HABERLER>POLİTİKA
13 Mayıs 2024 Pazartesi - 09:38

İzmir siyasetinde ‘normalleşme’… Başkan Tugay’dan partilere ziyaret!

31 Mart Yerel Seçimleri’nde zafer kazanan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, siyasi partileri ziyaret etti. Ziyaretlerde işbirliği mesajları verildi.

İzmir siyasetinde ‘normalleşme’… Başkan Tugay’dan partilere ziyaret!

Oktay GÜÇTEKİN-Ozan EKİZ/EGEDESONSÖZ- Parti liderlerinin birbirileri ile görüşmeye başladığı, siyasette “normalleşme” olarak ifade edilen süreç İzmir siyasetine de yansıdı.

31 Mart Seçimleri’nin ardından zafer kazanan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, bugün AK Parti, İYİ Parti, MHP ve DEM Parti’ye ziyaretler gerçekleştirdi.

Ziyaretin ilki AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nda gerçekleşti. AK Parti İl Başkanı Bilal Saygılı ve beraberindeki heyet, Başkan Tugay’ı kapıda karşıladı. Ziyarete CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu da eşlik etti.

Sıcak diyalogların gerçekleştiği ziyarette Başkan Saygılı, Cemil Tugay’a başarı dileklerini iletti. 

SAYGILI: ELİMİZİ DEĞİL GÖVDEMİZİ KOYACAĞIZ
Görüşme sonrası açıklama yapan AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun ziyaretlerinden dolayı onur duyduk. Kendileri ile samimi bir görüşme yaptık. Ziyarette şehrimizdeki sorunları daha da net ifade ederek nasıl çözümlenebileceği konularında karşılık işbirliğinin geliştirilmesi esası ele alındı. İyi niyetle yaklaşılan her konuda yanlarında olacaklarını ifade ettik. Beraber çalışma ve şehrimize fayda getirme noktasında gerek bakanlıklarımız, milletvekillerimiz gerekse genel başkan yardımcımız Hamza Bey ile her türlü çalışmaya elimizi değil gövdemizi koyacağımızı ifade etmiş olduk.” dedi.



ASLANOĞLU: PROBLEMLERİ BİRLİKTE ÇÖZMEYE ÇALIŞACAĞIZ
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ise “İzmir’de iletişimi üst seviyede tutarak İzmirlilere hizmet etmeye devam edeceğiz. Tüm ülkeye hem siyasi nezaketi, hem iletişimi İzmir’den yaymaya çalıştık. CHP, AK Parti ve diğer partiler arasında ayrım gözetemeden Büyükşehir Belediye Başkanımız Cemil Tugay tüm İzmirlilerin başkanıdır. Kim kime oy verirse versin, İzmirlilere hizmet etmeye devam edecektir. Kentin problemlerini, birlikte tartışıp değerlendireceğiz ve birlikte çözmeye çalışacağız. Bizler de il başkanları olarak elimizden gelen katkıyı koyacağız” ifadelerini kullandı.

TUGAY: ZANNEDİYORUM İZMİRİMİZ DAHA GÜZEL GÜNLER GÖRECEK
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ise “ziyaretimiz için iki neden vardı, birisi geçirdiğimiz yerel seçimde herkesin özellikle AK Parti’nin etik sınırlar içinde gösterdiği siyasi tavır teşekkürü hak etmiştir. Ben de teşekkür etmek istedim. Biz de aynı özeni seçim döneminde gösterdik. İkincisi, şehrimizde çözülmesi gerek çokça sorun var. Bunlar seçimi kazanmış olan belediye başkanının kendi ve yakın çalıştığı insanlarla değil şehrin ilgili tüm kişi ve kurumlarının katılımı ile çözülmesi gerekiyor. Diğer taraftan merkezi hükümetimizi yöneten bir irade… Cumhur İttifakı iradesi… Onların da bu sürecin içinde olması gerekiyor. Herkesin katılımı ile en önemlisi şehrimizde yaşayan insanların iradelerini temsil eden siyasi partilerin katılımı ile bu süreci birlikte götürmeliyiz. Bundan sonrası zaman zaman görüştüğümüz birbirimize fikirlerimizi aktardığımız, birbirimizden yardım istediğimiz şehrimizin sorunlarını, katkımız olursa ülkemizin sorunlarını beraber çözmek için çalıştığımız bir dönem olacaktır. Birbirimizi incitmeden, birbirinin birikiminden yararlanarak insanlar olacağız diye inanıyorum. Bu ziyaret inşallah bunun başlangıcı olacaktır. Bundan sonra biz de üzerimize düşeni yapacağız. Zannediyorum İzmirimiz daha güzel günler görecek. Yeni dönem hayırlı olsun diyorum” açıklamasını yaptı.

İKİNCİ ZİYARET İYİ PARTİ'YE
Ziyaretlerin ikincisi ise İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı'na gerçekleştirildi. İl Başkanı Ülkü Doğan, Cemil Tugay'ı kapıda karşıladı.

OLUMLU OLANLARI ALKIŞLAYACAĞIZ, OLUMSUZ OLANLARI ELEŞTİRECEĞİZ
Ziyarette bir konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, “İYİ Parti’yi ziyaret etmekten memnunuz. Başkanımız bizi kabul ettiği için teşekkür ederiz. Seçim sürecinde birbirimizi kırmadığımız bir süreç oldu. Önümüzde yeni bir dönem var. Bu süreçte beraber çalışarak, birbirimizden görüşler aldığımız daha sık düşüncelerimizi paylaşacağımız bir süreç olsun” dedi.

Tugay’ın ardından konuşan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ülkü Doğan “Bu görevinizde sizi tebrik ediyorum. Şehrimiz için hayırlı olsun. Demokratik bir seçim süreci geçirdik, bunun için bütün siyasi partilere teşekkür ederim. Bu şehirde yaşayan biri olarak size şimdiden kolaylıklar diliyorum, zorlu bir görev devraldınız. Bu süreçte üzerimize düşenleri yapacağız. Olumlu olanları alkışlayacağız, olumsuz olanları eleştireceğiz” şeklinde konuştu.

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ise “Bizler İzmirliler olarak istişareler ve birlik ve beraberlik içinde Tugay ile birlikte elimizden geleni koyacağız, sizlerden de bu katkıyı bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

TUGAY, MHP İL BİNASINDA
İzmir Büyükşehir Beleidye Başkanı Cemil Tugay, İYİ Parti'nin ardından MHP'yi ziyaret etti. İl Başkanı Veysel Şahin, Başkan Tugay'ı il binası önünde karşıladı.

TUGAY: BİRLİKTE KENTİ YÖNETMEK İSTİYORUZ!
MHP İl Başkanı Veysel Şahin ile görüşmesinin ardından açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Öncelikle kendilerine nazik kabulleri, misafirperverlikleri için çok teşekkür ediyorum. Diğer taraftan iki konu için ziyaret etmek istediğimizi de ifade ettim. Birincisi geçirdiğimiz seçim sürecinde siyasi etik ve değerlere gösterdikleri hassasiyet için ve demokratik olgunluk içerisinde geçirdiğimiz bir seçim sürecine verdikleri destekleri için teşekkür ettim. Diğer taraftan da önümüzdeki dönemde yeni başladığımız yerel yönetim döneminde, onların katkılarını alarak, işbirliği içerisinde kentimizin sorunlarını çözme yolunda uzlaşma, görüş alışverişi arayışları içerisinde sürdürme dileğimizi de kendilerine ilettim. Onlar da çok olumlu karşıladılar, sağ olsunlar. Bundan sonraki dönemde İzmir adına İzmirlileri temsilen tüm siyasi partilerimizle birlikte kenti yönetmek istiyoruz. Tüm İzmir'e eşit belediye hizmeti verme konusunda kararlıyız ve umuyorum bu güzel iş birlikleri ve olumlu hava kentimize de çok olumlu sonuçlar getirecek. Zaman zaman bir araya gelerek, kentimizin sorunları hakkında ortak değerlendirmeler yaparak çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

SON DURAK DEM PARTİ
MHP'nin ardından Başkan Tugay, DEM Parti İzmir İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. DEM Parti İl Eş Başkanları Mehmet Kuruş ve Zehra Vezan Karabulut, Başkan Tugay'ı makamında ağırladı.

BİZİM DE DOĞUDA BELEDİYE TECRÜBEMİZ VAR, BU DENEYİMLERİ ORTAKLAŞTIRMAK İSTERİZ
DEM Parti İzmir İl Eş Başkanı Mehmet Kuruş, ziyarette yaptığı açıklamada “Demokratik sürecin kapısı açıldı. Anadolu halklarını sıkıştıran sürecin sonuna gelmemiz çok iyi. Umarız demokratikleşmeyi beraber kurarız. Memleketi yeniden demokratik süreci aralamaya çok isteriz. İşbirliği son derece önemli. Türkiye'de iletişimsizlik var. Ülkenin sorunları var, kentimiz de sorunları var. İzmir'de herkese eşit kamusal hizmet götürmek isteriz. Kültüründen ve dilinden mağduriyet yaşayanları düşünmek çok önemli. Anadilde kreş eğitimi çok önemli. Trafik sorunlarını ele almak, emek güçleriyle beraber işbirliği içinde olmak çok önemli. Dikey yapılanma sorunlarını çözmek çok önemli. Kentsel dönüşümü yoksulları önceleyen şekilde yapmak çok önemli. Tarımsal ekonomi ve yenilenebilir enerjiyi çok önemsiyoruz. Demokratik bir kent için katkı sunmaya çok hazırız. Seçmenden bağımsız bir şekilde ilettiğimiz mesajlar çok önemli” dedi.

DEM Parti İzmir İl Eş Başkanı Zehra Vezan Karabulut ise “Yeni bir dönem başlıyor. Bu dönemde açık ve belli olmayan ittifak içinde bir partiyiz. Size de çok destek verdik seçimlerde. Yeni bir iş birliğinin önü açıldı. Bir arada iyi işler yapabileceğimizi düşünüyoruz. Bizim de doğuda belediye tecrübemiz var, bu deneyimleri ortaklaştırmak isteriz” açıklamasını yaptı.

ELEŞTİRİYE DE İŞBİRLİĞİNE DE AÇIĞIZ
CHP İzmir İl Başkanı Cemil Tugay konuşmasında “Yeni bir döneme başladık. Seçimlerdeki demokratik süreç için teşekkür ederiz. Bundan sonraki dönemde bütün İzmirlilere eşit gözle bakacağız. Sizin de görüşleriniz bizim için değerli. Eleştirilerinize de açığız, işbirliğine de açığız. Sadece şeklen değil bu sözlerim. Biraz daha fazla beraber çalışmamız lazım, üzerime düşeni yapmaya hazırım. Önümüzde bir seçim yok. Siyasi bir ortak akıl daha iyi olur. İletişimimiz eksik kalmış olabilir, bundan sonra daha kalıcı olsun. Bundan İzmirliler kazanacak

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu,”Demokrasi iklimi yeşerecekse bu İzmir'de yeşerebiliriz. Herkesin herkesi dinlediği ve anlamaya çalıştığı güzel bir il burası. Biz başarırsak ülke de başarır” şeklinde konuştu.

 
Galatasaray - Fenerbahçe derbisinin tarihi belli oldu
 
Üniversiteli motokuryenin ardından dram çıktı!
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kskli 14 Mayıs 2024 Salı 00:59

kasada para yok evde karı yok

Yorumu oyla      0      1  
13 Mayıs 2024 Pazartesi 17:18

15:33'deki arkadaş sanırım bu ülkede yaşamıyor. Ülke ekonomisi bitmiş, bu da trol mrol deyip, kasa tamtakir diye mesaj yazıyor. Ulen daha bugün bakan tasarruf planı açıklıyor. Bolluktan mi bunlar yapılıyor?

Yorumu oyla      1      3  
13 Mayıs 2024 Pazartesi 15:33

Kasa tamtakır deyince chp trolleri fena bozuluyor. Yapacağını yap edeceğini et festival karnaval tollerine dağıt ondan sonra nezaketli ziyaretler. Hadi oradan.

Yorumu oyla      5      2  
13 Mayıs 2024 Pazartesi 14:04

Kasa tamtakır olunca A ke pe dedikleri partiye nasıl da yalakalık yapıyorlar. Nazik ziyaretlerin sebebini başka anlamayan var mı? Bunların kaşınmaya tırnağı olsa önce vatandaşın derisini çizerler.

Yorumu oyla      5      7  
13 Mayıs 2024 Pazartesi 12:27

Nazik ziyaretler ve bu ziyartelere icabet ile geçecek İzmir'in 5 yılı alışın buna

Yorumu oyla      8      1  
Nazik ziyaretler 13 Mayıs 2024 Pazartesi 12:15

Cemil Bey, herhangi bir şeyin temelini atmayı düşünüyor musunuz? Suya yüzde 50 indirim, 90 dakika, Eşrefpaşa Hastanesi binası, Karabağlar Metrosu, Buca Metrosu 'nun araçları gibi projelerin akıbeti nedir?

Yorumu oyla      12      4  
Alen doğu gencer 13 Mayıs 2024 Pazartesi 11:24

ümit beyden bu ziyaret içinde bir tespit bekliyoruz.

Yorumu oyla      2      2  
ksk li 13 Mayıs 2024 Pazartesi 10:44

CHP lilerde başta özgür özel olmak üzere bu akp sevgisi nedir acaba

Yorumu oyla      4      8  
Boş işler 13 Mayıs 2024 Pazartesi 10:36

Samimi olmayan boş işler, bu ziyaretlerle hizmet gelecekse tamam ama belli ki bir şey olmaz. Hizmet edin, halka inin.

Yorumu oyla      8      1  
izmirli 13 Mayıs 2024 Pazartesi 10:35

Halkı perişan eden, anayasa mahkemesi kararını tanımayarak hukuken anayasayı ve yasaları ihlal eden ve suç işleyen, ekonomiyi bitirip halkı sefalete mahkum eden iktidar partileri ile görüşmenin ne anlamı var. Biz size onlarla görüşüp arkadaş olmanız için değil çalışmanız ve iktidarı değiştirmeniz için oy verdik. Nedir bu onlarla kanka olma merakınız gerçekten merak ediyoruz. Hayırdır inşallah.

Yorumu oyla      3      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Eğitimcilere şiddet tutuklama sebebi sayılacak'
Cevdet Yılmaz, "Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda öğretmeni güvence altına ...
Bahçeli, belediye başkanlarını topluyor
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından ...
Mehmet KARABEL yazdı... Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Mehmet KARABEL yazdı... Her genel başkan 'lider' olamıyor!
 
CHP'li Nazlıaka'dan Manisa'da açıklama: Birçok kadın şiddet sarmalından çıkamıyor!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Kolları ...
CHP Lideri Özel'den Anneler Günü'nde anlamlı ziyaret!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Anneler Günü’nde Ulu Önder Mustafa Kemal ...
MHP Genel Başkanı Bahçeli'den Anneler Günü mesajı
MHP Genel Başkanı Bahçeli, Anneler Günü mesajında "Her anne özel, her ...
 
Başkan Saygılı’dan şehit annelerine vefa: Haklarını ödeyemeyiz!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, anneler günü dolayısıyla şehit ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Göztepe'ye tebrik
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TFF 1. Lig'i birinci ve ikinci sırada ...
CHP'den belediye genelgesi: Kayırmacılıktan kaçının!
CHP Genel Merkezi, yerel seçimlerin ardından belediye başkanlarına "Kayırmacılık, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden sarışın oldu?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Vasatlar Baharı
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
5 Haziran Dünya Yeşil Yıkama Günü!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Alevi köylerine cami yapmak…
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva