HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Ocak 2023 Çarşamba - 10:42

Ödemiş’te yol çalışmaları tam gaz!

Ödemiş’in merkez ve kırsal mahallelerinde cadde ve sokakların koşullarını iyileştirip, sağlıklı ve modern bir görünüm kazandırmak üzere çalışmalarına aralıksız devam eden Ödemiş Belediyesi, 2022 yılında 88 bin 466 metrekarelik kilit parke taş kaplaması gerçekleştirdi. Sürekli artan birim maliyetlerine rağmen altyapı yatırımlarını sürdüren Ödemiş Belediyesi’nin 2019 Nisan ayından bu yana döşediği kilit parke taş miktarı 405 bin 416 metrekareye ulaştı. Yaklaşık 57 futbol sahası büyüklüğünde alan kilit parke taşla kaplanmış oldu. 

Ödemiş’te yol çalışmaları tam gaz!

Ödemiş’te birçok cadde ve sokakta farklı kurumların altyapı çalışmaları nedeniyle kazı çalışmaları sürerken Ödemiş Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi de ilçe merkezi ve kırsalda yenilenmeye ihtiyaç duyan cadde ve sokaklarda kilit parke taş çalışmaları gerçekleştiriyor. 

Kent merkezinin yanı sıra Bozdağlar’dan Aydın Dağları’na dek kırsal mahallelerde toz ve çamur sorununu ortadan kaldırıp hayatı kolaylaştırmak üzere yapılan çalışmalar kapsamında 2022 yılı boyunca Ödemiş Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından 88 bin 466 metrekarelik kilit parke taş döşemesi yapıldı. Altyapı çalışmaları nedeniyle yıpranan yollar da onarıldı. 2022 yılında 5 bin 567 metrekarelik kaldırım imalatı yapıldı. 

MALİYETLER ARTSA DA YATIRIM HIZ KESMEDİ
Kilit parke taş yapım metrekare maliyeti 2021 yılına göre %128 oranında artarken Ödemiş Belediyesi’nin 2019 Nisan ayından itibaren kilit parke taş kaplaması yaptığı yüzey miktarı 405 bin 416 metrekareye ulaştı. Yaklaşık 57 futbol sahasına karşılık gelen bu alanda toz ve çamur sorunu tarih oldu, modern ve sağlıklı bir görünüm sağlandı. 

BÜYÜKŞEHİR’DEN 26 BİN METREKARELİK KİLİT PARKE TAŞ DESTEĞİ
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2022 yılında Ödemiş Belediyesi’ne sağladığı kilit parke taş desteği miktarı 26 bin 244 metrekare oldu. Merkez ve kırsal mahallelerde Ödemiş Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kilit parke taş kaplama çalışmaları 2023 yılında da koordineli şekilde devam edecek. 

ERİŞ: “KAYNAKLARIMIZI EN DOĞRU VE ETKİLİ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRİYORUZ”
Giderek artan maliyetlere rağmen yatırımların hız kesmediğini hatırlatan Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Giderek derinleşen ekonomik krizle zorlu bir yılı geride bıraktık. Yine de ne olursa olsun kaynaklarımızı en doğru ve etkili şekilde değerlendirme anlayışımızla kentimizin dört bir yanında sahada olmaya devam ettik. 2023 yılında da hayatı kolaylaştırmak, 99 mahallemizde yaşam standartlarını yükseltmek ve yarınlara yaşanılabilir bir şehir bırakmak üzere var gücümüzle çalışacağız. 

Kentimizde elektrik başta olmak üzere farklı kurumların büyük ölçekli altyapı yatırımları söz konusu. Bu çalışmalar nedeniyle elbette yollarımız yıpranıyor, sıkıntılar yaşanabiliyor. Ancak bu çalışmaların değerini gelecekte daha da iyi anlayacağız. Geçtiğimiz yıl yaşanan Isparta örneği gibi tabloların ve olumsuzlukların Ödemiş’te yaşanmaması adına bu altyapı çalışmaları şehrimizi daha dirençli hale getiriyor. Biz de çalışmaları yakından takip ediyor. Örnek bir modelle ilgili kurumlarla protokol yapıp yollarımızı mümkün olan en kısa sürede onarmaya gayret ediyoruz. Önümüzdeki günlerde de kapsamlı bir onarım çalışması daha başlayacak. Makinelerle kazılan yolları ellerimizle onarmaya devam edeceğiz. 

“YAP-BOZ OLMAMASI ADINA…”
Farklı kurumların altyapı çalışmalarının yanı sıra herhangi bir çalışma söz konusu olmayan cadde ve sokaklarımızda ihtiyaç duyulan kilit parke taş hamlemizi 2022 yılında da tüm hızımızla sürdürdük.  

‘Yap-boz’ olmaması adına doğru planlamayla hareket ettik ve 88 bin 466 metrekare alanı Ödemiş Belediyesi olarak kilit parke taşla kapladık. İzmir Büyükşehir Belediyemizin de gerek merkez, gerekse de kırsalda önemli yatırımları oldu.  

Sadece Ödemiş Belediyesi imkanlarıyla 3,5 yılı aşan bir sürede 57 futbol sahası büyüklüğünde alanı kilit parke taşla kaplayıp toz ve çamur sorununu bitirdik. Bunun içerisinde pandemi dönemi de yaşandı. Kilit parke taş metrekare maliyetinin geçen yıla göre %128’den fazla arttığını düşündüğümüzde ekonomik krizin bu alandaki yansımalarını daha net hissetmiş oluyoruz.  

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’in de destekleriyle önemli miktarda bir alanı kilit parke taş ile kapladık. Giderek zorlaşan ekonomik koşullarda kaynaklarımızı en iyi şekilde değerlendirdiğimize inanıyorum.  

Altyapı çalışmalarının tamamlandığı bölgelerle ilgili yine İzmir Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte planlamamız elbette olacaktır. Hemşehrilerimize bu anlamdaki hoşgörüleri ve özverileri için teşekkür ediyorum” dedi. 

 

 
Konut faiz oranları düştü... İzmir'de ne kadar kredi çekilebilir?
 
Cüneyt Dumlupınar'ın yüzü gülüyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
3 milyon liralık yatırım... İZSU'dan Menemen'de altyapı hamlesi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nün 30 ilçede birden ...
Bornova Meclisi’nde gündem hurdacı cinayeti… Doğanlar’a ‘konteyner’ formülü! 
Bornova-Doğanlar Mahallesi’nde yaşanan cinayet sonrası bölgede yaptıkları ...
Konak’ta yılın ilk meclisi... Toros ve Gültepe planları, Şubat’ta askıda!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 9 Aralık’ta iptal edilen belediye ...
 
Karabağlar'da gündem grev... Başkan Selvitopu'ndan 13 bin 500 TL'lik öneri!
Karabağlar Belediyesi’nde Genel İş Sendikası’nın aldığı grev kararı ile ...
Aydın Büyükşehir Belediyesi araç filosunu genişletiyor
Aydın Büyükşehir Belediyesi Aydınlılara çok daha iyi hizmet verebilmek ...
Bergama TIR ve Kamyon Garajı hizmete girdi
Bergama, cadde ve sokaklara gelişi güzel bırakılan tır ve kamyonlardan ...
 
Başkan Sengel açıkladı: Efes'in göbeğine yapılaşma iddiası!
2023 yılının ilk meclisinde açıklamalarda bulunan Selçuk Belediye Başkanı ...
İzmir'de üretim hamlesi... Çoban Start-Up dönemi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü Mera İzmir projesi kapsamında ...
Büyükşehir’de TİS görüşmeleri başlıyor… Sendika ne talep etti?
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı birimlerde çalışan 7 bin kamu emekçisini ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva