HABERLER>POLİTİKA
2 Nisan 2021 Cuma - 12:23

Yıldırım, Menemen’de iddialı konuştu: İzmir Büyükşehir’i 2024'te kazanacağız!

AK Parti Genel Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ilçe başkanları ve il yönetimiyle buluşmak üzere İzmir’e geldi. Menemen'de belediye başkanvekili Aydın Pehlivan'a yaptığı ziyarette konuşan Yıldırım, "2023'de milletin adına Recep Tayyip Erdoğan'ı tekrar Cumhurbaşkanı seçiyoruz. 2024'e de inşallah İzmir'de yerel seçimlerde hem ilçelerde hem Büyükşehir’de hedefimiz, AK Parti hizmeti ile buluşturmak olacak" dedi. Menemen ziyaretinin ardından Yıldırım, ASKON İzmir Şubesinin Olağan Genel Kurulu'na katıldı.

Yıldırım, Menemen’de iddialı konuştu: İzmir Büyükşehir’i 2024 te kazanacağız!

EGEDESONSÖZ- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son kongrede “genel başkanvekili” görevi verdiği İzmir Milletvekili ve son Başbakan Binali Yıldırım ilk ziyaretini İzmir’e yaptı.

İLK MESAİ MENEMEN'DE
Menemen Belediyesi Başkanı iken tutuklanarak cezaevine gönderilen Serdar Aksoy’un yerine belediye başkanvekili seçilen AK Partili Aydın Pehlivan’ı ziyaret için belediye hizmet binasına gelen Yıldırım’a vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

AYDIN BAŞKANIMIZA YÜREKTEN İNANIYORUZ
Bina önünde yapılan basın toplantısında konuşan Yıldırım, “Böyle bir plan benim aklımdan hiç geçmedi. Sessiz sedasız bir hayırlı olsun diye söyledik ancak sevgi hiçbir engel tanımıyor. Sizlerle yüz yüze geleceğimiz ve kucaklaşacağımız güzel günlerin yakın olmasını rabbimden niyaz ediyorum. Menemen güzel şeyler ile anılması lazım. Menemenliler bunu hak ediyor. Dolayısıyla inşallah görevi devralan Aydın başkanımız Menemen'in aydınlık günleri için canla başla çalışacağına yürekten inanıyoruz. Sizin bu gösterdiğiniz coşku ve sevgi inancımızı da iyice sağlamlaştırıp pekiştiriyor” dedi.

2023 VE 2024 SEÇİMLERİ İÇİN HEDEF
Yıldırım düzenlenen kongrelerin ardından hedeflere emin adımlarla yürüdüklerini belirterek “Biz de kongremizi bitirdik, yeni döneme bismillah dedik. 2023'de milletin adına Recep Tayyip Erdoğan'ı tekrar Cumhurbaşkanı seçiyoruz. 2024'e de inşallah İzmir'de yerel seçimlerde hem ilçelerde hem Büyükşehir’de hedefimiz, AK Parti hizmeti ile buluşturmak olacak. Bunun yolu Menemen'de, Kiraz'da , Bayındır'da, Bergama'da, Ödemiş'te… Kendinizi hatırlatın ara ara… Cumhur ittifakı da gittikçe güçlenerek devam ediyor. Hem Türkiye genelinde hem de belediyelerimizde bu işbirliğini güçlendirerek sürdüreceğiz” dedi.

MENEMEN'İ HAK ETTİĞİ GÜZELLİKLER İLE BULUŞTURACAĞIMIZA SÖZ VERİYORUZ
Menemen Belediyesi Başkan Vekili Aydın Pehlivan ise, Menemen'de yeni bir atılım dönemi başlattıklarını belirti. Pehlivan, "Sayın Başbakanım sizleri ilçemizde ağırlamaktan büyük onur duymaktayım. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde çıkmış olunduğumuz kutlu hizmet yolunda sizlerin desteğini yanımızda görmek ve hissetmek gücümüze güç katmakta ve çalışma azmimizi arttırmaktadır. Menemen ilçemiz bugün 200 bine yaklaşan nüfusu ile İzmir'in en hızlı gelişen ve en çok yatırıma ihtiyaç duyulan ilçesidir. Tarımdan sanayiye, eğitimden spora her alanda yatırıma ihtiyaç duymaktadır. İzmir'e olan sevginizi ve hayallerinizi ve bugüne kadar yaptığınız hizmetleri yakinen biliyoruz. İzmir'e dönük hayallerinizi gerçekleştirebilmek adına Menemen'de yeni bir atılım dönemini başlatıyoruz.  Mevcut kaynaklarımızı güçlendirerek, Menemen'in ihtiyaçlarını siz değerli büyüklerimizin desteği ile gidereceğimize ve hak ettiği güzelliklerle buluşturacağımıza söz veriyoruz" dedi.

Yıldırım ayrıca Bakırçay Üniversitesi’ne ziyarette bulundu. Ziyarete İzmir Valisi Yavuız Selim Köşger, AK Parti İmzir Milletvekilleri Yaşar Kırkpınar, Mahmut Atilla Kaya ile Ceyda Bölünmez Çankırı, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Bakırçay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Berktaş da yer aldı. Yıldırım'ın ziyaretlerinde bir diğer adres İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi oldu. Ziyarette üniversitenin ihtiyaçları ve devam eden projeler hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

ASKON İZMİR ŞUBESİ OLAĞAN GENEL KURULU
AK Parti Genel Başkanvekili Yıldırım, ASKON İzmir Şubesinin Balçova ilçesinde bir otelde gerçekleştirilen 5. Olağan Genel Kurulu'nda konuştu.

1990'lı yıllarda Türkiye'nin ithalatının ihracatının 2 katı kadar olduğuna dikkati çeken Yıldırım, şimdi ise bu oranın yüzde 80'lere gerilediğini dile getirdi.

Salgın nedeniyle ezberlerin bozulduğunu belirten Yıldırım, gelişmiş ülkelerin birer birer salgın karşısında diz çöktüğünü ifade etti.

ABD'nin ve Avrupa'nın zenginliklerinin salgın karşısında bir işe yaramadığına işaret eden Yıldırım, "Bu salgın dünyanın çarpık düzenini değiştirecek büyük bir dönüşümün de habercisi. Elbette bu belirsizlik sona erecek. Elbette bugünler geride kalacak ama geleceğin dünyasında artık hiçbir şey aynı olmayacak." dedi.

Türkiye'nin bu günlere hazır olması gerektiğini söyleyen Yıldırım, salgına karşı mücadelenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde amansız bir şekilde sürdürüldüğünü vurguladı.

Şehir hastanelerini yaparken muhalefetin eleştirilerde bulunduğunu anımsatan Yıldırım, Türkiye'nin salgındaki başarısının arkasında sağlık sisteminde yapılan dönüşümün olduğunu ifade etti.

Şehir hastanelerinin altyapısının dünyanın en gelişmiş ülkelerindeki sağlık altyapısından daha iyi olduğunun altını çizen Yıldırım, "ABD, vatandaşlarının 50 milyonuna sağlık hizmeti veremiyor ama ülkemizde 'Her şeyin başı sağlık' laf olarak değil, uygulama olarak vatandaşımızın ayağına gidiyor." diye konuştu.

 "BULUNDUĞUMUZ COĞRAFYA ZORLUKLARININ YANINDA FIRSAT DA VERİYOR"
Güven ve istikranın olmadığı yerde hiçbir şeyin olmayacağını dile getiren Yıldırım, AK Parti iktidarından önce 81 ayda 9 hükümet kurulduğunu hatırlattı.

Yıldırım, 1970'li ve 1990'lı yılların kayıp yıllar olduğunu, Türkiye'nin yol aldığı yılların ise tek başına sağ iktidarların olduğu yıllar olduğunu söyledi.

Çin ile ABD arasındaki ticari gerginliğe değinen Yıldırım, bu durumun Türkiye için bir fırsat olduğunu belirtti. Yıldırım, şunları kaydetti:

"Salgından sonra zenginlik noktalarının değiştiği bir dünyayla karşı karşıya kalacağız. Geçmişte de bu oldu. Geçmişte zenginlik noktaları batıya gitti, şimdi de doğuya gidiyor. Giderken de gelirken de Türkiye'den geçmek zorunda. O yüzden bulunduğumuz coğrafya bize birçok zorlukların yanında birçok fırsatı da beraberinde veriyor."

Türkiye'nin geleceğinin üretimde olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Bugün gelişmiş ülkelerin hesabı, kitabı şaşmıştır. Türkiye, toplam borcu çok fazla olan bir ülke değil gelişmiş ülkelerin toplum borçları Türkiye'nin 3-4 katı." dedi.

Salgını "Bütün dünyanın içinde yaşadığı ve ne zaman belli olmayan bir belirsizlik" olarak nitelendiren Yıldırım, belirsizliği yönetmenin zorluğuna işaret etti.

"TÜRKİYE'NİN ÖNÜNDE BÜYÜK FIRSATLAR VAR"
Salgının ardından Türkiye'nin önünde büyük fırsatlar olacağını dile getiren Yıldırım, "Dünya devlerinin taşınması Türkiye'ye büyük bir fırsat doğuruyor. Mesela ABD'nin Çin'den ithalatını 50 milyar dolar azaltacağı konuşuluyor. Bu nereden alınacak. En büyük aday Türkiye. Buradan ne kadar pay alırsak cari açığımız o kadar azalır." dedi.

Toplantıda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da salgın döneminde Türkiye'nin diğer ülkelerden pozitif olarak ayrıldığını, buna rağmen Türkiye'nin başarısının görmezden gelindiğini belirtti.

Salgında zor günler geçiren esnafa hükümetin destek verdiğini hatırlatan Dağ, şunları kaydetti:

"Bundan sonra da devam edeceğiz. Biz bunları yaparken muhalefet ne yaptı? Bugün ana muhalefet genel başkanı 2 makam aracının üzerine mecliste bir makam aracı daha talep etti. Birtakım eleştiriler yaparken, sözler ifade ederken bu eleştirilerin eylemleri karşılamadığını çok net bir şekilde görüyorsunuz."

Dağ, ülkenin üretimini artırmak için insanların önünü açmak noktasında ellerinden geleni yapacaklarını sözlerine ekledi.

 
TL mevduata stopaj desteği uzatıldı
 
Yönetici çıkmayan apartmana kayyum atandı!
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sezarın hakkı sezara 2 Nisan 2021 Cuma 21:18

bir gülme size de geldimi?

Yorumu oyla      7      5  
Menemen seçimi ilginç! 2 Nisan 2021 Cuma 15:34

Menemen gibi mi alırız diyor?

Yorumu oyla      11      5  
KSKLİ 2 Nisan 2021 Cuma 15:22

CHP nin başında 75 yaşında Kemal bey durdukça beni koysanız AKP den kazanırım. RTE 7 yaş küçük Kemal Beyden mümkünse skandal olmadan gitsede CHP millete umut olabilse.

Yorumu oyla      5      9  
Aslan 2 Nisan 2021 Cuma 15:08

Boş hayaller Sayın Yıldırım

Yorumu oyla      11      6  
2 Nisan 2021 Cuma 14:30

bu adam gerçekten komik :))))))

Yorumu oyla      12      5  
Vallahi 2 Nisan 2021 Cuma 13:45

Bu iktidar vallahi de az yapıyor billahi de az yapıyor! Adamın siyaset öncesi züğürt oğlu kumarda 5 milyon dolar kaybediyor sığır kalkmış yolları da bakanlığa bağlayın diyor! Bir sokak yollarına para ödememiz eksikti, kulağımızın arkası kalmıştı, adam onu teklif ediyor! Şimdi bu adama sığır denmez de ne denir?

Yorumu oyla      11      5  
AHFSHDJGSJDGJSD 2 Nisan 2021 Cuma 13:42

Gelmiş yine kentimize iki gözümün her zaman mağlubu??

Yorumu oyla      10      5  
Tuhaf işler! 2 Nisan 2021 Cuma 13:35

Vali ne alaka?

Yorumu oyla      8      5  
Anayasa 2 Nisan 2021 Cuma 13:31

2023'de Erdoğan nasıl aday olacak? 3 dönem aynı kişi aday olamaz. "Anayasa Mahkemesi kapatılsın!" söylemlerinin arkasında bu mu yatıyor?

Yorumu oyla      11      5  
2 Nisan 2021 Cuma 13:30

Hakikaten fazla iddialısın ki daha önce neler olduğunu anlatmayalım istersen. Biliyorsun çünkü

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menderes’te deprem sonrası imar karmaşası: 'Patates plan' iddiası!
İzmir’in Menderes İlçesi’nde yaşanan deprem sonrası birçok bina için yıkım ...
'AYM'nin kapatılması ertelenemez hedef olmalı'
MHP lideri Bahçeli, HDP kararı üzerinden eleştirdiği AYM için "Kapanması ...
AYM'nin HDP iddianamesini iade etme gerekçesi
Anayasa Mahkemesinin, HDP'nin kapatılması istemiyle açılan davada iddianamenin ...
 
İzmir’e ağır korona bilançosu: İşte 1 haftada ölen kişi sayısı!
Cumhuriyet Halk Partisi Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, İzmir’de ...
AK Parti'de Ünal ve Elitaş, grup başkanvekili oldu
AK Parti'de 7'nci Olağan Kongrenin ardından Özlem Zengin ve Mehmet Muş'tan ...
CHP’li Beko, prim borcu yapılandırmasını sordu
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, SGK prim yapılandırması ile ilgili vatandaşlara ...
 
AK Partili Soylu’dan flaş mesajlar: Borcu değil Menderes’i eritiyorlar!
Menderes Belediyesi önceki dönem Başkanı Bülent Soylu, 130 milyon lira ...
Bayraklı'da kriz yaratan trafoya yeni yer!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, AK Parti Milletvekili Necip Nasır ...
CHP’li Kılıç’tan AK Parti’ye ‘yolsuzluk ve şatafat’ çıkışı!
 CHP İzmir Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva