HABERLER>POLİTİKA
8 Eylül 2017 Cuma - 15:15

CHP’nin ‘2 Numarası’ndan kongre mesajları: Benim de arzum ve dileğim…

Genel Sekreter Sındır mahalle delege seçimlerinin başlaması öncesinde, “Tek liste benim de arzum ve dileğim. Ama zorla tek liste yapmak da olmaz. Bir yerde birden fazla aday da olabilir. Demokrasinin gereğidir. Burada liyakat ve emektarlık kavramları çok önemlidir” dedi.

CHP’nin ‘2 Numarası’ndan kongre mesajları: Benim de arzum ve dileğim…

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağan kurultay takvimi işlerken mahalle delege seçimlerinin start almasına sayılı günler kaldı.

İzmir’de de kıran kırana geçmesi beklenen yarışlar öncesinde Genel Sekreter ve Milletvekili Kamil Okyay Sındır Egedesonsöz’e önemli açıklamalarda bulundu.

Genel Sekreter Sındır parti içi yarışın nasıl geçmesi gerektiği hakkında net mesajlar verirken tek liste tartışmasına da açıklık getirdi.

Partinin içinde bulunduğu süreci hem Türkiye genelinde hem İzmir özelinde değerlendiren Sındır, liyakat ve emektarlık kavramlarına vurgu yaptı.

PARTİMİZE OLAN İLGİYİ BÜYÜTMELİYİZ
Öncelikle kurultayların önemine değinen Sındır, “Bir kurultay sürecindeyiz. Halkın nabzını tutan üyelerimizin mahallelerindeki delege seçimleriyle başlayan dönem akabinde ilçe ve il kongresine kadar gidecek.  Demokrasi şöleni olarak yaşamayı arzu ettiğimiz bir süreç geçecek. Kadrolarımızda yeni bir heyecan ve umut yeşerten bu dönemlerde toplumun partimize olan ilgisini büyütmeliyiz. Bazen 2 yılda bir olağan, bazen de olağanüstü gerçekleşen bu kurultaylarda partimizin, ülkemizin, dünyanın gelişen ve değişen şartları doğrultusunda sosyal adalet gibi konular konuşulur” dedi.

AMACIMIZ SÜRECİ ŞÖLEN HAVASINDA YAŞAMAKTIR
Süreç hakkında konuşan Sındır, “Bu süreçlerde bir hedef konur. CHP’nin hedefi büyük önderimizin bize gösterdiği hedeftir. Muasır medeniyeler seviyesinin üstüne Türkiye’yi taşımaktır. Bunun koşulu da iktidar olabilmektir. Önümüzdeki kurultayda çıkacak kadrolarla iktidara yürümeliyiz. Bu nedenle bu süreç içinde bizlerin bir kere öncelikle bizi iktidar taşıyacak yapıları ve kadroları oluşturmak, bunu düşünsel fikir alt yapısını oluşturmak ve partimize ciddi bir motivasyon vermek gibi hedeflerimiz olmalıdır. Amacımız, şölen havasında bir coşkuyla süreci yaşayabilmektir” açıklamasını yaptı.

LİYAKAT VE EMEKTARLIK KAVRAMLARI ÇOK ÖNEMLİ
Sındır, mahalle delege seçimleri özelinde de önemli mesajlar verdi. “Mahallelerimizde malum üzerine partili arkadaşlarımız delege belirleme çabası içindeler” diyerek sözlerine devam eden Sındır, “Bu delegeler çok önemli. Bu görev bizi hedefe ulaştıracak kararların alınabilmesinde yetki kullanımıdır. O yetkiyi verdiğimiz kişiler çok önemlidir. Burada liyakat ve emektarlık kavramları çok önemlidir. Partimizde emek vermiş, yıllarca mücadele etmiş, yaşa bağlı değil belki ama emektarlık baz alınarak o isimlere yer verilmelidir.  Liyakatı ve bilgiye dayalı siyasi mücadeleyi götürecek bir delegasyonu oluşturmak çok önemli. Delege bizim hedefe ulaşmamızın temelidir. İlçe yönetimleri buna göre belirlenir. Sonrasında o delegasyon üzerinden il yönetimi belirlenir sonrasında kurultaya kadar taşınır. Bu süreçte bizler hepimiz aynı yolda yürüyen yol arkadaşlarıyız. Bizlerin hedefi belli. Amaçlarımız belli, ilkelerimiz belli. Cumhuriyetin değerleri üzerinde ayrışan değil birleşen bir partiyiz. Hedefe giden yolda ‘ben daha yetkinim, partiye daha çok katkı sunarım’ diyenlerin yarışıdır bu süreçler. Ben bunu yarış olarak görüyorum. Bir kavga, çatışma ve iktidar savaşı değil. Partimizi daha ileriye taşımak olarak görüyorum” ifadelerini kullandı.

PARTİMİ BÜYÜTMEK İSTİYORUM DİYEN KİM OLURSA BAŞIMIN ÜSTÜNDE YERİ VAR!
Örgüte mesaj veren Sındır, çarpıcı bir şekilde, “Bu süreçte kimsenin adamı olmak mesele değildir. ‘Ben partimi büyütmek istiyorum’ diyen arkadaşlarımız kim olura başımın üstünde yeri var. Bunu sadece İzmir için söylemiyorum Türkiye’nin her yeri için ifade ediyorum genel sekreter olarak. Sevgiyi ve partiyi büyütmeye ihtiyacımız var. İzmir gibi birçok ili de takip ediyorum. Özgürce üyemizin iradesi üzerinde kimsenin ama hiç kimsenin ben dahil bir irade koyması doğru değildir. Üyelerimiz en doğru tercihleri yapacaktır. Seçilemeyenler başımızın tacıdır” dedi.  

TEK LİSTE BENİM DE ARZUM VE DİLEĞİM AMA ZORLA OLMAZ!
İzmir’de kaybedilen ilçelerdeki bir kısım partilinin ‘Bizim burada 2019’da gerçekleşecek seçimlerde güçlü kadrolar kurmamız lazım. Genel merkezin buralara el atması ve tek liste yönünde eğilim göstermesi gerekiyor’ açıklamalarının parti kulislerinde konuşulmasını değerlendiren Sındır, “Tek liste benim de arzum ve dileğim. Ama zorla tek liste yapmak da olmaz. Bir yerde birden fazla aday da olabilir. Demokrasinin gereğidir. Adaylıkların bir çatışma, kavga ve salt iktidar mücadelesi olmaması bunun hedefe giden yolda bir yarış şeklinde olması gerekir. Esas olan seçim sonrası bütünleşmedir. Yek vücut olabilmektir. Seçim öncesi tek liste çabası kabul edilebilir. Keşke olabilse, keşke uzlaşıp en iyi kadrolar çıkarılabilse. Seçilen ve seçilemeyen arasında keşke seçilseydi diyebileceğimiz insanları da düşünürsek bunların bir araya gelmesiyle daha sağlıklı yapıların oluşması da muhtemel. Bunu seçim öncesi yapamıyorsak da seçim sonrası da yapabiliriz. Bu sonsuz bir döngü gibi dönüp duruyor. Esas olan bizim seçimin öncesinde ve sonrasında bir arada olabilmemizdir. Seçilenin seçilemeyenin üzüntüsünü, seçilemeyenin de seçilenin sevinicini anlaması gerekiyor. Bu siyasi açıdan çok zor biliyorum. Biz bunu başarabilirsek Kuvayı Milliye ruhunu yeniden vücuda getiririz. O ruhta sen ben yoktu biz vardı” diye konuştu.

YEREL SEÇİMLER İÇİN ADAYLIK TARTIŞMALARINI DOĞRU BULMUYORUM
Sındır ayrıca adaylık açıklamalarıyla ilgili de net konuştu. Sındır, “Kaybettiğimiz 8 ilçede de durum böyle olmalı. Biz yerelde iktidar olan bir partiyiz. İzmir, 30 ilçenin tamamıyla CHP’nin en güçlü olduğu ildir. Dolayısıyla örgütümüzü en güçlü şekilde bu kongrelerden çıkarmamız gerekiyor. Yerel seçimler için adaylık üzerine tartışmaların da şimdiden yapılmasının çok doğru olmadığını düşünüyorum. Kabul edilebilir değil. Daha iki yıl kadar bir süre var” ifadelerini kullandı.

 
Irma Kasırgası Survivor'u vurdu!
 
AK Parti'den Murat Başoğlu teklifi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Sezgin Tanrıkulu hakkında soruşturma
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ...
CHP İzmir’de metropolün takvimi netleşti: Hangi ilçe, ne zaman sandık kuracak?
Adalet yürüyüşü ve adalet kurultayı sebepleriyle olağan kongre takviminde ...
Erdoğan'dan Zafer Çağlayan yanıtı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan’a hareketinden önce açıklamalarda ...
 
HDP milletvekili tahliye edildi
HDP Kars Milletvekili ve parti eski sözcüsü Ayhan Bilgen hakkında tahliye ...
"2019'da MHP'yle ortak aday" iddiasına yanıt
Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, 2019 Cumhurbaşkanlığı seçiminde, başkan ...
Nalbantoğlu’ndan adaylık çıkışı… Genel başkan görev vermezse…
CHP’de başlayan kongre sürecinde adı İzmir İl Başkanlığı için konuşulan ...
 
Soylu'dan CHP'li Tanrıkulu'ya tepki...
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, silahlı insansız hava araçlarını (SİHA) ...
Binali Yıldırım: Sayı 7,5 milyon... En az 15 yıl sürer
Başbakan Binali Yıldırım; "Türkiye genelinde 1.derecede deprem riski altında ...
CHP İzmir'de seçim mesaisi başlıyor... Sandıklar 5 ilçede kuruluyor...
CHP İzmir örgütü 10 Eylül Pazar günü delege seçimleri için sandığa gidecek. ...
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva