HABERLER>POLİTİKA
7 Eylül 2017 Perşembe - 19:46

Binali Yıldırım: Sayı 7,5 milyon... En az 15 yıl sürer

Başbakan Binali Yıldırım; "Türkiye genelinde 1.derecede deprem riski altında bulunan bölgelerdeki bina sayısı 7,5 milyon. İstanbul’un nüfusunun yarısından bahsediyoruz. Bunların sıfırdan yenilenmesi en az 15 yıl" dedi.

Binali Yıldırım: Sayı 7,5 milyon... En az 15 yıl sürer

Başbakan Binali Yıldırım, Maltepe Başıbüyük mahallesinde bir kahvehaneyi ziyaret etti. Yıldırım kahvehanede vatandaşlarla sohbet etti, dışarıda kendisini bekleyenlerle fotoğraf çektirdi.

 "ER GEÇ DEPREM OLACAK"
Kendisini davet eden Başıbüyük muhtarının, mahallelerinde kentsel dönüşüm kapsamında yürütülen projelerde imar sorunları olduğunu ve bu konuda kendisinden yardım talep ettiklerini belertmesi üzerine Başbakan Binali Yıldırım şöyle konuştu:

Yerel yönetimlerden, belediyelerden sorumlu genel başkan yardımcımız İstanbul Milletvekilimiz Erol Kaya bu işle ilgili görevli. Bu işle ilgili mağduriyetinizi giderecek. Bu bölgeler deprem bölgesi. Deprem mıntıkasına yakın bölgeler arasında yer alıyor. Dolayısıyla sizlerin beklentisini, hakkını, hukukunu düşünerek bir deprem dönüşümü ihtiyacı var.

Yapılan imar çalışmalarını amacı da buna yöneliktir. Bunu en güzel şekilde, herhangi bir hak kaybı olmadan, yeterli yeşil alanlar, ortak kullanım alanları, kamu hizmet binaları, her şeyiyle düşünülmüş bir deprem dönüşümü bu bölgeye mahsus değil, İstanbul’un her tarafı için yapma kararı aldık. Bunu bir takvimle zamana yayarak gerçekleştireceğiz. Depremin olmaması diye bir şey yok. Er geç deprem olacak. Bunu bütün ilim adamları, teknoloji, tecrübeler gösteriyor. O halde deprem kaçınılmaz ise ne yapabiliriz? Depreme karşı tedbir alırız. Depremi önleyemeyeceğimize göre tedbiri almak bizim elimizdedir. Bu bugünden yarına olacak bir iş mi? Değil. Yılların getirdiği meselelerimiz var. Türkiye genelinde 1.derecede deprem riski altında bulunan bölgelerdeki bina sayısı 7,5 milyon. İstanbul’un nüfusunun yarısından bahsediyoruz. Bunların sıfırdan yenilenmesi en az 15 yıl.

 "ETRAFIMIZDA KAZANLAR KAYNIYOR"
Türkiye’nin zor bir coğrafyada yer aldığına vurgu yapan Binali Yıldırım; "Etrafımızda kazanlar kaynıyor. Dünyanın hiç bir yerinde, hiçbir ülke yok ki, bizim gibi aynı anda 3 tane terör örgütüyle mücadele etsin. Birisi PKK bölücü terör örgütü, diğeri alçak FETÖ darbe örgütü, üçüncüsü maalesef dinimizin değerlerini bütün insanlık nezdinde kötü göstermeye çalışan DEAŞ denen bir alçak örgütten bahsediyorum. Bütün bu örgütlerle mücadelemizin asıl sebebi şu: Üçüyle de aynı anda mücadele ediyoruz. Bu memleketin geleceğini karartmak isteyenlere fırsat vermemek, ülkemizi bölmek isteyenlere fırsat vermemek, dışarıdan üst akılla ortaklık yaparak Türkiye’yi ele geçirmek isteyen alçaklara fırsat vermemek. Bugüne kadar bunda başarılı olduk ama nasıl olduk? Sizlerin sayesinde başarılı olduk. Vatandaştan, milletten destek almazsan ne yaparsan yap boş. Dünyanın herhangi bir ülkesinde 15 Temmuz gibi bir gece yaşansa, hiçbir hükümet ayakta kalamaz. Bir yanda tanklar, bir yanda uçaklar, bir yanda efendim bombalar, diğer yanda ne var? Göğsünde iman olan, göğsünü tanklara siper eden millet var. Cumhurbaşkanımız inin meydanlara dedi. Hiç tereddüt etmeden indiniz. İşte vatan sevgisi bu. Millet sevgisi bu. Ama diğer yanda bakıyorsunuz, ülkesini, milletini cümle aleme şikayet eden siyasetçiler var. Yazık, yazık... Tabi ki herkes siyaset yapacak. Herkes fikrini söyleyecek. Türkiye demokratik bir ülke ama kalkıp, "Türkiye’de can güvenliği yok, mal güvenliği yok, kimse Türkiye’ye gelmesin" dersen bunun kime ne faydası var. Böyle bir ihanet olabilir mi değerli kardeşlerim. Ülkesini şikayet eden bir siyasi anlayıştan bu ülkeye hiçbir fayda gelmez. Bu ülkenin siyaset geleneğine de uymaz. İçeride ne kadar farklı düşünsek de dışarıda tek ses olmamız lazım. (Hürriyet)

 
Konak’ta gergin meclis: AK Parti oturumu terk etti!
 
Ziraat Türkiye Kupası'nda kuralar çekildi... İzmir takımları kimlerle eşleşti?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir'de seçim mesaisi başlıyor... Sandıklar 5 ilçede kuruluyor...
CHP İzmir örgütü 10 Eylül Pazar günü delege seçimleri için sandığa gidecek. ...
CHP İzmir’in eski patronu konuştu: Sürece müdahil olacak mı?
İl eski Başkanı Alaattin Yüksel başlamasına sayılı günler kalan mahalle ...
Bahçeli başkan yardımcısı olacak mı?
MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, MHP Lideri Bahçeli'nin 2019 seçiminde ...
 
CHP'li kadınlar 9 Eylül ruhuyla Ata'ya sahip çıkacaklar
CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen kahvaltıda ...
35 numara onun: Balbay 3. kez koşacak!
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, 9 Eylül yarı maratonuna bu yıl ...
Kılıçdaroğlu: Bu işi masaya yatırmak zorundayız
Eğitim Çalıştayı'nda konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, eğitimde reformun ...
 
Başbakan Yıldırım'ın İzmir programı başlıyor
Başbakan Binali Yıldırım, bugün İzmir'e geliyor. Sabuncubeli Tüneli'ni ...
MHP'den yeni müfredata tepki geldi
MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, yeni eğitim öğretim döneminde bazı ...
CHP İzmir'de kongre mesaisi başlıyor... İlk seçim Güzelbahçe'de
CHP Güzelbahce İlçe örgütünde Pazar günü sandık kuruluyor. Pazar günü ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva