HABERLER>POLİTİKA
21 Kasım 2012 Çarşamba - 14:17

CHP İzmir'de üye krizi tam gaz: 7 bin kişi silindi

CHP’de Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın uyarısı ile üyelikten çıkartılanların sayısı daha da arttı. Genel Merkez’in İzmir’e gönderdiği ek belgeler ile sayı 7 bine dayandı. CHP’li Meclis üyelerinin bile üye olarak göründüğü AK Parti cephesinden açıklama geldi. AK Parti İl Başkan Yardımcısı Atilla Kaya, “Aynı durum bizim için de geçerli. Her hafta 40-50 kişiyi düşürüyoruz” dedi.

CHP İzmir de üye krizi tam gaz: 7 bin kişi silindi

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ -  Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yaptığı çalışmanın ardından tüm Türkiye’de siyasi partilerde başlatılan ‘üye operasyonu’ sürüyor. CHP’nin tüm illere gönderdiği listelerde birbirinden ilginç isimler yer alırken il başkanlığı, meclis üyeliği, ilçe yöneticiliği yapmış kişiler başka parti üyesi çıkmıştı.  Bu kapsamda CHP İzmir İl Başkanlığı ve ilçelere gönderilen listelerde 2 bin kişinin ismi silinmişti.  Genel merkezden gelen ek liste ve belgeler ile silinenlerin sayısı 7 bine yaklaştı.  CHP İzmir İl Başkanlığı çalışmalarını ve kişi tespitlerini sürdürürken AK Parti cephesinden de açıklama geldi.

CHP İzmir'de üye krizi: 2 bin üye neden silindi

ÜYELİKLERİ VAR
AK Parti Teşkilattan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Atilla Kaya, konunun sadece CHP’yi değil kendilerini de bağladığını söyledi. Aynı şekilde her hafta yönetim kurulu toplantısında 40-50 kişinin kaydının düşürüldüğünü anlatan Kaya, “Bizde periyodik olarak geldiği için sıkıntı olmadı. CHP’ninki toplu olarak gelmiş. Zaten isimlere baktıklarında ağırlıklı olarak etkili görevlerde olmayan düz üyelerin olduğunu anlarlar” dedi. Kayıtları AK Parti’de çıkan Gaziemir Belediye Meclis Üyesi Yılmaz Ağırtaş’ın 2008 yılında, Konak Meclis üyesi Yelda Atilla’nın da 2004-2005 yıllarında kendilerine üye olduğunu belirten Kaya, “Daha birçok isim var. Biz kendi başımıza rast gele üye yapamayız. Böyle şey olmaz” dedi.

TANINMIŞ İSİMLER
CHP’den kaydı silinenlerin tamamının AK Parti’de çıktığı gibi bir algının oluşturulmaya çalışıldığını anlatan Kaya, diğer siyasi partilerde de üyelik bulunabileceğini söyledi. Kaya, “Partimizde İl Başkan Yardımcılığı yapan Bülent Delican’ın başka partide kaydı çıktı. Biz kendisini düşürüp ardından yeniden üye yaptık. Yine geçtiğimiz genel seçimlerde Milletvekili Adayı olan Cemal Bekle’nin de başka partide kaydı tespit edildi. Aynı şeyi onun için de yaptık. Burada bir sorun yok” diye konuştu.

360 BİN ÜYE
Kaymakamlıklarda, sosyal yardım kuruluşlarında ya da nüfus memurlukları kayıtları üzerinden kimsenin kaydının yapılmadığını anlatan Kaya, kendilerinin zan altında bırakıldığını ifade etti. Kaya, “Böyle bir şey asla söz konusu olamaz. Biz, partiye üye olmak isteyen kişiyi yapar, üyeliğe de zorlamayız, Şu anda AK Parti İzmir İl Teşkilatı’nın 362 bin üyesi var. Çalışmalarımız her geçen gün daha da hızlanarak devam ediyor” ifadelerini kullandı.


BAŞVURU HAZIR
CHP, kendisine mensup kişilerin çoğunluğunun AK Parti’de çıkması üzerine başlattığı hukuki çalışmayı tamamladı. Herkese ortak dilekçe yazdırıldı. Düşenler, AK Parti’ye gönderdikleri dilekçe ile üyelik formlarını, imzalı belgelerini ve kayıtlarını isteyecek. Daha sonra her ilçe başkanlığı tek tek savcılığa suç duyurusunda bulunacak. 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
private35 22 Kasım 2012 Perşembe 10:02

Türkiyenin her ilinde bu olmuş.ne tesadüf değilmi.Yozgat chp il başkanı isyan ediyor, çünkü il başkanı bile a ka pe üyesi gözüküyor.Bu mesele öyle basit bir mesele değil, ciddi bir dalavere var.

Yorumu oyla      11      5  
murat 22 Kasım 2012 Perşembe 08:55

bunlar gidip akp üyeleri olmuş bal gibi neden diğer chp üyeleri olmuyor kimse zorla üye yapılmaz

Yorumu oyla      12      5  
chp li örğütler 22 Kasım 2012 Perşembe 00:34

üyelikde en son üye olunan parti geçerli oluyor. şimdi adam doğru yolu bulduysa suç mu akpartinin aktif mahalle başkanı ,il genel meclis üyesi ,yürütme kurulu üyesi nasıl cehepe nin üyesi çıkıyor. bizimde anlayamadığımız konu . mağduru sade onlar oynuyor da yiyen yok artık.

Yorumu oyla      12      7  
private35 21 Kasım 2012 Çarşamba 14:30

ak partililer tc kimlik nolarına kolaylıkla ulaşabildikleri için önlerine geleni üye yapmışlar.Ellerinde belge olmadan bu işe nasıl bulaşmışlar anlamak mümkün değil.Daha dün ankarada aynı hadise oldu chp liler akp ilçe başkanlığına gidip isyan etti.Özür dilemekten başka yapacakları bişey yok.Ne hallere geldi memleket.

Yorumu oyla      21      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Arınç’tan salvoya devam: İnce istifa etsin!
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin, ...
AK Parti İzmir’de ‘koordinatör’ rotasyonu
AK Parti Ege Bölge Koordinatörü Mehmet Müezzinoğlu ve İzmir Koordinatörü ...
AB müsteşarından Akay’a ziyaret
Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Siyasi İşler Basın ve Enformasyon Bölüm ...
 
Bakan Yıldırım’ın İzmir adaylığı şifresi!
Ulaştırma, Denizcilik Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım 2014 yerel seçimlerinde ...
Güler: Geleceğimizi kurtarmanın başka yolu yok
CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Birgül Ayman Güler, memleketi ...
“Kılıçdaroğlu’nun İslam dünyasıyla ilişkisi yok”
Başbakan Erdoğan, İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırılarla ilgili CHP lideri ...
 
BDP'li Önder'den Bakan Şahin'e methiyeler
BDP'li Sırrı Süreyya Önder, TBMM Genel Kurulu'nda İçişleri Bakanı İdris ...
Meclis oturumunda 'cinsel taciz' kavgası
Bülent Arınç, kendisiyle ilgili gensorunun görüşülmesi sırasında , CHP'li ...
Aksünger’den Davutoğlu’na El Kaide sorusu
CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, Rusya Federasyonu resmi yayın organı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva