HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Ocak 2023 Salı - 18:44

Karabağlar'da gündem grev... Başkan Selvitopu'ndan 13 bin 500 TL'lik öneri!

Karabağlar Belediyesi’nde Genel İş Sendikası’nın aldığı grev kararı ile ilgili açıklama yapan Başkan Selvitopu en düşük işçi maaşı için 13 bin 500 TL teklif ettiklerini belirtti. Selvitopu görüşmelerin devam ettiğini de açıkladı. Bir anlaşma olmazsa belediye işçileri 16 Ocak’ta greve çıkacak.

Karabağlar da gündem grev... Başkan Selvitopu ndan 13 bin 500 TL lik öneri!

Metehan UD/ EGEDESONSÖZ – Karabağlar Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısının ilk oturumu gerçekleştirildi. Belediye Meclis Salonu’ndaki bileşim Başkan Muhittin Selvitopu’nun yönetiminde toplandı. 

Meclis, Başkan Muhittin Selvitopu’nun belediyenin çalışmaları hakkında bilgi vermesi ile başladı. Selvitopu, araç parkının genişletildiğinin dile getirdi.

8 yıldır bir binek araç bile almadıklarını ifade eden Selvitopu “8 yıldır görev yapıyorum, bir binek araç almadık. Ağırlıklı olarak iş makinesi e kamyon aldık. Bundan sonra da aynı anlayışımız devam edecek. Araç filomuzu gençleştireceğiz ve güçlendireceğiz.  Yeşilyurt Pazaryeri ile ilgili sorunları çözdükten sonra ihalesini gerçekleştireceğiz. Belediyemizin değişik mahallelerde, değişik sokaklarda yaptığı çalışmalar devam ediyor. Bu ay topyekûn asfalt yapma yerine daha ziyade yama asfaltlarına yoğunlaştık. Geçtiğimiz ay 350 ton asfalt döktük. Asfaltlama çalışmalarına devam edeceğiz. Park yenileme ve kaldırım yenileme çalışmalarımız devam ediyor. Gençlik Merkezimizin de çalışması devam ediyor. Umarız Cumhuriyetin yüzüncü yılında gençlere armağan edeceğiz. Çalıkuşu Semt Merkezi de büyük ihtimalle Eylül ayında bitecek. Sosyal tesis inşaatımız da devam ediyor.” dedi. 

‘13 BİN 500 TL ÖNERDİK’
Genel İş İzmir 5 Nolu Şube’nin grev kararını astığı toplu iş sözleşmesi süreci ile ilgili de bilgi veren Selvitopu “Görüşmelerimiz devam ediyor. Herhangi bir aksaklık yok. İdare olarak önerdiğimiz en düşük rakam, giydirilmiş olarak 13 bin 500 TL. Umarız ki 15’inden önce de sözleşmemizi imzalarız ve çalışanlarımız da hak ettiği ücreti almış oluruz.” diye konuştu.

KARBEL’E 45 MİLYONLUK EK BÜTÇE AÇIKLAMASI
Karabağlar Belediyesi’nin şirketi KARBEL’in ek finansman ihtiyacının karşılanması ve mali yapısının güçlendirilmesi için şirket sermayesinin 45 milyonluk arttırılması ile ilgili gündem önerisi ile de açıklama yapan Başkan Selvitopu “Toplu iş sözleşmesi sürecinin belediye şirketine bir maliyeti olacaktır. Bu TİS Ekim ayından itibaren geçerli olacaktır. Şirketimizin farklı bir gelir kaynağı olmadığı için ancak sermaye artışları ile bu farkları ödeyebiliyoruz. Mevzuat bu şekilde. Uzun süredir şirketimizden bir sermaye artışı talebi gelmiyordu. Bu TİS’in getireceği yük dikkate alınarak tedbir amaçlı bu maddeyi gündeme getirdik. TİS uzlaşı içinde bitince de bu farkları ödememiz gerekiyor. Farklı bir gerekçesi yoktur” dedi.  

Önerge, Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderildi.

DENETİM KOMİSYONU BELİRLENDİ
Yapılan gizli oylama sonucu denetim komisyonuna CHP’li meclis üyelerinden Sait Karaaslan, Mümtaz Rodos, Zafer Levent Yıldır ve AK Partili Meclis üyeleri Hüseyin Uzun ve Adem Kemerkaya seçildi. 

MECLİSTE DOĞALGAZ TARTIŞMASI
Henüz doğalgaz bağlantısı bulunmayan Karabağlar’daki mahallelerde mecliste gündem oldu.
AK Parti Grubu’nun doğalgaz olmayan mahallelere doğalgaz hattının çekilebilmesi için belediyenin taahhüt vermesi gerektiği yönündeki açıklaması tartışmalara neden oldu.

‘TAAHHÜTÜ BAKANLIK ÜSTLENSİN’
Söz alan CHP’li Meclis Üyesi Zafer Levent Yıldır “Doğalgaz hizmeti ile ilgili olarak  vatandaşlarımızın sorunsuz bir faydalanmasından yanayız. Ülkede ciddi bir ekonomik bir sorun. Belediyemizin bütçesine iki defa ek yapıldı. 2023 bütçemize dair öngörülerde bile bulanamazken özel bir şirkete 10 yıllık bir taahhütte bulunmayı ancak Bakanlık ve benzeri kurumların üstlenmesi konusunda yarar vardır” dedi.

‘AĞA, BABA BİR BELEDİYEYİZ’
AK Partili Meclis Üyesi Mustafa Alper Güldalı da “Ekonomik kriz, ülke gündem vs derken… Karabağlar’dan uzaklaşmadan hareket edersek daha çok iş başaracağız.  Kardeş belediyelerimize yardımlar yaptık, borcu çok az olan baba, ağa bir belediyeyiz. Bu belediyelere ağalık yaparken Karabağlar’daki doğalgazın olmadığı 14 mahalledeki halkımıza da doğalgazı çok görmeyelim. Biraz bütçe kısarak maliyeti karşılayacak durumda olduğumuzu düşünüyorum. Şu işi çözelim” dedi.



‘BELEDİYE TAAHHHÜT VEREMEZ’
Meclisteki doğalgaz tartışmaları ile ilgili konuşan Başkan Muhittin Selvitopu “İstenilen taahhüttü garip karşılıyorum Bu devletin görevi. Diğer altyapı kurumları bizden bunu istemedi. GDZ Elektrik, İZSU, Türk Telekom hizmet veriyor ama taahhüt istemiyor İzmir Gaz’ın ne ayrıcalığı var. Belediye Kanunu’nun neresinde bu madde var. Konuyu siyasallaştırmamak lazım. Böyle bir talep de yok. Bir toplantı da yapmadık. Bir talep gelirse bunu değerlendiririz. Belediyenin böyle bir sorumluluk alma yetkisi yok.” ifadelerini kullandı. 

 

 
Çavuşoğlu, Suriye'deki muhalif gruplarla görüştü
 
Kasım Süleymani için anma töreni düzenlendi
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
.. 4 Ocak 2023 Çarşamba 09:31

Asgari üsret tartılmakarında 14.000-14.500 diye bastıran söyleyen açıklama yapan CHP ve Genel İş sendikası değilmiydi. Şimdi giydirilmiş maaşlara 13.500 ümü reva görüyor. Net 14.500 + diğer sosyal haklar yapın da görelim. mADEM iNSANCA YAŞAM DİYORUZ mAKULÜDE BUDUR.

Yorumu oyla      18      5  
Vatandaş 3 Ocak 2023 Salı 19:44

Darısı Gaziemir Belediyesi'nin başına.. %70 zam yaptık diyen insanların aklı ile dalga geçen, işçi ve emekçi düşmanı bir Belediye Başkanı anca sağlam bir grevden anlar..

Yorumu oyla      8      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydın Büyükşehir Belediyesi araç filosunu genişletiyor
Aydın Büyükşehir Belediyesi Aydınlılara çok daha iyi hizmet verebilmek ...
Bergama TIR ve Kamyon Garajı hizmete girdi
Bergama, cadde ve sokaklara gelişi güzel bırakılan tır ve kamyonlardan ...
Başkan Sengel açıkladı: Efes'in göbeğine yapılaşma iddiası!
2023 yılının ilk meclisinde açıklamalarda bulunan Selçuk Belediye Başkanı ...
 
İzmir'de üretim hamlesi... Çoban Start-Up dönemi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü Mera İzmir projesi kapsamında ...
Büyükşehir’de TİS görüşmeleri başlıyor… Sendika ne talep etti?
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı birimlerde çalışan 7 bin kamu emekçisini ...
Yaşam merkezi geliyor... Bayraklı’ya yeni yıl müjdesi!
Bayraklı’nın farklı noktalarında hizmete açtığı sosyal tesislerle vatandaşlar ...
 
Yerel üreticiler Karşıyaka'da buluşuyor!
İklim krizi ve olası etkilerinden gıda krizine karşı kenti daha dirençli ...
Başkan Soyer, Çiğli'de sahaya indi... Su baskınları sona erecek!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü su baskınları ve koku ...
Ödemiş Meclisi'nden gençleri heyecanlandıracak karar... Spor kompleksi geliyor!
Ödemiş Belediye Meclisi’nin 2023 yılındaki ilk toplantısından Ödemişli ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva