HABERLER>POLİTİKA
17 Aralık 2015 Perşembe - 12:57

Flaş! CHP’de kritik başkanlar zirvesi: Hangi isim öne çıktı?

CHP ilçe başkanları Karabağlar’ın ev sahipliğinde ikinci kez bir araya geldi. ‘İsim açıklanması’ beklenen toplantıya bir önceki zirvede yer almayan 4 başkan da katıldı. Toplantıda başkanların çoğu Yüksel'den yana tavır koydu.

Flaş! CHP’de kritik başkanlar zirvesi: Hangi isim öne çıktı?

Gökhan KOÇ / EGEDESONSÖZ – CHP İzmir’de 20 Aralık’ta yapılacak kongre öncesi heyecan artıyor.

İl Başkanı Bedri Serter, 1 Kasım genel seçimlerinde milletvekili adayı olan Ülkümen Rodoplu ve Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar’ın adaylıklarını resmileştirmesinin ardından gözler ilçe başkanlarına çevrildi.

Geride kalan hafta yapılan toplantıda 'profil' çizen başkanlar Karabağlar’ın ev sahipliğinde yeniden bir araya geldi.

Bu kez bir isim açıklanması beklenen toplantı öncesi katılım sürprizi yaşandı. Başkanlar zirvesine bir önceki oturuma katılmayan Konak, Bayraklı, Dikili ve Bergama ilçe başkanları da katıldı.


Uğur Mumcu Tesisleri’nde gerçekleşecek zirve öncesi şu ana kadar ev sahibi Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız’ın yanı sıra Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat, Bayındır İlçe Başkanı Hüseyin Behzat Aydilek, Karaburun İlçe Başkanı Bülent Çumçum, Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran, Çiğli İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu, Menemen İlçe Başkanı Hürol Taklak, Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener, Bergama İlçe Başkanı Ayşe Şimşek, Urla İlçe Başkanı Ahmet Bahri Yalaz, Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam, Selçuk İlçe Başkanı Hasan Uysal, Torbalı İlçe Başkanı İsmail Uygur, Balçova İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz, Seferihisar İlçe Başkanı İsmail Yetişkin, Foça İlçe Başkanı Günal Biçer, Kemalpaşa İlçe Başkanı Ulviye Üreten, Menderes İlçe Başkanı Ahmet Pala ve Kınık İlçe Başkanı İsmail Yılmaz da hazır bulundu.



ARTIK YAVAŞ YAVAŞ İSİM ORTAYA ÇIKACAK...
Toplantı öncesi ev sahibi Başkan Ali İhsan Yıldız’dan bir açıklama geldi. Yıldız seçilmiş ilçe başkanlarına ve il başkan adaylarına başarılar dilerken, bu toplantıda herhangi bir misyon bulunmadığını, birlik ve beraberlik içinde fikir alışverişinde bulunarak bir karar vereceklerini söyledi.

Yıldız, "Şimdi artık yavaş yavaş bir isim ortaya çıkacak. Geçen toplantı da fikir alış verişimizi yapmıştık. Toplantı sonunda geçen sefer olduğu gibi bildireceğiz. Tabi ki herkesin ortak bir fikirde birleşmesi zor… Delegasyonlarımız emekten yana olan partinin tozunu yutmuş bir aday profilini çizdiler. Burada bir rol yok. Herhangi, bir isim buraya çağırabilirdi. Seçilmiş ilçe başkanlarıyız. Temsiliyeti olan arkadaşlarız. Bir ağabeylik görevi sahiplenmiş değilim. Bütün herkese teşekkür ediyorum” dedi.
 
Beydağ, Tire, Ödemiş ilçelerinin ise kendi aralarında toplantı yapıp kararlarını bildireceklerini söyledi. Toplantıya bu 3 başkanın yanı sıra Kiraz İlçe Başkanı İsmet Korkmaz da katılmadı.

ÇOĞUNLUK 'YÜKSEL' DEDİ
Yıldız'ın açıklamasına paralel olarak toplantı bu kez isimler üzerinden yapıldı. Tüm ilçe başkanları örgütün başında görmek istedikleri ismi toplantıda dile getirdi. Beklenildiği üzere Konak İlçe Başkanı Başak ve Bayraklı İlçe Başkanı Alper adaylık açıklamasında da yanında oldukları Nevzat Kavalar'dan yana tavır koyarken, Balçova İlçe Başkanı Eryılmaz ile Selçuk İlçe Başkanı Uysal bir isim vermedi. Buca İlçe Başkanı Kaya da örgütüyle yapacağı toplantı sonrası karar bildireceğini açıkladı.

Bu dört başkan dışında toplantıya katılan tüm başkanlar tercihlerinin Alaattin Yüksel olduğunu dile getirdi. Böylece Yüksel 'kesin kararına' yön verecek toplantıda belediye başkanlarının ardından ilçe başkanlarının da tamamına yakınından destek aldı.



KÜÇÜK MENDERES HAVZASI KARARINI VERDİ
Öte yandan CHP’de Küçük Menderes Havzası’nın başkanları da Ödemiş’in ev sahipliğinde bir araya geldi. Toplantıya Ödemiş İlçe Başkanı Nazan Dönmez, Tire İlçe Başkanı Hakan Şenoyar, Bayındır İlçe Başkanı Hüseyin Behzat Aydilek, Kiraz İlçe Başkanı İsmet Korkmaz, Beydağ İlçe Başkanı Feridun Yılmazlar katıldı. Başkanlar 20 Aralık’ta yapılacak kongrede Alaattin Yüksel’i destekleme kararı aldı

CUMA GÜNÜ AÇIKLIYOR
Yüksel de toplantının ardından adaylık konusunda son kararını verdi. CHP PM Üyesi belediye başkanlarının ardından ilçe başkanlarından da gelen destek sonrası Cuma günü 11.30'da il binasında yapacağı toplantıyla adaylığını resmileştireceğini duyurdu.

Yüksel il binasının ardından Cumhuriyet Meydanı'nda devam edecek adaylık açıklaması, için parti üyelerine SMS'le davet gönderdi. Yüksel mesajında "Birlikte üretmek birlikte yönetmek için yola çıkıyoruz. 18 Aralık saat 11:30'da CHP İl Başkanlığı'nda, saat 12:00'de Cumhuriyet Meydanı'ndayız" ifadelerini kullandı.

YÜKSEL’DEN ÖNEMLİ MESAJLAR: NEDEN ADAY OLDU/RAKİPLERİ İÇİN NE DEDİ?
 

 
CHP'li Çıray'dan 'İslam ittifakı'na sert tepki
 
Beşiktaş dünyaları verdi, Altınordu reddetti!
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 4 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
GAZİEMİR ÇARŞI 17 Aralık 2015 Perşembe 22:56

İL BAŞKANIMIZ SN.ALAATTİN YÜKSEL DİR. HAYIRLI UĞURLU OLSUN. GAZİEMİR SÖYLERSE GERÇEKLERİ SÖYLER, VE NE DİYORSAK O.!!

Yorumu oyla      11      11  
ümit aytekin 17 Aralık 2015 Perşembe 22:52

CHP.de artık daha genç isimler görev almalı. Bu değişimi izmirden beklemek en doğal hakkımız diye düşünüyorum.. Pazar günkü seçiminde İzmir ve CHP için hayırlı olmasını diliyorum..

Yorumu oyla      20      5  
cengiz 17 Aralık 2015 Perşembe 22:44

arkadaşlar bence tüzüge 2 dönem kuralı konmalı yoksa ne kadınlara ne gençlere sıra gelir sadece lafta gençlik kadın bence

Yorumu oyla      19      5  
vatandaş 17 Aralık 2015 Perşembe 21:44

hep aynı isimler yok mu ekipçi olmayan özgür irade?

Yorumu oyla      20      5  
İlçeler 17 Aralık 2015 Perşembe 19:55

Bayraklı, Buca, Bornova, Karşıyaka, Konak ve Karabağlar İzmirin en büyükleri sayılan bu ilçelerin yaklaşık 350 il delegesi var.. Bu ilçeleri arakasına alan adaylar seçilmeye daha yakındır diye düşünüyorum.

Yorumu oyla      18      5  
Kazım EMİR 17 Aralık 2015 Perşembe 16:36

DENENMİŞLERİ DENEMEYİN

Yorumu oyla      25      8  
muhterem alçal 17 Aralık 2015 Perşembe 16:32

şimdi bakın ahali il başkanlığında alaattin yükselden yana tavır koymak partiyi izmirde bir yada iki seçim daha götürür fakat asla ilerletmez.biri kendini diğerinden daha elit görüyor,diğeri daha halktan yana daha samimi söylemleriyle bir vizyon çiziyor bir hedef koyuyor izmirinde izmirinde önünde.sayın yüksel daha önce ilbaşkanlığıda yaptı milletvekilliğide çekilip sayın nevzat kavalara destek vermesi lazım fikrimce...

Yorumu oyla      33      11  
17 Aralık 2015 Perşembe 15:36

Bergama Kavalar'a katıldı ama burada Yüksel mi dedi? U

Yorumu oyla      19      7  
T.C.Erol DURUKAN 17 Aralık 2015 Perşembe 13:38

BELEDİYE BŞK'I VE MECLİS ÜYELERİ ÖN SEÇİMLE BELİRLEYECEK BİR İL BAŞKANI KİM OLUR İSE DESTEĞİMİZ ONUNDUR..!

Yorumu oyla      36      10  
GÖZTEPELİ İŞADAMLARI 17 Aralık 2015 Perşembe 13:17

SAYIN ALAATTİN YÜKSELİN İL BAŞKANLIĞI HAYIRLI UĞURLU OLSUN.

Yorumu oyla      37      42  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Çıray'dan 'İslam ittifakı'na sert tepki
Suudi Savunma Bakanı Muhammed’in Suudi Arabistan liderliğinde, aralarında ...
Kavalar Yüksel’e göndermeyle yola çıktı: Kimler destek verdi?
CHP Bornova İlçe Başkanı, 20 Aralık’ta yapılacak il kongresinde adaylığını ...
Demirtaş hangi HDP’li için ‘Gizli Erdoğancı’ dedi?
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Bizim parti içerisinde Erdoğan ...
 
Eski milletvekili Aygün’e Cumhurbaşkanı'na hakaret davası
Eski CHP Milletvekili Hüseyin Aygün hakkında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ...
Saygılı’dan 2.manifesto: Delege özgür, seçim çarşaf olsun!
Haftasonu ‘Örgüte sesleniş, göreve çağrı’ başlıklı bir yazı yayınlayarak ...
Kılıçdaroğlu’ndan ‘üye sıfırlama’ harekatı
35. Olağan Kurultay’ın ardından örgüt yapısının tamamen değiştirileceği, ...
 
CHP Konak ‘Kavalar’ın arkasında!
İlçe Başkanı Başak dün akşam bir araya geldiği Kavalar’a destek kararı ...
Davutoğlu'dan PKK mesajları: 4-5 yer kaldı!
Başbakan Ahmet Davutoğlu terörle mücadelede kritik 12 ilçe olduğunu belirtirken ...
Başbakan'dan Başika açıklaması: Misliyle karşılık verdik
Başbakan Davutoğlu, Başika kampına yapılan saldırı ile ilgili açıklama yaptı.
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva