HABERLER>EKONOMİ
3 Ekim 2011 Pazartesi - 11:59

Tartan'a Su Ürünleri Birliği'nden teşekkür

İzmir Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifler Birliği Başkan Vekili Hasan Eser, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’a teşekkür etti.

Tartan a  Su Ürünleri Birliği nden teşekkür

İZMİR - Eser, yaptığı açıklama da, DEVAJANS sponsorluğunda Konak Belediyesi tarafından düzenlenen, çocukların gelişiminde balığın etkisinin ve doğru balık pişirmenin anlatıldığı, Balık Festivali etkinliğinin gerçekleştirilmesinden dolayı memnuniyet duyduklarını belirtti.
 
TÜRK HALKININ 20 KİLOYA YAKIN BALIK TÜKETMESİNİ İSTİYORUZ.
Türkiye’de bir dönem reklam ve tanıtım faaliyetleri sayesinde fındık tüketiminde ciddi artış olduğunu hatırlatan Eser, "Doktorların bile reçetelerine yazdığı balık, günümüzde örneğin Japonya’da yılda 26 kilo kişi başına tüketiliyor. Balık tüketimi sayesinde o ülkede kalp krizi hastalıklarını sıfıra inmiştir. Türkiye’de ise ne yazık ki her geçen gün kalp krizi hastalığı çoğalmakta ve sık görülmektedir. Ülkemizin 3 bir tarafı denizler ile çevrili olması Türk halkı için büyük bir şanstır ve bunu bir şans olarak gördüğümüz içinde Türk halkının 20 kiloya yakın balık tüketmesini istiyoruz. Bu isteğimizin gerçekleşmesi içinde özellikle yeni yetişen nesillere balığı sevdirmek, balığı tanıtmak, balık tüketimini yaygınlaştırmak adına gerekli reklam ve tanıtım çalışmaları yapılması gerektiğini savunuyoruz."
 
BALIKÇILARIMIZ YAKALAYAMADIKLARI BALIKTAN DEĞİL,YAKALADIKLARI BALIKTAN ZARAR EDİYOR
Türkiye denizlerinde faaliyet gösteren balıkçıların özellikle son 10 yıllık süreçte yakaladıkları balığı değerinde satamadıkları için kar elde edemedikleri gibi zarar etmekte olduklarını anlatan Eser, “ Balıkçılarımız sezonu borçlu olarak kapatıp, yeni sezona başlarken de büyük umutlarla borçlarının üzerine yine borç ekleyerek balığa çıkmaktadırlar. Bu durumun nedeni yakalanamayan balıklardan değil, yakalanan balıklardan kar edemeyişlerindendir. Balığı yakalayan ile satan arasında makasın çok geniş olması nedeni ile halka ucuz balık yedirme şansı bir nebzede olsa engellenmektedir. Halkımızın ucuz ve hijyenik şartlara uygun taze balık tüketmesi gerekmektedir. Ayrıca dönem dönemde arz talep dengesi kurulamadığı içinde yakalanan balıklar yem ve un fabrikalarında neredeyse yok fiyatına değerlendiriliyor.”
 
DAHA SAĞLIKLI BİR TOPLUM, DAHA GÜÇLÜ EKONOMİ
 “Balıkçılık sektörü ülkemiz ekonomisinin hayat damarlarından biridir” diyen Eser, Gıda Tarım ve Hayvancılık Baklanlığının öncülüğünde, il ve ilçe belediyelerimiz ile birlikte, sivil toplum örgütlerinin de desteği ile balığı sevdirmek, balığı tanıtmak, balık tüketimini yaygınlaştırmak adına Türkiye genelinde reklam ve tanıtım kampanyası başlatılması bizlere daha sağlıklı bir toplum, ülke ekonomimize de güç kazandıracaktır. Bu anlamda Konak Belediyesi tarafından düzenlenen, Balık Festivali etkinliği balıkçılık camiası olarak bizleri sevindirmiş, mutlu etmiştir. Etkinliğin gerçekleşmesinde başta Konak Belediye Başkanı Sayın Dr. Hakan Tartan, olmak üzere emeği geçen herkese İzmir Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifler Birliği ve camiamız adına teşekkür eder, saygılar sunarım.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SRC uygulaması 5 Ekim'de başlıyor
Ulaştırma Bakanlığı’nın son uygulaması olan SRC ve Psikoteknik belge uygulaması 5 Ekim’de başlıyor.
Petrol devini şoke eden rapor
Petrol sanayisini denetleyen Platform örgütü ve sivil toplum örgütlerinden ...
Enflasyon sürpriz yaptı, hesapları şaşırttı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Eylül ayında Tüketici Fiyatları Endeksinin ...
 
''Arap Baharı'' Egeli otomotivciye yaradı
Türkiye'ye güvenin arttığını vurgulayan sektör yetkilileri, "Bölgeye yapılan ...
Doğan Yayın Holding Star TV'yi satıyor
Doğan Yayın Holding, Dolaylı bağlı ortaklıkları Işıl Televizyon Yayıncılık ...
Tayland EXPO'nun sazanı oldu
EXPO'da İzmir'in rakiplerinden Tayland'ın Ayutthaya Kenti, logosunu 'Sazan' ...
 
Dolar yeni rekora göz kırpıyor
Dolar 1,87'ye yaklaşarak yeni haftaya yükselişle başladı.
EİB İhracatı 12 milyar dolara koşuyor
Ege İhracatçı Birlikleri Eylül ayında yüzde 30’luk artışla 1 milyar 3 ...
İzmirli sanayicilerden zamlara büyük tepki
Elektrik ve doğalgaz fiyatlarına yapılan ve 1 Ekim'den itibaren yürürlüğe ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva