HABERLER>POLİTİKA
12 Mayıs 2024 Pazar - 19:01

CHP'li Nazlıaka'dan Manisa'da açıklama: Birçok kadın şiddet sarmalından çıkamıyor!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, "Bugün ülkemizde birçok kadın işsizlik girdabından kurtulmaya çalışıyor. Bugün ülkemizde birçok kadın şiddet sarmalından çıkamıyor. En temel hakları olan yaşam haklarını kaybediyorlar. Gelecek kaygısı, daha doğrusu geleceksizlik tüm kadınların hayatını çok yıpratıyor ve psikolojik olarak da çok zorluyor" dedi.

CHP li Nazlıaka dan Manisa da açıklama: Birçok kadın şiddet sarmalından çıkamıyor!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Anneler Günü'ne ilişkin Manisa İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. Toplantıda CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, Kadın Kolları MYK Üyesi Nurşen Balcı ve ilçe kadın kolları başkanları hazır bulundu. Nazlıaka, "AKP iktidarı döneminde kadınlara yüklenen roller sadece annelik üzerinden tariflenmeye başlandı. Özellikle 'Bir çocuk iflas, iki çocuk patinaj, üç eh, bize 4-5 lazım' gibi söylemlerle kadını adeta kuluçka makinesi gibi gören iktidar mensupları sayesinde kadınlar geleneksel rollerin içerisine hapsedildiler. Elbette annelik çok kutsaldır. Ancak anneliği en büyük kariyer olarak tariflemek, kadınların yaşadığı sorunları görmezden gelmek, kadınların ekonomik özgürlüğünün, eğitime erişimdeki engellerini yok saymak, ekonomik özgürlüğünün olmaması, istihdama katılımı yönünde devlet olarak ülkeyi yönetenler olarak üzerine düşeni yapmamak demektir. Dolayısıyla buradan iktidara bir kez daha kadınları sadece ve sadece annelik üzerinden tariflememesini hatırlatmak, gerekli uyarılarda bulunmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

'BİYOLOJİK FAKTÖRLERİ DE İÇİNDE BARINDIRIR'
Nazlıaka, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ülkeyi yöneten, 'Anne olmayan kadın yarımdır' dedi. Annelik bir tercihtir. Yani anne olmak isteyen vardır. Bunu tercih etmeyen olabilir. Annelik aynı zamanda biyolojik faktörleri de içinde barındırır. Yani anne olabilen vardır, olamayan vardır. Onun için bir kadını sadece annelik üzerinden, hayatta varmış gibi yansıtmak, onu bir kuluçka makinesi gibi görmek, doğurganlığı üzerinden kadınlara hedefler vermek asla ve asla ülkeyi yönetenlere yakışmıyor."

'BİRÇOK KADIN İŞSİZLİK GİRDABINDAN KURTULMAYA ÇALIŞIYOR'
"Anneler Günü kutlanası bir gün, ancak ne yazık ki bugün ülkemizde birçok kadın halen açlık ve yoksullukla sınanır halde" diyen Nazlıaka, "Bugün ülkemizde birçok kadın işsizlik girdabından kurtulmaya çalışıyor. Bugün ülkemizde birçok kadın şiddet sarmalından çıkamıyor. En temel hakları olan yaşam haklarını kaybediyorlar. Gelecek kaygısı, daha doğrusu geleceksizlik tüm kadınların hayatını çok yıpratıyor ve psikolojik olarak da çok zorluyor. İstanbul Sözleşmesi'ni hukuksuz bir şekilde bir gecede fesheden, 'Medeni kanunu sil baştan yapacağız' diyen, kadınların üç kuruşluk nafaka hakkına bile göz koyan, erken yaşta zorla evlilikleri teşvik eden bu zihniyet, anneler ve çocuklar için ne yapabilir ki? İşte şiddet sarmalından çıkamayan kadınlar ne yazık ki katledildiğinde o kadınların anneleri çocuksuz, o kadınların çocukları da annesiz kalıyor. İşte o yüzden şiddetle mücadelede iktidarı bir kez daha samimi bir şekilde, etkin bir şekilde görev almaya davet etmek istiyorum" diye konuştu. (DHA)

 
Kayıp Dilara'dan acı haber!
 
İzmir'de eskrim heyecanı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Partili 14 Mayıs 2024 Salı 09:37

Sayın genel başkan bir zamanlar odanızda Atatürk posteri indirildi kaldırıldı olayı ile sizin yaşadıklarınızı biliyoruz onun için de şiddet sarmalı bayanlara hazır şekilde bekliyor onun için eğitim şart ve yapanlarada cezası verilmelidir...

Yorumu oyla      2      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Lideri Özel'den Anneler Günü'nde anlamlı ziyaret!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Anneler Günü’nde Ulu Önder Mustafa Kemal ...
MHP Genel Başkanı Bahçeli'den Anneler Günü mesajı
MHP Genel Başkanı Bahçeli, Anneler Günü mesajında "Her anne özel, her ...
Başkan Saygılı’dan şehit annelerine vefa: Haklarını ödeyemeyiz!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, anneler günü dolayısıyla şehit ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Göztepe'ye tebrik
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TFF 1. Lig'i birinci ve ikinci sırada ...
CHP'den belediye genelgesi: Kayırmacılıktan kaçının!
CHP Genel Merkezi, yerel seçimlerin ardından belediye başkanlarına "Kayırmacılık, ...
CHP’nin Egeli başkanlarından Tugay’a ziyaret: İzmir’e hep gıpta ile bakmıştık
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ı ziyaret eden CHP’li Ege ...
 
Kurtulmuş'tan yeni anayasa mesajı!
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, şimdiye kadar ziyaret ettiği siyasi partilerin ...
CHP'li Arslan'dan 'fahiş fiyat' eleştirisi: Pazar tezgahıyla uğraşarak çözülmez
CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, yanlış ekonomi politikalarının sonucu ...
Bölge zirvesinde İYİ Parti'den istifa edenlere 'şartlı' çağrı: CHP'nin kapıları açık!
CHP Ege Bölgesi İl Başkanları İzmir'de bir araya geldi. Bir araya gelen ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva