HABERLER>POLİTİKA
10 Ağustos 2021 Salı - 08:45

'Anjiyo ünitesi kapandı' iddiası meclis gündeminde... Ege Üniversitesi '6 ay değil, 3 ay' dedi!

Ege Üniversitesi’nin anjiyo ünitesinin 6 aydır çalışmadığı ortaya çıktı. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan konuyu Meclis gündemine taşıdı, “Böyle hayati bir ünitenin nasıl aylarca kapısına kilit vurulabilir? Bu nasıl göze alınabilir?” dedi. Üniversiteden yapılan açıklamada ünitedeki cihazların 6 ay değil 3 aydır hizmet vermediği açıklandı.

 Anjiyo ünitesi kapandı  iddiası meclis gündeminde... Ege Üniversitesi  6 ay değil, 3 ay  dedi!

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim dalında mevcut olan anjiyo ünitesinin 6 aydır çalışmadığı, cihazların onarılmaması nedeniyle acile başvuran ve kalp krizi tanısı konulan hastaların, başka hastanelere sevk edildiği iddia edilmişti.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan konuyu Meclis gündemine taşıdı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlanması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.

“Ege Üniversitesi gibi köklü bir üniversitede Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim dalında mevcut olan anjiyo ünitesinin 6 aydır çalışmadığı, cihazların onarılmadığı doğru mu?” diye soran CHP’li Murat Bakan, konuya dair açıklama istedi. Ayrıca, Ege Üniversitesi anjiyo ünitesindeki arızanın giderilmemesi veya yeni cihaz alımının yapılmamasının gerekçesini de sordu.

Bu nasıl göze alınabilir?

CHP’li Bakan, “Ege Üniversitesi gibi köklü bir üniversitede böyle bir şey yaşanılması inanılır gibi değil. Böyle hayati bir ünitenin nasıl aylarca kapısına kilit vurulabilir? Cihazların onarılmasına nasıl bütçe ayrılmaz? En önemlisi de bu durum müdahale süresini uzattığı için insanların hayati riskini arttırıyor. Bu nasıl göze alınabilir? Rektör Necdet Budak da Sağlık Bakanı da bunu izah etmeli ve derhal harekete geçmeliler. Hem hiçkimsenin hayatı böyle riske atılamaz hem de Ege Üniversitesi bu duruma düşürülemez ve bu şekilde anılamaz” diye konuştu.

CHP’li Bakan bazı veriler de sordu:

-2021 yılında Ege Üniversitesi Kardiyoloji Anabilim dalına kaç hasta başvurmuştur? Kaçı kalp krizi, kaçı anjiyo, kaçı kalp pili takılması amacıyla başvurmuştur?

-2021 yılında Ege Üniversitesi’ne Kardiyoloji Anabilim dalına veya acil servise başvuran hastaların kaçına kalp krizi tanısı konulmuştur? Kalp krizi tanısı konulan kaç hasta başka hastaneye sevk edilmiştir?

-2021 yılında Ege Üniversitesi’ne Kardiyoloji Anabilim dalına veya acil servise başvurmasına rağmen kaç hasta anjiyo, kaç hasta kalp pili takılması amacıyla başka hastaneye sevk edilmiştir?

Ege Üniversitesi'nden açıklama
İddiaların hedefindeki Ege Üniversitesi'nden ise konu ile ilgili yazılı açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada "Son günlerde basında konu olan anjiyo ünitesindeki iki anjiyo cihazının yenilenmesi için ihale süreci devam etmektedir. Üniversitemiz bütçesi bu cihazları karşılayabilecek durumda olmakla birlikte, kurumumuza temin edilecek tıbbi cihazlara ilişkin ihale süreçleri yasa ve yönetmeliklere uygun bir şekilde yürütülmektedir. Öte yandan söz konusu cihazlar iddia edildiği gibi 6 ay değil 3 ay rutin hizmette kullanılamamıştır. Bu süreçte kurumumuzun herhangi bir ihmali söz konusu değildir. Acil durumlarda Pediatrik Anjiyo ve Girişimsel Radyoloji Bölümünde yer alan iki cihaz alternatif olarak kullanılmıştır. Bu süreçte İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde çalışılmıştır. Söz konusu anjiyo cihazlarının Eylül ayı içerinde satın alma işlemlerinin tamamlanması öngörülmektedir" denildi.

 
İktidara deprem eleştirisi: 'Hem evini küçültüyorsun hem de tekrar satıyorsun'
 
Facebook'a 'dua etme' butonu eklendi
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
HARUN ENDER 10 Ağustos 2021 Salı 22:29

12 Haziran 2021 gecesi Kalp krizi geçirerek Bornova da ikamet ettiğimden en yakın devlet hastanesi Ege üniversitesi acil line eşim ve arkadaşı tarafından götürdüm.Acil de yapılan testlerden sonra kalp krizi geçirdiğimi söylediler fakat Ege üniversitesi hastanesinde anjiyo yapılmadığını cihazların arızalı ve anjio doktorun nun olmadığını söylediler ve beni Çiğli devlet hastanesine ambulansla sevk ettiler Bir insan hayatı bu kadar ucuzmu Cimere bildirdim yukarda belirtilen tarihte kayıtlardan bakıla bilir Lütfen insan hayatı na biraz önem verelim

Yorumu oyla      3      3  
10 Ağustos 2021 Salı 15:22

Büyük fark varmış gerçekten... Dalga mı geçiyorsunuz? Kapalı mı? Kapalı... Size de güvenemeyeceksek kime güveneceğiz bir sorun olduğunda?

Yorumu oyla      6      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İktidara deprem eleştirisi: 'Hem evini küçültüyorsun hem de tekrar satıyorsun'
Deprem sonrası depremzedelerin konutlarını tekrar kendilerine satılmasını ...
Mehmet KARABEL yazdı... Aslan yürekli başkan!
Mehmet KARABEL yazdı... Aslan yürekli başkan!
Pakdemirli: 267 yangın kontrol altında
Tarım ve Orman Bekir Pakdemirli orman yangınlarıyla mücadelede son durumu ...
 
Çelik: 260 yangından 256'sı kontrol altında
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Yürütme Kurulu toplantısıyla ...
Bakan Pakdemirli'yi eleştirdi: Keşke uçaktan anlamasaydı!
Muhalefet partileri ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli arasında ...
Bahçeli: Üniversite baraj puanları düşürülsün
MHP lideri Devlet Bahçeli, "Üniversite sınavı kaldırılmadan, üniversite ...
 
Beko'dan kamu çalışanları ve emekliler için zam tepkisi
Memur ve memur emeklisi sözleşme pazarlığının 20 milyon kişiyi ilgilendirdiğini ...
CHP’li Sındır: İtibar, doğaya ve insana verilen değerle olur!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Dikili Kızılçukur ve Kabakum’da ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hicri yıl mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Milletimizin ve İslam aleminin Hicrî ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva