MHP, 12 Eylül'deki referandumda hayır kampanyasını ,"Ülkem için bir hayır yeter" sloganı ve Barış Manço'nun "Yüzbin kere hayır" şarkısıyla başlattı.’
ANKARA - 20 maddelik bir listeyle hayır gerekçelerini sıralayan MHP genel başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa Değişiklik Paketi'nin milletin ve devletin bütünlüğünü aşındırma amacını taşıdığını savundu.
Meclis'te partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli şunları söyledi:
"MHP anayasa değişikliğine hayır diyerek Recep Tayyip Erdoğan'a da hayır diyecektir. Elbet 1980'le hesaplaşacağız, çileleri unutmayacağız, hakkımızı helal etmeyeceğiz. Onlar iki cihanda namusumuza emanettir ama o dönemde gencecik fidanları toprağa verirken , bir Fatiha’’yı bile çok görenlerin tuzağına mı düşeceğiz?Helal ile haramın karışımından helal çıkmaz. Zemzem ile zehiri bir kasede karıştırıp içirmek isteyenlere kanmayacağız. O niyetlerin paketler içinde olmaması sizi aldatmamalı, bu niyetler bir sonraki anayasa paketine bırakıldı. Kardeşliği zedeleyen pakete prim vermeyeceğiz." diye konuştu.





