HABERLER>POLİTİKA
31 Mart 2021 Çarşamba - 10:52

CHP’li Kılıç’tan AK Parti’ye ‘yolsuzluk ve şatafat’ çıkışı!

 CHP İzmir Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, HDP Grubu’nun, “kamuda usulsüzlükler ve yolsuzluklar üzerinden elde edilen haksız kazançların ortaya çıkartılması” konusunda Araştırma Komisyonu kurulması ile ilgili önerisi üzerinde TBMM GenelKurulu’nda Cumhuriyet Halk Partisi Grubu adına konuştu.

CHP’li Kılıç’tan AK Parti’ye ‘yolsuzluk ve şatafat’ çıkışı!

Sözlerine, “Her güne ülkeyi uçurumun daha da dibine çeken yeni bir haberle uyanıyoruz.” diyerek başlayan Av. Sevda Erdan Kılıç, "şahsım devleti" anlayışıyla ekonomiden sağlığa, eğitimden dış politikaya, enerjiden tarıma hangi alana bakılırsa bakılsın yanlış, tutarsız, güvensiz, öngörüsüz politikaların dayatılmaya devam edildiğini kaydetti.

CHP Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, bir yandan işçisi emeklisi, işsizi EYT'lisi, çiftçisi, esnafı, sanayicisi, memurunun bu ülkede bu iktidarın yarattığı afet, felaket koşullarında yaşam mücadelesi verdiğini; bir yandan ise yandaşlıkla kamu kaynakları ve dolayısıyla tüyü bitmemiş yetimin hakkının göz göre göre hortumlandığını ifade etti.

“NE BU MİLLET YOLSUZLUKLARI SİNEYE ÇEKER NE DE BİZ BUNLARIN ÜSTÜNÜN ÖRTÜLMESİNE İZİN VERİRİZ”
Son yıllarda hemen hemen bütün ihaleleri nasıl oluyorsa hep aynı şirketlerin aldığına işaret eden CHP’li Av. Sevda Erdan Kılıç, sözlerine şöyle devam etti:

“Gerçi, nasıl oluyorsa demek biraz abes oldu, çünkü hepimiz nasıl aldıklarını çok iyi biliyoruz; gözümüze baka baka ihalelere fesat karıştırıyorlar. Hepimizin gözü önünde yandaş şirketlere yarar şekilde Kamu İhale Kanunu yüzlerce kez değiştirildi. Peki, yandaşlar için bu yeterli oluyor mu? Maalesef yetmiyor. Yandaş şirketlerin kamu ihaleleri ya da kamu-özel işbirliği projelerindeki tüm değişiklik talepleri anında kabul ediliyor. Bu da yetmiyor, kamu yani devlet, bu yandaş şirketlerin kefili oluyor ve aynı zamanda, kamu bankaları finansmanı sağlamak için neredeyse kendi aralarında yarışıyorlar.

Peki, bu yolsuzluk yapanlar ne düşünüyor bu arada? Yolsuzluk yapanlar diyorlar ki ‘Nasılsa Sayıştay’ın eli kolu bağlı." ‘Nasılsa yargı kuşatılmış, davalardan ne dersek o çıkar.’‘Nasılsa ayakkabı kutularını, sıfırlama tapelerini, gemicikleri, lüks saatleri bu millet sineye çeker.’ve diyorlar ki "Nasılsa Meclis’te bizimkiler çoğunlukta, muhalefet kendini parçalasa da onlar bunların hepsinin üstünü örter.’ Hiç kusura bakmasınlar, ne bu millet bunları sineye çeker ne de biz bunların üstünün örtülmesine izin veririz. Bu yolsuzluğa, yüzsüzlüğe, pişkinliğe ‘dur’ demek bizim hem ahlaki hem vicdani hem de insani görevimizdir.”

PUDRA ŞEKERİ VAKASI
CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, “gelelim pudra şekerine”, daha doğrusu tarihe "pudra şekeri vakası" olarak geçecek olaya diyerek, AK Parti Genel Merkezi’nde “büro elemanı” olarak çalıştığı belirtilen Kürşat Ayvatoğlu’nun lüks bir araçta kokain içmesi ve ardından yaşanan olayları gündeme getirdi.

“Bu vaka, uyuşturucu batağına sürüklenmiş mağdur bir gencin vakası tabii ki değil.” diyen CHP’li Av. Sevda Erdan Kılıç, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Bu vaka, 20'li yaşlarda bir gencin sadece AKP kimlik kartıyla nasıl bir şatafata sahip olduğunun, lüks araçların, lüks otomobillerin, lüks otellerin, doğrudan temin ihalelerin, sınırsız imkanların vakası. Bu vaka, AKP iktidarının 19 yıllık kabarık yolsuzluk vakalarında okyanusta bir damla, devede bir kulak. Bu vaka bize bir daha gösterdi ki AKP iktidarı için yolsuzluk, fıtrat.  Gelin tüm yolsuzluklara ‘dur’ demek için bu komisyonu kuralım ve birlikte araştıralım. Milyonlar açlık sınırındayken, milyonlarca genç işsizlik belasıyla uğraşıp birçoğu hayatına son vermeyi seçerken, ülke yoksulluktan kırılıyorken kamu kaynaklarının yolsuzlukla tüketilmesine, birilerine peşkeş çekilmesine göz yummak vatana ihanettir diyorum.”

 
Bıçakla yolcuya saldırmıştı... 'HES kodu' tutuklaması!
 
Bakan Pakdemirli açıkladı: İzmir'in su problemi yok!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AYM'den Ömer Faruk Gergerlioğlu kararı
Anayasa Mahkemesi (AYM), HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliğinin ...
CHP'li Serter'den ' İzmir'e 2.Çevre Yolu' çıkışı: Kapalı kapılar ardında ihale olmaz!
CHP İzmir Milletvekili Serter, “Uzun zamandır konuşulan ama hiçbirimizin ...
Başkan Sürekli'den sahada eleştiri yağmuru: Büyükşehir adaletli yaklaşmıyor!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli Kiraz, Beydağ, Ödemiş ve Bayındır ...
 
AK Partili Dağ’dan belgeli ‘Enver Aysever’ açıklaması: Kişiye özel ihale!
AK Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir ...
AYM raportörü: HDP iddianamesinde eksikler var
Anayasa Mahkemesi Raportörü HDP kapatma davası iddianamesine ilişkin raporunu ...
Buca'da meclis üyesine 'FETÖ referansı' soruşturması!
Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç hakkında 'benzin istasyonu Tuncay Özkan'a ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan hükümete 'işsizlik' eleştirisi
CHP lideri Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada ...
AK Partili Kaya'dan 'Gültepe Planı' çıkışı: 'Ben yaptım oldu' anlayışına geçit vermeyiz!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Konak Gültepe bölgesindeki ...
"Aşıya adil erişim güvence altına alınmalı"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler tarafından düzenlenen Covid-19 ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva