın TÜRELİ,Allah aşkına elinizi vivdanınıza koyarak hareket edin biraz.Özel sektördeki insanların pek çoğu perişan durumdalar.Ne mesai saatleri belli,ne servisleri ,ne öğlen yemekleri,ne sosyal hakları ne de izin hakları yok sayılacak durumda.Hepinizin işi gücü kamu çalışanlarının haklarını aramak.İyi güzel lafımız yok arayın ancak biraz olsun çok daha zorda olan özel sektör çalışanları için birşeyler yapmaya çalışın kardeşim.Değerli vatandaşlar bizlerde bize sahip çıkanlara sahip çıkalım artı

Yorumu oyla      12      6  
private35 22 Kasım 2012 Perşembe 09:22

Herkesin gözü gibi baktığı çocuklarını emanet ettiği öğretmenlerin bu denli mutsuz olduğu eğitim sisteminde mutlu ve bilgili çocukların yetişmesi mümkün mü?

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Engin'den örgüte ayar: Başkanlara devamsızlık uyarısı
İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis grubuna katılan CHP İl Başkanı Ali ...
CHP İzmir öğretmenleri unutmadı
24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla harekete geçen CHP İzmir İl Başkanlığı, ...
CHP İzmir’de Dikili zirvesi: Engin ilçeye gidiyor
CHP İl Başkanı Ali Engin, yarın Dikili’ye giderek Çiğli Belediye Başkanı ...
 
CHP İzmir'de üye krizi tam gaz: 7 bin kişi silindi
CHP’de Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın uyarısı ile üyelikten çıkartılanların ...
Arınç’tan salvoya devam: İnce istifa etsin!
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin, ...
AK Parti İzmir’de ‘koordinatör’ rotasyonu
AK Parti Ege Bölge Koordinatörü Mehmet Müezzinoğlu ve İzmir Koordinatörü ...
 
AB müsteşarından Akay’a ziyaret
Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Siyasi İşler Basın ve Enformasyon Bölüm ...
Bakan Yıldırım’ın İzmir adaylığı şifresi!
Ulaştırma, Denizcilik Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım 2014 yerel seçimlerinde ...
Güler: Geleceğimizi kurtarmanın başka yolu yok
CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Birgül Ayman Güler, memleketi ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ölüm fermanı neden şimdi?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva