Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi yüzde 100 kontenjan doluluk oranı ve
11 ünlü profesörüyle ders başı yapıyor.’
İZMİR - Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’’nin (ÖSYM) bu yılki tercih sıralamasına göre oluşturduğu Hukuk Fakülteleri Projeksiyonu’’na göre Yaşar Üniversitesi 28 vakıf ve özel üniversitenin hukuk fakülteleri arasında öğrencilerin tercih ettiği 7. hukuk fakültesi oldu. Bu sonucun kendilerini mutlu ettiğini ancak hedeflerinin en azından dördüncü sıraya yükselmek olduğunu dile getiren Yaşar Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Ulusoy, Bilkent Üniversitesi’’nin ardından en çok kadrolu profesöre sahip hukuk fakültesi olduklarını da söyledi.
Hocaları, fakültenin prestiji
Ulusoy, ’“Şu anda hukuk fakültemizde 11 profesör görev yapıyor. Bunların hepsi kadrolu. Bir fakültenin prestijini sağlayan hocalarıdır. Biz hukuk fakültemizde farklılık yaratmaya çalışıyoruz. Hukuk, teori ağırlıklıdır. Biz burada mümkün olduğunca öğrencilerimize pratik de vermek istiyoruz. Öğrencilerimiz kendileri için büyük bir şans olan ’‘Sanal Mahkeme’’ salonumuzda verdiğimiz örnek davalara adliyeden gelen hakimlerle birlikte bakıyorlar. Ayrıca öğrencilerimizi mahkemelere götürüp davaları yerinde incelemelerini sağlıyoruz. Bu uygulamalar bu yıl da devam edecek’” diye konuştu.
Avrupa ve ABD’’de ders imkanı
Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi’’nde bir diğer önceliklerinin derslerin belirli bir kısmının İngilizce verilmesini olduğunu belirten Prof. Dr. Ali Ulusoy, ’“Bu dersleri öğrencilerimize anadili İngilizce olan hocaların vermesini istiyoruz. Bunun için girişimlerimiz sürüyor. Ayrıca Erasmus programı ile öğrencilerimizi Avrupa’’ya gönderiyoruz. Aynı şekilde ABD’’deki üniversitelerle de aynı işbirliğini yapmayı hedefliyoruz. Yine Avrupa ve ABD’’den hocalar gelip bir dönem ders verip ülkelerine dönecekler. Bunun öğrencilerimiz için çok yararlı olacağını düşünüyoruz’” dedi.





