HABERLER>POLİTİKA
16 Ocak 2022 Pazar - 09:28

Turkovac’a destek verdi, aşı karşıtlarına tepki gösterdi: Biz aptal mıyız?

Aşı karşıtlığı ve yerli aşı polemiğine yönelik açıklamalarda bulunan CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, Türk hekimlerine güvendiğini ve ilerleyen süreçte Turkovac aşısını yaptırabileceğini söyledi. Hiçbir aşıyı yaptırmayan insanlara da tepki göstererek, “Maalesef aşıyı politik düşünenler de halen var. Aşı istemeyenler var. Hepimiz yaptırdık, peki neden yaptırdık? Biz aptal mıyız? Çünkü bu aşı insanları koruyor” dedi.

Turkovac’a destek verdi, aşı karşıtlarına tepki gösterdi: Biz aptal mıyız?

EGEDESONSÖZ - Sağlık Bakanlığı’nın Türkiye’de yerli aşı üretimine geçileceğini açıklamasından itibaren bu konu farklı kesimler tarafından oldukça eleştirilmişti. Turkovac aşısının güvenilir olup olmadığı ve hükümetle ilişkisinin olup olmadığı oldukça sorgulanmıştı. Geçtiğimiz günlerde de Turkovac aşısı uygulanmaya başlandı ancak tartışmalar son bulmadı.

Yaşanan yerli aşı polemiğine yönelik SonSöz TV’ye konuşan CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, Turkovac aşısına karşı olmadığını ve yaptırabileceğini dile getirmesinin yanı sıra aşı karşıtı olanlara da eleştiride bulundu.

BAKANLIĞIN ALDIĞI KARARLA VAKA SAYILARI ARTACAK

Son dönemde Omicron varyantının yaygınlaşmasına rağmen Sağlık Bakanlığı’nın koronavirüs tedbirlerini azaltması kararını eleştiren Serter, “Omicron virüsünün bulaşmadığı kimse kalmadı desek yeri var. Benim nacizane tavsiyem aşı olmak ve maske, mesafeyi elden bırakmamak. Son dönemde çok rahatladık. 1 Haziran’da her yer açılınca herkes özlemişti hayatlarını ve bu özlemin doruk noktasına gelindi. Virüslerde değişerek devam ediyor. Omicron hafif geçmesine rağmen her gün 150 – 200 tane vefat veriyoruz. Vaka sayıları da 70 binin üzerine çıktı. Bakanlığın aldığı kararlarla daha da yukarı çıkacak. Sürü politikasıyla yayılsın ve bitsin istiyorlar. Şakası yok ama herkesin dikkatli olması lazım. Hastaneler dolu. Aşısını yaptırmayanlar özellikle yoğun bakıma kadar gidiyor” şeklinde konuştu.

HALEN AŞIYI POLİTİK DÜŞÜNENLER VAR

Koronavirüsün ve buna yönelik çıkartılan aşıların politik bir hamle olduğunu düşünen insanların halen olmasına dikkat çeken Serter, “Maalesef aşıyı politik düşünenler de halen var. Aşı istemeyenler var. Hepimiz yaptırdık, peki neden yaptırdık? Biz aptal mıyız? Çünkü bu aşı insanları koruyor. Zaten kaç tane insan öldü. Aşı da çıkmasa daha da ölümler artacaktı. Aşı şart ve karşı olmamak gerekiyor” dedi.

BEN DE TURKOVAC OLURUM

Koronavirüse karşı Türkiye’de üretilen ve faz çalışmalarından sonuç alındıktan sonra aşılamalara başlanan Turkovac hakkında değerlendirmelerde bulunan Serter, yerli aşıya karşı olmadığını ve yaptırabileceğini söyleyerek, “Ben hükümet işi olarak görmüyorum. Bir virüsün Türkiye’yi ve dünyayı sardığı böyle bir dönemde aşının siyasetle uzaktan yakından alakası olmaması lazım. Onu üretenler bizim hocalarımız, bizim üniversitelerimiz... Onlara da güvenmek gerekiyor. Belki ilerideki aşımda ben de Turkovac olurum. Çünkü hiç olmazsa Türk aşısı, Türk bedenine uygun, bizim kendi çocuklarımıza vurdurduğumuz aşılar düzeyinde diyorlar. Ben CHP’de ki doktor arkadaşlarla da görüştüm. Partimiz içinde de olanlar var. O nedenle bende olabilirim. Atatürk’de demiş ki; ‘Ben kendimi Türk hekimlerine teslim ettim...’ Türk hekimleri bu dönemde başarılarını katladılar ve bize ömür kattılar. Hepsine ömür borçluyuz, minnettarız” sözlerini kullandı.

 
Duayen tiyatrocu Bozkurt Kuruç hayatını kaybetti
 
İzmir için ilginç veriler: İş arayan azaldı işçi arayan arttı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu: Gençler demokrasi krizini aşacak
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu ülkenin gençlerine güveniyorum. ...
Korona olan Karamollaoğlu taburcu edildi
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, koronavirüs tedavisi ...
CHP'de kurultay 1 yıl ertelendi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan Parti Meclisi'nde, ...
 
CHP'li Purçu'dan zam isyanı: Buzdolabı çalıştırmadan 2 bin lira fatura!
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, İzmir’de küçük bir tekel dükkânı işleten ...
AK Partili Nasır'dan 'emsal' eleştirisi: Sorumlusu Büyükşehir!
TMMOB'un emsal artışına dava açması sonrası İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni ...
AK Partili Sürekli 2022 yol haritasını çizdi!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, AK Parti İzmir'in 2022 yol ...
 
YSK'dan ilginç hamle... Yoksa seçim hazırlığı mı?
Yüksek Seçim Kurulu, seçimlere girme yeterliliğine sahip olan siyasi partileri belirledi.
Yücel de Soyer'in sitemine destek verdi: Orada olmaması...
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç ...
CHP, HDP'li vekilin fezlekesi için ne yapacak?
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, öldürülen PKK'lı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva