Eylül VARDAR/EGEDESONSÖZ- İzmir Enternasyonal Fuarı, bu yıl kapılarını ziyaretçilerine açtı ancak esnaf, bırakın kâr etmeyi organizasyon komitesine ödedikleri stant kiralarını dahi çıkartmakta zorlandıklarını ifade etti.
"HENÜZ KİRAMIZIN YARISINI BİLE ÇIKARTAMADIK"
Fuar alanında çanta satışı gerçekleştiren Özlem Karagöz, organizasyonun bu yılki performansından oldukça memnuniyetsiz. Geçmiş yılların coşkusunu aradıklarını belirten Karagöz, şu sözleri söyledi:
"Geçen yıllara nazaran kalabalığı daha az buldum ama onun dışında hala insanlar fuarı seviyorlar ve geliyorlar bence. Bizim satışlarımız çok iyi değil. Kuru kalabalık var. Buraya verdiğimiz kirayı karşılayacak gibi değiliz. Henüz kiranın yarısını bile çıkartamadım. İşler kötü yani."

"GEÇEN SENEYE GÖRE SATIŞLAR DÜŞÜK"
Alanda takı ve aksesuar satışı yapan Bircan Sezgin, gelen müşterilerin ortak şikayetinin fuarın cazibesini kaybetmesi olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:
"Bence geçen seneye göre daha az insan var. Eskisi kadar kalabalık değil. Satışlar da daha düşük. Kiramızı kafa kafaya zor çıkaracağız gibi duruyor. Lunapark kaldırıldığı için gelen müşterilerin çoğu 'artık fuarda bir şey kalmamış, bir özelliği kalmamış' diyor. Konser dışında çok bir şey yok."
"KONSERE GÖRE SATIŞLAR DEĞİŞİYOR"
Fuarın hala panayır ruhunu taşıdığını ve keyifli bir atmosfere sahip olduğunu düşünen Mert Merdin ise satışların konser takvimine göre değiştiğini belirterek şöyle konuştu:
"Fuar panayır gibi gerçekten. Çok fazla insan sirkülasyonu var. Herkes çok eğleniyor. Genel olarak eğlenceli ve keyifli. Satış olarak güzel günler de oluyor kötü günler de. Biraz daha konserlere bağlı oluyor. Kitlesi daha kalabalık olan birinin konseri varsa bizim için daha iyi oluyor. Kiramızı karşılayıp karşılamayacağına Fuar bitince bakacağız ama karşılayacağını düşünüyoruz."





