HABERLER>EKONOMİ
4 Ocak 2012 Çarşamba - 15:12

'İzmir, turizmde kabuğunu kırıyor'

Türkiye'de geçen yıl, dört önemli turizm bölgesi içinde turist sayısını en fazla artıran il İzmir oldu. Sektörün 2012 için acil gündemi 'ecrimisil' sorununa ise Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın el attığı bildirildi.

 İzmir, turizmde kabuğunu kırıyor

İZMİR -  Ege Palas Oteli'nde 2011 yılında bölge turizminin değerlendirildiği bir toplantı düzenleyen Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, 2012 yılı beklentileriyle ilgili de konuştu. 'ETİK Ege Turizm Raporu' sonuçlarını kamuoyuyla paylaşan İşler, ülke olarak turizm gelirlerinin bir önceki yıla göre arttığını ve 2010 verilerine göre Türkiye'ye gelen her 100 turistten 17'sinin Ege Bölgesi'ni tercih ettiğini kaydetti.
 
'İZMİR'TE TURİST ARTIŞI YÜZDE 20'
Türkiye'nin bu yıl 24 milyar dolar olarak gerçekleşmesi beklenen turizm gelirini 2012'de 26 milyar dolara çıkarmayı hedeflediğini hatırlatan İşler, "Ege olarak bu pastadan aldığımız payı artırmak istiyoruz" diye konuştu. İzmir'e bu yılın 10 ayında gelen yabancı sayısında 2010'a göre yüzde 20'lik bir artış olduğunu aktaran İşler, "Türkiye'de bu artışın oranı yüzde 10. İzmir olarak Antalya, Muğla ve İstanbul ile dört önemli turizm destinasyonundan biriyiz ve en yüksek artışı İzmir'in gösterdiğini görüyoruz. Yani İzmir kabuğunu kırıyor" dedi.
 
'BAKAN, ECRİMİSİL İÇİN TALİMAT VERDİ'
Egeli turizmcilerin en büyük sorunlarından birinin 'ecrimisil' olduğunu aktaran ETİK Başkanı Mehmet İşler, Çeşme'den sonra Pamucak yöresinin de sorunu haline gelen bu konuyla ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bu ay sonunda yeni bir çalışma başlatacağını duyurdu. İşler şunları söyledi:
 
"Ecrimisil, Deli Dumrul vergisi gibi oldu. Google'dan bakıp ne kadar alan varsa çeviriyorlar. Sonra vergi tebliğ ediyorlar. Kullanmadığımız alan için ecrimisil çıkıyor. Düzeltmek için Defterdarlığa gidiyoruz. Bu konuda büyük adaletsizlik var. Yılbaşından önce Antalya'da bir toplantı yaptık. Bakan Günay'ın bu konuda kararlı olduğunu gördüm. Kendisi de avukat. 'Ben bu konuda çalışacağım' dedi. Gerekli talimatları verdi. Ocak sonu itibariyle çalışma başlayacak."
 
'İNGİLTERE İLE ÇALIŞANLAR DİKKATLİ OLSUN'
İzmir'in tanıtım çalışmalarına 2012'de de yoğun bir biçimde devam edeceklerini anlatan Mehmet İşler, özellikle İngiliz pazarının yüzde 14 daralacağını tahmin ettiklerini kaydederek, "Avrupa'daki kriz kısa süreceğe benzemiyor. Bu nedenle yeni pazarlar bulmak zorundayız. İngiltere ile çalışan işletmeler dikkatli olmalı" dedi. EXPO 2020'nin turizmciler için de bir sıçrama noktası olacağını vurgulayan İşler, "Ortak kalp gibi EXPO üzerinde yoğunlaşalım. Eğer EXPO'yu kaybedersek çok ağır bedel öderiz" diye konuştu.
 
EDİZ: İTİRAZLAR ZAMAN KAYBINA YOL AÇIYOR
Geçen yıl İzmir'i 1 milyon 388 bin kişinin ziyaret ettiğini belirten Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdülaziz Ediz de şu değerlendirmeyi yaptı:

"İlimizde 18 turizm alan ve merkezi mevcut. Bir bölümünün 1/25 binlik planları önemli aşamaya geldi. Ancak yavaş ilerliyor. Planlama konusunda İzmir'in sıkıntı yaşadığını biliyoruz. İtiraz eden kendi baktığı açıdan doğrudur. Ama resme daha yukarıdan bakmak zorundayız. Bu itirazların çoğu zaman kaybına yol açıyor. İnciraltı bunun en iyi örneği." (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vahap Güler 4 Ocak 2012 Çarşamba 22:19

İzmirli rumuzlu sayın yorumcu tabi yerel yönetime bağlarız.Sizin dediğiniz gibi köy olsaydı yerel yönetim çalışmasaydı o zaman turist gelmezdi.Kültür bakanlığı hizmet yapıyor İzmir de değilmi ? Güldürme be adamı :)

Yorumu oyla      11      6  
İzmirli 4 Ocak 2012 Çarşamba 19:22

Entersen İzmirdeki turist artışını da yerel yönetime bağladınız ya bravo :)Bu ülkede Turizm ve Kültür Bakanlığı diye birşey olduğunu unuttunuz galiba.Neyse at gözlüklerini çıkarmadan bu kadar görülebiliyor demek ki gerçekler

Yorumu oyla      14      8  
ERTUĞRUL 4 Ocak 2012 Çarşamba 18:40

2002 den itibaren türkiyeye gelen turist sayısında epey bir artış oldu. hem de bazılarının beğenmediği bu dinci(!) adamlar zamanında. izmir de değişim ve gelişimi günbegün hissedecek ne güzel işte:)

Yorumu oyla      14      7  
Kemal ÖZEN 4 Ocak 2012 Çarşamba 18:14

TURİZİM DEDİGİN, Gelen Turist Kadar Yapilan Yatırımlarda ÖNEMLİ, Mesela BİR KUŞADASINA 3 MİLYON TURİST Geliyor Biz İstiyoruz Ki İZMİRE 5 MİLYON TURİST GELSİN, İNSANLAR DAHA ÇOK İŞ BULSUN Turizimden Geçinen Esnaf Daha Çok Para Kazansın Daha İYİ OLMAZMI. Bu İşin Partisi Olmaz ŞUN UNUTMA TURİZİM YATIRIMLARINI VE DİGER YATIRIMLARI HÜKÜMETLER YAPAR ONUN İÇİN BU HÜKÜMETTE YATIRIMLAR YAPIYOR. ve GELEN TURİST SAYISIDA ARTIYOR.DAHADA ARTACAK. 35 TANE DEV YATIRIM PROJESİ YAPILMAYA BAŞLNDI Yakında

Yorumu oyla      14      6  
Halil Arda 4 Ocak 2012 Çarşamba 17:34

Sayın Vahap Güler, haberi okurken aynen senin gibi düşünüp yorum yapmaya karar verdim, senin yazdıklarını okuyunca yüreğime su serpildi, İzmir'li olmak böyle bir şey işte arkadaşım, biz köyümüzü seviyoruz, beğenmeyenin fizana kadar yolu var :))

Yorumu oyla      18      10  
Vahap Güler 4 Ocak 2012 Çarşamba 16:50

Köy'e hiç turist gelirmiymiş.Çıkın da konuşun hadi akapeliler hani size göre İzmir köy olmuştu ya ??? Yüzleri yok tabi kendi yalanlarında boğuldular.İzmir daha da güzelleşiyor,gelişiyor.

Yorumu oyla      18      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gemi sökümcüler kriz falan dinlemedi
Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği (GEMİSANDER) Başkanı Adem Şimşek, ...
Yeşil kartlılara kötü haber
Sağlık giderlerini karşılayamadığı için yeşil kartlılar, 1 Ocak'ta yürürlüğe ...
Kur savaşında dördüncü raunt
Merkez Bankası yine döviz satarak piyasaya doğrudan müdahale etti. Dolar 1.86'ya indi.
 
Emeklinin gözü kulağı Başbakan Erdoğan'da
Emeklilerde maaş farklılıklarını ortadan kaldıracak tasarıda, gelişme ...
Ege, ihracatta yükselmeye devam ediyor
2010 yılında yaklaşık 14 milyar dolar olan Ege Bölgesi'nin ihracatı, geçtiğimiz ...
Bir liraya 160 km gidiyor
Bursa’da Kurulu Katren Otomotiv, Çinli “Omnia”, “Jmstar” ve “Fulu” markalarıyla ...
 
Merkez Bankası'ndan dolara 3'üncü müdahale
Merkez Bankası üçüncü gün art arda dolara müdahale etti. Dolar 1,87'ye indi.
Kruvaziyerde İzmir'in 2012 hedefi, 350 sefer
İzmir'e 2012 yılında yapılacak kruvaziyer turlar için şimdiden 200 seferin ...
Enflasyon 2011'i çift hane ile tamamladı
Enflasyon Aralık ayında TÜFE'de yüzde 0.58 arttı, yıllık bazda yüzde 10.45'e ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Acil çözüm şart!’
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva