HABERLER>EKONOMİ
8 Kasım 2016 Salı - 22:51

Bakan Arslan'dan İzmir-Çandarlı Otoyolu raporu!

Arslan, İzmir-Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu'nun ihale sürecinin yarın başlayacağını belirterek, "İlan, yarın Resmi Gazete'de yayımlanacak, 15 Şubat 2017'de yap-işlet-devret modeli ile yapmak üzere teklifleri almış olacağız." ifadelerini kullandı.

Bakan Arslan dan İzmir-Çandarlı Otoyolu raporu!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İzmir-Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu'nun ihale sürecinin yarın başlayacağını belirterek, "İlan, yarın Resmi Gazete'de yayımlanacak, 15 Şubat 2017'de yap-işlet-devret modeli ile yapmak üzere teklifleri almış olacağız." ifadelerini kullandı.

Arslan, Ankara PTT Tesislerinde yaptığı açıklamada, özellikle Egelilerin umutla beklediği otoyol projesine ilişkin çevresel etki değerlendirmesi de (ÇED) dahil olmak üzere bütün süreçlerin tamamlandığını bildirdi.

İzmir-Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu'nun ihale sürecinin yarın Resmi Gazete'de yayımlanacak ilan ile başlayacağına işaret eden Bakan Arslan, 15 Şubat 2017'de yap-işlet-devret modeli ile yapmak üzere teklifleri alacaklarını söyledi.

Teknik incelemede yeterlilik verilen firmaların süreye yönelik tekliflerini açacaklarını, en kısa işletme süresini veren yükleniciye de bu projeyi vereceklerini anlatan Bakan Arslan, projeye ilişkin şu bilgileri paylaştı:
"İzmir'den Menemen'e kadar olan 16 kilometrelik kısmı zaten hazır. Buradan başlamak üzere Aliağa Körfezi'ni geçecek Çandarlı'ya kadar gelecek olan 76 kilometrelik otoyolu, yap-işlet-devret modeli ile yapacağız. Böylece Menemen'i Aliağa üzerinden Çandarlı Limanı'na ve Ayvalık-Bergama devlet yoluna bağlamış olacağız. Özellikle Menemen ile Aliağa arasında ciddi sayıda sanayi tesisi var, limanlar, akaryakıt tesisleri, TÜPRAŞ, PETKİM var. Bunun birçok tesisin olması nedeniyle çok ciddi şekilde ağır vasıta trafiği var ve yaklaşık günde 50-60 bin araç burada trafiği özellikle belli saatlerde kilitliyor. Hal böyle olunca alternatif bir güzergah ihtiyacı vardı. "

İhale süreçlerinin yaklaşık 6 ay sürdüğüne işaret eden Arslan, 6 ay sonra işe başladıklarında, 3 yıl içerisinde projeyi bitirip İzmir, Aliağa, Menemen ve Çandarlı'nın hizmetine sunacaklarını belirtti.

Arslan, "Böylece İzmir'in kuzeyinde trafik keşmekeşini hem bitirmiş olacağız, hem sosyal hayat anlamında insanların yaşamını kolaylaştıracağımız gibi oradaki ağır sanayinin trafikten kaynaklı kilitlenmesini de çözeceğiz ki ticaretin ekonominin canlanmasına bir katkı koymuş olacağız. Özetle, yarın ilana çıkıyor, 15 Şubat'ta yap-işlet-devret modeli ile İzmir-Menemen-Aliağa-Çandarlı otoyolunu özel sektör marifetiyle yapmış olacağız." değerlendirmesinde bulundu.

"Çok sayıda teklif gelmesini bekliyoruz"
Söz konusu bölgede çok yoğun trafik olduğunu, bu tip yoğun trafik, yük hareketi olan bölgelere yatırımcının ilgisinin her zaman fazla olduğuna dikkati çeken Arslan, bu kapsamda söz konusu otoyol projesine de yarından itibaren olağanüstü ilgi beklediklerini söyledi.

Türkiye'de yap-işlet-devret modeliyle yapılan otoyollarda yeteri kadar tecrübeli firmanın bulunduğuna işaret eden Arslan, bu firmaların artık Türkiye ile yetinmeyip yurt dışında da benzer projeler yaptıklarını kaydetti.

Arslan, "İster yerli ister yabancı çok sayıda teklifin geleceğini bekliyoruz ve inşallah projeyi yap-işlet-devret modeliyle de ülkemizin, İzmirlinin, Egelinin hizmetine sunmuş olacağız" dedi.

 
Uzlaşı yok, greve devam, İZBAN yine devre dışı!
 
Flaş: ABD'de yeni başkan belli oldu gibi!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ahmet 9 Kasım 2016 Çarşamba 09:36

allah razı olsun deriz. Yenifoca yol inşaatı 4 yıldır neden beklediğini de birileri açıklasa.

Yorumu oyla      11      5  
8 Kasım 2016 Salı 23:51

Yap- işlet- devret yani yol paralı olacak. peki biz niye vergi veriyoruz ? Yol , köprü , hastane ... yap işlet devret ile yapılıyor. Vergi veriyoruz ancak bu yapılanlar tekrardan bize satılıyor , birileri zengin oluyor.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İngiliz devi onlarca mağazasını kapatıyor
İngiliz perakende şirketi Marks and Spencer (M&S) İngiltere’de ve uluslararası ...
Rekabet Kurulu ‘İzmir Kuyumcular Odası’ kararını verdi!
Rekabeti ihlal ettiği iddiasıyla hakkında soruşturma yürütülen İzmir Kuyumcular ...
Doların ateşi düşmüyor: Rekor üstüne rekor
Dolar/TL, güne yükselişle başlayarak 3,17'nin üzerinde dengelendi.
 
Yüksek emekli maaşının önü açılıyor
Meclis Komisyonu'nda kabul edilen ve bugünlerde yasalaşması beklenen kanunla ...
Motorine indirim geldi
Akaryakıt dağıtım şirketleri, bu gece yarısından geçerli olmak üzere motorine ...
İzmir’in semt pazarlarında en bol ve ucuz dönem!
İzmir'in semt pazarlarında mevsim itibarıyla kış sebze ve meyvelerinin ...
 
"2018'in sonuna kadar doğalgaz kullanmayan il kalmayacak"
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak, 2018 yılının sonuna kadar Türkiye'de ...
İzmir'in borsasındaki '95 yıllık söz' geleceğini arıyor!
İzmir Ticaret Borsası'nda pamuk fiyatının belirlenmesi için alıcı, satıcı ...
Albayrak açıkladı: Elektrikte kritik hamle
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin 21 elektrik ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva