CHP'den istifa eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın, "Özgür Özel ile istifa etmeden önce konuştuk. ‘Senin kararın’ dedi. İstifanın ardından bir daha görüştük. ‘Eline sağlık. Bunlar bunu hak ediyor’ dedi” ifadelerini kullandığı iddia edildi. Söz konusu iddiaya ilişkin Özel'den yanıt geldi.
"Bugün bile görüşüm partiye geri dönmesi yönündedir"
Gazeteci İsmail Saymaz'a konuşan Özel, bu cümleyi kurmadığını belirtti. Saymaz'ın aktardığına göre, Özel'in konuya ilişkin açıklaması şöyle:
“Ben Tugay’ın istifasına engel olmak için İzmir il başkanımıza belediye başkanları grubuna ‘hiçbir başkanın istifasına rızamız olmadığı’ yönünde mesaj attırdım. İstifadan önce Tugay’ı üç kez aradım. İstifa tweetinden sonra beni aradı. Partiye ve bana bağlı olduğunu söyledi. Ben istifasına rızam olmadığını söyledim. ‘Bunlar bunu hak ediyor’ demedim. Yalnızca konuşma biterken, ‘Yapacak bir şey yok, hayırlısı olsun’ dedim. Bugün bile sorsa görüşüm, geri dönmesi yönündedir.”





