HABERLER>GÜNCEL
9 Eylül 2022 Cuma - 09:48

Yürüyüşler, törenler, mesajlar... İzmir'de yer gök kırmızı-beyaz!

İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen kutlamalar Zafer Yürüyüşü ile başladı. Yürüyüşün ardından düzenlenen resmi törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Her bir hücremize kadar İzmirli olmanın onurunu yaşadığımız 9 Eylül tarihi sadece bir şehrin kurtuluşu değil. Aynı zamanda işgal edilmiş, kuşatılmış bir ülkenin hürriyetine ve bağımsızlığına kavuştuğu günün tarihidir" dedi.

Yürüyüşler, törenler, mesajlar... İzmir de yer gök kırmızı-beyaz!

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ- 9 Eylül İzmir'in Kurtuluşu'nun 100'ncü yılı kapsamında düzenlenen törenlerin ilki saat 09.00'da Basmane Karakolu önünden başladı.

Basmane Karakolu’nun önünden başlayan  ve Cumhuriyet Meydanı’nda sona eren yürüyüşe çok sayıda vatandaşın katılımının yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, İYİ Parti İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, İYİ Parti Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti İzmir Milletvekilleri Yaşar Kırkpınar,  Cemal Bekle, CHP İzmir Milletvekilleri Mahir Polat, Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Sevda Erdan Kılıç, Tacettin Bayır, Bedri Serter, Kani Beko, Murat Bakan,  MHP İzmir Milletvekilleri Tamer Osmanağaoğlu, Prof. Dr. Hasan Kalyoncu, gaziler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı.

Kurtuluş günü dolayısıyla gerçekleştirilen yürüyüşte CHP,  İYİ Parti, AK Parti ve MHP’liler İzmir için birlik mesajı verdi. Yürüyüşte Başkan Tunç Soyer protokolle birlikte halkı selamladı.

TÜRK BAYRAĞI VE TOPRAK EMANETİ
Yürüyüşün ardından İzmir Valiliği önündeki törene geçildi. Buradaki törene AK Parti Genel Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım da katıldı. Atlı süvari birliklerinin 9 Eylül'de İzmir'e girişi ve Valilik binasında Türk bayrağını göndere çekişi buradaki törende canlandırıldı. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise törenin ardından Yüzbaşı Şerafettin’i temsil eden Süvari Birlikleri Komutanı’na teşekkür plaketi sundu.

Buradaki törenin ardından Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilecek törene geçildi. Törende İzmir Valiliği, Ege Ordusu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi adına Atatürk anıtına çelenk konuldu.

HAFIZALARDA TAZELEMEK ASLİ GÖREVİMİZ
Kutlama programında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer “Her bir hücremize kadar İzmirli olmanın onurunu yaşadığımız 9 Eylül tarihi sadece bir şehrin kurtuluşu değil. Aynı zamanda işgal edilmiş, kuşatılmış bir ülkenin hürriyetine ve bağımsızlığına kavuştuğu günün tarihidir. Bir milletin ayağa kalkışı ve Cumhuriyeti’mizin doğuşu, 100 yıl önce bugün gerçekleşti. Bu nedenle hep diyorum. İzmir, umudun yüzüdür… Kurtuluşun 100’üncü yılında milli mücadelemizin değerini hafızalarımızda tazelemek bizim asli görevimiz. Bugünü başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm gazi ve şehitlerimize minnetimizin bir ifadesi olarak kutluyoruz. Bu yıl gerçekleştirdiğimiz etkinliklerimizin en önemlilerinden biri Kocatepe’den İzmir’e uzanan dört yüz kilometrelik “Zafer ve Anma Yürüyüşü”müzdü. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılarak bizi onurlandırdığı Zafer Yürüyüşü, 14 günün ardından bu sabah düzenlediğimiz törenle son buldu” dedi.

TÜM KALBİMLE İNANIYORUM
Gelecek günlerde güzel bir memleketi el birliği ile kuracaklarını dile getiren Soyer, “100’üncü Yıl etkinliklerimiz arasında İzmir Türküleri Albüm Projesi, 100’üncü Yıl Kütüphanesi, 100’üncü Yıl Anı Evi, 100’üncü Yıl Belgeseli, 100’üncü Yıl İzmir Yarı Maratonu gibi birçok kilometre taşı yer alıyor. Asıl büyük coşkumuzu ise bu akşam Gündoğdu Meydanı’nda yaşayacağız. Türkiye’nin gördüğü en büyük sahne gösterisinin ardından, İzmir unutulmaz bir Tarkan konserine şahitlik edecek. 9 Eylül ile bizlere bağımsızlığı, özgür ve onurlu bir yaşamı miras bırakan başta Büyük Önderimiz Atatürk ve tüm kahramanlarımızın yolunda yürümek, bizim en önemli vazifemiz.  Onların bıraktığı miras, bizim en büyük hazinemiz. Bu mirasa sahip çıkmak ve bizden sonraki kuşaklara emanet etmek, boynumuzun borcu. Tam da bu süreçte 100 yıl önce Atalarımızın canıyla, kanıyla ödediği bedelleri; kadını, genci, yaşlısı demeden topyekûn yapılan mücadeleyi yeniden hatırlamamız gerekiyor. Bu meydandaki buluşmamız, bu müthiş coşku, işte bunun kanıtı. Bizlere bu güzel vatanı miras bırakan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm kahramanlarımızı, büyük bir minnet ve rahmetle anıyorum. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında hep beraber çok daha güzel bir memleketi; el ele, kol kola, güle oynaya inşa edeceğimize tüm kalbimle inanıyorum. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

 
Batur: 9 Eylül Konak için bambaşka anlam taşır!
 
Karşıyaka'da dev gösteri... 2022 zeybek tek yürek!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
SADIK AVCIBAY 9 Eylül 2022 Cuma 11:11

BEN ADANALI SADIK 64/3 TERTİP OLARAK ASKERLİK USTA BİRLİĞİM 5 ŞUBAT 1985-- 27 NİSAN 1986 TARİHLERİ ARASINDA 15 AY TEPECİKDE İNZİBAT OLARAK YAPTIM.O DÖNEM SIKIYÖNETİM VARDI YOĞUNDU GÜNLÜK 12 SAAT SOKAKLARDA NÖBET AMA ZEVKLE GÖREVİMİZİ YAPTIK.30 AĞUSTOSTA FENER ALAYI 9 EYLÜLDE HALKAPINAR ŞEHİTLİĞİNDE AZİZ ŞEHİTLER ANMA SAYGI ATIŞI YÜRÜYÜŞ KORTEJİNDE GÖREV GECE FENER ALAYINDA GÖREV HEPSİ HELAL HOŞ OLSUN TÜM KOMUTANLARIMA VE ASKER ARKADAŞLARIMA SELAMLAR SAYGILAR ÖLENLERE ALLAH RAHMET EYLESİN KURTULUŞ GÜNÜN KUTLU OLSUN GÜZEL İZMİRİM.ALLAH KİMSEYİ VATANSIZ TOPRAKSIZ EZANSIZ BIRAKMASIN.

Yorumu oyla      13      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
9 Eylül’ün ulaşım rehberi… Hangi yollar kapalı/toplu taşıma kaça kadar?
İzmir’in kurtuluşunun 100. yıldönümü dolayısıyla bazı yollar trafiğe kapatılacakken, ...
'Kökünü kurutma' operasyonu: 75 gözaltı!
İçişleri Bakanı Soylu, Nevşehir'deki narkotik operasyonuna ilişkin bilgi ...
Özel yurtlara zam sınırı getirildi
Gençlik ve Spor Bakanlığı, özel öğrenci yurt ücretlerine zam sınırlaması ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Güzel İzmir’e bir şey olsaydı üzülürdüm!
Mehmet KARABEL yazdı... Güzel İzmir’e bir şey olsaydı üzülürdüm!
13 bin 163 hekimin görev yerleri belli oluyor
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 13 bin 163 hekimin görev yerlerinin belirleneceği ...
Muhittin AKBEL yazdı... İzmir'de dinleniriz!
Muhittin AKBEL yazdı... İzmir'de dinleniriz!
 
Kemal ANADOL yazdı... Dalya!
Kemal ANADOL yazdı... Dalya!
Nedim ATİLLA yazdı... İkinci yüzyılın ilk günü!
Nedim ATİLLA yazdı... İkinci yüzyılın ilk günü!
DEAŞ'ın üst düzey yöneticisi yakalandı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEAŞ'ın en önemli üst düzey yöneticilerinden "Abu ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Zehirli kurşundan nasıl kurtuldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Neşeye övgü!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva