HABERLER>POLİTİKA
19 Aralık 2015 Cumartesi - 11:58

Yıldırım İzmir basınıyla buluştu: Proje raporu!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Cumartesi gününü medya temsilcileriyle buluşarak açtı. Yıldırım toplantıda Körfez Tüp Geçit’ten Çandarlı Limanı’na kadar kent gündeminin ana maddeleri olan tüm projeler hakkında detaylı bilgi verdi.

Yıldırım İzmir basınıyla buluştu: Proje raporu!

EGEDESONSÖZ – Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Cuma günü geldiği kentte AK Parti İl Başkanlığı ziyareti ile İzmir Ticaret Odası’nın 130.yıl resepsiyonunun ardından Cumartesi gününü de medya temsilcileriyle buluşarak açtı.

- YILDIRIM’DAN YEREL YÖNETİME MESAJ: HİZMETİN BAHANESİNİ…

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım Mövenpick Otel’de düzenlenen sabah programında İzmir basının sorularını yanıtlarken, kent gündeminin önemli projeleri hakkında detaylı bilgi verdi. Toplantıya AK Parti İl Başkanı Bülent Delican'ın yanı sıra Milletvekilleri Hamza Dağ, Kerem Ali Sürekli, Atilla Kaya, Hüseyin Kocabıyık ve Necip Kalkan da katıldı.



TÜP GEÇİT İÇİN ÇALIŞTAY MESAİSİ
Bakan Yıldırım söze İzmir’de Başkan Aziz Kocaoğlu’nun açıklamaları ve sektör STK’larının çağrılarıyla yeniden gündem olan Körfez Tüp Geçidi Projesi’yle başladı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, “Uzun zamandan beri İzmir’de bir konuda en fazla ittifak yapıldığını görüyorum. Hep görmek istediğim bir durumdu… Bu beni mutlu etti. Projenin detaylarını da anlatmak bize düşüyor. Biraz daha farkındalığın oluşmasına ihtiyaç var. Bazı STK’ların tutumlarının değişmediğini görüyorum. Bunların da karşı çıkmasının nedeni bilgi yetersizliği… Bunun için biz de üzerimize düşeni yapacağız, anlatacağız ve çalıştaylar düzenleyerek projeyi İzmirlilerle buluşturacağız. Yüzde yüz mutabakat olmasını tabii ki beklemiyorum” dedi.

YAPAY ADAY BÜYÜYECEK
Projenin özelliklerinden de bahseden Yıldırım, tüp geçidin yap-işlet-devret modeliyle hayata geçeceğini, geçişlerin ücretli olacağını, maliyetinin henüz hesaplanmadığını, Kuş Cenneti gibi doğal yapılara zarar vermeyeceğini söyledi. Yıldırım, denizin ortasında yapılacak yapay adanın büyütülmesinin amaçlandığını söyledi. Yapay adanın yüzeysel ve zeminsel sıkıntılardan dolayı tüp tünel ile köprüyü bağlama görevi yapacağını duyurdu. Raylı sistemin olmazsa olmazlarından birisinin de düzgün zemin yapısı ve sağlıklı ortam olduğunu da sözlerine ekledi.



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı bu plana Danimarka ile İsveç’i bağlayan Öresund Köprüsü’nü örnek gösterdi. Yıldırım proje için tarih de verdi ve 2023’te biteceğini duyurdu.
 
Yerel yönetimle merkezi idare arasında sorun olan marina projeleri hakkında da konuşan Bakan Yıldırım, “Yerel yönetimler zaman zaman marina ve yat limanlarının yeriyle ilgili sorun yaşadık. Karşıyaka’daki projeyle ilgili uzlaşma olmadı. Bu dönemde uzlaşıyı daha çok arayacağız” dedi.

Yıldırım sorunu genel anlamda değerlendirirken “Yerel yönetim-Ankara uzlaşısının ilk örneğini de bugün hayata geçiriyoruz. Menderes-Torbalı hattı için ilk ziyareti Başkan Aziz Kocaoğlu ile birlikte yapacağız” ifadelerini kullandı.
 
Bakan Yıldırım Alsancak Limanı’nın yeni planı ve liman ekseninde asılı kalan viyadükler hakkında da değerlendirme yaptı. Yeni planları askıya çıkan Alsancak Limanı’nın büyütülmesi kapsamında Büyükşehir Belediyesi ile tartışma konusu olan proje üzerinden çalışmaya devam edeceğini de sözlerine ekledi.



VİYADÜKLERİN ARTIK TARİHSEL DEĞERİ VAR!
Kordon Yolu Projesi kapsamında yapılan ancak proje iptal olunca asılı kalan viyadük ayakları hakkında ise esprili bir açıklama yaparak, “Biraz daha zaman geçerse zaten tarihsel değeri olan yapı haline gelecek. Turizm amaçlı kullanılabilir” ifadelerini kullandı.

Yıldırım Çandarlı Limanı için de “Sıkıntı yok… Üst yapıyla ilgili benim olmadığım dönemde ihale teklifsiz kaldı. Ben buna sebep olan konuları biliyorum. Çalışma yapmaya başladık. Çandarlı Limanı bölgenin kalbidir” dedi.



BÜYÜKŞEHİR HALA KAYGILI
Toplantıda yıkıldıktan sonra yeni inşa için henüz bir adım atılmayan Alsancak Stadı da gündeme geldi. Yıldırım, “Orada Büyükşehir Belediyesi’nin hissesi var. Bakanlık zaten Spor Toto’dan gelecek kaynak ile bu stadı yapacak. Belediye 2016 yatırım programında olmadığı gerekçesiyle devir işlemlerini yapmadı ve konuyu halen tedirginlikle izliyor. Bakanlık ödenek ayırmak zorunda değil… Spor Toto’nun gelirlerinden yapabilir. Ama belediyenin kafasında ‘buraya stat yapılmayacak’ algısı halen daha yer işgal ediyor” diye konuştu.

KEŞKE TARİH VEREBİLSEM
Yüzülebilir Körfez Projesi için kritik önem taşıyan ve Ankara’da 2 yıldır onay bekleyen ÇED raporu için bir tarih verebilmesinin mümkün olmadığını ifade eden Yıldırım, “Keşke tarihi ben de bilebilsem... ÇED konusu bizim de önümüze gelen bir mesele… Bir yol için bile 6 ay beklediğimiz oluyor. Projelerin gecikmesine bile neden olan bir konu… Zaman zaman engele dönüşüyor. ÇED o kadar önemli ki hem yatırımcının gelmesi hem de projenin başlaması için şart… Belediye bu konuyu takip edecek. Biz de destek vereceğiz. Körfez’in ÇED konusu benim bakanlığımı değil Çevre ve Şehircilik Bakanlığını ilgilendiren bir ana meseledir” ifadelerini kullandı.

Yıldırım, Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanı Fikri Işık’ı İzmir ziyaretinde gündeme gelen yerli otomobil konusunda “Kendi alanımdan dışarıya çıkmam… Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanı’nı ilgilendiren bir konu… Ama yerli otomobil üretiminin İzmir’e gelmesini en az İzmirliler kadar ben de istiyorum. Dönüşte bu meseleyi Sayın Bakan ile görüşeceğim. İzmir’e gelmesi için gayret göstereceğim…” yorumunu yaptı.

SÜRPRİZ VE DUYGUSAL ANLAR
Toplantı sonunda İzmirli gazeteciler Yıldırım’a sürpriz yaptı. Yarın doğum günü olan Yıldırım için masaya pasta getirildi. Yaşını söylememek için uzun süre ‘direnen’ Yıldırım ısrarla sorulması üzerine “Erkek yaşını sakladığı, kadın ise saklamadığı zaman yaşlanmıştır. 61 yaşındayım” dedi.



Ayrıca Yıldırım için hazırlanan videoda 4 torununun kendisine doğum günü kutlaması mesajı gönderen görüntüleri yayınlandı. Yıldırım duygusal anlar yaşarken gözyaşlarını da tutamadı.

 
NATO Türkiye'ye hava desteğini onayladı
 
İzmir’deki ‘112 no’lu skandal’ Meclis’e taşındı!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
19 Aralık 2015 Cumartesi 20:36

Vermezler. Ancak belediye AKP'li olsaydı olurdu. Ancak yol 1 metre genişlese de çok bir faydası olmaz. Çözüm altgeçit. Vahap Özaltay Meydanı'ndan başlamak üzere yaklaşık 500-550 metrelik 1 altgeçit sorunu çözer. Olabilirse Vahap Özaltay Meydanı'nda çift katlı bir altgeçit olursa mükemmel olur, olamazsa ise ona göre düzenleme yaparlar.

Yorumu oyla      13      7  
ERCÜMENT ŞAHİN 19 Aralık 2015 Cumartesi 19:12

İSİMSİS ARKADAŞ TRAFİGİ RAHATLATIVAK BU ÖNERİYE NİYE KARŞT ANLAMIYORUM. BELEDİYE DDY larına bir öneri götürsun ikiside kamu kuruluşu,ikiside ulaşımla ilgili,yer kamu malı ,halkın malı

Yorumu oyla      13      5  
19 Aralık 2015 Cumartesi 16:21

Bahçe dıvarı da belediyenin babasının malı ya hemen 1 metre içeri alırlar.

Yorumu oyla      14      7  
19 Aralık 2015 Cumartesi 14:34

Körfez projesi İzmir için prestij projesidir.

Yorumu oyla      14      11  
ERCÜMENT ŞAHİN 19 Aralık 2015 Cumartesi 14:28

alsancak DDY LOJMANLARI ÖNÜNDE YOLU BİR METRE GENİŞLETİRSENİZ KARŞIYAKA -BORNOVA AKSI TARAFINA GİDEN BEŞ ŞERİT YOL BİRLEŞİP TEK ŞERİTE DÜŞMEKTEN KURTULUP ÇİFT ŞERİDE ÇIKICAKTIR.TRAFİGİ BİR MIKTAR RAHATLATMASI İÇİN BAHÇE DIVARINININ 30 METRE BOYUNDA BİR METRE İÇERİ ÇEKİLMESİ GEREKMEKTEDİR. AZİZ BEYE BİR TÜRLÜ ANLATAMADIGIMIZ BU BASİT ÖNERİYİ İNŞALLAH BINALI BEY İLGİLENİR

Yorumu oyla      17      8  
muhalif 19 Aralık 2015 Cumartesi 12:30

sn.yıldırımın körfez çedi konusunda,"benim bakanlığımın değil, çevre ve şehircilik bakanlığını ilgilendiren mesele" demesi, izmirin sorunlarını ankarada takip eeceğim açıklamasından geri adım olarak mı değerlendirelim. iki bakan bunu görüşemez mi? birde ankara-izmir YHT. inşaatı ne durumda, buna tarih verebiliyormusunuz?

Yorumu oyla      21      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li gençlerde kongre heyecanı: Kimler aday olacak?
Gençlik Kolları 27 Aralık’ta sandık başına gidecek. Kongreye 2 hafta kala ...
Davutoğlu'ndan Putin'e KGB'li yanıt!
Başbakan Ahmet Davutoğlu, önceki gün Türkiye'yi küfür ve tehdit içeren ...
İTO’nun onur gecesi: 130 yaşında!
İzmir Ticaret Odası 130.yıldönümünü görkemli bir resepsiyonla kutladı. ...
 
Yılın son MGK’sı sonrası önemli açıklama
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığındaki Milli Güvenlik Kurulu ...
Vekiller ‘Kavalar’ için devrede: Delegelere tele-markaj!
CHP’de il kongresine 48 saat kala önemli gelişmeler yaşanırken, İzmir ...
Yıldırım’dan yerel yönetime mesaj: Hizmetin bahanesini…
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili ...
 
Bakan Yıldırım tünel açarken panik: Makine aniden hareketlendi…
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Gebze- Orhangazi-İzmir ...
Türkiye-İsrail ilişkilerinde anlaşma noktasına nasıl gelindi?
Mavi Marmara kriziyle başlayan gerilim 5 yılın ardından normalleşme sürecine ...
Perinçek: Rusya uçağını düşürürsen İsrail’in…
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Türkiye'nin İsrail ile yakınlaşmasıyla ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva