ANKARA - TBMM’’deki silah kanun tasarısı ile, katillere ve Mafya babalarına bile "Can güvenliği tehlikede ise" silah ruhsatı verilmesi öngörülürken, dün çıkarılan bir yönetmelik ile sabıkası olan gazetecilere, "Spor karşılaşmalarını seyretme" yasağı getirildi. Spor salonları ve statlardaki Basın tribünlerinden, maç izleyecek gazetecilerde ’‘’’Sabıkasız olma’’’’ ve ’‘’’En az Ortaokul mezuniyeti’’’’ şartı aranacak.
TBMM İçişleri alt komisyonunda benimsenen Silah Kanun tasarısı ile herkese silah ruhsatı verilmesinin kapısı aralandı. Zimmetine para geçirenler ve cinayetten mahkum olanlar dahi "Hayatının ciddi tehlikede olduğunu’’" ispatlarsa silah alabilecek. İllerde, Emniyet müdürü, Jandarma komutanı ve MİT temsilcisinden oluşan komisyonun onayı ile eskiden işledikleri suça bakılmaksızın herkese silah verilebilecek. "Teksas Kanunu’’’’ olarak nitelenen tasarı, yasalaştığı taktirde "Mafya Babaları bile" ruhsatlı silah sahibi olacak. 18 yaşındakiler de av tüfeği satın alabilecek. Bir yıla kadar hapis cezası alanlara da, silah ruhsatı verilirken, bir kişi 5 silaha birden sahip olabilecek.
"SABIKAN VARSA MAÇ İZLEYEMEZSİN"
Resmi Gazetede ise, Gençlik Spor Genel Müdürlüğünün "Müsabaka yerlerine serbest giriş yönetmeliği" yayınlandı. Yönetmelik ile spor salonları ve statlardaki Basın tribünlerine girip spor karşılaşması izleyecek gazetecilere "Sabıkasız olma" ve "En az Ortaokul mezuniyeti" şartı getirildi. Yönetmelik uyarınca basın tribünlerine girecek gazetecilerde şu şartlar aranacak:
"Kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süre ile hapis cezasına, ya da affa uğramış olsa bile, Devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, Milli Savunma ve Devlet sırlarına karşı suçlar, casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edinim ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak’’’’
Basın tribününe giriş kartı başvurusunda bulunacak gazeteciler, T.C. kimlik numarası, eğitim durumunu gösteren belgenin aslı veya Genel Müdürlük onaylı fotokopisi, yukarıda belirtilen suçları işlemediğine dair yazılı beyan, iki adet fotoğraf, iş sözleşmesi ve son üç aya ait SGK prim bildirge suretlerini talep dilekçesine ekleyerek müracaat edecekler. (Gazeteport)




