HABERLER>POLİTİKA
14 Ocak 2022 Cuma - 19:13

CHP, HDP'li vekilin fezlekesi için ne yapacak?

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, öldürülen PKK'lı teröristle fotoğrafları basına yansıyan HDP Milletvekili Semra Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin fezlekeyle ilgili, "Terör, terörist, CHP'nin kırmızı çizgisidir. Fezleke Meclis'e geldiğinde gereğini yaparız" dedi.

CHP, HDP li vekilin fezlekesi için ne yapacak?

CHP’li Öztrak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, üniversitelerden mezun çok sayıda gencin işsiz olduğunu söyledi. Bu gençlerin zor durumda olduğunu belirten Öztrak, şunları söyledi:

* Üyesi olduğumuz Ekonomik İş Birliği ve Kalkınma Teşkilatı içerisinde, Kolombiya’dan sonra, ev genci oranının en yüksek olduğu ülkeyiz. Ama Erdoğan’ın Adalet Bakanı çıkıyor ‘Hukuk fakültesi tabelası asılması, binayı hukuk fakültesi yapmaz’ diye tabela fakültelerini millete şikayet ediyor.

* Siz kimi, kime şikayet ediyorsunuz. Bu ülkeyi yıllardır, sizi o makama atayan Erdoğan yönetiyor. İçinde bilim olmayan fakülte binaları, içinde adalet olmayan adalet sarayları sizlerin eseri.

“GENÇLERİMİZİ KORUMASIZ BIRAKTINIZ”

Öztrak, üniversiteye giden gençlerin barınma ihtiyacının karşılanmadığını belirterek, şöyle konuştu:

* Yurtlar eğitimin ayrılmaz bir parçasıdır. Gençlerimiz için yeterli yurt açmayan sizsiniz. Gençlerimizin yurt ve barınma ihtiyacını, taşeronlara havale eden sizsiniz. Vakıflara, cemaatlere, paralel yapılara bu işi siz ihale ettiniz.

* Hükümet olarak bunlara bir de maddi destek verdiniz; ama bu yurtları da doğru dürüst denetlemediniz. Gençlerimizi korumasız bıraktınız. Sonuç; onlarca ocağa ateş düştü. Milletin vicdanı sızladı, sizinki sızlamadı. En son 19 yaşında bir tıp fakültesi öğrencisi Enes Kara; öğrenci evinde maruz kaldığı baskı nedeniyle, yaşama ümidini yitirdi, canına kıydı. Tüm ülkemizi üzüntüye boğdu.

* Biz Enes yavrumuza, Allah’tan rahmet diliyoruz. Vicdanlı kalplerin acısını, bir kez daha yürekten paylaşıyoruz. Bir sorunu çözmenin ön koşulu, önce sorunla yüzleşmektir. Bu ülkede öğrencilerimizin yurt ve barınma sorunu vardır. Buradan bir kez daha ilan ediyoruz. Yurt meselesini biz çözeriz. Sayın Genel Başkanımız yurt meselesini, en geç 2 yıl içerisinde çözme sözünü vermiştir.

“DEDİKODUYU BIRAKSIN”

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, açıklamalarının ardından soruları yanıtladı. Öztrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun FETÖ ile telefonla görüştüğünü iddia ettiğinin hatırlatılması üzerine, şu yanıtı verdi:

* Süleyman Soylu, bu ülkenin atanmış İçişleri Bakanı mı yoksa atanmış dedikodu bakanı mı? Bir İçişleri Bakanı elindeki bilgiye ve belgeye dayanarak konuşur, işkembe-i kübradan sallamaz. Soylu dedikoduyu bıraksın.

* Yüreği yetiyorsa hain darbe girişiminden sonra kurulacağı ifade edilen Yurtta Sulh Konseyi’nde bulunanların listesini açıklasın. Yetmez, Soylu; Fetullah Gülen’le kimlerin fotoğrafı varsa, kimler onunla aynı menzile yürüdüyse, aynı masaya oturduysa onların listesini bir açıklasın. Bu ülkede terörden, terörist başlarından medet uman kim varsa Allah bin türlü belasını versin.

“FEZLEKELERİ NE ZAMAN GELECEK?”

Öztrak, öldürülen PKK’lı teröristle fotoğrafları basına yansıyan HDP Milletvekili Semra Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin fezlekeyle ilgili soruya ise, “CHP’nin tutumunu defalarca anlattım. Terör, terörist, CHP’nin kırmızı çizgisidir. Fezleke Meclis’e geldiğinde gereğini yaparız. Şunu da sormak istiyorum; Fetullah Gülen’le kucak kucağa, diz dize fotoğraf çektirenlerin fezlekeleri ne zaman Meclis’e gelecektir? Gerçekten bunu merak ediyoruz” yanıtını verdi.

Öztrak ayrıca, bir soru üzerine “Biz, hemen seçim istiyoruz. Bu hükümetin bir gün fazla dahi iş başında oturmasının milletin sırtına çok ciddi yükler yüklediğini görüyoruz. Bu konuda onların atacağı her türlü adıma hazırlıklıyız. Ne yaparlarsa yapsınlar Millet İttifakı bu seçimi alacaktır” ifadesini kullandı.

 
Müstakil evde çıkan yangında bir kat kül oldu
 
Bir evden tam 3 kamyon çöp çıktı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Canpolat 14 Ocak 2022 Cuma 19:47

Cevap çok çok basit; vekilliği düşsün...

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Serter, Soyer'in sitemine destek verdi: Takıya gidemedik!
Geçtiğimiz günlerde İzmirli oda başkanları, AK Parti Milletvekili ve İzmir ...
Korona tedavisi görüyordu... Açıklama geldi!
Ankara Şehir Hastanesi'nde koronavirüs tedavisi gören Saadet Partisi Genel ...
CHP EYT'liler için sokağa indi… Yücel: Türkiye'nin kaybedecek günü yok!
Cumhuriyet Halk Partisi 81 ilde EYT'liler için sokağa çıktı. İzmir'de ...
 
CHP'li Serter, Emniyet’e yer önerdi... Vali'ye ne dedi?
Atatürk Kültür Merkezi’nin İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’ne tahsis edilmesi ...
CHP'li Beko Rıza Sarraf dosyasını açtı: Bakanların listesi elinde!
Ziyaretlerinde karşılaştığı muhtarlık ofislerindeki yüzlerce icralık dosyayı ...
Gelecek Partili Özdağ hakkında soruşturma
Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ hakkında, YSK üyeleri ...
 
Ösen'den 'yerel iktidar' çıkışı: Muhalefete uygun değiliz!
Basın mensupları ile bir araya gelen DEVA Partisi İzmir'de İl Başkanı ...
İYİ Parti'den 'teröristle fotoğraf' kararı
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, HDP'li Semra Güzel hakkında düzenlenen ...
CHP'li KIlıç'tan 'Urla' çıkışı: Bakanlık İzmir'i düşünüyorsa...
Urla'da arkeolojik SİT alanında açılmak istenen taş ocağını meclis gündemine ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva