HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Ocak 2023 Çarşamba - 18:37

Soyer ilçe belediye başkanları ile bir araya geldi... Toplantıda neler konuşuldu?

Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde belediye başkanları ile bir araya geldiği toplantı sonrası konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bizim yaptığımız anketlerden, ölçümlerden sadece mevzuat sınırları içinde değil aramızdaki koordinasyonu ve senkronizasyonu artıracak ne tür çalışmalar yapabiliriz konuştuk. Özellikle çöplerin toplanmasında, atıkların ayrıştırılarak toplanmasında, gürültü kirliliği konusunda birçok başlıkta neler yapabileceğimizi ve ortaklaştırabileceğimiz çalışmaları konuştuk. Önümüzdeki günlerde buluşmalarımız sıklaşacak” dedi.

Soyer ilçe belediye başkanları ile bir araya geldi... Toplantıda neler konuşuldu?

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – Büyükşehir-ilçe koordinasyonunu güçlendirmeyi ve sorunların çözümünde hızlı olunmasını hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bugün Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde ilçe belediye başkanları ile bir araya geldi.

Birçok belediye başkanının katıldığı toplantı saat 17:20’de başlarken yaklaşık olarak  1 saat süren toplantının ana gündeminde ise ‘çevre’ yer aldı.

BÜROKRATLAR SUNUM GERÇEKLEŞTİRDİ
Gerçekleştirilen toplantıya İzmir Büyükşehir Belediyesi ve çevre ilçe belediyelerin Çevre Temizliği, Gürültü ve Atık Yönetimi müdürleri de katıldı. İlçelerde yapılması planlanan ve yapılan süreçlerin değerlendirildiği toplantıda, eksikliklerin masaya yatırıldığı öğrenildi. Yerel seçimlere kadar 3 ana başlıkta izlenecek yol haritasının  konuşulduğu ve çözüm arandığı toplantıda ile belediye başkanları taleplerini dile getirirken, Büyükşehir ayağında ise nelerin yapılabileceği konuşuldu.

SOYER: İLÇE VEYA BÜYÜKŞEHİR YETKİLİ AYRIMI YOK
Basına kapalı toplantı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bizim yaptığımız anketlerden, ölçümlerden sadece mevzuat sınırları içinde değil aramızdaki koordinasyonu ve senkronizasyonu artıracak ne tür çalışmalar yapabiliriz konuştuk. Özellikle çöplerin toplanmasında, atıkların ayrıştırılarak toplanmasında, gürültü kirliliği konusunda birçok başlıkta neler yapabileceğimizi ve ortaklaştırabileceğimiz çalışmaları konuştuk. Önümüzdeki günlerde buluşmalarımız sıklaşacak. Daha çok bir araya geleceğiz. Örneğin sosyal yardımlar konusunda aramızdaki koordinasyonu nasıl geliştirebiliriz? Özeti şu: İzmirli, ilçe belediyesi yetkili ya da büyükşehir belediyesi yetkili diye ayırmıyor. Sonuçta eğer şehirde bir kirlilik varsa İzmir kirli oluyor. Dolayısıyla bizim de bu perspektiften bakarak gücümüzü mümkün olduğu kadar aynı noktaya odaklandırıp oradaki verimi artıracak ve iyileştirecek çalışmalar yapmamız lazım” ifadelerini kullandı.

TALEP VE BEKLENTİ TOPLANTISI OLMADI
İlçe belediye başkanlardan herhangi bir talep/şikayet gelip gelmediğini sorusuna yanıt veren Başkan Soyer, “Ortak yeni modeller kurgulama toplantısıydı. Bir tür beyin fırtınasıydı. Mevcut mevzuat sınırları dışında acaba daha büyük bir verim nasıl yakalarız, acaba İzmirliyi daha fazla memnun edecek nasıl çözümler üretebilirizi konuştuk. Mevzuat tanımlamış; bu cadde senin, şu sokak ilçe belediyesinin diyor mesela. Biz acaba burada bölgesel bir iş birliği mi yapmalıyız, o yetkilerin dışına çıkıp daha verimli bir sonucu nasıl ortaya çıkarabiliriz, bunları konuştuk. Karşılıklı şikayet, talep beklenti toplantısı değildi” diye konuştu.

Kış ayları ile birlikte sokakta kalan vatandaşlar için bir çalışma yürütülüp yürütülmediğinin sorulmasına da yanıt veren Soyer, “Yapıyoruz zaten, sokakta hiç kimseyi bırakmıyoruz. Hepsi için çözüm üretiyoruz. O konuda çok hassas bir kurumsal yapı var. Bir kişiyi bile bırakmayız” dedi.

 
Nazilli'deki facianın son kurbanına gözyaşlarıyla veda!
 
Olaylı derbide yeni gelişme... 'Direkçi' için ne ceza istendi?
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Akil 5 Ocak 2023 Perşembe 19:26

Dört yıldır aklınız neredeydi. Chp ye yerelde artık oy vermem.

Yorumu oyla      2      3  
soru cevap 4 Ocak 2023 Çarşamba 23:05

Menderes bırak ilçe olmayı,sayenizde köy olmayı bile haketmiyor... el birliği ile bitirdiniz hem ilçeyi, hem CHP yi.

Yorumu oyla      2      3  
Vatandaş 4 Ocak 2023 Çarşamba 22:31

Sayın SOYER,iyi bir toplantı gerçekleştirilmiş,ilçelerde çevre ve çöp sorunları had safhada,verimli çalışmalar daha az yapılıyor,kontrol mekanizması fazla personel istihdam edilerek gerekli verim alınmıyor,bu konuda uyarıcı telkinlerin olması gerekir,sadece devir teslim açılış törenleri yanında kontrol edilmesi gerekir...

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Eriş'ten TOKİ iddialarına yanıt!
Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, ilçede TOKİ’ye ait toplu konutlarla ...
Soyer’den beslenme çantası formülü: İzin çıkmazsa kapı kapı!
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı ...
Aydın'da tiyatro zamanı!
Sanatı ve sanatçıyı Aydınlılarla buluşturmaya devam eden Aydın Büyükşehir ...
 
Soyer, Buca Cezaevi’ne zeytini dikti, 'sivil itaatsizlik' mesajı verdi: Sarı öküzü vermeyiz!
Buca Cezaevi için düzenlenen eylemde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye ...
Aydın'da otopark yapımı devam ediyor
Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin yatırım yağmuru devam ediyor. Birçok yatırımı ...
Başkan Engin’den ‘il başkanı’ açıklaması: Havuzda en az 10-15 isim var!
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, CHP İzmir İl Başkanlığı’na geçecek ...
 
Bayraklı’da hijyen seferberliği
İlçe genelinde dezenfeksiyon ve ilaçlama uygulamalarını sürdüren Bayraklı ...
Ödemiş’te yol çalışmaları tam gaz!
Ödemiş’in merkez ve kırsal mahallelerinde cadde ve sokakların koşullarını ...
3 milyon liralık yatırım... İZSU'dan Menemen'de altyapı hamlesi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nün 30 ilçede birden ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva