HABERLER>EKONOMİ
10 Kasım 2016 Perşembe - 11:31

Trump’ın İzmirli mobilyacısı sonuçlardan memnun

İzmirli mobilyacı Doruk Yorgancıoğlu, ABD'nin yeni Başkanı Donald Trump için "Trump Home" markasıyla üretim yapıyor: Kendisini kişisel olarak tanıdığım için kesinlikle iyimserim. İlerleyen günlerde ABD'ye gideceğim ve kendisini tebrik etmek için görüşme yapmayı deneyeceğim…

Trump’ın İzmirli mobilyacısı sonuçlardan memnun

ABD’nin yeni Başkanı Donald Trump için Trump Home markasıyla mobilya üretimi yapan İzmirli iş adamı Doruk Yorgancıoğlu, adaylık süreci öncesi sık görüştüğü Donald Trump’ın çok iyi ve babacan birisi olduğunu belirterek, “Seçim sonuçları benim için sürpriz olmadı. Kendisini kişisel olarak tanıdığım için kesinlikle iyimserim. İlerleyen günlerde ABD'ye gideceğim ve kendisini tebrik etmek için görüşme yapmayı deneyeceğim." dedi.

Lüks segmentte mobilya üretimi yapan Dorya Mobilya'nın Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancıoğlu, Manisa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki üretim tesislerinde AA muhabirine açıklama yaptı.

Üst gelir grubuna hitap eden tasarımlarla egzotik ağaçlar, doğal taş, deri ve metallerin kullanıldığı özgün tasarımlarla yıllık 20-30 bin parça üretim yaptıklarını anlatan Yorgancıoğlu, başta ABD olmak üzere 50 pazara ihracat gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Trump ile 2012'de tanıştı
ABD'li, İngiliz ve İtalyan firmalarla rekabet ettiklerini anlatan Yorgancıoğlu, Donald Trump ile 2012 yılında tanıştıklarını kaydetti.

ABD'nin yeni başkanı Trump ile bir otel için tasarladıkları mobilya grubunu çok beğenmesiyle başlayan iş ortaklığı hikayesinin her yıl büyüyerek devam ettiğini belirten Yorgancıoğlu, şöyle konuştu: "New York'taki bir otel için ürettiğimiz mobilyayı gördükten sonra Mr. Trump ile tanıştık. Kendisi bize, 'çok fazla yerden mobilya aldık ama bu kaliteyi ve tasarımı görmedik' dedi. Sonraki yıllarda mobilya işine girme talepleri ve bize teklifleri oldu. Anlaştık ve 2013 yılında 'Trump Home' üretimine başladık. Tasarım, üretim, satış ve pazarlama gibi tüm operasyonları bizde. Ancak bazı görsel konularda stratejik kararları birlikte alıyoruz. Zaten Mr. Trump, görsel anlamda fark yaratmasıyla ünlü. Tasarımlarımıza kadar kendisi ilgileniyor. Bu ürünleri sadece Trump otellerine değil, bu markayla Dubai, Hong Kong, Londra ve New York'ta kullanıcılar da satın alabiliyorlar. Diğer ürünlerimiz gibi 50 ülkede de satmaya başladık. Her yıl üretim ve satışlar büyüyor. İki tarafın da bu işi büyütme kararlılığı var."

"Tebrik için gideceğim"
Donald Trump ile adaylık süreci öncesi sık sık görüştüklerini, aralarında bir aile dostluğu oluştuğunu anlatan Yorgancıoğlu, "İlerleyen günlerde ABD'ye gideceğim ve kendisini tebrik etmek için görüşme yapmayı deneyeceğim." dedi.

Siyaset bilimi okumasına rağmen siyasetten uzak durduğunu dile getiren Yorgancıoğlu, Trump ile ilgili şunları anlattı:

"Henüz 31 yaşındaydım. Bir sunum hazırlamıştık. New York'taki ofisinde sunuyordum. Bu sırada beni durdurup, annemin babamın sağ olup olmadığını sordu. Bu, Türkiye'de sorulabilir ama ABD'de normal değildir. Şaşırarak, sağ olduklarını söyledim. İyi olup olmadıklarını sordu, 'iyi' dedim. Merak edip neden sorduğunu sordum. Dedi ki 'Herhalde başına bir trajedi geldi, çünkü bu işin başına geçmek için çok gençsin'. Orada sadece iş için değil, karşısında konuşan insana bakıp onunla ilgili bir fikir geliştiren ve empati kuran bir insan olduğunu görmüştüm. Bu benim için önemli bir andır.

Ben seçilse de seçilmese de iyi olacağını düşünmüştüm. İnşallah dünya için hayırlı olur. Çok iyi ve babacan biridir. Düşünceli, işini iyi bilen, takip eden, iyi insan seçen ve saygılı, kültürlere saygılı bir insan olarak tanıyorum. Benim tecrübelerim bu. Seçim sonuçları benim için sürpriz olmadı. Trump'un ABD'de popüler olduğunu da biliyordum. Ancak kendisiyle seçimleri ve adaylığını hiç konuşmadık."    

 
Atina'da Fransa Büyükelçiliği'ne bombalı saldırı
 
Bornova Ata'yı sevdiği şarkılarla andı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tütün üreticilerinden teşvik isyanı
Tütün Eksperleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Servet Yaprak, Milli Tarım ...
Türkiye’nin geleceği EBSO’da tartışıldı
Türkiye’nin yenilenebilir enerjideki yol haritası EBSO’da masaya yatırıldı. ...
İzmir tekne üretiminde marka olacak!
İzmir Tekne İmalatçıları Dayanışma Derneği Yeni Yönetim Kurulu, İMEAK ...
 
Günlük altın siparişinde rekor
Fiyatı bu yıl rekor üstüne rekor kıran altında, Darphane, Cumhuriyet tarihinin ...
O gökdelen kapasite artışına gidiyor
İzmir’in yeni gökdelen projelerinden İŞ GYO’nun yaptığı Ege Perla’da inşaat ...
Koç Holding’ten İzmir’e dev yatırım
İzmir’e bir yeni enerji yatırımı da Koç Holding’den geliyor. Holding bünyesindeki ...
 
Trump'ın başarısı altın fiyatlarını uçurdu
Küresel piyasalar, ABD başkanlık seçiminde kesin olmayan sonuçlara göre ...
Bakan Arslan'dan İzmir-Çandarlı Otoyolu raporu!
Arslan, İzmir-Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu'nun ihale sürecinin yarın ...
İngiliz devi onlarca mağazasını kapatıyor
İngiliz perakende şirketi Marks and Spencer (M&S) İngiltere’de ve uluslararası ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva