HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
30 Haziran 2021 Çarşamba - 09:47

TOKİ Platformu, CHP'li Bayır’a seslendi: Yandaş değil hak sahibiyiz

Karabağlar’da mahkeme kararları nedeniyle çalışmaları bir türlü başlatılamayan TOKİ inşaatlarında hak sahibi olanlar CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’ın sözlerine tepki gösterdi. TOKİ Hak Sahipleri Platformu Sözcüsü Alişan İnal, “Biz yandaş değil hak sahibiyiz. TOKİ’nin projesi dışında ev sahibi olabilecek bir bütçeye sahip de değiliz” dedi.

TOKİ Platformu, CHP li Bayır’a seslendi: Yandaş değil hak sahibiyiz

EGEDESONSÖZ- Karabağlar’da mahkeme kararları nedeniyle çalışmalarına bir türlü başlanamayan Demokrasi Üniversitesi’nin kampüsü ile birlikte yapılması düşünülen TOKİ inşaatlarıyla ilgili tartışmalar sürüyor. AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın “engelliyorlar” diyerek tepki gösterdiği projede Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise üniversite alanı ile inşaat alanının birbirinden ayrılmasının doğru olmadığını söylemişti. AK Partili Kaya, “Eğer Karabağlar’a üniversite gelirse CHP seçimleri kaybeder” çıkışında bulunmuştu. AK Partili Kaya’nın ardından değerlendirmelerde bulunan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, TOKİ tarafından yapılacak evlerin yandaşlara verileceğini iddia etti.

Karşılıklı açıklamalara TOKİ’nin kura çekiminde hak sahibi olan vatandaşlar da dahil oldu. Karabağlar TOKİ Hak Sahipleri Platformu Sözcüsü Alişan İnal, 750 hak sahibinin dar gelirli ve konut ihtiyacı olan kişiler olduğunu söyledi.

İnal, “Biz, Tacettin Bayır’ın açıklamalarına çok üzüldük. Kısıtlı geliri olan, dar gelirleri olan vatandaşlarız. TOKİ dışında bir yerden ev alabilecek durumda kesinlikle değiliz. TOKİ’nin şartları bellidir. Zaten başvuru için önemli kriterler lazım. Bizim üzerimize bir tapu, kayıtlı arsa, arazi ve miras yoluyla bile geçse bir hakkımız olmuyor. TOKİ ilk olarak 30 bin kişi arasında bir tercih yaptı. Önce 9 bin kişiye indi. Sonra da kriterler nedeniyle 750 kişiye düştü. Ben de o kişilerden birisiyim. Bugüne kadar hiçbir siyasi partiye üyeliğim yoktur. Bir partinin yandaşı değiliz. Ev sahibi olmak isteyen 32 yaşında annemle yaşayan bir gencim. Dar gelirliyim” dedi.

Siyasilerden bu tür konularda yapıcı ve olumlu açıklamalar beklediklerini anlatan İnal, “Biz ayrıştıran, kavga eden insanlar istemiyoruz. Ne yazık ki Tacettin Bayır haksız ithamlarda bulunarak bizi yandaş ilan etti. TOKİ’den ev bekleyenler adına Atilla Kaya’ya hakkımızı savunduğu için teşekkür ediyoruz. İnsanlar kimin destek, kimin köstek olduğunu görüyor. Bizim haklarımızı savunan siyasetçilerimize minnettarız” diye konuştu.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun randevu taleplerine yanıt vermediğini anlatan İnal, “Görüyoruz ki Karabağlar Belediye Başkan Muhittin Selvitopu da aynı anlayışla hareket ediyor. Her ay kira ödediğimizde mağduriyetimiz artıyor. Bizim şimdiye kadar evlerimiz ortaya çıkacaktı ve açılan davalar nedeniyle  çalışmalar iptal edildiği için süreç ilerlemiyor. Diğer ilçelerdeki binalar bitmek üzere ama bizim ilçemizde temeli bile atılmadı.  Kimsenin bizim umutlarımızla oynamaya hakkı yoktur. Mahkeme kararlarının zafer kazanılmış bir eda ile anlatılmasını da ne yazık ki üzülerek görüyoruz. Belediye başkanına hak sahipleri olarak soruyoruz; insanların mağduriyetinden ne gibi bir zafer çıkabilir? Buradaki kuradan çıkan 750 dar gelirli vatandaşın yüzde 70’i zaten Karabağlarda oturuyor. Hepimizin ikametgahı, yeri yurdu belli. Bunu görmek, bilmek çok mu zor” ifadelerini kullandı. 

 
Elmalı davasında anneden 'dolduruş' savunması
 
Oyuncu Hafsanur Sancaktutan istismarcı dedesini ifşa etti
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hiç inandırıcı değil. 30 Haziran 2021 Çarşamba 23:29

Resimdeki vatandaşın açıklamaları ve duruşu hiç inandırıcı değil . Yorumcu Kamile Karabıyık ile yorumcu Sarıgül'ün yorumları da aynı kalemden çıkmış gibi. Bu işte bir yanık kokusu var.

Yorumu oyla      2      3  
30 Haziran 2021 Çarşamba 18:17

ortada plan yok, ev yokken 2 yıl önce neyin çekilişi yapılıyor?

Yorumu oyla      2      3  
Lannn bırak! 30 Haziran 2021 Çarşamba 17:13

Her şeyin de platformu, başkanı ... var. Karabağlar'da 540 hektar dönüşüm yapacağız diyenler dönüşümü yapamamış, şimdi de üniversite yapacağız diye yola çıkalan yere konut yapmaya çalışıyorlar. 540 hektarlık dönüşüm ne oldu? Engel mi oldular? Otogar metro, hızlı trenler, limanlar ne oldu?

Yorumu oyla      2      3  
Melike 30 Haziran 2021 Çarşamba 15:25

Tacettin bey ve sayin selvitopu önce bir araştırsın bilgi sahibi olsun da sonra konuşsun. Kendimi bildim bileli sol görüşlü olmama rağmen sadece şans eseri hak sahibi oldum ancak bu siyasi çekişmelerden daha çook kiralara para dökeceğiz gibi duruyor. Seçim zamanı görüşeceğiz. Hakkımı helal etmiyorum.

Yorumu oyla      2      3  
Sedat daştan 30 Haziran 2021 Çarşamba 14:04

Biz zaten normal sartlar altında ev sahibi olabilsek bu zorluğa neden katlanalım ıkı yıl önce bir cekiliş yapıldı acil paralar bankaya yatırıldı hersey tamam ama ıkı yıl sonra bır civi bile cakılmadı aynı kurada Baska ilcelerde kat cekilişi yapılırken bizde hala sozlesme bile yok sadece elimizde hak sahibi olduğunuzu belirten bir satır yazı bin liralık makbuz yazık bıze

Yorumu oyla      3      5  
Hale bak! 30 Haziran 2021 Çarşamba 12:46

Yüzde 30'u ilçe dışından mı? Sebep? Durum anlaşılmıştır.

Yorumu oyla      6      3  
Kamile karabiyik 30 Haziran 2021 Çarşamba 12:29

Herkes evine yerleşmenin gününü sayıyor biz inşaatımız artık başlasın diye dua ediyoruz bizi bukadar umutsuz bırakanlari Allah''a havale ediyorum inşallah birgün onlarda umutsuz ve çaresiz kalır bundan elbet birgün oy için konuşursunuz ozamn sizi verilecek oy varmı girucez

Yorumu oyla      5      7  
Bülent ışık 30 Haziran 2021 Çarşamba 12:01

750 dar gelirli vatandaşın yüzde 70 i Karabağlar 'da oturuyormuş. Geri kalan 225 kişi nerede oturuyor. Başvuru şartları arasında en az 1 yıl projenin yapılacağı ilde oturma şartı var.

Yorumu oyla      8      5  
Berbat Şehirlerimiz 30 Haziran 2021 Çarşamba 10:52

Biraz TOKİ, biraz üniversite; biraz yeşil alan, biraz ticaret yeri; biraz şundan, biraz bundan ... böyle böyle şehirler planlayarak(!) berbat şehirler yapmışız, değişen hiçbir şey yok. Alanın karşı tarafı ful gecekondu, yıkın, konut yapın; elinizi tutan mı var? Bu alan da üniversiteye kalsın. Bunu diyenlere de "bunlar üniversiteye karşı." demek de ayrı bir komedi. Bu kafayla yarın bir gün kültürparka, İnciraltı'na da TOKİ yapılmak istenir. Cezaevi yıkılmak istenir, hop ticaret alanı ortaya çıkar. Yapsana hepsini yeşil alan. Zaten her yer beton.

Yorumu oyla      6      5  
Songül 30 Haziran 2021 Çarşamba 10:03

Söylenecek herşeyi söylemişsiniz Allah razı olsun bunu bir siyasi çekişmeye döndürenleri Allaha havale ediyorum.

Yorumu oyla      5      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti’den deprem mağdurları için hamle: Emsal artışı meclise taşınıyor!
İzmirli depremzedelerin dönüşüm maliyetlerini düşürmek ve dönüşüm çalışmalarına ...
TMSF'den Kiraz'da 2 milyonluk satış!
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Kiraz ilçesinde yer alan Yenimahalle'de ...
Folkart Boyalık Çeşme’de yeni yaşam başlıyor
Folkart Boyalık Çeşme’de, denize doğru uzanan seçkin bir yaşam başlıyor. ...
 
Koronayı ağır geçirenler yine enfekte olur mu?
ABD’de yapılan yeni bir çalışma, corona virüsü ağır geçiren kişilerin ...
Konut fiyatlarında yükseliş sürüyor
Konut fiyatlarında artış eğilimi nisan ayında da devam etti. Konut Fiyat ...
Dikili'de belediyeden satılık 25 arsa!
Dikili Belediyesi, mülkiyetin bulunan 25 adet arsa nitelikli taşınmazı ...
 
Kredili konut satışları Mayıs'ta düştü
Türkiye genelinde "ipotekli" olarak tanımlanan kredili konut satışları, ...
Emlak borcu olanlar dikkat! Kanun teklifi onaylandı
İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ...
‘Son umudumuz Erdoğan’ mesajı… İnciraltı Planı’nda tıkanma!
İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, İnciraltı planlarının ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva