HABERLER>İŞ DÜNYASI
4 Mayıs 2024 Cumartesi - 09:17

İddiaların hedefindeki Oda Başkanı konuştu: Hepsi iftira!

İzmir Elbiseciler ve Benzerleri Odası Başkanlığı döneminde üzerine mülk geçirerek, çifte maaş alarak yolsuzluk ve usulsüzlük yaptığı öne sürülen Hazım Taşçı, "Odaya daha değerli bir mülk alabilmek için, Kestelli'deki o mülkü satmamız gerekiyordu. Alıcı çıkmayınca, ben almaya mecbur kaldım" dedi. Taşçı, yönetim kuruluyla anlaşamadığı ve Birlik Başkanı Yalçın Ata'nın baskısı sonucu istifa ettiğini söyledi

İddiaların hedefindeki Oda Başkanı konuştu: Hepsi iftira!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - İzmir Elbiseciler ve Benzerleri Esnaf Odası'ndaki yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarının yankıları devam ediyor. Bu olayın patlak vermesinden sonra istifa eden Oda Başkanı Hazım Taşçı, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Hakkında herhangi bir soruşturma olmadığını öne süren Taşçı, kendini şu sözlerle savundu:

O MÜLKÜ ALIRKEN DE SATARKEN DE BAŞKAN ADAYI ARKADAŞIN İMZASI VAR
"2016 yılında Kestelli'de 450 bin liraya 12 metrekarelik bir yer aldık odamıza. O dönemde odada genel sekreterdim. Başkan olduğumda Gaziosmanpaşa Bulvarı'nda bir iş merkezinde 1 milyon 540 bin liraya bir yer aldık. Burayı satın alırken, üst kuruluştan ve bakanlıktan gerekli izinleri aldık. Bu yeri alırken paramız yetmedi, Kestelli'deki yeri satmamız gerekiyordu. Çeşitli platformlardan satışı duyurduk ama kimse talip olmadı. O zaman 457 bin liraya ben alayım dedim, aldım ve o iş merkezindeki kıymetli yeri satın aldık. Hatta yine paramız yetmedi, 60 bin lira da cebimden koydum. O mülkü üstüme geçirdiğim iddia ediliyor, öyle bir şey yok. O mülkü almak zorunda kaldım, 457 bin liraya. Tarih, 2019'un Ocak ayıydı. Haksız kazanç sağlamadım bu alışverişten. Dediğim gibi orayı almaya mecbur kaldım. 25 bin lira kira alıyormuşum! Aldığım kira 3 bin lira.  Ayrılırken kasamızda 2 milyon lira para vardı. 7 bin liralık fark az değil mi diyorlar. O günkü kura baksınlar, dolara vursunlar, o dönemki enflasyonla tartsınlar, görecekler az olmadığını. Ben mülk almak istesem, her yerden alırım. O yeri, odam kazansın, daha iyi yer satın alınsın diye aldım. Ben odaya araba almadım, kendi arabamı kullandım. Ben doğru dürüst odayı kullanmadım, elektrik su parası gelmesin, tasarruf olsun diye. Şu da var. Benim karşıma aday olarak çıkacak olan arkadaş, Denetleme kurulundaydı. O mülk alınırken de satılırken de onun imzası var. Madem usulsüz bir şey vardı, neden imza attı?"

ÇİFTE MAAŞ DİYE BİR ŞEY YOK
"Odadan maaş almayı tercih etsem, 40 bin lira aylık almam gerekirdi. Hem disiplin kurulu üyesiyim, hem de oda başkanıyım. Ben disiplin kurulu üyesi olduğum Birlik'ten maaş alacağıma dair dilekçe verdim. Odadan 5 yılda harcırah olarak aldığım para 200 bin liradır. Çifte maaş diye bir şey yok. Ben odamı düşünerek, odamdan daha çok para çıkmasın diye böyle bir tercihte bulundum. Basit usul vergi muhabbetine gelince. 8 ya da 10 esnafımız var bu usulde muhasebesi olan. Biz odaya hizmet olsun diye muhasebe müdürü İsmail Kalender'den hizmet satın aldık; bu arkadaş o esnaf arkadaşların muhasebe işlemlerini yapıyor, parayı da o tahsil ediyor. Bu da bizimle alakası olmayan bir şey. Bu işten de 12 bin lira para toplanmış. Üyelere haber vermeden genel kurul yaptığım iddiası da doğru değil. Yönetim kurulunda genel kurul için karar almışız, gazeteye ilan vermişiz, telefondan herkese mesaj atmışız. Gelenlerle genel kurulumuzu yapmışız. Kayıtlarımızda bunların hepsi var. Tüm üyelerimizin genel kuruldan haberi vardı."

BENİ ÜYELİKTEN ÖNCE ATTILAR, SONRA YENİDEN ALMAK ZORUNDA KALDILAR
"Neden istifa ettiğimi soruyorsunuz. Yönetim kurulumla anlaşamadım. Yalçın Ata başkanımız istifa etmem için baskı yaptı. Genel kurulda başkanlığa adayım. Müfettişler geldi, hesaplara baktı ama hakkımda bir soruşturma yok. Benim aday olmamam için beni oda üyeliğinden çıkardılar. Gerekli yerlere itirazımı yaptım ve beni tekrar odaya üye yapmak zorunda kaldılar. Suçlamaların hiçbirisini kabul etmiyorum. Bana yöneltilen suçlamaların hepsi birer iftiradır."

 

 

 

 
Günlük burç yorumları (4 Mayıs 2024)
 
Kente giriş paralı olmuştu: 8 günde 700 bin euro kazandılar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Esnafların başkanından yolsuzluk çıkışı: Birkaç odamız daha patlar!
Elbiseciler Odası başkanı ile ilgili yolsuzluk, usulsüzlük iddialarını ...
THY, kabin memuru alımı için ilan açtı
Dünyanın en çok noktasına uçan havayolu şirketi olan Türk Hava Yolları ...
İZTO'da Tunus'la iş birliği değerlendirildi
İzmir ile Tunus arasındaki işbirliği fırsatlarının değerlendirildiği toplantıda ...
 
FOLKART en iyi işverenler listesinde
Great Place To Work Sertifikası sahibi işverenlerin dahil olduğu Türkiye’nin ...
ATM'lerde yeni dönem başlıyor!
Yüksek enflasyona rağmen yeni banknot basımına rıza göstermeyen AKP iktidarı, ...
Kıdem tazminatı çıkışı: Türkiye'yi durdururuz!
Kıdem tazminatıyla ilgili konuşan Türk-İş Genel Başkanı Atalay, “4 ay ...
 
Yorgancılar'dan tekne fuarında 'Türk Bayrağı' çağrısı: Vergi yurt dışına gitmesin!
İZFAŞ tarafından düzenlenen MAST İzmir Boat Show-Tekne, Tekne Ekipmanları ...
İzmirli iş insanlarından Barcelona'ya 'Seafood' çıkarması
İzmir Ticaret Odası, 23-25 Nisan 2024 tarihleri arasında İspanya’nın Barcelona ...
İhracatçıların yıldızlarına ödülleri verildi
Taze meyve sebze ve meyve sebze mamulleri sektörleri, 2023 yılında Anadolu ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva