HABERLER>POLİTİKA
7 Eylül 2017 Perşembe - 15:55

CHP İzmir’in eski patronu konuştu: Sürece müdahil olacak mı?

İl eski Başkanı Alaattin Yüksel başlamasına sayılı günler kalan mahalle delege seçimleri ve işleyen kurultay sürecine müdahil olup olmayacağıyla ilgili, “Ben CHP tabanının sağduyusuna her zaman güvenmişimdir. Parti özgürce temelini atsın. Müdahaleci olmayı asla düşünmüyorum” dedi.

CHP İzmir’in eski patronu konuştu: Sürece müdahil olacak mı?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağan kurultay takvimi işlerken mahalle delege seçimlerinin start almasına sayılı günler kaldı.

Partide il başkanlığı, milletvekilliği ve genel başkan yardımcılığı yapmış, İzmir siyasetinin etkili ismi Alaattin Yüksel Egedesonsöz’e süreçle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yıllarca İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’yla yol arkadaşlığı yapan Yüksel bir önceki il kongresinde başkan seçilmiş ve görevini 8 ay sonra istifa ederek bırakmıştı.

Süreçte göstereceği refleks merak edilen ve kentte önemli bir denge unsuru olan Yüksel örgüte önemli mesajlar verdi. Yüksel listelerde yer alma kriterleri, tek liste çağrıları ve kendi durumuyla ilgili birbirinden çarpıcı açıklamalara imza attı.

ÖRGÜTLERİMİZİN DİKKATLİ OLMASINI İSTERİM!
Yüksel, “Türkiye’de bunca adaletsizliğin yaşandığı bir süreçte CHP olarak adaleti yeniden sağlama mücadelesi veriyoruz. Bu dönemde kongrelerimiz yapılacak. Benim partime en önemli mesajım; seçimlerin adil ve demokratik olmasını önce kendi içimizde başarmamız gerekiyor. İlçe örgütlerimizin ve il örgütümüzün dikkatli olmasını isterim. Parti delegeleri seçilecek. Bu delegeler halkla birebir ilişkide olan temel tuğlalardır. Halkla ilişkileri iyi olan, çevresinde sevilen, sayılan, tecrübeli isimlere yer verilmeli. Kadınlarımız, gençlerimiz olacak tabi ki ama partisini seven, aktif çalışan arkadaşlarımızın mahalle delegesi olarak belirlenmesi partinin aşağıdan yukarıya doğru yapılanmasını sağlayacaktır” diye konuştu.  

BU KADAR DA KORKMAMAK LAZIM, ÖN SEÇİM YAPILABİLİYORSA…
İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ve İl Başkanı Asuman Ali Güven gibi önemli isimler başta olmak üzere çok sayıda partili mahalle delege seçimleri için tek liste sinyali vermişti.  Daha sonra kulislerde bu görüşe karşı çıkan azımsanmayacak bir kitlenin bulunduğu öne sürüldü. Yüksel bu konuyla ilgili ise, “Bu kadar da korkmamak lazım… Seçimlerin yapılması lazım... Uzlaşma yapılabiliyorsa bazı mahallelerde partiye emek vermiş insanlardan oluşan listeler yapılabilir. Ama olmuyorsa illa yapılacak diye bir şey yok. Tüzük bu günler için hazırlanmıştır. Üye diye bir şey var. Milletvekili, belediye başkanı, belediye meclis üyesi seçilirken ön seçim olsun diye ne kadar yüksek sesle söyleniyorsa burada da demokratik seçimlerin yapılması olağandır. Kırmadan, dökmeden bunu bizim partimiz kabullenebilir. Bizim partimizde böyle bir demokratik yapı var. Ülkenin en sıkıntılı günlerinde bile delege seçimi yapmasını başarmış bir partiyiz. Kavga gürültü olması gerekmiyor. Süreçte seçimler demokratik ve adil bir şekilde yapılır. Kimsenin baskısı altında olmadan son derece özgür seçimler yapılabilir, yapılmalıdır da…” dedi.

BUNLARI ÇOK YADIRGIYORUM!
Süreçte bazı isimlerin öne çıkmasını, bazı isimlerin başka partilileri desteklemesini de değerlendiren Yüksel, “Bunları çok yadırgıyorum doğrusu. Şu anda yapılacak olan partinin temel taşını seçeceğiz. Mahalle delegelerimiz bu konuda ne yapacak? İlçe kongresine gidecek, il kongresini yapacak. Aşağıdan yukarı bir yapılanma olacak. Kimsenin baskısı altında olmadan diyorum. Hele hele milletvekillerini, belediye başkanlarını bu partinin tabanı seçti ve herkes onlar için çalıştı. Bu tür baskılar ve davranışlar partiyi incitir, kırar. Özellikle onların delege seçimlerine müdahalesi ve baskısı olmamalıdır diye düşünüyorum. Partinin kamu yöneticisi olarak seçtiği arkadaşlarımız bu sürece hiçbir şekilde müdahale etmesin. Parti özgürce kendi temelini atsın” diye konuştu.

MÜDAHALECİ OLMAYI ASLA DÜŞÜNMÜYORUM!
Süreçte kendisinin göstereceği reflekse ilişkin konuşan Yüksel, “Başkalarına karışmayın, baskı yapmayın derken bu konuda kendim de aynı sorumluluk içinde olacağım. Ben CHP tabanının ve üyesinin sağduyusuna, seçimlerine her zaman güvenmişimdir. En doğru şekilde bu işi yapacaktır. İnanmış, namuslu, dürüst, çalışan, emek vermiş, kendi geleceği için değil ülkenin geleceği için emek döken arkadaşlarımızın önünü açmalıyız. Bunun dışındaki her müdahale süreci ve parti içi birliği bozar. Kendi adıma söyleyeceğim tek şey; müdahaleci olmayı asla düşünmüyorum” ifadelerini kulandı.

 
İzmir'de skandal görüntü! Bu nasıl şoför?
 
Dün vurulmuştu: Bakın üzerinden ne çıktı!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
menderes 2 7 Eylül 2017 Perşembe 23:07

emek vermiş kişiler kimler. kıskası nedir bunlarıda izah ediver. Sn. Yüksel..

Yorumu oyla      11      5  
zaman 7 Eylül 2017 Perşembe 17:00

Bakıp göreceğiz.

Yorumu oyla      13      5  
İbrahim Yüncü 7 Eylül 2017 Perşembe 16:37

Alaattin bey, demokrasi aşığı bir insan, bu güne dek her hangi bir kurultayın müdahalecisi olmadı ki şimdi olsun.

Yorumu oyla      11      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli başkan yardımcısı olacak mı?
MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, MHP Lideri Bahçeli'nin 2019 seçiminde ...
CHP'li kadınlar 9 Eylül ruhuyla Ata'ya sahip çıkacaklar
CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen kahvaltıda ...
35 numara onun: Balbay 3. kez koşacak!
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, 9 Eylül yarı maratonuna bu yıl ...
 
Kılıçdaroğlu: Bu işi masaya yatırmak zorundayız
Eğitim Çalıştayı'nda konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, eğitimde reformun ...
Başbakan Yıldırım'ın İzmir programı başlıyor
Başbakan Binali Yıldırım, bugün İzmir'e geliyor. Sabuncubeli Tüneli'ni ...
MHP'den yeni müfredata tepki geldi
MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, yeni eğitim öğretim döneminde bazı ...
 
CHP İzmir'de kongre mesaisi başlıyor... İlk seçim Güzelbahçe'de
CHP Güzelbahce İlçe örgütünde Pazar günü sandık kuruluyor. Pazar günü ...
MHP'den flaş karar: O teşkilat kapatıldı!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Aydın Nazilli İlçe Teşkilatı'nın kapatıldığını açıkladı
Başkan Yıldırım, Şanlı'ya sahip çıktı... 'Bizde çatlak da çizik de olmaz'
Konak Belediyesi Meclis Toplantısı’nda Konak’ta yeni içkili mekan alanlarının ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva