HABERLER>POLİTİKA
30 Mart 2021 Salı - 19:20

AK Partili Dağ’dan belgeli ‘Enver Aysever’ açıklaması: Kişiye özel ihale!

AK Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Enver Aysever arasında geçen “Okur-Yazarlık Atölyesi” ihalesinin belgelerini yayınlayarak, “Bu hadise, medya-CHP ilişkileri ve CHP’nin ihale yöntemi açısından ibret vericidir. Kendi yandaşlarına ihale vermek için pervasızca hareket etmekten sakınmayan, deşifre olunca basın özgürlüğünü hiçe sayıp basın mensubunun işine son veren anlayış bir kez daha görülmüştür” dedi.

AK Partili Dağ’dan belgeli ‘Enver Aysever’ açıklaması: Kişiye özel ihale!

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, “Yaşam Boyu Eğitim Projesi Atölye Etkinlikleri Hizmeti Alımı Teknik Şartnamesi” ni yayınladı.

Şartnamede, “Yüklenici firma, atölye etkinliklerini gerçekleştirecek Gazeteci-Yazar Enver Aysever ile aralarında yaptıkları protokolü, sözleşme imzalandıktan sonra bir ay içerisinde İdare’ye sunacaktır” ifadeleri dikkat çekti.

Ayrıca şartnamede yüklenici firmanın; Proje Koordinatörü hizmet bedeli, şehir içi ve şehirler arası havayolu ile ulaşım, bir öğün öğle yemeği, 2 gün 4 yıldızlı otelde konaklama bedeli dahil fiyat vereceği ibaresi gözden kaçmadı.

Şartname ile ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan AK Partili Dağ, medya ve Cumhuriyet Halk Partisi ilişkileri ve ihale yönetimi açısından ibret verici olduğunu vurguladı.

Şartnameyi sosyal medya hesabından yayınlayan Dağ, şu ifadeleri kullandı:

“İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 13 Ocak 2021 tarihinde açtığı Okur-Yazarlık Atölyesinin ihale şartlarından biri Enver Aysever ile çalışma zorunluluğudur. Kişiye özel bu ihalenin duyulmasının ardından İzmir BB'si ihaleyi iptal etmiştir.

Enver Aysever'de, Tunç Soyer’i eleştirince Cumhuriyet Gazetesi derhal Aysever’in işine son vermiştir. Bunun üzerine de Enver Aysever itibarının zedelendiğini düşünerek Tunç Soyer’e dava açtı.

Bu hadise, medya-CHP ilişkileri ve CHP’nin ihale yöntemi açısından ibret vericidir. Kendi yandaşlarına ihale vermek için pervasızca hareket etmekten sakınmayan, deşifre olunca basın özgürlüğünü hiçe sayıp basın mensubunun işine son veren anlayış bir kez daha görülmüştür.

Cumhuriyet Gazetesi'nin tutumu ise güç ve para karşısında ne kadar omurgasız olduklarını yine gözler önüne sermiştir. CHP’li belediyeler vatandaşa hizmet götürmek yerine besledikleri medya aracılığı ile bir propaganda düzeni oluşturmaya çalışmaktadır.”

Ne olmuştu?
Enver Aysever, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden "Yaşam Boyu Eğitim Projesi" kapsamında "okur yazarlık" atölyesini adrese teslim ihaleyle aldığı haberlerine ilişkin olarak "Hayatımda hiçbir ihaleye girmedim, herhangi bir ihale sürecinde olmadım." açıklamasını yaptı. Aysever, atölye karşılığında söz edilen 238 bin lira ödeme ile de ilgisinin olmadığını belirtmişti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, gazeteci-yazar Enver Aysever'in, "Yaşam Boyu Eğitim Projesi" kapsamında kurulacak olan "okur yazarlık" atölyesi için yapılan ihalenin iptal edileceğini açıklamıştı.

Diğer yandan Enver Aysever dün, medyadakilere mal varlığını açıklama çağrısında bulunmuştu. Aysever ayrıca "Sayın Tunç Soyer açıklamasında ayrıntı vermediği için girmediğim ihale, almadığım ücret üzerinden karalama kampanyası yürüdü. Sayın Soyer’i arayıp düzeltilmesini rica ettim. Halen de bekliyorum hakikatin kamuoyuna aktarılmasını" demişti.

İhaleyi kazanan Aripsas Sosyal Hizmetler Temizlik İnşaat Araç Kiralama Sanayi Ticaret Limited Şirketi’nin ortağı Soner Kaya, Egedesonsöz'e yaptığı açıklamada “Biz teklifimizi 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu’nun şartlarına göre açık ihalede verdik. Bizim dışımızda 5 firma daha vardı. İhaleyi kim alırsa alsın Enver Aysever ile çalışmak zorundaydı. Çünkü şartname öyleydi” dedi. Kaya, ihaleye girmeden önce Aysever’in menajeriyle görüştüklerini söyledi.

 
AYM raportörü: HDP iddianamesinde eksikler var
 
Kanalda bekleyen 422 gemiden 113'ü geçiş yaptı
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
31 Mart 2021 Çarşamba 09:03

5'li çete ne oluyor? bir köprü için 10 köprü para ödüyorsunuz. ülkenin 25 senesini bunlara hortumladınız. milyarca dolarlık hortumu konuşmayında 300bin törkiş liralık ihalemi size dokundu? yazık. adamım diye dolaşıyorsunuz sokakta. sonunuz anap'tan beter olacak.

Yorumu oyla      3      3  
süleyman 31 Mart 2021 Çarşamba 08:34

Geç bunları,ülkedeki bütün işleri ihale yapmadan, ,Cengiz inşaat,Limak,Kalyon,Rönesans a peşkeş çekiyorsunuz.Vergilerini siliyorsunuz.Katar a memleketi verdiniz çıkmış konuşuyor.Tunç başkan da,Enver Aysever de yanlış iş yapmaz.Yapmadı.Uyuşturucu müptelasını anlatın nasıl bu kadar zengin oldu önce o işi bi netleştirelim ne dersin.

Yorumu oyla      3      3  
31 Mart 2021 Çarşamba 07:59

Antalya Şehir Hastanesi ihalesi ne peki? Adamlara özel davet gönderdiniz yav? 990 milyon lira üstelik? Başka kimseyi almadığınız bu ihale ne peki Hamza?

Yorumu oyla      3      3  
sezarın hakkı sezara 31 Mart 2021 Çarşamba 02:34

Bende pudra şekeri demek istiyorum.

Yorumu oyla      3      3  
soytarı 31 Mart 2021 Çarşamba 01:10

Yakışmadı Hamza, yakışmadı! Suçüstü yakalandınız, dünkü zibidinin konuşmasından korkunuza adamı eve hapsettiniz. Öğrencileri tutuklayan sizler bu herifi evine gönderdiniz, kalkmış kanuni ihalesi yapılmış işi kanundışıymış gibi konuşuyorsunuz!

Yorumu oyla      2      3  
komedi 31 Mart 2021 Çarşamba 01:06

Biz Aziz Başkan'ın ihalesiz Şevval Sam konseri için tutuklandığını unutmadık! Gözümüzün önündeki damatı da unutmadık! Yayınladığın belgeler yasal işlem yapıldığını gösteriyor, yazık ki sizin tantananız yüzünden geri adım atan bir başkan var! Utanmaz adamlarsınız, ihalesiz iş verensiniz, her şey açık yapılınca korkansınız!

Yorumu oyla      3      3  
30 Mart 2021 Salı 21:55

iyi de bu gayet doğal bir durum. X kişi Y kutlamalarında konser verecekse onun adına bu işlem yapılır. açık ihale yapıp, en düşük teklif veren konseri verir mi diyecekler?

Yorumu oyla      4      3  
Zagor 30 Mart 2021 Salı 20:33

Cengiz derim, kalyon derim baska birsey demem.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AYM raportörü: HDP iddianamesinde eksikler var
Anayasa Mahkemesi Raportörü HDP kapatma davası iddianamesine ilişkin raporunu ...
Buca'da meclis üyesine 'FETÖ referansı' soruşturması!
Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç hakkında 'benzin istasyonu Tuncay Özkan'a ...
Kılıçdaroğlu'ndan hükümete 'işsizlik' eleştirisi
CHP lideri Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada ...
 
AK Partili Kaya'dan 'Gültepe Planı' çıkışı: 'Ben yaptım oldu' anlayışına geçit vermeyiz!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Konak Gültepe bölgesindeki ...
"Aşıya adil erişim güvence altına alınmalı"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler tarafından düzenlenen Covid-19 ...
''Sözleşme beklentileri karşılayamamıştır''
Partisinin grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli, tartışmalara yönelik, ...
 
CHP’li Sındır: Kadınlarımızdan neden korkuyorsunuz?
Katıldığı bir TV programında Cumhurbaşkanı kararıyla İstanbul Sözleşmesi'nden ...
Seçimlere iki yeni parti daha katılabilecek
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), seçime girme yeterliliğine sahip partileri ...
AK Parti İzmir'de Gençlik Kolları Yürütme Kurulu belli oldu
AK Parti İzmir'de İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevine getirilen Recep ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva