HABERLER>POLİTİKA
12 Mayıs 2024 Pazar - 18:15

CHP Lideri Özel'den Anneler Günü'nde anlamlı ziyaret!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Anneler Günü’nde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın Karşıyaka’daki kabrini ziyaret etti. Anma töreninde konuşan CHP Lideri Özel, evlatlarını kaybeden anneleri ayrım yapmadan aradığını ifade ederek, “Annenin gözyaşının rengi olmaz. Biz bu ülkede yaşayan 86 milyonu hiçbir fark ayırmadan kucaklayan CHP’lileriz ve biz onlarla birlikte Türkiye ittifakıyız” dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ise ülkenin aydınlığı için annelerin vicdanının huzur bulması gerektiğini söyledi.

CHP Lideri Özel den Anneler Günü nde anlamlı ziyaret!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Anneler Günü’nde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın kabrini ziyaret etmek için İzmir’e geldi. Zübeyde Hanım’ın Karşıyaka’daki anıt mezarına giden CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcıları, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, İzmir ilçe belediye başkanları,  Manisa ilçe belediye başkanları,  Ege Bölgesi’nin CHP il başkanları, CHP İzmir ve Manisa milletvekilleri, CHP ilçe başkanları, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Törende CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Başkan Dr. Cemil Tugay ve beraberindeki protokol, saygı duruşunun ardından Zübeyde Hanım’ın anıt mezarına kırmızı karanfil bıraktı.

“Zübeyde Anne olmasaydı Türkiye Cumhuriyeti olmazdı”
İzmir’i, “Cumhuriyeti seven, Atatürk’ü seven güzel insanlar” sözüyle selamlayan CHP Lideri Özgür Özel, “Türkiye Cumhuriyeti’nin ve partimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesine ev sahipliği yapan Cumhuriyet kenti İzmir’de Cumhuriyet’in en müstesna ilçelerinden bir tanesi Karşıyaka’da birlikteyiz. Hemen arkamızdaki toprak, bu dünyanın görmüş olduğu, bu ülkenin yetiştirmiş olduğu en büyük devrimciyi dünyaya getirmiş, onu yetiştirmiş ve onu bize kazandırmıştır. Eğer Zübeyde Anne olmasaydı, bu topraklar Türkiye Cumhuriyeti toprağı olmazdı. Burada bağımsız ve çağdaş bir Cumhuriyet hüküm sürüyor olmazdı” diye konuştu.

“Devrimlerin her birisine ayırmadan sahip çıkacağız”
CHP Genel Başkanı Özel,  Mustafa Kemal Atatürk’ün 101 yıl önce Zübeyde Hanım’ın kabrinde söylediği “Burada yatan annem, eziyetin, zorlamanın, bütün milleti uçuruma götüren bir keyfi idarenin kurbanı olmuştur. Annemin kaybından şüphesiz çok üzüntülüyüm. Fakat bu üzüntümü gideren, beni avutan bir konu vardır ki, o da anamız vatanı yok olmaya götüren idarenin artık bir daha geri gelmemek üzere yokluk mezarına gömülmüş olduğunu görmektir. Annem bu toprağın altında, fakat milli hakimiyet sonsuza dek devam edecektir. Beni teselli eden en büyük kuvvet budur” sözlerini okudu.  Sözlerin üzerine konuşan Özgür Özel, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, annesinin kaybından ülkenin keyfi idaresini sorumlu tutmakta haklıdır. Annesi, o keyfi idarenin iyi yönetememesi sebebiyle sağlığından olmuş, tedavi olamamış ve hastalığa yenik düşmüştür. Ancak o keyfi idarenin değişmesi, tek adam rejiminin değişmesi, halkı tebaa gören, kul gören rejim yerine herkesin eşit haklara sahip olduğu, anayasal yurttaşların sağlık hakkı için, barınma hakkı için çalıştığı, milli egemenliğin bir kişide değil, bütün millette olduğu bu Cumhuriyet’in varlığı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü teselli etmiş. Anne acısını yüreğinden almış yerine huzur vermiştir. O yüzden Cumhuriyet’in kazanımlarının ayrı ayrı değerini bileceğiz. Devrimlerine sahip çıkacağız. Halk egemenliğinin, demokrasinin her şeyden üstün olduğunu bir kez daha hatırlayacağız” şeklinde konuştu.

“Yaşasın Türkiye ittifakı”
Türkiye siyasi tarihinde farklı siyasi ve etnik gruplardan evlatlarını kaybeden anneleri aradığını ifade eden CHP Lideri Özel, ayrımcılığa inat Türkiye ittifakı mesajı vererek, “İki şeyin rengi olmaz. Alın terinin rengi, mezhebi, cinsiyeti olmaz. Bir diğeri de annenin gözyaşının rengi olmaz. Annenin gözyaşının Türk’ü olmaz, Kürt’ü olmaz. O yaşın durması icap eder. Bugün şehit annelerimizi aradım, Diyarbakır Annelerini aradım, Cumartesi Annelerini aradım. Ayırmadan hepsini aradım ve hepsine dedim ki bugün sizin için zor bir gün. Evlatlarınızdan uzak, özlem hissettiğiniz bugünde bunu hissetmeyin, sizin aileniz CHP’dir. Hepimiz sizinle birlikteyiz. Biz bu ülkede yaşayan 86 milyonu hiçbir fark ayırmadan kucaklayan Cumhuriyet Halk Partilileriz ve biz onlarla birlikte Türkiye ittifakıyız. Yaşasın Türkiye ittifakı, yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, yaşasın Zübeyde Ana’nın evladının emanet ettiği Cumhuriyet” dedi.

Başkan Tugay: “Bu ülke annelerimizin vicdanları huzur bulduğunda aydınlanacak”
Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Bu özel günde, Anneler Günü’nde ziyaretinizle bizleri onurlandırdınız. Her Anneler Günü’nde, bize anneleri hatırlatan her günde, onun manevi huzurunda defalarca toplandık. Her defasında ona ve onun bize armağan ettiği o büyük kahramana Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e saygımızı minnetimizi defalarca dile getirdik. Bugün yine Anneler Günü, annelerimizin günü. Onlara duyduğumuz saygı, sevgi ve minnetimiz; daimi ve sonsuzdur. Zübeyde Annemizin manevi huzurunda Türkiye’mizin tüm annelerine bu saygıyı ifade etmek için bir aradayız. Zübeyde annemiz ömrünün son bir ayını Karşıyaka’da sağlık problemleri nedeniyle geçirmiş ve hayata gözlerini burada yummuştur. Hemen ardından Mustafa Kemal Atatürk’ün isteğiyle buraya defnedilmiş ve İzmir’in bağrına emanet edilmiştir. Bizim için bu kutsal emaneti bugüne kadar korumak ve yerine getirmek bir görev olmuştur. En önemli görevimizin olan Cumhuriyet’imizin değerlerini savunurken, ona mutlaka eşlik etmesi gereken kadın haklarının savunucusu olmamız gerektiğini her zaman hatırlıyoruz. Kadınlarımız, annelerimiz bizler için birer kahramandır. Ülkemiz için yaptıkları fedakarlık, tıpkı Zübeyde Annemizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bizlere armağan etmesi gibi bu ülkenin tüm evlatlarını bize armağan etmelerindendir. Biliyoruz ki bu ülke, annelerimizin vicdanları huzur bulduğu zaman gerçekten aydınlığa erişmiş olacaktır. Son nefesimize adar mücadele etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Başkan Ünsal: “Zübeyde Hanım’a ne kadar teşekkür etsek az”
Törende konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün kıymetli annesi Zübeyde Hanım’ın kabri başındayız. Bu ülkeyi esaretten kurtararak hepimize aydınlık bir gelecek bırakan bir evlat yetiştiren Zübeyde Hanım’a ne kadar teşekkür etsek azdır. Karşıyaka hem sahiplendiği değerlerle Atatürk’ün, hem de onun kutsal emaneti Zübeyde Hanım’ın yeridir. Bize bıraktığı bu değerlere sonsuza kadar sahip çıkacağız. Yüreğinde annelik duygusu taşıyan tüm kadınlarımıza ve hayata gözlerini yummuş tüm annelere minnet borçluyuz” dedi.

 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunan basınına konuştu!
 
Kalın, Hamas lideriyle görüştü!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
şaşkın 13 Mayıs 2024 Pazartesi 10:40

Özgür özel kendi kendine düşünüyor, hangi kafa ile cemil tugay ı başkan yaptım diye. Karşıyaka da ne yaptı ki başkan oldu, izmire ne yapacak. Ancak torpillileri kadrolaştırıyor, karşıyaka belediyesindeki kankalarını büyükşehire taşıyor aile boyu.

Yorumu oyla      2      0  
MURTAZA HEPGÖRÜR 13 Mayıs 2024 Pazartesi 08:26

Sayın Özel ile Sayın TUGAY arasındaki soğukluk veya her neyse, bu törendeki resmede yasımış. NOKTA

Yorumu oyla      4      0  
İzmir 13 Mayıs 2024 Pazartesi 07:32

Şu cemili büyük sehır başkanı yaptınya milletin ahı üzerinde genel başkanım

Yorumu oyla      7      1  
Doğrular 13 Mayıs 2024 Pazartesi 00:12

BIRAKIN BU BOŞ ŞOVLARI KARŞIYAKA BELEDİYE ÇALIŞANLARI HÂLEN DAHA MAAŞLARINI BEKLİYOR, ÇOĞU İLÇE BELEDİYESİ PERSONEL MAAŞLARINI YARIM YARIM ALIYOR! EYT'DEN EMEKLİ OLAN EMEKÇİ İNSANLAR HÂLEN DAHA KIDEM TAZMİNATLARINI ALAMADILAR... LİYAKATSİZ BİRİKİMİ OLMAYAN BAKKAL DAHİ YÖNETMEMİŞ KİŞİLERİ EN ÖNEMLİ KURUMLARIN BAŞINA MÜDÜR YAPMAKTA ÇABASI... (İZELMAN) BELEDİYE EMEKÇİLERİ SİZLERDEN MAAŞLARINI VE KIDEM TAZMİNATLARINI BEKLİYOR!! BOŞ ŞOVLAR DEĞİL...

Yorumu oyla      6      2  
özgür 12 Mayıs 2024 Pazar 22:24

siz mustafa kemalin anca yanlış anlaşılmış bir versiyonusunuz. akp nin şovlarına alışkın bir vatandaş olarak bu eylemleriniz benim açımdan sadece gösteriş olur. utanmadan layık olmadığınız bir değer üstünden sömürü kafasına girişmişsiniz. hepinizi tebrik ediyorum.

Yorumu oyla      4      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP Genel Başkanı Bahçeli'den Anneler Günü mesajı
MHP Genel Başkanı Bahçeli, Anneler Günü mesajında "Her anne özel, her ...
Başkan Saygılı’dan şehit annelerine vefa: Haklarını ödeyemeyiz!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, anneler günü dolayısıyla şehit ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Göztepe'ye tebrik
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TFF 1. Lig'i birinci ve ikinci sırada ...
 
CHP'den belediye genelgesi: Kayırmacılıktan kaçının!
CHP Genel Merkezi, yerel seçimlerin ardından belediye başkanlarına "Kayırmacılık, ...
CHP’nin Egeli başkanlarından Tugay’a ziyaret: İzmir’e hep gıpta ile bakmıştık
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ı ziyaret eden CHP’li Ege ...
Kurtulmuş'tan yeni anayasa mesajı!
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, şimdiye kadar ziyaret ettiği siyasi partilerin ...
 
CHP'li Arslan'dan 'fahiş fiyat' eleştirisi: Pazar tezgahıyla uğraşarak çözülmez
CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, yanlış ekonomi politikalarının sonucu ...
Bölge zirvesinde İYİ Parti'den istifa edenlere 'şartlı' çağrı: CHP'nin kapıları açık!
CHP Ege Bölgesi İl Başkanları İzmir'de bir araya geldi. Bir araya gelen ...
Vekillik direkten dönmüştü... İzmir'de bir istifa daha!
28. Dönem İYİ Parti 2. Bölge 2. Sıra İzmir Milletvekili Adayı Yiğit Karakış ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Vasatlar Baharı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Devlet baba nasıl yıkılır 33 yıl önce anlatmıştı
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
5 Haziran Dünya Yeşil Yıkama Günü!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Alevi köylerine cami yapmak…
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva