HABERLER>EKONOMİ
5 Ocak 2012 Perşembe - 13:58

Vali konuşma dedi ama Tahsin Güzel dinlemedi

Ayakkabıcılar Odası Başkanı Tahsin Güzel, fuar açılışında Ayakkabıcılar Sitesi’ne yapılması beklenen 100 metrelik yol nedeniyle isyan etti. Güzel, “Sitede bulunan 3 bin kişi bana baskı yapıyor. Bu iş çözülmezse Konak Meydanı’ndan eylem yapacağım” dedi.

Vali konuşma dedi ama Tahsin Güzel dinlemedi

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ - İZFAŞ tarafından Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği (EGEAYSAD) ve İzmir Ayakkabıcılar Odası'nın desteğiyle 15 bin metrekare alan ve iki holde düzenlenen fuar 31. kez açıldı. 5- 8 Ocak tarihleri arasında ziyaretçileri ağırlayacak olan fuarın açılışına İzmir Valisi Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Marcel Mulumba Tshidimba,  EGEAYSAD Başkanı Erdal Durmaz, İzmir Ayakkabıcılar Odası Başkanı Tahsin Güzel, Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.
Fuarın açılışında konuşan Ayakkabıcılar Odası Başkanı Tahsin Güzel, Ayakkabıcılar Sitesi’ne yapılmayan 100 metrelik yol için tepki gösterdi. Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılacak olan yolun sürekli ertelendiğini anlatan Güzel, “Konuşmaya çıkmadan önce burada konuyu Sayın valime anlattım o da bana ‘şimdi burada konuşma’ dedi. Ama ben yine de konuşacağım, Ayakkabıcılar Sitesi yıllar önce kuruldu. Çok da güzel faaliyet gösterirken daha sonra ihmale uğradı. Bırakın Balkanları Dünya’nın en önemli sitelerinden biri olan yerimiz Konak gibi, Ankara Kızılay gibi çok iyi çalışıyordu. Şimdi buradan gidenler var. İnsanlar işyerlerini Sarnıç’a, başka yerlere taşıyorlar. Bizim yerimizin yanına yüze yakın kamyoncular için irtibat büroları kuruldu. Oraya 50 bin kamyoncu yerleştirildi. Dükkanlarımızın geçen sürede yüzde 50’si el değiştirdi. Artık bıçak kemiğe dayandı. Sitede bulunan 3 bin kişi bana baskı yapıyor. Bu durdum böyle devam eder ve bir çözüm bulunmazsa Konak Meydanı’nda eylem yaparım. Herhalde bana tepki gösterin insanlardan bin kişi oraya gelir. Seçimler öncesinde geldiler ve sadece temel atarak bıraktılar” diye konuştu. Güzel konuyla ilgili de bir Karadeniz fıkrası anlattı.
 
İÇİMİZDEKİ ÇİNLİLER
Fuarın açılışındaki ilgiyi göz önüne seren Güzel, salonda maliye ve defterdarlıktan da yetkililerin bulunması gerektiğini söyledi. Ayakkabı sektöründe kayıtdışının ödüne geçilemediğini anlatan Güzel, “ İnsanlar 10 TL’ye ayakkabı satıyor. Bugün bir çocuk ayakkabısının maliyeti zaten 13–14 TL. Böyle şey olur mu? Sektörün yüzde 74’ü kayıt dışı çalışıyor. Bizi Çinliler bile yakamadı. O kadar dışarıdan mal getirilmesine rağmen bir sıkıntı çekmedik. Bizi gerçek Çinliler değil, içimizdeki Çinliler zor duruma sokuyor” ifadelerini kullandı.
 
KONUŞMA DEMEDİM
Tahsin Güzel’in ardından kürsüye çıkan Vali Cahit Kıraç, sözlerine açıklık getirdi. Güzel’e ‘konuyu anlatma’ derken aslında ‘ben bu konuya zaten vakıfım, iki kez bizzat orada toplantı yaptım’ anlamında sözler kullandığını belirten Kıraç, “ Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız belediyeyi ziyaret ettiğinde kendisiyle bu konuyu konuştum. Ona anlattım. Oraya gelerek teknik arkadaşlarımla yerinde sorunları gördüm. En kısa sürede bu meseleyi çözmek için çalışıyoruz. Türkiye’nin ikinci büyük sektörünün temsilcileri yolsuz olur mu?. Bunu kabul edemeyiz” dedi. Kıraç, ayakkabı sektörünün temsilcilerinden de EXPO 2020 için ilişki kurdukları ülkelerden destek istemelerini talep etti.
 
SGK PİRİMLERİ
Törende konuşan EGEAYSAD Başkanı Erdal Durmaz, ayakkabı ihracatının ithalatı karşılayabilmesi için yüksek katma değerli ürünler üretilmesi gerektiğini vurgulayarak, büyük alıcılara mal satabilmek için firmaların birlik içinde hareket etmesinin zorunluluğuna dikkat çekti. Sektördeki işletmelerle yaptıkları görüşmeler sonucunda en büyük sorunun yüksek maliyetler olduğunu kaydeden Durmaz, “Bu durum rekabet koşullarını zorlamakta ve karlılık oranlarını düşürmekte. Bu yüzden vergi oranları ve SGK primleri düşürülmelidir” diye konuştu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan ise İzmir'in var olan potansiyelini yeterince kullanamadığını ancak sektörün iyi yönde olduğuna dikkat çekti.
 
KİMLER KATILIYOR?
Fuar, 5-8 Ocak tarihleri arasında açık kalacak. Yurt dışından Tayvan, yurt içinden ise İzmir'in yanı sıra Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Gaziantep, İstanbul, Kocaeli, Konya, Manisa ve Trabzon'dan katılan 146 firma yeni sezonun binlerce modelini sergilemeye başladı. Yüzde 90 imalatçıların oluşturduğu fuarda yan sanayi ürünleri de yerini alırken, Azerbaycan, İran ve Yunanistan'dan alım heyetleri getirildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Derya 5 Ocak 2012 Perşembe 19:57

Sayın Vali ne yapsın.Karayolları İzmir bölge müdürlüğü Ürkmez'de yol genişletme çalışması yaptı.Gümüldür'e özdereye taraf gelince çalışma bırakıldı.Yol çok dar yazın yüzlerce araç geçiyor.Bir çok kazaya tanık oluyoruz.

Yorumu oyla      13      6  
Mesut 5 Ocak 2012 Perşembe 17:42

Sayın Valimiz yerel seçimlerde Büyükşehir için adaylığını koyarsa hiç şaşırmayacağım

Yorumu oyla      16      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fotoğraf devi iflas bayrağını çekti
The Wall Street Journal'a göre, Kodak sermaye yaratmak için dijital patentlerini ...
Yunanistan'dan Türkiye'ye tazminat şoku!
Eski Başbakan Mesut Yılmaz’ın “Yunanistan’a orman misillemesi yapıldı” ...
'İzmir, turizmde kabuğunu kırıyor'
Türkiye'de geçen yıl, dört önemli turizm bölgesi içinde turist sayısını ...
 
Gemi sökümcüler kriz falan dinlemedi
Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği (GEMİSANDER) Başkanı Adem Şimşek, ...
Yeşil kartlılara kötü haber
Sağlık giderlerini karşılayamadığı için yeşil kartlılar, 1 Ocak'ta yürürlüğe ...
Kur savaşında dördüncü raunt
Merkez Bankası yine döviz satarak piyasaya doğrudan müdahale etti. Dolar 1.86'ya indi.
 
Emeklinin gözü kulağı Başbakan Erdoğan'da
Emeklilerde maaş farklılıklarını ortadan kaldıracak tasarıda, gelişme ...
Ege, ihracatta yükselmeye devam ediyor
2010 yılında yaklaşık 14 milyar dolar olan Ege Bölgesi'nin ihracatı, geçtiğimiz ...
Bir liraya 160 km gidiyor
Bursa’da Kurulu Katren Otomotiv, Çinli “Omnia”, “Jmstar” ve “Fulu” markalarıyla ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva