HABERLER>POLİTİKA
31 Mart 2021 Çarşamba - 09:57

CHP'li Serter'den ' İzmir'e 2.Çevre Yolu' çıkışı: Kapalı kapılar ardında ihale olmaz!

CHP İzmir Milletvekili Serter, “Uzun zamandır konuşulan ama hiçbirimizin bilmediği daha dün bir basın kanalından öğrenmiş olduğum 2.Çevre yolunun nasıl ve nerede yapılacağı ve net maliyetinin ne olacağına dair Ulaştırma Bakanlığı ve Karayollları Bölge Müdürlüğü’nden İzmir Milletvekili olarak bilgi bekliyorum. İzmirlilerle paylaşılmayan, kapalı kapılar ardında yapılan hiçbir ihaleyi, pazarlığı kabul etmiyorum, etmiyoruz” dedi.

CHP li Serter den   İzmir e 2.Çevre Yolu  çıkışı: Kapalı kapılar ardında ihale olmaz!

İzmir Milletvekili Bedri Serter, AK Parti’nin kenti unuttuğunu belirterek, yarım bırakılan yatırımların, kentliye sorulmadan yapılanların, satılığa çıkarılan tarım arazilerinin ve vahşi madenciliğe teslim edilmek istenen doğa güzelliklerinin hesabını sordu.

TBMM Kürsüsü’nde İzmir gündemiyle ilgili konuşan Serter, İzmirlilerin yaşadığı bütün sıkıntıları dile getirerek, “Artık üvey evlat muamelesi görmek istemiyoruz. Devlete karşı tüm sorumluluklarını yerine getiren İzmir, artık hak ettiği yatırımları ve ilgiyi görmek istiyor” dedi.

Her şeye rağmen İzmir dimdik ayakta
Tüm kabul edemediklerimizle, merkezi hükümetin bütün engellemeleriyle, üstü kapalı, halktan habersiz yapılan ihalelerle karşı karşıya kalan İzmir’in kentin tüm dinamikleriyle ve 4,5 milyon aydın insanıyla her şeye rağmen ayakta dimdik durmayı başardığını ifade eden Serter, “Uzun zamandır konuşulan ama hiçbirimizin bilmediği daha dün bir basın kanalından öğrenmiş olduğum 2.Çevre yolunun nasıl ve nerede yapılacağı ve net maliyetinin ne olacağına dair Ulaştırma Bakanlığı ve Karayollları Bölge Müdürlüğü’nden İzmir Milletvekili olarak bilgi bekliyorum. İzmirlilerle paylaşılmayan, kapalı kapılar ardında yapılan hiçbir ihaleyi, pazarlığı kabul etmiyorum, etmiyoruz” dedi.

“Kabul etmiyorum, etmiyoruz”
İzmir’in Türkiye’nin batıya açılan özgürlükler kenti olduğunu ve gittiği her Anadolu kentinde İzmirli olduğunu söylediğinde insanların yüzünün başka bir mutlulukla güldüğünü gördüğünü belirten Serter, Aancak Ak Parti iktidarının İzmir’i hiçbir zaman anlamadığını ve kente hak ettiği değeri vermediğini tüm İzmirlilerin gördüğünü söyledi. Yaşanan deprem, sel gibi her türlü doğal afetten sonra bile İzmirlilerin kendi güçleri ile yaralarını sardığını açıklayan Serter,  “Depremden sonra yıkıma uğrayan ve yeni rezerv alanlarında yapılması gereken konutların yapımının hiç kimseye danışılmadan ve hiçbir ihale şartına bağlı kalınmadan tek kalemde bir firmaya verilmesini doğru bulmuyorum, İzmir ruhunu yaşayan insanlar bunu kabul etmiyorlar, kabul etmiyoruz. Bergama’da AKP belediyesinin oy çokluğuyla aldığı bir kararla Bergamalıların atasından, dedesinden bugüne kadar işlediği tarlalarını, 832 bin metrekare tarım arazisini tek bir kararla satmayı kabul etmiyorum, kabul etmiyoruz. Tire’nin Akyurt’unda, Halkapınar’ında, Mehmetlerinde, Üzümlerinde, Küçükkalesinde, Alaylısında bulunan o güzelim zeytinlerin, sarıçamların güzelleştirdiği arazilerin katledilip 2 parça taş için vahşi madenciliğe teslim edilmesini kabul etmiyorum, kabul etmiyoruz! Cenevizlilerden beri liman kenti olduğundan söz ettiğim İzmir’imde, hükümetin temelini atıp da bitirmeyi unuttuğu Çandarlı limanını hatırlatmayı da borç biliyorum. Ulaşımı dillerinden düşürmeyenlerin İzmir’in deniz kapılarını açmamalarını kabul etmiyorum, etmiyoruz”

2. Çevre yolunu İzmirlilerle paylaşın
Menderes’te 2 yıl önce yanan ormanlarımızın halen eski haline getirilmeyip yeşil yüzünün ortaya çıkarılmamasını da kabul etmediklerine dikkat çeken Serter, şöyle konuştu: “18 yıllık iktidarın sonunda elle tutulan 96 kilometrelik Menemen-Aliağa-Çandarlı otoyolunun 26 km’lik kısmını kullanmak zorunda olan ve ticari iş yapan kamyoncu ve tırcı arkadaşlarımızın ekmeklerine otoban ücretleriyle göz dikilmemeli.  Bu ücretleri kabul etmiyorum, etmiyoruz, düşürülmesini talep ediyorum. Uzun zamandır konuşulan ama hiçbirimizin bilmediği daha dün bir basın kanalından öğrenmiş olduğum 2.Çevre yolunun nasıl ve nerede oluşacağı ve net maliyetinin ne olacağına dair Ulaştırma Bakanlığı ve Karayollları Bölge Müdürlüğü’nden İzmir Milletvekili olarak bilgi bekliyorum. İzmirlilerle paylaşılmayan, kapalı kapılar ardında yapılan hiçbir ihaleyi, pazarlığı kabul etmiyorum, etmiyoruz. Tüm kabul edemediklerimizle, merkezi hükümetin bütün engellemeleriyle, üstü kapalı, halktan habersiz yapılan ihalelerle karşı karşıya kalan İzmir, kentin tüm dinamikleriyle ve 4,5 milyon aydın insanıyla her şeye rağmen ayakta dimdik durmayı, Cumhuriyetin kalesi olmayı her daim sürdürmüştür, bundan sonra da sürdürecektir”

 
Kısa çalışma ödeneğinde son gün
 
Paşinyan'ın istifa edeceği tarih belli oldu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
DELEGE 31 Mart 2021 Çarşamba 18:11

sayın vekil bırak allah aşkına yol yapılsında ihale şeklimi kaldı eleştirecek kolaY İŞMİ O YOLU YAPMAK TABİKİ DONANIMLI BİR FİRMA ALACAK SEN İZMİRİN İÇİNDEKİ YOLLARI YAPTIR İBB YE YETER

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Sürekli'den sahada eleştiri yağmuru: Büyükşehir adaletli yaklaşmıyor!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli Kiraz, Beydağ, Ödemiş ve Bayındır ...
AK Partili Dağ’dan belgeli ‘Enver Aysever’ açıklaması: Kişiye özel ihale!
AK Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir ...
AYM raportörü: HDP iddianamesinde eksikler var
Anayasa Mahkemesi Raportörü HDP kapatma davası iddianamesine ilişkin raporunu ...
 
Buca'da meclis üyesine 'FETÖ referansı' soruşturması!
Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç hakkında 'benzin istasyonu Tuncay Özkan'a ...
Kılıçdaroğlu'ndan hükümete 'işsizlik' eleştirisi
CHP lideri Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada ...
AK Partili Kaya'dan 'Gültepe Planı' çıkışı: 'Ben yaptım oldu' anlayışına geçit vermeyiz!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Konak Gültepe bölgesindeki ...
 
"Aşıya adil erişim güvence altına alınmalı"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler tarafından düzenlenen Covid-19 ...
''Sözleşme beklentileri karşılayamamıştır''
Partisinin grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli, tartışmalara yönelik, ...
CHP’li Sındır: Kadınlarımızdan neden korkuyorsunuz?
Katıldığı bir TV programında Cumhurbaşkanı kararıyla İstanbul Sözleşmesi'nden ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva