EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi, uzun süredir hukuki tartışmaların odağında olan İzmir Otogarı için yeni işletme modelini meclis gündemine taşıdı.
OTOPARK İZELMAN’A, TİCARİ ALANLAR GRAND PLAZA’YA
Önerge kapsamında otogar bünyesindeki otoparkların İZELMAN A.Ş.’ye, kafe, kafeterya, lokanta, çay bahçesi, büfe ve benzeri ticari alanların ise Grand Plaza A.Ş.’ye verilmesi planlandı.
Şehir içi ve şehirlerarası ulaşım hizmetleri kapsamındaki işletmecilik faaliyetlerinin ise İZULAŞ A.Ş. tarafından yürütülmesi öngörüldü.
Yeni model kapsamında işletme faaliyetlerinden elde edilecek gelirin yüzde 30’unun İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne aktarılması planlanıyor.
Önergenin meclis oturumunda kabul edilmesi halinde İzmir Otogarı’nın işletmesinde İZELMAN, Grand Plaza ve İZULAŞ’ın görev alanları ayrıştırılacak ve yeni model beş yıl süreyle uygulanacak.
İlgili önerge şu şekilde;
“İzmir Otogarı’nın kamu hizmetinin sürekliliğini, Belediye malvarlığının korunmasını, işletme gelirlerinin şeffaf ve denetlenebilir biçimde izlenmesini ve görev alanlarının uzmanlık esasına göre ayrıştırılmasını sağlayacak yeni işletme modelinin oluşturulması amacıyla; İzmir Otogarı bünyesindeki otoparkların İZELMAN A.Ş.’ye, kafe, kafeterya, lokanta, çay bahçesi, büfe ve benzeri ticari alanların GRAND PLAZA A.Ş.’ye, şehir içi ve şehirlerarası ulaşım hizmetleri kapsamındaki işletmecilik faaliyetlerinin ise İZULAŞ A.Ş.’ye beş yıl süreyle verilmesi; işletme faaliyetlerinden elde edilecek gelirin %30’unun İzmir Büyükşehir Belediyesine aktarılması ve uygulamaya ilişkin usul ve esasların yapılacak protokollerle belirlenmesi; İşletme alanlarının kullanımı, görev ve yetki sınırları ile uygulamadan doğabilecek tereddüt ve uyuşmazlıkların ilgili mevzuat çerçevesinde değerlendirilerek, Belediye Encümeninin görev ve yetkisi kapsamında bulunan hususlarda Encümen tarafından karara bağlanması başlıklarında karar verilmesi hususlarının; Plan ve Bütçe Komisyonumuzca oybirliği ile uygun bulunduğuna; Hukuk Komisyonumuzca; “16/10/2024 tarihli ve 97509404.105.04.1013 sayılı İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Kararı gereğince; (İZULAŞ) İzmir Ulaşım Hizmetleri ve Makine Sanayi A.Ş tarafından ilgili önerge kapsamında işletmecilik faaliyeti ile alakalı muvafakat verilmesi kaydıyla” oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Rapor. (Emlak ve İstimlak Dai.Bşk.E.3119701)”
-
Gizlilik Politikası | Ege'de Son Söz Gizlilik Sözleşmesi İletişim Topluluk Kuralları | Ege'de Son Söz Yayın İlkeleri | Ege'de Son Söz Dünyadan EgeTeknoloji Yerel Politika Yerel Yönetimler Aliağa Haberleri Balçova Haberleri Bayındır Haberleri Bayraklı HaberleriBergama Haberleri Beydağ Haberleri Bornova Haberleri Buca Haberleri Çeşme Haberleri Çiğli Haberleri Dikili HaberleriFoça Haberleri Gaziemir Haberleri Güzelbahçe Haberleri Karabağlar Haberleri Karaburun Haberleri Karşıyaka Haberleri Kemalpaşa Haberleri




