Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "şüpheli" sıfatıyla Ankara Adliyesi'ne ifade vermeye giderken sakız çiğnemesi hakkında açıklama yaptı.
Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Gökçek, "Adliyenin önünde gazetecilerin arasından geçerken ağız kurumasını önlemek için kullandığım çiğneme tabletini, şeker hastalığım nedeniyle kullandığımı oğlum Osman Gökçek kamuoyu ile paylaştı. Ancak muhalefet medyası ısrarlı bir şekilde bunun bir meydan okuma olduğunu kamuoyuna işlemeye devam ediyor. Ben adalete olan saygımı bu olayda kaç kez söyledim. Adalete meydan okumak kimsenin haddi değildir" dedi.
"Üstelik çiğneme tableti olayı adliyeye adım attığımda bitti" diyen Gökçek, "Ve tableti girişteki çöp kutusuna attım. Girişte polisler dahil herkes buna şahittir" ifadelerini kullandı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Gökçek hakkında "yurt dışındaki şirketlere kayıt dışı para aktarıldığı" iddialarına ilişkin soruşturma başlatmıştı.
Bu kapsamda Gökçek, "şüpheli" sıfatıyla ifade vermek üzere Ankara Adliyesi'ne gelmişti.
Gökçek'in adliyeye gelirken sakız çiğnemesi dikkati çekmişti.
Gökçek, yaklaşık iki saat ifade vermişti.





