HABERLER>POLİTİKA
18 Aralık 2015 Cuma - 10:00

Yüksel'den miting gibi adaylık açıklaması!

CHP İzmir Eski Milletvekili, adaylık kararını il binasında büyük destek gördüğü toplantıyla resmileştirdi. Öte yandan Yüksel zorunluluğu olmamasına rağmen il başkanı olarak kurultay delegesi seçilmek için PM üyeliğinden istifa etti.

Yüksel den miting gibi adaylık açıklaması!

Gökhan KOÇ / EGEDESONSÖZ -  CHP İzmir’de tüm gözler 20 Aralık’ta yapılacak il kongresine çevrilirken sandık fotoğrafı da büyük ölçüde netleşti.

Koltuğa bu kez seçimle oturmak isteyen İl Başkanı Bedri Serter, 1 Kasım genel seçimlerinde milletvekili adayı olan Ülkümen Rodoplu ve Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar’ın ardından İzmir Eski Milletvekili Alaattin Yüksel de adaylık kararı aldı.

- CHP’DE İLÇE BAŞKANLARI DA ‘YÜKSEL’ DEDİ…

Belediye başkanlarından gelen desteğin ardından dün yapılan zirvede ilçe başkanlarının büyük çoğunluğunun destek verdiği Yüksel, bugün yaptığı toplantıyla adaylığını resmileştirdi.



Yüksel, CHP İl Binası'nda yaptığı adaylık açıklamasında büyük bir destek gördü. Toplantıya İzmir Milletvekili Ali Yiğit, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, Balçova İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz, Çiğli İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu, Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat, Kemalpaşa İlçe Başkanı Ulviye Üreten, Bayındır İlçe Başkanı Hüseyin Behzat Aydilek, Urla İlçe Başkanı Ahmet Bahri Yalaz, Menemen İlçe Başkanı Hürol Taklak, Karaburun İlçe Başkanı Bülent Çumçum, Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran, Kınık İlçe Başkanı İsmail Yılmaz, Kiraz İlçe Başkanı İsmet Korkmaz, Beydağ İlçe Başkanı Feridun Yılmazlar, Ödemiş İlçe Başkanı Nazan Dönmez, Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, İl Eski Başkanı Ali Engin, milletvekili adayı Sevda Erdan Kılıç, İl yönetim kurulu üyeleri Melek Kartal, Orhan Karaoğlu, Züleyha Bingöl ve Ali Karabay da katılım gösterdi.



YİNE MENEMEN’DEYİZ
Sözlerine ülke gündemini değerlendirip hükümeti sert sözlerle eleştirerek başlayan Yüksel, Şehit Asteğmen Kubilay’ı anma törenlerinde Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’e kaymakamlık tarafından getirilen konuşma yasağını eleştirdi ve “Menemen’de her yıl devrimcilerin, Atatürkçülerin duygularını dile getiren Menemen Belediye Başkanımızın konuşmaları iktidarı rahatsız etti. Cumhuriyete karşı olanları rahatsız etti. Onun için belediyenin bu yıl anma etkinliklerine yasak getirilmeye çalışılıyor. Bunu yapanları nefretle kınıyorum. Biz her zaman olduğu gibi yine 23 Aralık’ta Menemen’deyiz” dedi.

17-25 ARALIK’IN HESABINI SORACAĞIZ
İki yıl önce ülke gündemine damga vuran 17-25 Aralık operasyonlarına da değinen Yüksel, “17-25 Aralık’ta ayakkabı kutularından, çikolata kutularından, bakan çocuklarının evlerinde çıkan milyonlardan, para kasalarından ve her şeyin üzerinde Bakanlar Kurulu’nun başkanı olan birinin oğluyla sıfırlama sohbetinden bahsedildi. Bunların düzmece olmadığını kendi ağızlarıyla itiraf ettiler. Ama darbeyle Türkiye susturuldu. Parlamentoda kendi parmaklarıyla şimdilik kurtuldular. Biz 17-25 Aralık Haftasını Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası ilan ettik. Ama bunu hesabını bir gün mutlaka soracağız” diye konuştu.

30 İLÇE BAŞKANIN 27’Sİ, 22 BELEDİYE BAŞKANININ 21’İ!
Adaylık kararına da açıklık getiren CHP İzmir Eski Milletvekili, “Yıllar önce üstlenmiş olduğum il başkanlığı görevine yeniden aday olmam bu değerlendirmelerin sonucudur. TBMM’de görev yapmış, CHP Genel Başkan Yardımcılığında bulunmuş, adeta tüm ‘nöbetlerini’ tutmuş biri olarak yeniden İl’ime dönmem şaşırtıcı gelebilir. Türkiye’nin geçmekte olduğu zorlu süreç, partimizin her kademeden yönetici ve üyesi, kadınlarımız ve gençlerimizin telkinleri, İzmir kamuoyunun görev çağrısından dolayı tekrar aday oldum. Örgüt tarafından 30 ilçe başkanının 27’sinin desteğini, 22 belediye başkanında ise 21’inin desteğini alarak buradayım. Ben de bütün başkanlarımı destekliyorum. Korkmadan, yılmadan onlara gelecek olan her türlü baskıya rağmen gövdemi ortaya koymaya hazırım. Bu çağrıdan kaçamazdım. Yurtseverlik duygularıyla siyaset yapan bizler, Atatürk’e borçluluk duygusu ile siyaset yapan bizler hiçbir zaman bu borçları ödemekten geri kalmayız. Cumhuriyete karşı yapılan saldırılara göğsümüzü siper etmekten geri kalmayız. Bundan sonra da kalmayacağız” dedi.



BİZE ÇOK İŞ DÜŞÜYOR!
Ülke ve dünyanın kötü bir süreçten geçtiği ifade eden Yüksel, bu durumun AK Parti’nin eseri olduğunu söyledi. Yüksel, “Türkiye ve dünyada çok zor günler yaşanıyor. İki maceraperest, dış politikayı 'kardeşim Esad’tan Esed’e getirdi. Ortadoğu karıştırılarak orada bir iç savaş çıkmasını sağladılar. Bugün o cehennemin kapıları açılıyor ve Türkiye’yi o cehennemin içine doğru çekmeye çalışıyorlar. Bugünkü yöneticiler de Türkiye’ye o cehenneme itmeye çalışıyorlar. Atatürk’ün ‘yurtta barış cihanda barış’ ilkesiyle CHP buna ‘dur’ diyecektir. Doğu ve Güneydoğu’da çatışma yaşanıyor. Orada barış sağlayacağız diye geldiler, savaşla öldürerek baskıyla tercihlerini değiştirmek için Türkiye’yi kan gölüne çevirdiler. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bile Doğu’da yaşananlar için ‘sokağa çıkma yasakları adı konmamış örtülü bir etnik tavsiyedir’ diyor. CHP’nin çok görevi var, bize çok iş düşüyor. Bu kaostan Türkiye’yi kurtarabilecek tek parti CHP’dir. Askeri vesayete son vereceğiz dediler, bugün Türkiye’yi askersiz yönetemiyor. OHAL’lere karşı olduğunu söyleyen AKP bir baskı zulüm ve şiddet dönemi yarattı. Gazeteciler tutuklanıyor, en büyük gazeteciler cezaevi bu ülkede” ifadelerini kullandı.

MHP HATA YAPMASAYDI…
Zor süreçler içerisinde kongreyi yapacaklarını söyleyen Yüksel, “7 Haziran’da bu iktidarı göndereceğiz diye karar verildi. İktidar 1 Kasım’da MHP, HDP, PKK ve IŞİD’in hediyesi olarak AK Parti’ye verildi. MHP hata yapmasaydı, AKP diye bir parti yoktu! Fakat bunlar geçici sonuçlardır. Bunu böyle bilelim. Bizde yüzde 25’e takılı kalan bir ana muhalefet partisi konumundayız. Bunun üzerine çıkmaya çalışmalıyız. CHP’yi Türkiye’nin her yerinde anlatmalıyız. Kıyıların partisi olmaktan çıkarmak görevimizdir” dedi. 

İZMİR’DE TOPLUMSAL ÖNCÜLÜĞÜ SAĞLAYACAĞIZ
Daha önce başarıyı sağladıklarını söyleyen Yüksel,  “2002 seçimlerinde hiçbir il yönetici arkadaşım ve ben aday olmadık. Koltuklarımız kendi çıkarlarımız için terk etmedik. Mücadele ederek partimizi iktidara taşımak için çalıştık. 24 milletvekilinin 16’sını aldık. Belediyelerimizin 10 tanesinden 8'ini aldık. Yerel yönetimlerde iktidara taşıdık. 2002’den sonra her seçimde burada il binamızda İzmir sonuçlarına sevinirken, Türkiye sonuçları geldiğinde üzülüyoruz. Bundan sonra Genel merkez İzmir’e dönüp bakacak. Başarı sağlamış olan illeri toplayacağız. Genel Başkanımızla oturacağız. Nasıl başarılı olduk oturup konuşacağız. Kadınlarımızın gençlerimizin enerjisinde yaralanacağız. 30 ilçe başkanımızla, il yönetimimizle, belediye başkanlarımızla beraber çok güçlü bir örgüt kuracağız. İzmir’de birlikte mücadeleyi sürdüreceğiz. CHP olarak İzmir’de toplumsal öncülüğü sağlayacağız. CHP bugünkünden daha güçlü olacak. CHP’yi iktidara taşıyacağız. Barışın anıldığı, yeniden kardeşliğin ülkesi olarak sonsuza kadar yaşatacağız” diye konuştu.



KUBİLAY KÜLTÜR MERKEZİ’NİN TEMELİNİ ATILACAK
Yüksel adaylık açıklaması sonrası beraberindeki heyetle Cumhuriyet Meydanı’na geçti. Şehit Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay'ı anma törenleriyle ilgili kararı tanımadıklarını belirterek, Şehit Kubilay’ın huzurunda olacaklarını açıkladı.



23 Aralık’ta yapılacak tören hakkında bilgi veren Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, de “16 yıldan bu yana Menemen Belediye Başkanı olarak konuşuyorum. Benden önce de 40 yıldan bu yana menemen halkını temsilen belediye başkanları hep konuşmuştu. Tarihte Menemen Olayı diye yazılan laik karşıtı hadisede bu yıl konuşmamı kaymakamlığın yapmış olduğu bir programla konuşmamız iptal edildi. Bu geçmiş yıllarda yüreğimden ne geçtiyse laiklik adına söylemeye çalıştım. Sayın kaymakamım neden programdan çıkartıldık diye sordum. Çok ideolojik ve siyasi konuşuyorsunuz diye vilayet makamı burayı kesti dedi. Onların bizi engellemesi bizi ilgilendirmiyor. Bu kardeşiniz aslanlar gibi yine aynı duygularını ortaya koyacaktır. Bu cesareti de sizden ve çağdaş Atatürkçü insanlardan aldığımı ifade etmek istiyorum. Tören yine yapılacak yine aynı Laiklik ve demokrasi yürüyüşüyle başlayacak. Anıt önünde çelengimizi koyacağız daha sonra da Kubilay Kültür Merkezi’nin temelini bunlara cevap olsun diye atacağız” diye konuştu.

PM’DEN İSTİFA ETTİ
Öte yandan Yüksel adaylık açıklaması öncesi önemli bir karar aldı. Yüksel zorunluluğu olmamasına rağmen Parti Meclisi üyeliğinden istifa etti. İzmir Eski Milletvekili konuyla ilgili olarak, “Zorunluluk yoktu ancak etik olarak istifa ettim. İl Başkanı olarak kurultay delegesi olmak istiyorum” dedi.

43 YILDIR CHP'Lİ
Öğrencilik yıllarında '68 hareketi' içinde yer alan Yüksel, 1972’de CHP’ye üye oldu. 1977’de Manisa İl Genel Meclisi Üyeliği'ne seçildi. 1980 darbesiyle sona eren bu görevinin ardından 1989 yılında Salihli Belediye Meclis Üyeliği görevinde bulundu.1995’te CHP İzmir İl Yönetim Kurulu üyeliği, 1999’da ise İl Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı yaptı. 2001 ve 2003 yıllarında, iki dönem üst üste CHP İzmir İl Başkanlığı'nı kazanarak görevini yürüttü. 2002 genel seçimlerinde İzmir’deki 26 milletvekilliğinden 16’sını kazanırken, 2004 yerel seçimlerinde ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı da dahil olmak üzere merkezdeki 10 belediye başkanlığından 8’ini kazandı. CHP'de Parti Meclisi Üyeliği, yerel yönetimlerden daha sonra da halkla ilişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini yapan Yüksel, 2011 genel seçimlerinde İzmir milletvekili seçildi. 2015 genel seçimlerinde adaylık başvurusu yapmadı.

 
Urla’da tarihi çalıştay, kadının siyasetteki yeri masada!
 
Ege'de bir kaçak faciası daha: 2'si çocuk 4 ölü
YORUMLAR
Toplam 20 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yusuf ziya aktürk 20 Aralık 2015 Pazar 18:07

Allah aşkına bırakın genel kurulları bakın ülke elden gıdıyor sız düşmuşşusun olgan veya olagan üstu genel kurullara bırbırlerınızı yoruyor bırbırlerınızı kötuleyıp duruyorsunuz ben 30 yıllık chplıyım aidatımıda en ıyı şekılde öduyorum bır defa delege olmadım ıstemedım ne dır allah aşkına her seçımden sonra genel kurullara bırde kendınıze dönup bakın ben ülke için chp için ne yaptım çalıştımmı ya ülkede savaş var ınsanlar ölüyor sızler gundemı kaçırıyor mılletınde gözunden düşüyorsunuz çok şeyler yazmak ıstıyom ama neyse allah sızlere halka ınmeyı halkla beraber olmayı öğretır bakalım

Yorumu oyla      12      5  
erkan yılmaz 19 Aralık 2015 Cumartesi 10:16

ülkümen bey siz neden böyle toplantı yapmıyorsunuz ? bir sürü sivil toplum derneği arkanızda .Herkes için acil, uyuşturucu iğle mücadele, afet/deprem konularında çok iyisiniz. Sizin yeriniz MYK hatta bakanlar kurulu

Yorumu oyla      13      5  
delege 18 Aralık 2015 Cuma 20:29

Hep aynı isimler yeter artık yav.. Sonra neden CHP Ana muhalefet.....

Yorumu oyla      21      7  
GÖZTEPELİ İŞADAMLARI 18 Aralık 2015 Cuma 20:07

ALATTİN BAŞKANIN TÜM GÜCÜMÜZLE YANINDAYIZ.PAZAR GÜNÜ TAM KADRO KONGREDEYİZ.

Yorumu oyla      19      17  
bucali 18 Aralık 2015 Cuma 19:05

CUMHURİYET HALK PARTİSİ yerini Cumhuriyet aile partisi ne dönüşmüş

Yorumu oyla      24      10  
HÜLOĞ 18 Aralık 2015 Cuma 17:07

eskiye rağbet olsaydı bit pazarına nur yağardı birde parti mecline en sıradan girdi biline

Yorumu oyla      26      9  
TANSEL 18 Aralık 2015 Cuma 16:59

UMUTLARIN BİTTİGİNİN RESMİ,bu kafayla CHP ana muhalefet bile olamaz. belediye rantı bunlara yetiyor. afiyet olssun.

Yorumu oyla      25      8  
Erda 18 Aralık 2015 Cuma 15:12

15 ilçe baskanı 15 belediye baskanı yok.. Ne demek hepsi benle? Biraz ayıp olmuyor mu

Yorumu oyla      24      8  
DERVİŞ BENK BUCA 18 Aralık 2015 Cuma 14:50

İzmir için olması gereken en doğru ve örgütü birleştime ve diğer partilere karşı doğru atılgan mücadeleci aday Alattin başkandır yolun açık olsun sonuna kadar birey olarak yanındayim

Yorumu oyla      22      23  
Erkan 18 Aralık 2015 Cuma 14:43

Yav yorumculara bakıyorum da ak trolleri aratmiycak cinsten!!!yav parti içi seçim isteyen aday olabilir kabul gören seçime girer Alaattin Başkan'a gelince Başkan başarılı il başkanlığı Yapmış izmire buyuk katkı sağlamış bu olaya il binası dahil Yanı tarlada izi var hasatta sözü olması normal hasattan kastım herkes gibi aday olmaya hakki var ve nitekim aday Bizlerde partide emeği olan Başkan'ımıza yürekten başarılar diliyor ve destekliyorum....

Yorumu oyla      21      19  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sancar’dan İzmir’de özyönetim çıkışı!
Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) tarafından Tahir Elçi anısına düzenlenen ...
Yüksel’den önemli mesajlar: Neden aday oldu/Rakipleri için ne dedi?
Belediye başkanları ve ilçe başkanlarının desteğinin ardından aday olma ...
Meclis kürsüsüne bazuka ile çıktı
HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, güvenlik güçlerinin Güneydoğu’daki ...
 
Davutoğlu'dan Çipras açıklaması: O gün olay oldu ve bitti
Başbakan Davutoğlu, Brüksel'de bir araya geldiği Yunanistan Başbakanı ...
AK Partili vekilin dili sürçtü: Hırsız değiliz demiyoruz!
AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz,17-25 Aralık operasyonlarıyla ...
Erdoğan’dan CHP’li vekile: Bu nasıl ihanettir!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya'da yaptığı konuşmada CHP'li Eren Erdem'in ...
 
AK Partili Kaya’dan İzmir’e yol müjdesi!
35 kilometrelik Kemalpaşa-Torbalı bölünmüş yolunun 31 kilometresi için ...
Serter’den yönetime ve başkanlara SMS’li davet!
CHP İl Başkanı kongreye 3 gün kala il yönetimi ve ilçe başkanlarının tamamına ...
Flaş! CHP’de kritik başkanlar zirvesi: Hangi isim öne çıktı?
CHP ilçe başkanları Karabağlar’ın ev sahipliğinde ikinci kez bir araya ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva