Bildiri'de, önce 29 Ekim'de Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katıldıklarını ardından 10 Kasım'da Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 75 yılını andıklarını ifade eden İzmir Tabip Odası şunları sordu:
-Atatürk'ü anma günü olan 10 Kasım'da, üstelik bu yıl Atatürk'ün yokluğunun 75., Anıt Kabir'e gömülüşünün 60. yılı gibi anlamlı yıldönümüne TTB'nin kayıtsızlığının ve görmezden gelen tutumunun anlamı nedir ?
- 10 Kasım'da Anıt Kabir'e 1 milyonu aşkın insanın akın etmiş olması sizler için hiç bir anlam taşımamakta mıdır?
- Ülkemizin 'olmak ya da olmamak' noktasına sürüklendiği bu duyarlı dönemde halkımızın yanı sıra hekimlerin önemli çoğunluğunun Cumhuriyet ve Atatürk sevgisi bu konuya olan kayıtsızlığınızı gözden geçirmenizi gerektirmez mi?
-Nusaybin'de açlık grevi yapan yurttaşların eylemine Başkan düzeyinde katılma duyarlılığı gösteren TTB, ülkemiz ve milletimiz için çok anlamlı olan bu gibi ulusal günlerden uzak kalma kararlılığını her şeye karşın sürdürecek midir?
-Ulusal günlerimize ve değerlerimize sırt çevirirken, etnik ayrılıkçılığı hedefine koyan eğilimlere yönelik gereksiz ilginizin hekimlerce nasıl değerlendirildiği konusunda bir fikriniz var mıdır?
-Üyelerimizin ilgilendiği ve yanıtını beklediği sorularımıza yanıt vermenizi diler çalışmalarınızda başarılar dileriz.





