HABERLER>POLİTİKA
18 Aralık 2015 Cuma - 21:01

Vekiller ‘Kavalar’ için devrede: Delegelere tele-markaj!

CHP’de il kongresine 48 saat kala önemli gelişmeler yaşanırken, İzmir milletvekilleri de harekete geçti. Özkan, Bayır, Bakan ve Çıray delegeleri telefonla arayarak Kavalar’a destek istedi. Yüksel gelişme sonrası Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nu aradı.

Vekiller ‘Kavalar’ için devrede: Delegelere tele-markaj!

Fatih YAPAR / EGEDESONSÖZ – CHP’de 20 Aralık’ta yapılacak il kongresine 48 saat kala heyecan artıyor.

İzmir Eski Milletvekili Alaattin Yüksel’in ‘mitingvari’ törenle adaylığını açıkladığı, İl Başkanı Bedri Serter’in ittifaka ‘evet’ diyerek Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar lehine yarıştan çekildiği gün milletvekilleri cephesinde de önemli bir gelişme yaşandı.

Gün içinde bir araya gelerek kongre sürecini masaya yatıran ve Nevzat Kavalar’a destek kararı alan İzmir Milletvekilleri Tuncay Özkan, Tacettin Bayır, Murat Bakan ve Aytun Çıray seçim için harekete geçti.



KILIÇDAROĞLU ADIYLA TELE-MARKAJ!
4 vekilin ilçe listelerini önüne alarak il delegelerine tele-markaj yaptığı öğrenildi. Tuncay Özkan Urla ve Menderes, Tacettin Bayır Karabağlar ve Konak, Murat Bakan Aliağa merkez olmak üzere Bakırçay Havzası ve Aytun Çıray da Tire başta olmak üzere Menderes Havzası’ndaki ilçelerde il kongresi seçilen isimleri telefonla arayarak Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun adıyla Kavalar için destek istedi.

BAKAN: GÖRÜŞMEDİM, OY İSTEMEDİM
Öte yandan gelişme sonrası İzmir Milletvekili Bakan’dan açıklama geldi. Bakan, Kavalar için oy istemediğini bildirirken, “Haberde adı geçen milletvekili arkadaşlarımla İl başkanlığı konusunda bir görüşmemiz olmadığı gibi herhangi bir aday konusunda uzlaşmamızda yoktur. Mevcut adayların tamamı bu partinin çeşitli kademelerinde görev yapmış tabiri caizse tozunu yutmuş arkadaşlarımızdır. Bizler için mühim olan sadece il başkanı değil oluşturacağı kadrodur İzmir il örgütünü sadece İl başkanından ibaret görmek hatalı olur. Gerek örgüt deneyimi gerek entelektüel birikimi olan ve yeni kadroların oluşması ve örgütü İl başkanı ile birlikte ileri taşıması mühimdir biz kurtarıcı aramıyoruz bu bakımdan adayların yanlarında olan şahsiyetler ve oluşturacakları listeler önem arz etmektedir. Delegeleri aradığım ve Nevzat Kavalar için oy istediğim iddiası da gerçek dışıdır. Ben delegenin özgür iradesinin sandığa yansıması gerektiğine inanıyorum bu bakımdan bir milletvekilinin şuna yada buna oy ver demesi doğru değildir. Biz sadece nasıl bir İl başkanı ve İl yönetimi arzu ettiğimizi ifade edebiliriz” ifadelerini kullandı.



YÜKSEL KILIÇDAROĞLU'NU ARADI: BİRİNİ DESTEKLEYECEKSE...  
Vekillerin tele-markajı sonrası Kavalar'ın rakibi Yüksel de harekete geçti. Yüksel, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun arayarak durumu anlattı. Kılıçdaroğlu'nun Yüksel'e kongrede tarafsız olduğunu ve böyle bir hamleden haberi olmadığını söylediği, "
Böyle bir şey yapılıyorsa doğru değil… Benim için her aday eşittir. Beni en iyi bilen isimlerden birisisin. Böyle bir şey yapmam mümkün değil" dediği öğrenildi.

Görüşme sonrası bir açıklama yapan Yüksel de "Sayın Genel Başkanımızla gerekli görüşmeyi yaptım. Kendisi böyle bir şeyin olmadığını teyit etti. Eğer Genel Başkanımız birisini destekleyecekse zaten beni destekler. Çünkü birlikte çalıştık, birbirimizi iyi tanıyoruz. Milletvekillerimizin tavrını ise özgür iradeleri olarak yorumluyorum" dedi.

20 Aralık Pazar günü Celal Atik Spor Salonu’nda yapılacak il kongresinde Yüksel ve Kavalar’ın yanı sıra 1 Kasım genel seçimlerinde milletvekili adayı olan Ülkümen Rodoplu da başkanlık için yarışacak.

 
Yıldırım’dan yerel yönetime mesaj: Hizmetin bahanesini…
 
Yılın son MGK’sı sonrası önemli açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
partici 19 Aralık 2015 Cumartesi 17:04

Ali yiğit destek olunca bir şey olmuyorda milletvekilleri telefon edince mi kötü oluyor

Yorumu oyla      11      5  
vatandaş 19 Aralık 2015 Cumartesi 10:53

Milletvekilleri bence doğru olanı yapmıştır...

Yorumu oyla      14      5  
Chp 18 Aralık 2015 Cuma 23:11

İzmir milletvekilleri memleket meseleleri ile uğraşmaları elzemdir memleket savaş alanı gibi ama bizim milletvekilleri İzmir il kongresi ile meşguller yazıklar olsun belediye başkanlarını il kongresine dahil olmaları çok normaldir İzmir milletvekillerinin yaptıkları bu eylem basiretsizliktir, milletvekillerinin İzmir il Başkanlığı seçiminde ne işi var seçmen olarak soruyorum biz size bu yetkiyi verdik memleket diyoruz memleket yangın yeri diyoruz yangındoğuda savaş batıda baskı bunları çözün sayın vekiller

Yorumu oyla      18      16  
Bornovalı 18 Aralık 2015 Cuma 22:44

İzmirli Vekillerimiz en doğrusunu yapıyor. Senin yanında olan Belediye başkanların örgüte yön vermeye çalışması senin için çok iyiydi. Vekillerimiz İzmirin vekili. İzmir İl Başkanını seçerken Genel Merkezin vermiş olduğu yönlendirme doğrultusunda hareket edecekler. Sonuçta izmirde Vekiller ile İl Başkanları ilçe başkanları birlikte hareket ederler. Anlaşabileceği İl başkanı olması herşeyden en önemlisidir. Yüksel Bey ile hiç kimse anlaşamaz. Kimse kusura bakmasın. Aziz Başkan'ın arkadaşı buna saygı duyarız saygımızdan zaten Yüksel Bey için üslubumuzu bozmuyoruz. Ama şunu unutmayın Aziz Başkanın seçime kesinlikle müdahalesi olmuyor sadece basın yön vermeye çalışıyor. Aziz Başkanımızın 1 oyu var oda Nevzat Kavalar için kullanacak. Bende Aziz Başkanımın yolunda ilerleyecem 1 oyum var Nevzat Kavalar için kullanacam. Örgüt kazanacak. Chp Kazanacak.

Yorumu oyla      25      9  
Eriş 18 Aralık 2015 Cuma 22:11

Partide taşlar yerinden oynadı,bu süreçte yaşanan her olay parti içi kavga ve kırgınlık yaratmaktan uzak ,örgütün inanç ve gücünü öne çıkaran birleştirici partide emeğe saygının bir başka olduğunu göstererek,bize güvenen umut bağlayanları üzmeyecek olgunlukla geçmelidir...hedef 20 Aralık değil...2019 olmalıdır..Serter başkan bu olgunluğu gösterdi,sıra Rodopluda...partinin üyelerinin oylarıyla hak ettikleri yere ulaşan vekillerin durumun vahametini geçte olsa görerek tavır almaları da zincirlerinden kurtulmuşlarının göstergesi...kazanan CHP olması dileğiyle...

Yorumu oyla      24      6  
Hüsamettin 18 Aralık 2015 Cuma 21:43

Bu ne demek? Kılıcdaroğlu'ndan habersiz hiçbir vekil adım atmayacağına göre Genel Baskan Sayın Yüksel'i istemiyor...

Yorumu oyla      25      7  
U. A 18 Aralık 2015 Cuma 21:35

Parti ici demokrasimi parti ici koltuk hesabimi.

Yorumu oyla      16      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yıldırım’dan yerel yönetime mesaj: Hizmetin bahanesini…
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili ...
Bakan Yıldırım tünel açarken panik: Makine aniden hareketlendi…
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Gebze- Orhangazi-İzmir ...
Türkiye-İsrail ilişkilerinde anlaşma noktasına nasıl gelindi?
Mavi Marmara kriziyle başlayan gerilim 5 yılın ardından normalleşme sürecine ...
 
Perinçek: Rusya uçağını düşürürsen İsrail’in…
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Türkiye'nin İsrail ile yakınlaşmasıyla ...
Flaş! CHP İzmir’de kongreye 2 kala bomba gelişme!
İl Başkanı Bedri Serter adaylıktan çekilerek yarışa Bornova İlçe Başkanı ...
İzmir Milletvekili Purçu Meclis’i birleştirdi!
TBMM Genel Kurulu’nda CHP’li Özcan Purçu’nun konuşması sırasında renkli anlar yaşandı.
 
CHP İzmir’de kongreye özel güvenlik!
CHP'de Pazar günü yapılacak İl Kongresi'nde dört aday yarışacak. CHP İzmir ...
'Genel Başkan Adayı’ Balbay projelerini açıkladı!
CHP'nin 16-17 Ocak 2016 tarihinde yapacağı olağan kurultay için genel ...
Demirtaş açıkladı: HDP sine-i millete mi dönüyor?
Diyarbakır'da düzenlenen basın toplantısında konuşan HDP Eşbaşkanı Selahattin ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva