HABERLER>POLİTİKA
8 Eylül 2017 Cuma - 20:42

AK Parti ve CHP’nin il başkanları Selçuk’taki kriz için ne dedi?

Başkan Kocaoğlu, Başbakan Yıldırım’ın katıldığı törende kendisine yönelik yuhalamalara sinirlenerek alanı terk etti. AK Parti İl Başkanı Delican ve CHP İl Başkanı Güven yaşanan kriz için Egedesonsöz’e konuştu. CHP'liler ise yaşananlara tepkiliydi.

AK Parti ve CHP’nin il başkanları Selçuk’taki kriz için ne dedi?

Mehmet İŞLER  / EGEDESONSÖZ - Başbakan Binali Yıldırım, TCDD ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklığında hayata geçirilen İZBAN’ın Torbalı’dan Selçuk’a uzatılması törenine katılım gösterdi.

Törende İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu konuşma yaptığı sırada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sloganları atıldı. Kalabalık bir grup tarafından da yuhalanan Başkan Kocaoğlu sinirlenerek, “Bu işin fikir babası benim. İZBAN’da büyük emeğim var. Bu işi ilk olarak ben yaptım. Adam olun adam” dedi ve alanı terk etti.

Daha sonra söz alan Başbakan Yıldırım ise, “Başkan neye kızdı? Anlayan var mı? Aziz Başkan’ın şekeri var. Birden şekeri çıktı vitesler attı” diye konuştu.

SELÇUK'TAKİ AÇILIŞTA GERGİNLİK! KOCAOĞLU ALANI TERK ETTİ VE BOMBALADI!

İL BAŞKANLARINDAN FLAŞ AÇIKLAMALAR!
Gelişmelerin ardından AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven krizi değerlendirdi. Egedesonsöz’e konuşan iki başkan birbirinden önemli ifadeler kullandı.

YEREL SEÇİM STARTINI BİZİ KULLANARAK VERMEYE ÇALIŞIYOR!
AK Partili Delican, “Kesinlikle son derece yanlış. Aziz Kocaoğlu konuşurken bir anda Recep Tayyip Erdoğan sloganları yükseldi. Adam gibi dinleyin gibi ağır hakaretler ve bağırmalarda bulundu. Fırça attı. Bunun kabulü yok. Kimse milletten üstün değil. Kimse oradaki vatandaştan da üstün değil. Kimse yaptığı hizmetleri lütuf diye gösteremez. Aziz Bey boş yere ortamı gerdi. Kendisine hiçbir şekilde yakıştıramadım. Herhalde o anda şekeri yükseldi. Çünkü normal bir davranış değil. Orada ne güzel hizmet yapılmış, kimin yaptığının ne önemi var? Türkiye Cumhuriyeti’nin başbakanı gelmiş. Kimse ona sus demedi. Sadece sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın  ismi söylendi. Bunun kabul edilebilir bir tarafı yok. Bu tahammülsüzlüğü anlamak mümkün değil. Yani kendi yerel seçim startını bizi kullanmaya çalışarak vermeye çalışıyor. Bu da kabul edilebilir bir şey değil. Burada hep birlikte ortaklaşa bir hizmet yapılmış. Bunu sulandırmaya gerek yok” açıklamasını yaptı.

AZİZ BEY’E HAKSIZLIK YAPILDI, YANINDAYIZ!
CHP’li Güven ise, “Aziz Bey’in dediği doğru. Fikir babası kendisi. Projenin hayata geçmesi için büyük çabası var. Zaten bütün yatırımı da Büyükşehir Belediyesi yapıyor. Şu an açılan kısım da Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıyor. Ama tabi burada hükümetin de katkısı var. Birlikte yürütülüyor. Aziz Bey’in bu yatırımın yapılması işinde emeği biraz daha fazla açıkçası.  3-4 kendini bilmez densiz geçen sefer de Torbalı’da yaptılar aynı şeyi. Olumsuz bir tezahürat yapmaları son derece çirkin. Selçuk’a güzel bir hizmet veriliyor. Ortamı böyle çirkinleştirmek yanlış. AKP yönetiminin tavır koyması, susturması gerekir. Teşvik eder gibi sessiz kalıyorlar.  Haddini bilmez insanlar bu tip hareketlere kalkışıyorlar.   Aziz Bey’e karşı büyük haksızlık. Güzel bir iş yapılmış, hizmet verilmiş. Bu hizmetin de güzel açılması lazım. Gölge düşürülmemesi lazım. Kendini bilmez kişilerin oralara çağrılması son derece yanlış bir yaklaşım. Aziz Bey’in tepkisi de o kendini bilmezlerin gösterdiği yalan yanlış bilinçsiz yuhalamaya karşı. Bunlar çağdışı hareketler. Aziz Bey orada haksızlığa uğruyor. Tam tersi teşekkür edilmesi ve alkışlanması gerekirken bu hareket çok yanlış. CHP örgütü olarak orada bulunuyorduk. Sağduyulu davrandı arkadaşlarımız. Aziz Bey oradan ayrılınca biz de ayrıldık. Yakışıksız ve çirkin bir şey. Bu tip şeyler İzmir insanına yakışmıyor. AKP’lilerin bu tip yanlışlara prim vermemesi lazım. İnşallah düzeltirler. Bir daha İzmir’de bu tip şeylerin yaşanmaması için uyarıyorum. Daha önce Torbalı’da yaşanmıştı. Bir daha bu tip olaylar yaşanmasın. Bu tip insanlar çağrılmasın uyarıyorum. Aziz Bey’in yanındayız, arkasındayız. Her zaman da yanında ve arkasında olacağız. Doğru işler Aziz Bey’in çabalarıdır. Bu raylı sistem projesi de Türkiye’nin örnek projesidir. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin büyük emeği var. Bunu kimse yadsıyamaz ve unutturmaz. Biz güzelliğe çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.  

 
Referandum öncesi Barzani'den tehdit açıklaması!
 
2 terör örgütü çatıştı: Ölüler ve yaralılar var
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli 8 Eylül 2017 Cuma 22:07

Sayın Delican bu tür organizasyonlara sadece İzmir‘lileri getirirseniz böyle terbiyesizlik yapmazlar, İzmir‘li kürsüdeki hatibi dinlemeyi bilir. Olaya en fazla tepki gösterenler Ak Partililer Belediye Başkanının şeker mevzusuda hiç yakışmadı.

Yorumu oyla      16      6  
Samet 8 Eylül 2017 Cuma 22:06

Gayet normal tepki alması bomboş belediye başkanı

Yorumu oyla      12      13  
Eray 8 Eylül 2017 Cuma 21:44

Aziz başkan siyasetçi duruşunu bozmadan kürsüde konusmasina devam edecekti. Neolduda içindekini kustu yakışmadı aziz başkan. Bu durumda nezaketsizligini ortayakoymus oldu.

Yorumu oyla      11      13  
Bay Delican bu sizin işiniz! 8 Eylül 2017 Cuma 21:14

Bu terbiyesizlik eden kişileri organize etmek sizin haltınızdır. İzmir'den ne oy alabildiğinizi son referandumda da gördük. Oy alamadıkça belden aşağı yollara başvuruyorsunuz. Ayıptır; AYIP.

Yorumu oyla      19      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
HDP'den 'Celal Doğan' tepkisi...
HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ...
AK Parti'den Murat Başoğlu teklifi!
AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, TBMM’ye verdiği yasa teklifi ...
CHP’nin ‘2 Numarası’ndan kongre mesajları: Benim de arzum ve dileğim…
Genel Sekreter Sındır mahalle delege seçimlerinin başlaması öncesinde, ...
 
CHP'li Sezgin Tanrıkulu hakkında soruşturma
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ...
CHP İzmir’de metropolün takvimi netleşti: Hangi ilçe, ne zaman sandık kuracak?
Adalet yürüyüşü ve adalet kurultayı sebepleriyle olağan kongre takviminde ...
Erdoğan'dan Zafer Çağlayan yanıtı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan’a hareketinden önce açıklamalarda ...
 
HDP milletvekili tahliye edildi
HDP Kars Milletvekili ve parti eski sözcüsü Ayhan Bilgen hakkında tahliye ...
"2019'da MHP'yle ortak aday" iddiasına yanıt
Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, 2019 Cumhurbaşkanlığı seçiminde, başkan ...
Nalbantoğlu’ndan adaylık çıkışı… Genel başkan görev vermezse…
CHP’de başlayan kongre sürecinde adı İzmir İl Başkanlığı için konuşulan ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva